suprotno ono o cemu smo pisali, sluzice te do sledeceg servisa, a onda ces da se ceses po glavi kad strada vesanje, no dobro, tvoja odluka tvoja odgovornost.
Samo mi nije bilo jasno, jer ovako sada deluje kao da si vec bio odlucio unapred sta ces da uzmes i pitao si ovde onda bez razloga.
Srecno
@Mixer93 imao sam jednog starijeg coveka(cuvar) u firmi gde sam radio koji se kleo u golfa 1 i 2 i sve ostalo mu je sranje, isto tako je rekao i za Fiestu, a jednom prilikom kada je dovezao golf 1 on se jadan raspada u kakvom je stanju, a tek sto churi kao dimnjak i kulja crn dim, i tropa motor, ludilo. Dakle poenta je da ljudi dosta pricaju gluposti, a ja sam lepo napisao o autu sta mu je sve radjeno, i koliko sa njim moze da se predje uz umerene troskove servisiranja. Najskuplja je BOSH pumpa, pojedini delovi za vesanje, i par nekih elektronskih sklopova kojih ima malo, ostalo je sve umereno sa cenom, i vrlo retko da se desava neki `ozbiljniji` kvar!
ok, e sad sto se tice para za postrosnju 80% cu skrcati izgleda tako da cu biti idiota :)
a ne brate pitao sam da bi cuo mnogolika misljenja, i sto da nevidimo ko sta misli o kakvom autu i neki podrzavaju ovo neki ono, ja jesam uzeo alfu, jer da nisam uzeo nju pao bi bmw koji je stariji 10 god, o5 ovako mi deluje bolje...
a vozio sam golfa 2 i 3 i pola, tako da nezelim da vidim vw jedno 10 god....
Nema tu nikakvog proseravanja, sem ako si voljan da i dalje jedeš, to što te guza boli jer pričam istinu reši sam sa sobom...
Alfe za pozere, BMW trojka za patuljke od metar ipo sa kompleksima male kare: održavanje oba brenda jedno 3x skuplje od svakog drugog. __________________ Scourge of PCBerza
:: Au ti si i dalje u istom fazonu proseravanja...koji si `bicar` pcberze.. :: :: Koliko si puta samo pljuvao BMW, a hvalio svoj audi.. :: :: Alfa i BMW, auto za fanboy-eve.. :: :: Komentari su suvisni..
ova prica me podseti na mog prijatelja isto tako resi on da kupi auto ali nema se dosta para ali snaci ce se nekako i saveti ovo ono i resi da kupi neki od auta i pozove mene kao strucnjaka da procenim par njih prvi kad sam video zamalo nisam pao s nogu (u negtivnom smislu, da ne zalazim u detalje) idemo dalje i usput mu kazem da taj auto ima dosta nedostataka i da ovakav auto moze da kupi samo lud covek posto smo imali obaveza i ostali `kandidati` su bili malo dalje nastavicemo sutradan tu negde predvece zvoni mobilni evo mog prike zove , ja mislio da vidimo sta dalje a ono djavola lik kupio kola (ta jedina sto smo pogledali) i zove me da zalijemo i sta sad reci, dzaba njemu savetovati bilo sta kad je on nesto zacrtao i kraj epilog ove price ne bi bilo lepo napisati u ovoj temi
vec kad je tako H-nitro srecno ali poslusaj svog mehanicara nadam se da je strucan
Sinoc sam i pogledao taj oglas sto si nasao i video da je auto presao preko 200k km sto je stvarno mnogo, em je 3k eura..... po meni losa kupovina, gledano po tome koliko treba biti posle opet ulozeno i koliko ce kostati veliki servis. No dobro skupljaj odmah novac :)
:: :: :: a ne brate pitao sam da bi cuo mnogolika misljenja, i sto da nevidimo ko sta misli o kakvom autu i neki podrzavaju ovo neki ono, ja jesam uzeo alfu, jer da nisam uzeo nju pao bi bmw koji je stariji 10 god, o5 ovako mi deluje bolje.. :: :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
Stvarno nije bitno sta ti mislis, ali ja sam mislio da treba davati neke smislene komentare i iskustva. Koga bole kurac sta ti mislis o nekom tamo brendu automobila...
Zvucis kao neki retard kad kaze `imam komp marke intel i meni je on super, tera sve nove igre na `haj`.
Stavi sebe u ulogu nekog ko sa strane cita tvoj post...nebitni su automobili, bmw,alfa, audi...`Voze ih komplexasi sa malim karama`...sta reci na to a da bude pametno?! Neverovatan je nivo tvoje frustracije, necu da ulazim odakle potice jer to nije moja stvar, ali relano nemas kontrolu nad samim sobom...
Da je takav komentar napisala neka klinka koji puci usta na fejsu, ne bi ga ni primetio jer je to taj intelektualni nivo...
Ja sam za tebe gospodin covek, o kakvim ti guzama pricas to samo ti znas, prosto ne znam sta bi ti na to odgovorio.
Skyfire: ...frekfencija...
:: Nema tu nikakvog proseravanja, sem ako si voljan da i dalje jedeš, to što te guza boli jer pričam istinu reši sam sa sobom.. :: :: Alfe za pozere, BMW trojka za patuljke od metar ipo sa kompleksima male kare: održavanje oba brenda jedno 3x skuplje od svakog drugog :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Au ti si i dalje u istom fazonu proseravanja...koji si `bicar` pcberze.. :: :: :: :: Koliko si puta samo pljuvao BMW, a hvalio svoj audi.. :: :: :: :: Alfa i BMW, auto za fanboy-eve.. :: :: :: :: Komentari su suvisni.. ::
pa se izvinjavam ako sam ponovio. Veliki sam fan BWM-ova,tako da moj glas ide za BMW.ako uzimas e36,gledaj da bude od 94` god pa na gore.M43 motori sa LANCEM koji su elasticniji od m40.Od 94` god su malo bolje radjeni bmw tj popravljene su manje greske iliti poboljsano je sve.ako uzimas M paket imaj u vidu da je dosta skuplji za odrzavanje...gledaj 318i ili 318is ili najbolje 320i,njima je boljka limarija tako da to gledaj obavezno.a e46 je extra auto s tim sto je podosta skuplji za odrzavanje od e36,i dizeli imaju problema sa turbom.Inace ta alfa dosta trosi i skupa je za odrzavanje.imaju moja dva druga,kazu da su jtd motori perfektni ali nisu za ljude sa plitkim dzepom.
Nemojte samo pricati da je Alfa 146/7 skupa za odrzavanje...
03.02.2014. 21:04
status: user broj poruka: 4187
Alfa jeste skupa, ali novija. @H-nitro, Volvo nisi razmatrao? Za cirka 3k eura i malo vise, mozes da biras lepog Volva. Mitsubisijev 1.8 motor, mislim da su oni najbolji. Auto kao auto, za nas smrtinike u ovakvom haosu i dzumbusu od drzave nista narocito... BMW je skup da ga kupis (dobrog), Alfa pomalo dosadna vec, Stilo standardan, Mecka slicna situacija kao BMW plus boga oca registracije i veliki ccm motori, japanaca slabo ima kod nas...
Nije to ljudi ko sta zacrta, evo mog iskustva danas:
otisao sam jutros da pogledam auto, samnom je posao drugar cisto onako i on ima alfu i tamo me je cekao calov drug i automehanicar, dosli smo videli auto, auto je bas kao na slici, sve sto mi je rekao covek sve je tako bilo, koliko je mogao mehanicar je pogledao, motor perfektan, lik je neki pedantaaan, u autu i na autu sve pod konac, ima covek servisnu knjigu, sa pecatima i racunima velikog i malog servisa i svakog zamenjenog dela i sve pise kad je sta uradjeno, sve sto sam ga pitao mi je rekao..
vidi se da je auto odrzavan stvarno, limarija nema pecke sto meni jako znaci s obzirom da sam vozio golf 1,2,3 i polo ja sam se podvlacio odozdo, ima neke sportske opruge tako da je stabilniji dosta na putu, e sad jedino sto je kao problem je jedan grejac motora koji kosta 1000din, on je rekao da mogu da ga zamenim, ali i nemoram ako nemam sad para jer ce da radi perfektno i bez njega, sad pali lagano ali ja cu ga naravno zameniti, jer kad se pali kaze da jedan grejac neradi tj ostala 3 rade
za sad, i koliko sam mogao da vidim nema nikakvih velikih ulaganja, dobio sam set guma zimskih i letnjih skoro novih i nemoram ih menjati 2 god sigurno
letnje alu felne su mnogo lepe zimske su obicne celicne koje su sad na njemu
moj prvi utisak je da auto prede i mnogo lepo ide, mekan je udoban, brz, i prosek potrosnje 6.5l 4 kad vozis lagano, 10 kad natezes ko manijak zasad nisam cuo bilo sta da tuce lupka zvecka, covek voli to sto radi, on ga je cuvao jer ga je picanio u neke glupe detalje..
e sad naravno to su prvi utisci, ovo je ipak polovno vozilo tako da cu videti posle 500-1000km sta mu stvarno i ako nesto stvarno fali
hvala svima na podrsci, hteo sam i rekao sam vam da cu javiti sta uradim pa eto :)
i da, volvo je kao i rover, tesko se nalaze delovi a poprilicno su skupi, stim sto je volvo do jaja auto
a bmw-a nisam uzeo iz cistog razloga sto je 10 god stariji od ove alfe, i to zaista nije malo, ako je ona presla 230 000 onda mogu misliti koliko su oni presli...
ma sve u svemu to je i do ukusa, ali o5 kao sto rekoh najvolim da cujem misljenja nebitno sta odlicili da kupite..
H- nek te lepo sluzi, i samo polako. Nemoj brze od 240km/h.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: A u kojem smeru je krenuo motor prilikom tih 240kmh? : :: :: Da se nisu zeznuli oni što su vraćali kilometražu, pa su napravili i kratki spoj na brzinomeru? : :: ::
pa drugar ima stilo verziju od 150ks cipovanu na 193ks, ubrzava kao metak, pri ubrzanju mora da preskace brzine iz prve salta odmah u trecu jer ne moze da isprati koliko auto brzo navlaci brzinu zbog obrtnog momenta(oko 4000N/m) ali 240km/h je pitanje posto menjac tj 6-ta brzina i obrtaji motora su ogranicavajuci faktor. Bas cu ga pitati koliko ga je max vozio, znam da do 200 ide ko od sale, do 150 drzi zalepljenim za sediste
Pa normalno kada ima obrtni moment (4000N/m) kao 4 Bugati Vejrona. Neka ga cipne jos malo, ici ce bolje i od Daumovog A4 1.9 TDi. :) Cega sve covek ovde nece da se naslusa... PS. Jel mu cipovanjem na 193 konja spustio potrosnju na 2.5l u gradu?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
:: :: A u kojem smeru je krenuo motor prilikom tih 240kmh? : :: :: Da se nisu zeznuli oni što su vraćali kilometražu, pa su napravili i kratki spoj na brzinomeru? : :: ::
Sprdajte se koliko hocete, ja isto ne bih verovao da sam citao, ovako sam probao i video na svoje oci. Tako da mozete da mislite sta god hocete, ja sam vam rekao istinu. .) E sad na koju on foru moze toliko da ide ja ne znam. Znam samo da je bio na generalnoj par dana pre toga, mada ne znam da li mu je to nesto pomoglo. .) Uglavnom, ono nije auto, ono je zver. Onda sam se umalo u.ro, ali morao sam da probam, jer sam razmisljao isto kao i vi. :)
:: :: :: :: :: :: :: A u kojem smeru je krenuo motor prilikom tih 240kmh? : :: :: :: :: Da se nisu zeznuli oni što su vraćali kilometražu, pa su napravili i kratki spoj na brzinomeru? : :: :: :: :: :: :: :: .... Znam samo da je bio na generalnoj par dana pre toga, mada ne znam da li mu je to nesto pomoglo. .
A što se čovek muči? Lepo iz prve u petu i rešen problem :D
VMARC lol Kakva generalna, to sada pluta negde po svemiru :D
:: pa drugar ima stilo verziju od 150ks cipovanu na 193ks, ubrzava kao metak, pri ubrzanju mora da preskace brzine iz prve salta odmah u trecu jer ne moze da isprati koliko auto brzo navlaci brzinu zbog obrtnog momenta(oko 4000N/m) ali 240km/h je pitanje posto menjac tj 6-ta brzina i obrtaji motora su ogranicavajuci faktor. Bas cu ga pitati koliko ga je max vozio, znam da do 200 ide ko od sale, do 150 drzi zalepljenim za sedist :: :: ::
Ali ti cipovani jtd motori, na preko 192.5 konja su veoma zahvalni za voznju, pogotovo u gradu. Ponasaju se slicno kao automatik, sa obrtnim momentom od 4000 njutna (po) metru, ubacis u cetvrtu i ne saltujes od mesta sve do 200. Kvacilo koristis samo da stisnes kada stanes i lagano opustis kada kreces (bez gasa, naravno, da ne bi iscupao asfalt) Znas ti sta to znaci za levu nogu... Doduse, malo zveci tabla, ali FiJat je to...
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.