Uvek sam se pitao kako neko može da veruje u nešto što ne vidi, oseća... Isto tako ne mogu da zamislim da neko ko ima moć da stvori svet dozvoli da na hiljade dece u Africi umire od gladi i da milioni dece obolevaju i umiru od neizlečivih bolesti, da ne nabrajam dalje. Pričam o bebama i maloj deci koja, složićete se, nemaju ni trunku zla u sebi, ako je nekome opravdanje za nečiju preranu smrt to da je bio zao i da je to i zaslužio. Šta je, recimo, ovo dete kome u životu skrivilo: http://spedr.com/g405 Nemam nameru da se raspravljam sa bilo kim i da namećem svoje mišljenje bilo kome, ljude isključivo delim na dobre i loše a ne na vernike i nevernike, samo bih voleo da mi neko da razumno objašnjenje za ovo što sam naveo iznad. Pozdrav!
Stari Grci, burazeru. Oni su sve lepo objasnili, još pre par hiljada godina. Hebeno pametan narod. Njihovi bogovi su bili razvratni, zavisni, pomalo genijalni, pomalo ludi, mudri, a opet osioni - baš kao i ljudi danas. Već sam rekao - ako je suditi po ljudskoj civilizaciji - Isus i Alah definitivno ne postoje, ali tamo neki Zevs, Had, Hefest i Titani - definitivno postoje - a ta gladna deca u Africi im dođu kao zabava, Bože mi prosti :(
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: Uvek sam se pitao kako neko može da veruje u nešto što ne vidi, oseća... Isto tako ne mogu da zamislim da neko ko ima moć da stvori svet dozvoli da na hiljade dece u Africi umire od gladi i da milioni dece obolevaju i umiru od neizlečivih bolesti, da ne nabrajam dalje. Pričam o bebama i maloj deci koja, složićete se, nemaju ni trunku zla u sebi, ako je nekome opravdanje za nečiju preranu smrt to da je bio zao i da je to i zaslužio. Šta je, recimo, ovo dete kome u životu skrivilo: http://spedr.com/g40 :: Nemam nameru da se raspravljam sa bilo kim i da namećem svoje mišljenje bilo kome, ljude isključivo delim na dobre i loše a ne na vernike i nevernike, samo bih voleo da mi neko da razumno objašnjenje za ovo što sam naveo iznad. Pozdrav :: ::
Миливоје није ни тврдио да је религија неопходна за задобијање душевног мира. То може да тврди нека распуштеница, нека баба, понека шипарица коју узнемирују падови на колоквијумима и ти. Душевни мир нити је најважнији феномен религиозности, нити неопходан. Вредност сваке религије процењује се у сусрету са смрћу. Она која побеђује смрт истинита је. То је Хришћанство.
Уопште, вредност сваке културе, философије, науке види се кад се супротстави смрти.
И мени је стан пун књига из ИТ али сам ја аматер у тим стварима. Не бих се упуштао у оно што не знам. Али тврдити да су Библија и Коран исто је поодмакли степен незнања и несхватања. Кад сам мислио на две књиге имао сам у виду Стари и Нови завет као две књиге Библије а не Коран и Библију, јер за мене као хришћанина Коран није света књига. А није ни неко књижевно штиво будући да се ради о копији старозаветних мисли.
А да бих ти и доказао где се не слажу радикално, и да нису исте, ти би морао да будеш експлицитнији. Овако, само имам пред собом велике речи и етикеције без покрића. Уколико то не урадиш бићу принуђен да на тебе пустим Чонг Лија с новим упутством `Како се читају многе књиге` (само за идиЈоте).
Који је тај поп који наплаћује опело 200 евра, где му је парохија, како се зове? Да га рашчинимо одмах. А не тако: неки поп наплаћује 1000 евра за резање колача али не знам како се зове, нити где живи, ни како изгледа. Схваташ?
Паранормалне појаве или феномени постоје, у то сумње нема. Православље их признаје за реалне, али их негативно вреднује, јер имају извор у тамној страни – демонском свету. Енергија која се том приликом испољава зове се псиенергија.
Али највише зачуђује ВЕРА да ће и то за тебе непостојеће и неистражено поље НЕКАД наука да објасни а да нам ниси рекао када ће то бити? Јер, то може да буде и за десет година и за милион и НИКАДА! Зар то твоје детиње поуздање у НАУКУ која ће незнано када то да утврди није мрачније од било којег веровања многобожаца? И то нудиш као замену религији?
Што се тиче теорије Великог праска, треба знати (барем прочитати из оних силних књига) да је то само ЈЕДНА и то климава теорија у данашњој астрофизици. А сасвим сигурно је да су таласи било које врсте само одређени степен материје. Јер, шта се то таласа ако не материја? Знаш Лавоазјевљев закон?
Ако ти наводиш америчке председнике као пример побожности онда `целивам ти логику`! Шта кошта неког антитеисту да се заогрне плаштом вере ако му то користи. Та гледаш сваки дан наше политичаре, нема који није прославио славу, што крсну што страначку без верског обреда, нема који не пости, али то нису репери по којима се цени нечија религиозност, још мање етичност. Онај којему дела смрде нечовештвом није верујући дефинитивно, само може да уображава да јесте или пак, друге да обмањује. Вера без дела које је прате је мртва. Статистике не уважавамо, сам сам их радио, то је средство за манипулацију увек било. Знаш ону нашу: Једни једу само купус, други само месо, укупно: сарма.
Пусти те пароле `свештеници не дозвољавају да се испита`. Ја сам ти понудио експеримент који сам можеш да изведеш без трошкова, па упореди. Барем те у том експерименту страшни попови не могу омести. Оно што си последње у овој поруци написао значи да си пантеиста. Пантеиста је онај који верује да је природа Божја еманација, односно да је Бог и Природа исто. У самој ствари, то значи да верујеш у чудотворност створеног које је само себе створило а то је сасвим ненаучно. Барем тако каже Луј Пастер. :)
ПАЛИ НАРОДЕ - ОСМИЦА ЈЕ ЗАКОН!
:: @PhatPhuc :: vidim da navodite ljude koji su bili militantni ateisti i pobili silne ljude. Za mene su to govn@ri svi do jednog i Hitler i Staljin itd pa nek je 100 puta veci ateista. :: A treba li da navodim koliko su ljudi pobili vernici? Recimo svi americki predsednici ako nista drugo :: Inace 0,2 % americkih robijasa su ateisti (a 10% stanovnika su ateisti :: medju ateistima je najmanji procenat razvod :: :: @pasdu :: znaci guglanje a ne knjige. Ne uzimam to za Grgura kao dokaz, to je samo izjava svestenika (oni i ne razumeju znacenje reci dokaz). Inace svestenici i ne dozvoljavaju da se to naucno ispita da bise verifikovalo 100% . A covek je rekreirao i objasnio kako i sta, nije cudo nego hemija. :: :: @Snoopy :: :: U pravu si, li to je jace od mene. Ja verujem u Boga, samo ga izgovaram kao P R I R O D A (Frenk Lojd Rajt :: Over and ou ::
А верујеш ли да постоји гравитација? Рентген зраци? Електрицитет? Космичко зрачење? Ако верујеш, кажи нам кад си их видео и објасни које је боје земљина тежа, каквог је облика гама зрачење, како изгледају, да и ми знамо који чувамо гаранције и кутије и пишемо на чистим екранима наших малих рачунара.
Неко има свемоћ да створи све, али није себичњак и аутократа да својој творевини ускрати слободу. А слобода је узрок глади мале деце, убијања невиних и другог. Људска слобода коју Бог поштује вечно. Кад је не би поштовао био би тиранин, као Ђаво. Узгред Ђаво је главни покретач свег зла. И за твоје грешке као родитеља, твоје невино дете ће некад да испашта на разне начине. Има ли у детету кривице? Нема, наравно. Али има наслеђа. Е, видиш и ми смо (као људи) наследили лоше особине и последице преступа наших прародитеља Адама и Еве. `Оци једоше кисело грожђе - синовима трну зуби`.
Људски живот на земљи је трен. Пар десетина година и крај, а онда иде вечна вечност. Тек у њој ће сва дела, речи и мисли бити вредновати на прави начин. Зло ће примити казну, добро похвалу и вечну радост. Не сада, док свет није дошао до свога краја. Онај који је много претрпео много ће да буде узвишен и силан. Свако према мери страдања и муке. Свако носи свој крст, баш онакав какав може да понесе. Ни мањи, ни већи. То што деца умиру од глади тамо је последица нашег егоизма, наше небриге, наше спаљене савести. Али ће њих да погледа Онај који их је створио, у своје време. И знај једно, постоји и лажно човекољубље а то је оно које човека гони да сажаљева `човечанство` тј. неког тамо незнаног Африканца док му брат у истом селу умире од глади или се смрзава. Поразмисли.
MilivojeS, čemu zapravo služi bilo koja religija ? Što ih je gomila ? Koji je krajnji cilj, smisao, svrha Hrišćanstva, ako se složimo da nas je stvorio ``neko`` iz ``ničega i svega`` ?
Na primer, navedene oblasti fizike, kao i sve moguće definicije i formule se na isti način obrazlažu na svakom kvadratnom metru planete, jer zaista na unapređenju opšteg života stvarni ljudi rade stvarno mnogo za današnje pojmove,
dok kod religije nije ni najmanja retkost da se čak od ćoška do ćoška sela totalno suprotno reaguje na totalno iste stvari, događaje, pojave.
Строго гледано, Православље није религија него богооткривена вера - Откривење или јављање Бога људима и то онолико колико људи могу да приме, да појме. Ајмо овако: доказано је да је монотеизам претходио политеизму. Дакле, вера у једног Бога старија је у човечанству од вере у више богова. Стари муслимани, Иранци, Индијанци и древни народи су били монотеисти. Карактеристично је да и они народи које сматрамо политеистима имају ипак неко врховно божанство које је надмоћно над осталима и прво је. Тако да се и тај груби политеизам сведе на монотеизам. Онај који верује у постојање више богова је сличан ономе који верује у светлост звезда. А онај који верује у једног Бога сличан је ономе који се држи Сунца. Е, кад Сунце ујутро на истоку изиђе светлост свих звезда избледи.
Многобоштво је уствари дефекат религијске свести. Првобитно знање Бога је покварено било, те су људи сваки према свом афинитету стварали `богове` који не постоје и клањали им се. Углавном су те измишљене богове повезивали са неким страшним природним појавама, као гром, олуја, узбуркано море, напрасне смрти, итд. Данас постоје само три монотеистичке религије: Јудаизам (Јевреји), Ислам (Муслимани) и Хришћанство.
Ова прва је најстарија, најмање неких 3000 година пре Христа, дакле стара свега 5000 година. Ми Хришћани смо логични наставак - след те једне монотеистичке вере Јевреја, јер је Бог који се јављао Јеврејима и наш Бог. Разлика је само у томе што они у Христу нису препознали Сина Божјег (дакле Бога који је једном за свагде постао човек саврешени да би спасао свет и човека). Нису га препознали јер су очекивали Месију, тј. Христа који ће да буде моћан у световном погледу, који ће да покори Римљане и ревитализује јеврејску веру поново. Очекивали су уствари светског владара. Христос је дошао супротно њеиховом очекивању, као смеран и благ, те су га разапели и одрекли га се. Они и даље очекују Месију и како из хришћанских пророштава знамо дочекаће га у Антихристу који ће их обманути, јер ће он бити оличење свега што Христос није био. Световни владар, у почетку благ а онда немилосрдан и суров, који ће завладати светом и прогањати Хришћане последњи пут у историји. Владавина ће му трајати 3,5. године. Биће уништен у последњи дан дахом уста Христових. Дакле, и Јевреји су били богоизабрани народ до онога тренутка када су одбацили Сина Божјег. Одбацивши Сина одбацили су и све оно што је он учио, тј. оно што ми зовемо Нови Завет. Једини прави наследници су сада Хришћани и на њих се пренело све оно што су Јевреји у старини као једини монотеистички народ на земљи имали од Бога. Ислам такође верује у једног Бога али који је сам. Нема Сина ни Духа од вечности. И настао је у 7. веку нове ере. Најмлађа и најлошија религија. Онима који познаје иоле Стари Завет и Нови а прочита Коран видеће да су исламске књиге уствари јединствено нслеђе старих Јевреја уз неке модификације муслиманских теолога и многа улепшавања. Та религија је настала тако што је њен оснивач Мухамед заспао у некој пећини. Нешто га је тако снажно ухватило за врат и подигло од земље држећи га тако да је мсилио да ће се онесвестити. У том и таквом бунилу примио је од архангела (џибрила) откривење о новој вери муслимана коју треба да шири светом огњем и мачем. Биће које га је ухватило за шију и које му је давало откривење је архангел Гаврило или Џибрил а нама православнима је јасно из аскетског искуства да то није и не бити Божји анђео него Сатана, јер начин преношења божанске поруке одудара од начина како Бог преноси људима своју вољу. Да не бих био опширан, овде ћу стати.
Кад човек живи и гледа сваки дан како нешто и неко умире схвата да ће и он једног дана умрети. А онда схвата да ако је смрт стварност којој се не може утећи и након које ништа од човекове личности не надживљава тело и нема наде на неки будући живот, онда схвата да ништа у свету нема вредност. Ни богат живот, ни сиромаштво, ни лудовања разна, ни породица, ни пријатељи, ни морал, ни част, ништа, ништа. Јер све умире без остатка. Религија даје одговоре на та најважнија питања: Ко сам ја? Ка чему идем? Јесам ли пролазан?
Будизам и хиндуизам су религије песимизма. У њима нема васкрсења. Код њих је циљ толико се умртвити да више ништа не осећаш, јер је свест за њих најгори дар. Ако и има нечег што наликује васкрсењу, то није хришћанско васкрсење, него неко вечно кружење, без сачувања личности, тј. сопственог идентитета. Свакако да онај који је јуче био човек а сутра кармички постане камичак или цветић, више није личност. То су религије које су капитулирале пред тајном смрти. И оне немају шта да понуде човечанству.
Зашто их је гомила?
објаснио сам како су постале највеће и најзначајније религије. На ово питање православни кажу да је главни разлог постојања пуно религија (секата) ђаво који их је и измислио уз човекову помоћ. А измислио их је да би човеку онемогућио да позна јединог истинитог Бога и да пропадне, те да тако стекне друштво у вечној муци која му је припремљена.
Хришћанство хоће да каже да је човек вечно биће. Да иако умре телом, неће пропасти. Да је душа бесмртна и неуништива и да ће у последњи дан историје да се врати у поново оживљено и обесмрћено тело, те ће човек бити потпуно јединство душе и тела које више никад не умире, али уз сачување личног интегритета и идентитета кроз сву вечност. Само тако све што човек чини има вредност, и култура и наука и друго, јер има смисао, док смрт укида сваки смисао. Замаљски живот је припрема за вечни и нетрулежни живот, скоро једна врста теста. Како се ко покаже, биће му у вечности. Тада, кад знаш да је онај поред тебе твој вечни брат или сестра, нећеш хтети да га уништаваш, вређаш, илити не знам ни ја шта да му радиш, јер му само тело можеш убити а себи ћеш нашкодити. Бог нас је створио (цео свемир) ни из чега. То ни из чега је апсолутно ништа. Непостојање простора и времена. То се не може ни замислити, будући да смо просторно-временска бића. Пред Богом у тренутку стварања није била ни материја, ни таласи како неки рекоше, нити празан простор, јер и он је материја, већ једно велико Ништа. Бог најпре ствара из ничега материју, па онда формира светове и бића. Како? Својом свемоћном речи.
Сви хришћани (иако строго гледано за нас православне римокатолици и протестанти свих фела и нису хришћани но оно јеретици, отпадници од праве вере) имају заједничко исповедање, верују у једнога Бога, у једног Христа итд. Разлике су само у финесама, али те финесе нису безначајне, већ далекосежне, утичу на спасење. Овде је потребно много приче да би се разумело, па препоручујем неки КАТИХИЗИС где се укратко могу наћи изложене сви важни појмови вере. Те разлике које помињеш нису противречја, него богатство, као што ни сви људи нису исти. Један је надарен за ово, други за оно, један је овакав, други онакав, итд. Свет и вера би били много сиромашни да смо сви исти, као роботи. Знаш ти већ то из живота сигурно. Би ли волео да су мама и тата исти у свему? Или твоја девојка или супруга? То би био геј брак.
Физика, као и свака наука је добра, јер има почетак у Богу. Он је законодавац који је у природу положио све закономернсти које ми објашњавамо помоћу савремених наука, физике, хемије, биологије, итд. Ми смо заправо тумачи Божјег стварања. И кад неко налети на нешто што противречи Библији као речи Божјој у науци, мудар је ако стане поразмисли и каже у себи: `Реч Божја је непогрешива, да наставим са експериментима`. Јер између науке и Бога не коже бити никакве противречности. Замисли себе као Творца. Би ли стварао бића и свет да не знаш њихове законе постојања и да ти сметају остварењу плана?
Ево, оволико, премного је и ово. Може много да се објашњава, па ако неко жели нешто одређено и јасно и кратко да чује молио бих да буде сасвим прецизан. Ако га мучи неко питање, да бих и ја могао да будем краћи. Идем сад, да једем прнцес крифне, жена ће ме убије.
JOSILENKO ... goddamn ... nemozes se svadjati sa VERUJUCIMA ... neide ... imali su samo 2000g i masu od 200miliona dusa .. da smisle odgovore .. nerazumem uopste zasto i zelis da im otvaras oci ...
ja sam pripadnik sekte (sveti ateisti) i nemam nista protiv svih vrsta i oblika religija ... mene to jednostavno neinteresuje .. vodim se tibetanskom mislju - preispituj SVE ..
Osecam moralnu obavezu da se suprotstavim opstem ludilu koje se desava kod nas. Oni su toliko jaki i uticajni da me hvata strah. Svaka institucija, firma, udruzenje sada slavi neku slavu... ljudi se krste cim im crkva udje u vidokrug (zivim na 100m od crkve, svaki drugi koji predje ulicu i krajickom oka zapazi crkvu mora da se prekrsti). A crkve nicu li nicu, na svakom koraku. Naucne teorije koje im ne odgovaraju su vec pokusali da obezvrede javno (bivsa ministarka prosvete) i svedu ga na eto tek jednu od teorija u koju mozete ali i ne morate da poverujete. U Kg su napravili krstacu od 30m, u Nisu se gradi od 100m, a na Zlatiboru planiraju krst od 300m. Lepe etikete komunjara svakom ko im izlozi neki argumenat koji ima ne odgovara, odma te ubace u isti kos sa Mao Ce Tungom i Staljinom. CAST IZUZECIMA. Hrist je bio dobar covek i mnoge stvari su na mestu. Ali vecina hriscana veze nemaju sa njim. Ne nam sta cu da postignem ovim raspravama, verovatno nista... ali ne zelim da im cutim.
Црква је посредник између Бога и људи и она је то зато што јој је Христос ту улогу наменио. Она је продужени Христос кроз векове, будући да је Његово мистичко тело. То људи нису измислили. Дакле, не можеш рећи: Христос је био добар човек а Црква не ваља, јер су је људи измислили. `Ти си Петар (стена) и на том камену основаћу Цркву своју, коју ни врата адова неће надвладати`- поручује Бог апостолу Петру.
Кад си већ запео за проценат, ајд учини за нас да не плаћамо проценат трговцима свих фела, лекарима да не дајемо мито, полицајцима да не гурамо евре у возачку дозволу кад учинимо прекршај, па и продавцима ИТ опреме. Шта, за све друге на свету проценат је у реду, али за цркву није? И друго, то што ти сматраш Црквом није Црква него само један део ње - црквена јерархија. А сваки који злоупотребљава положај је лопов и лажљивац ма где да се налази.
Слави и `Фарма` славу и којекаве креатуре у сличним ријалити програмима, али то не значи да им је на корист или да иза тога стоји права побожност. То је помодност. Крсте се верујући кад пролазе испред цркве, јер је то израз побожности још из апостолског времена и не видим шта ти смета то? Боље би било да си поглед и критику упутио наказно обученим женама и педерима који парадирају кроз град, но што се к`о стрина саблажњаваш што се деца крсте пред светињом.
Научне теорије које помињеш нису ништа више од хипотезе. А хипотезе не обавезују. Та је министарка, покушала да избаци псеудонауку и лаж којом се трују млади нараштаји. Ако си вољан можемо и доказивати речено.
Лаж је нпр. да је Земља стара милионима година, да је човек постао од заједничког претка мајмуна и човека, да је Теорија еволуције научна теорија, да је човек стар стотинама хиљада година, да су диносауруси изумрли пре неколико милиона година, али за све то треба бити отвореног ума, не правити присно пријатељство са хипотезама и ПРОВЕРАВАТИ СВЕ, како рече твој саговорник малопре. Нико ти није залепио етикету комуњара. То си сам учинио, тврдећи исто што и они. Ми смо само уочили истоветност поруке твоје и њихове, односно, вредносни систем. Не видим да се свађамо, просто полемишемо а то је добро, тако да нема потребе за ламентацијом... ПАЛИ НАРОДЕ - ОСМИЦА ЈЕ ЗАКОН!
Hrist nema veze sa Bogom, biblija nema veze sa Hristom, crkva nema veze sa biblijom, vera nema veze sa crkvom, duhovnost nema veze sa verom, a vi gosn Milivoje nemate veze sa mozgom. Puno ste nacitani i informisani ali ste sve pobrkali pojmove. I volite mnogo da pricate. Pametnom coveku je potrebno par recenica da sroci misao.
da stvarno je zemlja stara 4.5 milijardi godina ... da stvarno su dinosaurusi izumrli pre 60mil.godina .. to dokazuju arheoloski nalazi .. kosti se nalaze iskljucivo ispod KT linije .. nikako iznad .. a KT linija je vulkanska chadj .. chak je i krater pronadjen .. i sva sreca da su pomrli jer mi nebi postojali sad ..
a ta ministarka ... neznam ni kako se zove.. pametna je u PM .. ko zna koliko je qraca popusila za f-ju .. jer je pamecu nije dobila ..
nauka mnogo toga dokazuje ..svaki dan.. chika darvin je OTKRIO jednu fenomenalnu stvar koja je mucila jos Aristotela .. a to je da se stvari menjaju - evoluiraju
crkva bi trebalo da ima drustveno korisnu ulogu .. u njoj bi trebalo da se skupljaju ljudi istog misljenja ... isto kao i klub ljubitelja pokera npr ..
umesto da otvara utocista i javne kuhinje - crkva pravi fasiste - dveri srpske i jos tamo neke 13xx .. ludilo .
mene stvarno zanima planeta na kojoj zivim i njena evolucija .. kao i raznovrsnost zivota na istoj .. i zao mi je ali samo nauka moze da mi da podatke o kompletnoj evoluciji covecanstva.. i ja sam srecan sto zivim u ovom vremenu .. da sam se rodio par stotina godina ranije letela bi mi glava sa ramena - jeretik ..
MilivojeS, ta količina magle i popovskih mantri, koje si zagriženo uporno prosuo u gomili svojih predugih postova, jednostavno vređa inteligenciju ljudi koji ne isključuju mozak kad se pomenu Bog, Hristos i Biblija. Razumem Josilenka, ali nemam toliko živaca da se do sutra prepucavam sa tobom i tebi sličnima.
Jedan pametan čovek je svojevremeno rekao: `Kad bi sa vernicima moglo razumno i racionalno da se razgovara, bili bi neuporedivo manje vernika.`
Nemoj da se trudiš da mi odgovaraš, jer nemam nameru da se dopisujem sa tobom. Samo nisam mogao da se uzdržim od komentara na gomilu tvojih gluposti. Ako smatraš da sam te ovim kratkim tekstom uvredio, osećaj se uvređenim jer tvoje fanatično prodavanje magle i negiranje nauke i naučnih dostignuća vređa moju inteligenciju.
Mir s tobom.
BTW, kad vidim popa, uhvatim se za jaja. To je stari, proveren lek protiv uroka:)
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Каже се Христос, не Христ. Прва лекција из граматике јелинског језика. Ако немате нешто паметно да кажете, не будалите. Видите, примерци ноторних незналица управо и изазивају моје (то и ја мислим и није ми право што морам тако) предуге коментаре, јер човеку који не зна ни А о религиозним појмовима не може да се срочи одговор у пар реченица. Просто, због зјапећег незнања. Ево и ова твоја последња порука Јосиленко има ли смисла? Опет се бламираш жестоко. Не ваља ти то.
Колике су наслаге космичке прашине на Месецу, памети моја? Колико је `поуздана` метода Ц-14, мудрости моја? Колико делфина се родило у мору излазећи из утробе мајке на човеколики начин, од постања света? Колико је ослабило Земљино магнетно поље од постања њеног? Може ли Гранд кањон настати за мноого мање од милион година? Може ли свеопшти Потоп да створи седиментне стене за пар десетина година, научниче мој? Кад се потрудиш да онако ПРОВЕРАВАЈУЋИ СВЕ одговориш а да одговор буде иоле сувисао наставићемо даље. Чика Дарвин се заносио да буде поп. О његовој религиозности малко прочитај да се и ти не бламираш к`о Јосиленко. А поготово о `прилагођеној` `искривљеној` његовој теорији који су они чије `мудрости` сервира Јосиленко МАО ЦЕ убацили у школски систем и систематски испирали мозак генерацијама. Треба, такође да се потрудиш да схватиш да еволуција као појам има много значења које ти изгледа слабо капираш. Ајде за почетак да чујемо, научниче наш каква је разлика између полифилетског и монофилетског трансформизма.
Црква није социјална установа. То јој није примарна мисија, но узгредна. Сличну аргументацију је упутио издајник Јуда Христу: `Зар није боље да се ти новци даду сиромасима, него да се баца на мирисно уље којим те жена покајница помаза? (парафраза због незналица). Видим, како је кренуло да ће Чонг Ли морати да испише пар упутстава. И то оних: за идиоте.
Ja bih da se svim clanovima svake crkve ovog sveta prvo proveri napajanje (CPU im radi na znatno manjoj frekvenciji od normalne, te memorija fercera usled nedostatka voltaze). Neko je spomenuo procente, i samo to i jeste bitno. Crkva ima (ili nema) veze sa Bogom kao i svaka druga kompanija na planeti (jedina razlika je sto ostale kompanije (uglavnom) ne zaradjuju pare pominjanjem Boga. Rimokatolicka crkva je najorganizovanija, te zgrce najvece pare. Ovdasnja pravoslavna, to radi vise stihijski i stvar je vise prepustena entuzijazmu svestenstva na prikupljanju valute (sto za licnu upotrebu, sto za kompaniju). Ovdasnja kompanija samo oslikava stanje nacije, tako da nam jos dugo preti otimacina kao normalno stanje, u svim segmentima. Pozdrav za onog struchnjaka za kompljutere te velikog fana crkve, sto sastavi 2 zivopisna uputstva za deratizaciju monitora i cuvanje jajastih hard diskova... Ziv bio i jos veci porastao! Aleluja!
Тако је Рашо! Вређа ниску интелигенцију индид! Тако је одувек. Управо моји неистомишљеници исључују мозак, кад год им поменем нешто што сами могу да провере, испитају, чак без много труда. Само ако желе. Један исто тако паметан човек је рекао: `Срце има своје разлоге које разум не познаје` - мислио на грехољубљем и незнањем отровано срце које ће и најправилније логичке доказе да одбаце, само ако им не одговарају. Уистину, веома је тешко борити се разлозима ума против заробљеног срца. Кад већ ниси могао да се уздржиш од глупог коментара, нећеш остати без адекватног одговора. Боље би било да си одсвирао коју нумеру на саксофону. Велика је разлика између онога који каже `То је тако и нећу даље да причам`(то сте Ви и истомишљеници простачког речника и неразвијеног мишљења) и човека (то сам ја) који жели да пружи аргументе за сваку тврдњу овде изнесену.
Последња речница не пристоји ни тупавим клинцима овде, а камоли одраслом и зрелом човеку попут Вас. На њу могу да одговорим само овако: Мислећи човек се, кад види глупост, хвата за главу а будала за јаја. То је проверен знак распознавања паметних људи од будалах тупога погледа. ПАЛИ НАРОДЕ - ОСМИЦА ЈЕ ЗАКОН!
utvrdjivanje starosti metodom poluraspada ugljenika C14 - ekstremno tacna
neznam koliko se delfina rodilo .. cinjenica je da smo sastaljeni od vode bez koje nemozemo izdrzati 4 dana ..
zemljino magnetno polje nije konstantno .. taj ogroman dinamo motor u centru planete ima svoju amlitudu .. i ona se menja .. kao i magnetni polovi ..
o velikoj teoriji optseg potopa .. poznato ti je da zemljina klima isto ima cikluse ledeno doba - ne ledeno doba - ledeno doba - neledeno doba ... i tako u krug .. do sada je nauka nasla dokaze o bar 10 ciklusa .. a sta se desi kada sneg koji se netopi 5000 godina - odjenom pocne da se topi ,,, ?
inace bila su 2 potopa - grand kanjon i crno more .. koje je pre 5400 godina bilo slatkovodno jezero velicine 2/3 sadasnjeg mora .. otopljavanje zadnjeg ledenog doba dovelo je do parasta visine svet. mora i negde je moralo da procuri ...
sve je ovo dokumentovano i postoe naucni dokazi .. pitanje je samo ko to oce da vidi - vide ce .. kome neodgovara - ignorisace ..
pre 100 godina .. drustveno uredjenje se baziralo na VERI .. ko nije verovao NIJE postojao .. outkasti .. prognani .. izbaceni iz drustva ...
Broj postavljenih tema: 60435. Broj poslatih odgovora: 647767. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.