Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
`Bila je to letelica koja nije sa ovoga sveta` - Agent CIA na 65-togodišnjicu Rozvela
STRANA 6 OD 9  
Dragg Re: Re: Ja mislim da vanzemljaci postoje! 10.07.2012. 19:12 #430433

status: user
broj poruka: 2270
Ne, ovako se to desilo:
http://bit.ly/PMPCJM

:: +1000 xeexxexe h
::
:: :: Došli su ovde, videli su koja smo govna, i otišli zauvek
:: :: `Doviđenja, i hvala na svim ribama!` :
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Voanerges Re: Re: ... 10.07.2012. 19:25 #430438

broj poruka: 202
Скретање с теме је кад о ванземаљцима говориш о излизаним и нетачним аналогијама Вавилон - Јудеја или календар - космологија, а не кад директно кажем да су ванземаљци уствари демони. Прелистај, па говори, ако можеш да схватиш.

:: :: Друго, једно је кад неко прочита белетристику о Вавилону и поверује сумњивим писцима којима је сензационализам једини мотив. Они који читају Библију, знају да су Вавилонци имали недељу од пет дана а не седам као Јевреји из којих је Христос по телу. Аналогија је никава дакле
:: Govorio sam o kosmologiji a ne kalendaru. Pogledaj odgovor ishmerishu. Uzgred, izvor ti je, kao i obično, nepouzdan. Vavilonci su imali sedmodnevnu nedelju, zadnji dan je praznik, 12 meseci godišnje itd
:: :: Ако овако наставиш, поготово с небулозним тврдњама да се наука развијала под контролом тадашње римокатоличке цркве и да нису постојали научници независни од Инквизиције и томе сл. бојим се да ће бламажа бити само већа
:: Naprotiv, nauka se upravo NIJE razvijala pod kontrolom katoličke crkve nego je, sve do kasne renesanse, tavorila u žabokrečini crkvene dogme. Naučnici nesputani religijom (koliko je bilo moguče u to doba) su postojali i to u arapskom svetu. Ako se ovde izblamiram, prizvaću demone i rešiti problem
:: :: Позвао сам на држање теме, тако да офф- ове остави за неку другу тему, јер ће скроз да нас скрене. Мени није проблем да правим екскурзије из теме, али се гледалиште, нарочито набилдовано буни. А ја не волим кад се неко буни
:: Prvi si skrenuo sa teme kad si sa vanzemaljaca otišao na demone. Tvoja prva izjava je toliko čudna da je izazvala podsmešljive komentare nekoliko članova. Kao što rekoh, verujem da si u životu racionalan čovek koji neće tražiti nadprirodne uzroke kad izgubi novčanik, kad se grafička pokvari ili kad padne ispit.
Voanerges још једно сведочанство 10.07.2012. 19:29 #430439

Да вас нико не превари никаквим начином ...”

(2. Сол. 2:3)

Није случајно што многе древне паганске тајне религије, као и бројна мистична братства (као Теозофи и Розенкројцери) говоре о „елити“ – понекад названа „Велико Бело Братство“, „Узлазне Господаре“, или „Махатме“ Мадам Блавацки – група бица која траже да руководе и контролишу судбину смртног човека. Понекад се ова „елита“ приказује као не-људска, некад као „високо еволуирана“ или као савршени људи.

Предак ове „елите“ је daimon древних грчких пагана – од кога, уствари ми и добијамо реч демон и што је навело Свете Оце да кажу „богови пагана су демони“. Према томе, са Хришћанске тачке гледишта, не може бити сумње да таква „елита“ постоји, позната Христовим следбеницима као војска палих анђела, демонска војска. Ова војска је ушла у наш пали свет кроз грех и јерес, као и окултним делима сваке врсте од очигледно „невиних“ ствари, као што су медијумски сточићи до практиковања „каналисања“ у New Age-у). Сада су међутим, пали анђели пронашли нови и посебно заслепљујући начин да уђу у свет људи.

Док су само пре једног покољења, само „чудаци“ и ментално поремећени људи, веровали у НЛО, данас више од половине становништва САД, према анкетама, верују у стварност ванземаљских посетилаца. Посебно, многи „New Age“ поклоници, верују у „Неидентификоване Летеће Објекте,“ према Тимес-у „са посадама необичних ванземаљаца, који су још много пре посетили земљу са напреднијих планета, ширећи мудрост коју су створили, међу осталим и Стонхенџ и пирамиде у Египту“.

Иако је НЛО литература умножена, најпоштованији и најслушанији НЛО „обраћеник“ је Витли Страјбер, који је написао две новије књиге о својим сопственим искуствима, Заједница: Истинита прича (1987) и наставак Преобрашај: Пробијање (1988). Обе књиге су биле на листи најпродаванијих и аутор се појављивао на бројним телевизијским интервјуима, делимицно јер пише добро и јер је саветовао многе чланове научне заједнице.

Иако Страјбер говори, да никада раније није био заинетресован за НЛО и да није читао практично ништа о тој теми, он пише у првој књизи: „ово је прича, о покушају једног човека да се носи са разарајућим нападом из непознатог. То је истинита прича, истинита онолико колико сам ја знао да је опишем. Али ко они могу бити, и одакле су дошли? Да ли су неидентификовани летећи објекти заиста стварни? Да ли су они гоблини, демони ... или посетиоци?“
Voanerges наставак 10.07.2012. 19:29 #430440

Са почетком у децембру 1995, Страјбер и његова породица, искусили су серију појава: гласова, светлости као у сну, додира и „ноћних посетилаца“ са буболиким главама. „У почетку,“ говори он, „мислио сам да губим разум. Али сам био прегледан од стране три психолога и три психијатра, и пролазио серију психолошких тестова и неуролошких испитивања и пронашао да су резултати у свим погледима, у нивоу нормалних. Био сам на полиграфу... и прошао без грешке... Посетиоци су умарширали директно у средиште живота, једног незаинтересованог скептика, без тренутка оклевања.“

Чињеница да је прва Страјберова књига Заједница такође садржала званичне медицинске документе о његовој нормалности и душевном стању, као и преписи са хипнотичких сеанси (коришћених да фокусирају детаље његових искустава) и да он признаје помоћ, многих истакнутих научника у многим пољима, даје истинити тон његовој застрашујућој прици.

Страјбер размишља да би порекло његових „посетилаца“ могло бити:

1. са друге планете или планета.

2. са земље, али су они тако различити од нас, да ми не морамо да разумемо да су они чак били и стварни

3. из другог дела времена у свемиру – друге димензије

4. из ове димензије у свемиру, али не у времену“ – другим речима, путовање кроз време наших сопствених претходника у њихову прошлост (нашу садашњост)

5. из нас самих.

6. известан халуциногени проводник у нашем уму, или

7. један вид људске врсте – можда духова, или још боље, „можда смо ви и ја ларве, а посетиоци су људска бића у зрелијем облику.“

Шта чини Страјберово објашњење тако извештаченим, у његовој наводној објективности. Он себе штити као невиног посматрача, ни на један начин одговорног за овај бизарни сусрет. На крају страница ове књиге, међутим, човек може открити да је Страјбер такође и аутор, неколико хорор прича, које садрже сличности са искуством његовог стварног живота. Као сто је један критичар истакао: „Заједница изгледа као крај логичког напредовања на листи бестселера од фантастике до реалног“ (Thomas Dirch, The Nation, 14. март 1987).

Шта је још јасније, Страјбер је петнаест година студирао са „Gurdjieff Foundation“, култном групом чије учење наглашава „развитак моћи, садржаних у људској психи“, и чији је духовни еклектицизам популаран међу поклоницима `New Age` покрета. Очигледно, Страјберова улога, није била пасивна као што би хтео да наведе читаоце да верују, он је – не знајући, без сумње – предодредио себе да има такво искуство. И човек може врло лако схватити, зашто су му „ванземаљци“ рекли: „ти си изабрани.“

Иако он доноси прегршт различитих теорија из светских религија и филозофија, односећи се на ову тему – све од хинду митологије до борбе Светог Антонија Великог са демонима – религија и Бог у традиционалном смислу су упадљиво одсутни из његовог начина размишљања, а он долази до показивања наклоности, популарној савременој идеји, да је НАУКА само „кључ“ – иако и даље примитиван – да се схвати искуство.

Али, као сто је јеромонах Серафим (Роуз), написао у својој студији о НЛО-има (у књизи „Православље и Религија Будућности): „Научна фантастика је дала слике, еволуција је произвела филозофију, а технологија „свемирског доба“ је обезбедила веродостојност за овакве сусрете“.

Уместо неограничене жеђи за Богом, ми имамо пре „велику жеђ за додир са натприродним умовима, што ће обезбедити вођство за нашу јадну, узнемирену, узбуђену планету“ (Jacques Vallee, изјава у ОРФ, стр.138). Заиста Страјбер је и сам ватрени заштитник животне средине са апокалиптичким осећајем уништења човека, које долази на његов мали дом – земљу.

Voanerges наставак трећи... 10.07.2012. 19:30 #430441

Оно што је у Страјберовој књизи значајно, је да је ум, или контрола мисли увежбавана на људима, од стране ових „посетилаца“ на начин, који се једино може описати у класичном смислу као окултно. Сличности међу Страјберовим искуствима (и оних других НЛО `контаката“) и борбе Светитеља са демонима, су врло видљиве. Сам аутор чак и описује нарочит мирис удружен са „посетиоцима“ – међу њима, „сличан сумпору“ смрад, који пореди са главом шибице. Његови „посетиоци“ имају застрашујуће, инсектима сличне главе са огромним очима, које он везује за статуе паганске богиње Иштар. У Преображају он пише:

„Осетио сам потпуно неописив осећај претње. Био је то пакао на земљи бити тамо и ја се нисам могао померити, нисам могао плакати, нисам могао побећи. Лежао сам као мртав, подносећи унутрашње патње. Шта год да је било тамо, изгледало је чудовишно ружно, тако прљаво, мрачно и злокобно... још увек се сећам те ствари која је чучала тамо, тако ужасно ружно, са рукама и ногама као крацима великог инсекта, са очима које зуре у мене.“

У својој другој књизи, Страјбер закључује да су многи од „блиских сусрета“ које је имао (и још увек има) били у сврху „разбијања мог веровања у прихваћену парадигму стварности. И успело је врло добро... Сумњам да су искуства слична овим, резултат основног заокрета у уму. То се дешава када људи почну да напустају стара, „лажна“ веровања...“ Никад нису речене искреније речи од аутора.

Иако Страјбер сада верује да су његови „посетиоци“ ванземаљци и имају физичку стварност, он их такође назива „гоблинима“ и „прождирачима душа“, који имају „способност да уђу у ум и утичу на мисли“ и много, много горе. Он пише:

„Нарастајуће је било осећање да сам улазио у борбу, која је могла бити борба за моју душу, моју суштину, или који год део мене да има везе са вечношћу... Јасно је да је душа била веома у питању. Људи су искусили осећај, као да су им душе биле извучене из тела. Више од једне особе је видела посетиоце, у начелу искуства `блиске смрти.“

Упркос свему овоме, Страјберова обмана је толико велика, да он може рећи са ентузијазмом: „на свакоме је од нас да трага за сопственим додиром (са „посетиоцима“), да га развија ако се деси, изазива себе да га користи за ... духовно узрастање...“

Напротив, Епископ Игњатије Брјанчанинов писао је пре стотину година: „Опажање духова чулним оцима, увек доноси штету, некад већу, некад мању, човеку који нема духовно опазање... Он ће неизоставно бити обманут, неизоставно ће бити привуцен, неизоставно ће бити запечаћен, печатом обмане... печат застрашујуће повреде његовог духа. а даље могућност исправљања и спасења је често изгубљена. Ово се десило са многима, врло многима.

То се дешавало не само паганима, чији су жреци били у највећем делу, у отвореној „заједници“ са демонима. десило се не само многим Хришћанима, који не знају тајне Хришћанства... десило се (такође) и са многим подвижницима и монасима...“( „Душа после смрти“, Оца Серафима Роуза, стр.68)
Voanerges наставак четврти. 10.07.2012. 19:31 #430442

Кад их није „виђо“, Страјбер је ипак често чуо њихове „гласове“, „као да је мали звучник баш поред моје главе.“ Без икакве тешкоће уопште, он је видео да је ово било слично древним паганским пророчистима: „пророчиста у Делфима и многа друга места у древном свету били су канали, којима се одговарало на питања у трансу... Са успоном Хришћаснтва, глас је умукнуо... Као и гласови које сам слушао, гласови који се чују преко савремених канала, били су поседнути једним древним и узвишеним људским наслеђем... И даље сам добар са традицијом људског искуства.“

Страјбер такође говори и о физичким даровима који се такође појављују, нежељени, код људи који имају НЛО искуства: „предосећај, очевидну телепатију, вантелесна опажања, чак и физичку левитацију (лебдење). Такви људи цесто виде да се улична светла тајанствено гасе, док они ходају улицом.“ (Човек се може запитати да ли је он икад гледао филм из педесетих о вестици наших дана, „Bell, Book and Candle“, у коме је почетница вестица, у стању да гаси улична светла док пролази.)

Страјбер безазлено закључује: „Мислим да нисмо цчак ни почели да разумемо наше посетиоце. Сумњам да смо много даље од разумевања њих, него од разумевања например, песме китова...“

Али Отац Серафим пише: „Такве приче о активностима демона биле су уобичајене, у ранијим столећима. То је знак духовне кризе данашњих времена, да савремени цовек, због свог гордог `просветљења и мудрости` постао још једном свестан таквих искустава – али више нема Хришћански оквир у коме ће га објаснити... Право оцењивање НЛО искустава, може бити направљено само на основама Хришћанског откровења и искуства, и доступно је само смерним Хришћанима који верују овим изворима“ („Православље и Религија Будућности“)

Још од невероватно успешних филмова, „Блиски сусрети“ и „Е.Т.“, имамо оживљавање интересовања у феномен НЛО-а. Без сумње ће наставити да расте, како Хришћанство буде нестајало на Западу и људи уместо наћуљивања својих ушију да чују древне „гласове“, још једном буду видели Сина Божијег.

Православни Хришћанин, мора се међутим држати искупљења понуђеног од Христа, јер као што је написао Отац Серафим „он зна да човек неће „еволуирати“ у „нешто висе“, нити има било ког разлога да верује да има „високо развијених“ бића на другим планетама. али он добро зна да заиста постоје „више интелигенције“ у свемиру, поред њега: постоје две врсте и он тежи да живи тако, да пребива са онима који служе Богу (Ангелима) и избегава додир са другима који су обацили Бога (демони)... он не верује сопственој способности да види кроз обмане демона и према томе држи се још чвршће упутстава из Писма и Светих Отаца, која Црква Христова обезбеђује за његов живот...“ („Православље и Религија Будућности“)

О Архангели Божији,

не остављајте нас немоћне

против духова зла у ваздуху!

alrad @cokla 10.07.2012. 19:38 #430445

broj poruka: 4867

Ma nista posebno, ako ti se dopalo nesto sto sam rekao, to je citanje i razmisljanje, nema neke veze s profesijom.
I vrsta vaspitanja, rekao bih.

Dragg Re: Re: Re: ... 10.07.2012. 19:52 #430448

:: Скретање с теме је кад о ванземаљцима говориш о излизаним и нетачним аналогијама Вавилон - Јудеја или календар - космологија, а не кад директно кажем да су ванземаљци уствари демони. Прелистај, па говори, ако можеш да схватиш

Vavilnoska kosmologija je direktno poznata, na osnovu nađenih fragmenata glinenih tablica cca 1200 pne. Nastala je na osnovu sumerske kosmologije, koja je samo indirektno poznata, iz vavilonskih spisa. To je istorija, nije izlizana niti netačna, na drugoj strani je ono što bi ti voleo i priželjkivao.
Sve vreme odgovaram na tvoja tvrđenja, nema nijedne teme o kojoj sam pisao a da ti nisi pokrenuo pitanje. Mogu samo da ti vratim savet - pročitaj thread prvo.
alrad 10.07.2012. 20:21 #430459

broj poruka: 4867

Bibliju sam pokusavao da procitam pet-sest puta, privilegija koju nisam dao ni jednoj drugoj knjizi.
Nisam uspeo.

Pocinje solidno ali sa svakom sledecom stranicom biva sve dosadnija i dosadnija, do tacke kada neizostavno svako ko i malo drzi do sebe mora da je ostavi.

Tacno se vidi da treba da bude na sedam strana ali posto je to neugledno, morali su da je vestacki produze, u cemu nisu uspeli.

A ja ne mogu da izdrzim losu knjigu kako god se zvala.
philaemos ... 10.07.2012. 20:36 #430465

broj poruka: 2743
Jedna od `jacih` tema u poslednje vreme.

pasduh Ako je .... 10.07.2012. 21:33 #430475

broj poruka: 451
...Voanerges onaj na kojeg pomišljam a čini mi se da jeste nahebali ste svi .

one way or another

Voanerges ... 10.07.2012. 21:51 #430481

Драги брате вавилонска космологија и календар је теолозима директно позната у ситна цревца. То је неминовност приликом изучавања Старог завета и `околних наука` које су неопходне да би се правилно схватало. Тема коју прокрећеш унутар ове теме није за форум (није да се разумемо ни ова, јер су преопширне за форум овакве форме), јер се не дотиче суштински ванземаљаца а захтева знање веће од средњошколског уз неопходну дозу научне или критичке објективности.

Посматрачи дискусије вероватно нису верзирани у овим областима, па наше надгорњавање нема сврхе. Ти ћеш тону `чињеница` ја ћу тону чињеница да изнесем а арбитар не зна за свет изван Микро света. То је објективан недостатак.

На прву поруку теме одговорио сам директно, сва остала добацивања `Пајо шорни га!` или несувислости толико пута бивале су провокације које изазивају моју реакцију, јер сам по природи реакционар. Како рекох, тема није календар, него ванземаљци, а коме је до разговора о вавилонској култури и баштини нека отвори тему, па ћемо да бистримо. Одох сад, да попијем један `Јелен`.
Voanerges Re: Ako je .... 10.07.2012. 21:52 #430482

Не знам брате на кога мислиш, али био је један диван дечко с ником МиливојеС, нешто се као разумео у богомољу, ал` не знам што га нема?
Овај Воанергес се бави магијом Вика и управо спрема магијске чини за Декстера. :)

:: ...Voanerges onaj na kojeg pomišljam a čini mi se da jeste nahebali ste svi
:: one way or another
pasduh Re: Re: Ako je .... 10.07.2012. 21:57 #430483

broj poruka: 451
Eto, trebalo je da se bavim vidovnjaštvom.

one way or another

:: Не знам брате на кога мислиш, али био је један диван дечко с ником МиливојеС, нешто се као разумео у богомољу, ал` не знам што га нема
:: Овај Воанергес се бави магијом Вика и управо спрема магијске чини за Декстера. :
:: :: ...Voanerges onaj na kojeg pomišljam a čini mi se da jeste nahebali ste svi
:: ::
:: :: one way or another
groftrade ... sitno zito ... 10.07.2012. 22:05 #430484

broj poruka: 73
vrati se PhatPhuck .. sve ti je oprosteno .. :D

Dragg Re: ... 10.07.2012. 22:11 #430487

:: Драги брате вавилонска космологија и календар је теолозима директно позната у ситна цревца

Mišljenje teologa o istoriji ili drugim naukama je zanimljivo kao i mišljene fudbalera Rada o istom. Oni mogu samo da prihvate stanovišta onih koji su prikupili i izučili mateijalne dokaze ili da proglase da mora biti drugačije i nastave da žive u iluzijama.
cokla @Dragg & alrad 10.07.2012. 22:35 #430490

broj poruka: 760
vec duze vreme u svom poslu provodim vreme sa debilima (onim najgorim-koji to nisu stvarno). dok sam bio student, vreme sam provodio sa ljudima koje interesuje nauka, racionalno i razlozno razmisljanje. vas dvojica ste me vratili u to vreme.
hvala vam!

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W

Voanerges Re: Re: ... 10.07.2012. 23:21 #430498

Мишљење апсолвента грађевине о космологији Вавилоњана је далекоооо релевантније, вероватно!?
Целивам ти логику!
Још бих питао који су ти што су прикупили историјску грађу, који тумаче изворе и могу ли се њихови извештаји егзактно доказати!?
Ако не могу, онда си брате велики верник а да то и не знаш. Но, добро, то се учи на дипломском. :)

:: :: Драги брате вавилонска космологија и календар је теолозима директно позната у ситна цревца
:: Mišljenje teologa o istoriji ili drugim naukama je zanimljivo kao i mišljene fudbalera Rada o istom. Oni mogu samo da prihvate stanovišta onih koji su prikupili i izučili mateijalne dokaze ili da proglase da mora biti drugačije i nastave da žive u iluzijama.
miki069 Bakuta 10.07.2012. 23:31 #430502

broj poruka: 1234
je manje sjebana od pojedinih likova ovde.
http://www.youtube.com/watch?v=M2qZcRqE0aU&feature=related

https://www.bambimobil.blogspot.com

mixer93 Re: 11.07.2012. 00:58 #430514

broj poruka: 4187
Neko spomenu ime Jahve. E kad ste pametni, da cujem. Koliko se puta u originalu biblije spominje to ime? Preko 7 hiljada. Zasto danas u ovim biblijama koje citate nema tog imena osim mozda u Psalmu 83:18? To vi meni kazite `vernici`. :) Zasto vam vase crkve sakrivaju to ime? A tvrde da uce istinu? Istina je da je to Bozje ime, i da titule Gospod ili Otac i sl. nisu imena... A u samoj bibliji pise da je Bog rekao da se koristi to ime. Sta cemo sad?

nemanja21 Re: Re: Re: ... 11.07.2012. 01:20 #430516

broj poruka: 1227
Saćemo da zaključamo temu dok se još nije previše razotkrilo. Inače ovo je moj 777 post, to ne može biti slučajno.

MaliAbner Re: Re: 11.07.2012. 02:41 #430522

broj poruka: 7779
Covece kako mozes kasti vako nesto...

Pa svaka religija ima svojeg mesiju...

Pomnozis sa brojem religija i vidis koliki istinskih mesija ima...

Cak u nekim religijama ima po par komada pri cemu su oni sledeci iza prvog poslati od strane Boga da upozori vernike da su odstupili sa puta vere...

Inace na Levantu i bliskom istoku je u vreme Isusa operisalo desetine drugih vesnika Boga ali je izgleda Isus bio najspretniji i najuporniji pa tako sad imamo njegovu (doduse preradjenu i prilagodjenu nekim drustveno-crkvenim krugovima) verziju religije... sveopste prihvacenu kao Hriscanstvo...

A sto se tice vanzemaljaca isra prica kao i uvek ima glupih koji to n`umu ili jednostavno namaju kapacitet da shvate kao sto imamo i one koji su to `KAO` shvatili pa se vazda prepucavaju u stilu POSTOJI protiv NE POSTOJI/E VANZEMALJCI...

Koliko ja vidim ni jedan od naucnika ne porice da Bog postoji, kao sto ni jedan od popova ne negira nauku... cak su neki matematicari svojim radom uspeli da dokazu da Bog postoji, jedan od njih je Lajbnic...

Ali ko sto neko vec rece mnogi su u sanju da kazu kako Bog ne postoji i kao glavni dokaz navode to ga ga niko nije video...
Isti ti koji negiraju Boga veruju u crne rupe cak i tvrde da one postoje iako niko ziv pa ni oni sami nisu video/li...

No sve ovo je poptpuno ljudski jer kad nesto ne znas ili nemas kapacitet da to isto shvatis prosto negiras sve sto nisi video, pipnuo, liznuo, etc...

INACE POTPUNO RAZUMEM ZASTO JE OVAKVA RASPRAVA NA TAPETU, VRUCINA VAM UDARILA U GALVU PA JE MOZAK NASVIRAN NA 33 UMESTO NA 29-30 Hz... PREGREVANJE IZAZIVA SVO OVO BUNILO... MORA TU DA PADNE JEDNO VODENO HLADJENJE...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Тачно је да не постоје Месије. Постоји само један истинити Месија
:: :: Grozan strah se uvukao u mene. Brrrrrrrrrrr..
:: :: Interesantne su te lazne Mesije.
:: :: Mada je to pleonazam jer prave ne postoje
Dragg Re: Re: Re: ... 11.07.2012. 09:03 #430539

:: Мишљење апсолвента грађевине о космологији Вавилоњана је далекоооо релевантније, вероватно!
:: Целивам ти логику
:: Још бих питао који су ти што су прикупили историјску грађу, који тумаче изворе и могу ли се њихови извештаји егзактно доказати!

Brkaš stvari, to nije moje mišljenje već citiram zvaničnu istorijsku nauku, dok teolozi, ako to ne prihvataju već hoće biblijsku verziju istorije, nisu relevantni. Dobro je da zahtevaš konkretne dokaze, mada je to čudno za nekoga ko pokušava da dokazuje bibliju - biblijom i tvrdi da postoje demoni.

Forografije nađenih tablica možeš da vidiš ovde:
http://www2.econ.iastate.edu/classes/econ355/choi/bab.htm

Prevode nekih od tablica i više o vavilonskim astronima, sa spiskom literature:
http://www.livius.org/di-dn/diaries/astronomical_diaries.html
http://www.livius.org/k/kidinnu/kidinnu.htm

Neka novija tumačenja:
http://www.jstor.org/stable/592426?seq=1
Mortificat Re: 11.07.2012. 10:12 #430541

broj poruka: 3519
Za Bibliju je potrebno vreme, mir, strpljenje i ljubav. To nije obična knjiga. Pokušaj da pročitaš Ohridski prolog, pa zatim pokušaj Bibliju, mnoge stvari će ti biti jasnije.

Ovo je samo sugestija, jer mislim da grešiš u pogledu da je `loša knjiga`, a ja ne bih da ulazim u dalju polemiku.

Pozdrav.

:: Bibliju sam pokusavao da procitam pet-sest puta, privilegija koju nisam dao ni jednoj drugoj knjizi
:: Nisam uspeo
:: Pocinje solidno ali sa svakom sledecom stranicom biva sve dosadnija i dosadnija, do tacke kada neizostavno svako ko i malo drzi do sebe mora da je ostavi
:: Tacno se vidi da treba da bude na sedam strana ali posto je to neugledno, morali su da je vestacki produze, u cemu nisu uspeli
:: A ja ne mogu da izdrzim losu knjigu kako god se zvala.
Dexter013 auuuu jbt 11.07.2012. 11:25 #430550

broj poruka: 17098
Sta je ovde religioznih fanatika, veselo...

Ja ne vidim razliku izmedju Wlade koji obozava EVGA i ovog
Hristos Voskrese Voanerges voskrese koji obozava isusa ili koga vec.

Vlada mi deluje prihvatljivije jer bar ne veruje u bajke.

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 6 OD 9  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs