Zbunio si se malo Milivoje, Erestun ne tvrdi da je Hitler bio katolik. Ti tvrdiš da Hitler nije bio pravi vernik, ali on tvrdi suprotno. Šta je to toliko suprotno Božjoj volji u Hitlerovim delima? Što mu je BOg rekao da je njegov narod izabran i da treba da osvoji i pobije sve okolo zbog toga? Samo zameni u gornjoj rečenici Nemce sa Jevrejma i dobio si kompletan Stari zavet. Broj zločina koji Bog naređuje ili direktno izvršava nad protivnicima Jevrejskih plemena je sasvim adekvatan Hitlerovim zločinima. Ako Bog već tako radi i ti veruješ u to, kako znaš da to nije uradio i sa hitlerom? Šta ti uopšte treba da bi bio pravi vernik? Hrišćani već 2000 godina to ne mogu da se dogovore, mada svi čitaju istu knjigu. Što više vremena protekne, to se više hrišćanskih ideja množi. Kao što rekoh, sada ima preko 20000 hrišćanskih denominacija koje se ni u čemu ne slažu. Imaš i hrišćanske crkve koje čak ne veruju u istorijskog Isusa. Tu ti je i odgovor o nepomirljivim, suštinskim razlikama vere i nauke. Nauka počinje sa više različitih ideja o nečemu, a kako vreme odmiče i stiču se nova znanja, jedna ideja, koju dokazi najbolje podupiru, isplivava kao preovlađujuća. To je moguće samo ako su ideje precizne i proverive. Dogmatsko učenje, nasuprot, počinje od jedne ideje (mala hrišćanska sekta na početku milenijuma) da bi se razvila u mnoštvo pravaca, svi podjednako vredni i mogući (tj. potpuno besmisleni i bezvredni). To je zato što su dogmatske ideje nejasne i neproverive pa svako kroji svoju. Uzgred, nemam HDD.
Гамбини, ти имаш неки комплекс ниже вредности!? Одакле ти, да одређујем какав је ко? Напрегни вијуге па схвати да рећи да је неко ове или онационалности, да је Јеврејин, Србин, Хрват или било шта, није ни мржња, ни прекор, него проста констатација, без икакве негативност. Али за то треба имати мирно срце и мислити. Јер, мислити и цвеће брати, није исто.
Шта ти имаш против календара Цркве? По начину како си се према том пробему поставио видим да о њему не знаш много, ни зашто га се Црква држи, ни колико су тачне лагарије западњака о тобожњој тачности Грегоријанског календара, итд. Али да не ширимо тему. И за тебе важи оно што сам многима рекао овде. Књигу у шаке а мање игрице и интернет, барем ако хоћеш да разговараш са старијима.
Милутин МИланковић јесте геније. Вероватно ће (ако буде света) и добити заслужено место у нашој и светској науци, али треба и мало више знати о њему, него што се може наћи у обичним памфлетима, па видети да неуважавање (иако постоји предлог о коме Цркве по свету треба да расправљају ускоро) његовог календара није без основе или из анимозитета, из измишљене затуцаности и нечег другог. Пуно је ту проблема које овај календар изазива а Црква није астрономска опсерваторија да би своју срж подредила мерењу времена. Било којем и било чијем. Ми не знамо како ће су у будућности третирати Цркве које су самовољно, без саборности прешле на реформисани календар у погледу Пасхе али већ сада њихов литургички живот личи на карикатуру. Јер, бивало је да је пролазило и неколико десетина година или век-два да се нечије играње са знањем и искуством означи као јерес или заблуда времена. ПАЛИ НАРОДЕ - ОСМИЦА ЈЕ ЗАКОН!
Драгги, ја сам незбуњив. Знам добро шта је Ерестун рекао а шта си ти рекао.
Знаш, ми православни, оне који се понашају сомнабулно и узвикују `Бог ми је рекао`, `Вршим Божју вољу` сматрамо за тешко, од ђавола, обмануте људе, болесне духом. А Хитлер је то. Кад је неко болестан, није се сигурно разболео од Доброг, него од Злог. (ово схвати широко, не буквално) Тако, све Хитлерове инспирације о истребљењу остатка човечанства ми правосалвни држимо за инспирације оног истог човекомрзца и човекоубице од постања света. Остало сам одговорио на неколико пређашњих страница.
Bog ne kotrolise ljude niti odgovara za njihove postupke . Svakom je data sloboda volje i izbor sta zeli da bude i kako ce svoj zivot da gradi. Ako se opredeli na ono sto ne zna sta ga ocekuje tj da svoj zivot gradi onako kako ga je on zamislio sa nekom svrhom tako uci i sebe izgradjuje i uci na svom primeru kako i na svojim greskama! Kakva bi svrha covecanstva bila ako bi znao sve unapred,kada bi sve bilo odredjeno pravilima? Svako treba da bude slobodan,voljom,umom birajuci svoj put. Ljudi su odgovorni za svoje postupke i dela koje cine u ovom zivotu. Sami snose krivicu i odgovornost.Da li ce ciniti dobra dela ili losa je samo njihov izbor! To nije Bozija volja vec jedino covekov izbor.Od Boga je dato sloboda da covek sam sebi odredi sta je za njega najbolje. Moc da sami upravljamo svojim zivotom je najvece bogastvo koje smo dobili pored samog zivota. Covek mora da ima priliku da moze da izabere ovaj ili onaj put. I kao takav mora da se desi i mogucnost pogresnog izbora i odluka. Mora da oseti znacenje upravljanja samog zivota a ne da neko to radi za vas.
Ono sto je neko pomenuo Hitlera vezano za Boga i njegovu odluku nema veze sa zivotom!
Debilu, kakve veze ima PRAVOSLAVNA crkva - sa naredbama PAPE da se povedu krstaški ratovi, sa spaljivanjem veštica u ZAPADNOJ Evropi, i sa?
Da li uopšte imaš pojma koliko je ljudi poginulo u krstaškim ratovima?
Da li ćeš, po istoj logici, kriviti Dalaj Lamu i budiste za nešto što je uradio, recimo, Japanski car - koji je za japance Bog, i to su DVE RAZLIČITE religije?
Ili je za tvoj obrazovani mozgić previše kompleksno da pravi razlike između svetskih religija, i raznoraznih sekti - pa sve poistovećuješ?
:: Alo bre tuljane, opet ti neko drma kavez. U čije ime su se vodili krstški ratovi? U čije ime su spaljivane `veštice`? Učije ime je inkvizicija ubijala ljude zarad njihove imovine? Šta bre ti znaš o istoriji :: Neboj bre više da kenjaš po ovom forum, već dovoljno smrdi od takvih ko što si t :: :: http://www.youtube.com/watch?v=WBmVxATDSJ :: Moje sokoćal :: i3 55 :: Asus P7P55D PR :: 2Gb DDR3 (neka na 1066 :: Asus 8800GT :: Čifteković 0,35K :: HDD WD crni 1Tb, WD zelembać 1Tb i WD zelembać 1,5T :: :: :: :: ` pa najveći zločini i pokolji su se odvijali `u njegovo ime`. :: :: :: :: To jest ti, OBRAZOVANI čoveče, tvrdiš da su Mao, Pol Pot, Staljin i Hitler pobili, svi zajedno, preko 100 MILIONA ljudi - u Božje ime? :: :: :: :: Neka tamo ateistička lažljiva kretenčina `provalio`, bez ikakve potpore u zapisanoj istoriji, da su `najveći zločini u ljudskoj istoriji učinjeni u ime Boga`, i sada svaki ateistički `obrazovani` retard ponavlja to - na isti način kao što sektaši ispranog mozga ponavljaju ono što im je guru usadio u mozgiće - bez da provere da li je to tačno. :: :: :: :: `Zar se od mene kao obrazovanog čoveka :: :: :: :: Ma, obrazovan si mi ti do k*rca - bar što se tiče istorije :: :: Drži se ti lemilice i ne perpetuiraj notorne laži, koje ni veze sa mozgom - a kamoli sa istorijom nemaju - dok istoriju ne naučiš :: :: Jer zbog retarda koji se POZIVAJU NA ISTORIJU, A ISTORIJU NE ZNAJU - ta istorija se periodično ponavlja - i uvek odnosi sve više i više žrtava. :: :: :: :: Nikada ti ne bih ovako odgovorio da se nisi počeo pozivati na `obrazovanost` :: :: :: :: A što se tiče ovog ili onog `čuda` ili čuda... POGREŠNO je veru bazirati na traženju ovog ili onog DOKAZA (u vidu čuda i sličnog)... Vera je vera zato što se VERUJE - a ZNANJE je nešto drugo. Kada nešto znaš, imaš DOKAZE za to :: :: Dakle, vera prestaje da bude vera čim se nepobitno dokaže ono što čini veru... Tada to više nije vera, nego ZNANJE. :: :: A Bog od nas želi da VERUJEMO, jer samo ako VERUJUĆI, bez nepobitnih dokaza, ostanemo dobri kao ljudi, bićemo nagrađeni za to :: :: Nije teško biti i ostati dobar ako si savršeno svestan i ZNAŠ da te neko `Veliko Oko` non-stop vidi sa visine, i zna sve što radiš. Ključna reč je (ako) ZNAŠ. :: :: :: :: Ako neko veruje u Boga, mora verovati i u anti-boga, jer je ceo i Univerzum baziran na dualitetima... + i - naelektrisane čestice, severni i južni magnetni pol, anti-materija i materija, gravitacija i anti-gravitacija (koju proizvodi, bar se sada sumnja, tamna energija, koja sa tamnom materijom čini 94% Univerzuma).. :: :: A ako tog anti-boga, to jest, satane ima - ništa lakše njemu da ljude obmanjuje ili im ubija veru kroz razna `čuda`, na koja prvo `navuče` ljude - a onda ta čuda obori.. :: :: :: :: Ne sporim, naravno, da je čuda bilo... Samo kažem - NIKAKO ne bi trebalo sopstvenu veru bazirati na tome, jer to je traženje DOKAZA da bi se verovalo - a to se kosi sa samom idejom vere.
Лепо си рекао Скаје. Али, шта да очекујемо од оних који држе да је Ати бољи од Нвидије? Нвидија рулес! Кад завршимо ову тему, могли бисмо мало да претријеришемо ова два произвођача картица? :)
:: Знаш, ми православни, оне који се понашају сомнабулно и узвикују `Бог ми је рекао`, `Вршим Божју вољу` сматрамо за тешко, од ђавола, обмануте људе, болесне духом.
Ali vi pravoslavni takođe verujete u Sveto pismo a ono je prepuno ljudi kojima je Bog naredio upravo ono što je i Hilter radio i tvrdio da radi u Božje ime. Kako znaš razliku između Izrealskih vođa i Hitlera? To je pitanje.
Ja vidiš Milivoje očekujem da samo bude tu negde. Dosta mi je što sam stvoren ja i sve oko mene i trudim se ne samo da ne uništavam i skrnavim dela njegova, bilo živa, bilo neživa, već da ih i uzdižem u lepoti prema svojim skromnim mogućnostima. Veće nagrade od onoga što već imam mi ne treba.
Vidiš, u suštini rekli smo iste stvari, samo malo drugačije. Tako nešto će da ti kaže svaki normalan čovek, najverovatnije ne baš tim rečima i u tome je koren svih zabuna i zabluda. Na tu krajnje jednostavnu ideju kreću silne potrebne i nepotrebne nadogradnje a teško je izvući neki univerzalan zaključak zašto. Neki osnovni uzrok je najverovatnije krajnje bezazlen, svaki sin priželjkuje da živi u milosti svog oca, a poneko smatra i da zaslužuje više te milosti od brata svoga...
Treba još jednu stvar imati na umu, roditelj voli svu svoju decu podjednako, iako nekad grdi ono koje razbija prozore, jednako ga voli, to je verovatno ono u čemu čovek najviše nalikuje na svog stvoritelja.
:: Покушаћу да кратко одговорим на твоје питање. Кажем, покушаћу, јер најкраћи и необразложени одговори могу да се дају само истомишљеницима, који разумеју `шта је писац хтео да каже`. Кад се одговара некоме који погрешно може да те схвати, због личних својих предубеђења или личних доживљаја вере као феномена, онда је дужи одговор нужан :: :: Очекујем да будем вечно у љубави Његовој, која подразумева вечно пребивање у Његовој близини а која опет подразумева моју личну бесмртност, неуништивост, славу, бескрајну радост и изобиље живота и силе. То даље подразумева узрастање из славе у славу, из моћи у моћ, из знања у знање :: :: Уништење сваке досаде постојања. Бог је неисцрпив у свему томе. Зато нам се од Њега и даје вечност, јер неће бити краја нашој сили и слави. А то бива свима који до краја земаљског живота одрже православну веру и живе по њој. Уствари оно што зовемо заповестима, јесу љубавна упутства Оца да му дете на животном путу не погине од разбојника. А разбојник је Ђаво. Дакле, очекујем (и апсолутно знам и верујем да ће тако бити) да смрт буде уништена, као и свако зло на челу са Архиразбојником - ђаволом :: :: Природно, ово очекујем не као слуга који очекује похвалу Господара, него као син који воли Оца, без користољубиве наде на наслеђе које деца по устројству ствари нормално наслеђују. Ако је Бог мој отац, природно је да као син (или кћерка свеједно) наследим Његово имање. А то имање превазилази свако наше поимање ::
Једне године забрањен је улазак Патријарху у Хрисхов гроб, на дан када се појављује Благодетни огањ, уместо Патријарха ушао је Папа. Папи се није појавио Благодетни огањ, али је зато испред храма где је био Патријарх на очиглед масе, стуб напукао и из њега се појавио Благодетни огањ. Можда детаљи нису 100 % тачни, али оквирно прича је тачна. Што је најбитније и у ова модерна времена Божја чуда се дешавају.
Још једном ћу напоменути да тренутно живи огроман број људи које и лично можете посетити, који су на чудесан начин оздравили молећи се поред моштију неког од Светитеља.
Хитлер има кукасти крст, који је јако сличан графици која постоји у Православљу од давних времена, једина разлика је у томе што је симбол нациста ротиран под другим углом.
A gde je tu djavo sa trecinom andjela, zar mislite da on sedi skrstenih ruku?
31.01.2011. 19:12
status: user broj poruka: 1083
Bog NIKOM ne POMAZE, a djavo pomaze.Djavo prevario Evu a ona Adama.I djavo stano radi i on sve vodi na Zemlji.On odredjuje od ratova po do ekonomske krize.Prevario je on SVE LJUDE od Eve pa do sve koji trenutno zive na Zemli.A koga nije prevario,samo one koji drze 10 ZAPOVESTI ali one jevreske i mnoga pravila (oko 600) koje treba drzati da bi imali ANDJELA CUVARA.Ako nemate andela cuvara onda ste prevareni.
=============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.
Krv je ista.Covek je covek.Podeljeni smo samo na dobre i lose ljude. Ubedjenja su razlicita.Svako misli da je njegov stav ispravan i toga se drzi. Svako gradi svoj zivotni put onako kako on smatra da je ispravno.
Ovde cak nije ni tipitcan sukob interesa mada nesto ne vidim ni zdravu polemiku iz razloga sto se pojedinci sprdaju i prave pametni. Zbog razlicitosti ljudske cudi,nacina zivota,vaspitanja i shvatanja mislim da nije razlog da pravite tenziju a po najmanje da ponizavate one koji imaju suprotno misljenje od onih drugih. Zapitajte sebe da li su to dobre osobine jednog ispravnog coveka,da li mozete za sebe reci da ste dobar covek? Ako vec nema postovanja zavrsite svaku pricu jer ovo vec prevazilazi sve mere! Zaista je sramota!
ZA ATEISTE - OBAVEZNO POGLEDATI. Ne morate da verujete da je ovo autentični pokrov, ali obratite pažnju na to kako su OMANULI SA NAUČNOM METODOM UTVRĐIVANJA STAROSTI (radio carbon dating) - i malo razmislite o ostalim stvarima za koje su ateisti ili pojedini vrli naučničići `dokazali` ovo ili ono.
Pogledajte https://www.evolutiondeceit.com imate da izaberete Bosanski?!? (to je zato sto je musliman pisao knjigu) inace u njoj su izuzetno jaki dokazi da teorija evolucije nema veze sa zivotom. Ima nesto u religiji samo i tu nije sve istina - Bog je dusa a dusa je svesna elektromagnetna energija (to je rekao i Tesla) i zato imamo aure oko nas. Ko voli dokumentarce o teorijama zavere (koje nazalost nisu samo teorije vec stvarnost) nek pogleda: The Money Masters, Ring of Power - Empire of the City i Esoteric Agenda...
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OCed, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332, Thermaltake 400W
Upravo o tome i priča čovek sa ova dva YT linka. Suština je u tome.
:: Krv je ista.Covek je covek.Podeljeni smo samo na dobre i lose ljude :: Ubedjenja su razlicita.Svako misli da je njegov stav ispravan i toga se drzi :: Svako gradi svoj zivotni put onako kako on smatra da je ispravno :: :: Ovde cak nije ni tipitcan sukob interesa mada nesto ne vidim ni zdravu polemiku iz razloga sto se pojedinci sprdaju i prave pametni :: Zbog razlicitosti ljudske cudi,nacina zivota,vaspitanja i shvatanja mislim da nije razlog da pravite tenziju a po najmanje da ponizavate one koji imaju suprotno misljenje od onih drugih :: Zapitajte sebe da li su to dobre osobine jednog ispravnog coveka,da li mozete za sebe reci da ste dobar covek :: Ako vec nema postovanja zavrsite svaku pricu jer ovo vec prevazilazi sve mere :: Zaista je sramota :: :: :: :: ::
Pokazalo se da je Isusov pokrov autentican i da je nastao blagim spaljivanjem saharina kojim je impregnirano platno i to sa perciznoscu od 100 do 600 milionitih delova milimetra. To danas mogu da urade samo roboti i laseri a u to vreme je tako detaljan trag Isus mogao da ostavi samo svojom aurom. Evo ovde imate i detaljan forenzicki izvestaj o pokrovu http://www.shroudofturin4journalists.com/
Intel E5200@3.5GHz, MSI P45 Neo, 2x2GB Kingston DDR2 800, Asus EN9800GT OCed, WD 500GB + Samsung F1 1TB, CM Elite 332, Thermaltake 400W
Lucifer je bio glavni vojskovodja NEBESKE VOJSKE.A dok je Bog pravio planove koje svetove da pravi, bio je prisutan i Lucifer, a kad ga Bog vise nije zvao kad je pravio nove svetove, Lucifer je rekao da je Bog nepravedan sto i njega ne zove. pa je nagovorio i trecinu NEBESKE VOJSKE da je Bog nepravedan.E zato su baceni na Zemlju Lucifer(djavo) i trecina andjela.
=============================================== KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO
A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.
:: :: :: :: neni .. a zasto je 1/3 andjela presla na djavolou stranu ? marketing ? radno vreme ? .. ja sam uvek mislio da je ON sam protiv svih ..
Да испуним обећање и покажемо да вера, односно религија није исто са науком и да једна другу не могу да замене.
Између њих постоји велика и вишеструка разлика. И то је разлог више да једна другу не могу заменити нити надокнадити. Ако два човека о разним стварима говоре различито о истој ствари, то још не значи да они један другоме морају противречити.
Ако два човека о разним стварима, са разне тачке посматрања говоре различито. Онда та разлика није притивречност, него просто разлика. И та два њихова извештаја се не искључују, него се допуњују. Извештај физике и хемије о природи различит је, јер кад би био исти онда не би било разлике између тих двеју наука.
Такав случај је и са религијом и науком. Савка од њих двеју има своју област у човековој души и практичном животу, и свака од њих двеју посматра стварност са своје тачке гледишта. Религија посматра догађаје у односу на њихов првобитни узрок, Бога, а наука у односу на секундарне узроке. Религија процењује догађаје са гледишта етичког, а наука углавном са гледишта практичног.
Један пример: Ако религија каже на пример, да је болест неког човека, рецимо оног узетог код бање Витезде (помиње се приликом свештања воде Јосиленко) , последица греха, а медицина каже да је ту била у питању каква тешка артериосклероза, и опише нам цео ток и природно-физиолошке услове њене појаве, као и пијанчења и неуредан живот због кога је болест наступила, онда су та два извештаја заиста различита, али не и противречна.
Исто тако, ако Библија каже да су жива бића постала из воде и земље, јер „рече Бог да врве по води живе душе“ (1. Мојс. 1, 20), или „рече Богнека земља пусти из себе душе живе“ (1. Мојс. 1, 24), а наука се труди да нам опише баш сам хемијски процес и технички начин како се та Божја реч у мртвој материји остварила, онда ту заиста постоји разлика у опису постанка живих бића, али не и противречности, него међусобно допуњавање.
Међутим, противници религије, специјално Библије, обилато користе баш то постојање разлике између религије и науке као средство у борби против религије, па наводећи погрешне примере тврде да те разлике управо значе директну противречност.
Као што разне врсте уметности не могу једна другу заменити ни накнадити – не може на пример музика заменити сликарство, нити архитектура поезију, или обратно – тако ни наука не може заменити религију.
Тамо где су потребни чисто научни методи, експерименти и рачуни, религија не може ништа помоћи. Колико има од Земље до Сунца или Месеца, како се формирају органи човековог тела у ембрионалном развићу, како се праве васионски бродови или разни фабрички производи, сва та и многа друга питања која стоје далеко ван области религије, могу се решити само чисто научним методама, а никако вером, постом и молитвом. Не зато што Бог човекову тврду веру и иксрену молитву не би могао наградити једним таквим натприродним саопштењем и упутством, (ми из библије видимо да Бог даје Ноју упутство како да сагради ковчег, 1. Мојс. 6, 14-16. и Мојсију како даначини скинију и ковчег завета, 2. Мојс. 25, 8-40), него зато што једна таква натприродна Божја интервенција није у Божјем плану о природи. Бог не указује натприродну помоћ онде где се ствар може решити природним путем и природним законима који такође потичу од Бога. Ако се неки положај у рату може освојити једном четом војника, нико неће покренути целокупну војну силу за његово освајање. Ако нам пуноважан потпис на неком решењу може дати општински службеник, нико неће тражити да му то решење потпише лично шеф државе. Таква тражења била би скроз бесмислена.
Тако је исто бесмислено молитвом и постом ангажовати сав небески свет да би се решили чисто научни проблеми, чије решење се налази ту, на земљи, у области природне науке. Не значи то да молитва у науци нема и не може имати никаквог смисла. Велики научници су често имали баш молитвена расположења и молили се Богу. Леверје је у своју астрономску осперваторију унео крст. Али циљ и смисао молитве није у томе да Бог уместо нас реши научне проблеме и пошаље нам готова решења, него да нам Бог просветли ум, да нас сачува од заблуда и гордости које на нас вребају иза високог бедема научних и других достигнућа. Религија, дакле, не може заменити ни накнадити науку. Сваки такав покушај био би не само погрешан, него са чисто религијског становишта чак и грешан, покушао би да начини Бога човековим слугом.
Broj postavljenih tema: 60430. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.