Ja ne mogu da se navikavam ponovo jer koristim Google oduvek. A Cuil su valjda i kreirali neki ljudi koji su napustili Google ako se ne varam i najavili da ce on biti bolji od samog Google-a mada navike se tesko menjaju ..
Mnogo manje sajtova izbaci ako nesto kucas cak oko 70000 za neku rec, mozda je rec do algoritma, ali google je po meni ipak najbolji, ima ogroman broj programa kojih mozes dobiti uz njega, a ovaj cuil sam sad probao nije neki, ali google je najbolji!!!
Svidja mi se organizacija pronađenih sajtova. Neko je tu mućkao klikerima, i klikeri mu jako dobro rade. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ On je naučen u špijunsko-terorističkim centrima da sve pamti...
Ma, skoro sve novine ovog meseca - i prošlog, pišu o njemu... da je drugačiji, jeste. Da ima mac-look, ima, da nije za q, nije.... ono što treba da radi, radi bedno, broj indexiranih stranica je katastrofalan, a, na lokalnim jezicima i pismima i gori. Toliko. Za neki entuzijast-made program, nije loš, ali, za konkurenciju yahoo, google-u i sličnim.... ma `ajte.... pa ovi godinam i godinama danonoćno indexiraju.... a ovi bi olako... iako je simpatično, ne vredi q. Evo, čak ima i bug, za kontrolni pojam koji sam uneo, našao je celu jednu stranicu (ok, nema fake stranica kao na google-u, koje veze sa vezom nemaju, osim što su plaćene...), ali, nema gi stranice. Piše: result 1, samo, njega nema.... i toliko od mene, tu sam odustao (prethodni upiti su isto bili, mada zayebani, priznajem.... jadno propraćeni sa rezultatima). Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Opera - Tools > Preferences > Search > Add. Name - upises &Cuil, Keyword c. Adresa: http://www.cuil.com/search?q=%s Cekiras Use as default search engine ili Use as default Speed Dial search engine.
To ti je to.
@Pisko Kad ukucas Slobodana latinicom, dobijes gomilu linkova.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Jos kad bih znao kako da ga ubacim u operu da pretrazujem preko njega umesto GOOGLA, pa da kuliram umesto da guglam.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: ::
Pa baš neću da ukucam latinicom, hoću tog slobu, ćirilićnog... zezam se, hteo sam da pokažem kako je sve u povoju i koliko zaostaje za google-om, zato je baš taj pojam.. i, nije da Cuil ne prepoznaje ćirilicu - pa ja to zloupotrebljavam, naprotiv, neke reči muva i na ćirilici, ali, slobu ne.... a verovatno i mnoge druge, manje poznate. To govori u korist mojih tvrdnji: vrlo nedovršeno, mada, vrlo simpatično. Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
naravno da je sve u povoju. Trebaće im još dosta vremena da stignu velike G i Y, ali je bar dizajn drukčiji i prilično je brz pretraživač. Deluje osvežaajuće.
Ja sam se više javio da bih Abneru objasnio kako da ga ubaci među Serch mašine, a do daljeg ću ostati na Google i Yahoo.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.