Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Miloš Stanković
STRANA 1 OD 1
Neba Miloš Stanković 24.11.2008. 02:44 T13375

status: user
broj poruka: 1197
``Miloš Stanković (24), po mišljenju stručnog žirija „Gugla`, ima najbolji izum koji bi mogao da sačuva Zemlju, a naša vlast ne želi da ulaže u njegove patente.Zamislite svet bez otrovnog dima iz fabričkih dimnjaka, bez smoga i automobile koji rade na vodonik. Sve to zamišljao je i beogradski naučnik Miloš Stanković (24) i snove pretočio u izume.Patentirao je do sada desetak pronalazaka, a svetska priznanja dobijao na međunarodnim takmičenjima. Poslednji dokaz njegove genijalnosti stigao je od ekspertskog tima internet pretraživača „Gugl`, koji je Milošev univerzalni filter za prečišćavanje gasova proglasio za najbolji od 100.000 prispelih projekata.

Zemlja Srbija, čija se zastava nalazi na prvom mestu liste najboljih pronalazaka zahvaljujući njemu, odužila mu se počasnim pasošem s rednim brojem 10 i odbijanjem molbe da ulaže u njegova otkrića!

Internet pretraživač „Gugl` objavio je konkurs za najbolje ideje koje mogu da spasu planetu Zemlju na sajtu https://www.project10tothe100.com, koji predstavlja najveći svetski konkurs za mlade inovatore. Ovaj sajt omogućava i glasanje za najbolji projekat. Preliminarni rezultati prikazani su na sajtu https://www.project10100previews.com, a na prvom mestu nalazi se Miloš Stanković i zastava Srbije.

- Konačni rezultati konkursa biće poznati nakon finalnog glasanja 27. januara 2009. godine. Za sada sam ja na prvom mestu, ali će konačni poredak zavisti od broja prispelih glasova ljudi koji posećuju ove sajtove. Voleo bih da ljudi iz Srbije glasaju za mene jer plasman među prvih pet obezbeđuje mogućnost realizacije projekta - kaže Miloš.

- Projekat kojim sam konkurisao je isti prečišćivač vazduha za koji sam ove godine dobio zlatnu medalju na međunarodnom sajmu „Arhimed 2008` u Moskvi. Reč je o filteru koji bi se ugrađivao u fabričke dimnjake i koji bi potpuno eliminisao emisiju štetnih gasova u atmosferu. To je sistem za odvajanje štetnih sastojaka izduvnih gasova pomoću separatora koji bi se kasnije uništavali. „Gugl` je ove godine prvi put organizovao veliki međunarodni konkurs povodom deset godina postojanja s temom „Ideje koje će spasti planetu` i moj projekat je ušao među deset najboljih na svetu. Finalno glasanje je 27. januara kada će biti proglašeno pet najboljih izuma na osnovu prispelih glasova. Za sada je napravljena lista od deset najboljih na osnovu glasanja naučnog stručnog tima koji je okupio „Gugl`, i moj pronalazak je na prvom mestu - skromno predstavlja mladi naučnik svoj planetarni uspeh.

Pobeda na ovogodišnjem moskovskom sajmu obezbedila mu je više od medalje. Usledile su ponude iz inostranstva, a SAD je prva prepoznala važnost otkrića i ponudila mu mesto univerzitetskog profesora i stipendiju.

- Ponuda mi je bila neka vrsta moralne satisfakcije, ali sam je odbio jer želim da stvaram u svojoj zemlji. Želja mi je da u Srbiji počne proizvodnja mog filtera, čiju su važnost prepoznali vodeći naučnici u inostranstvu. Kada sam se vratio iz Moskve, obratio sam se mnogim firmama i državi za pomoć. Za većinu radnih mesta sam bio prekvalifikovan, a država je odbila da mi pomogne. Gospodin Đelić je obećavao pomoć mladim naučnicima tokom predizborne kampanje, ali je posle toga usledilo odbijanje. Razloga se više i ne sećam, nisu ni važni. To je bio motiv za prijavljivanje na „Guglov` konkurs. Honorarno radim u jednoj firmi i mogu pristojno da živim, ali ne i da ulažem u dalje patente - objašnjava Miloš.

Sve njegove projekte finansirali su roditelji, a otkrića kao što su pomenuti filter, eko-auspuh, magnetni motor, pokretna protivtenkovska mina i gorivna ćelija nastali su u garaži u Zemunu. Diplomirao je na Tehničkom fakultetu u Novom Sadu, gde je dobio specijalnu nagradu za najboljeg studenta, osvojio je brojne diplome, zahvalnice i medalje, ali ovaj počasni građanin Zemuna nikada nije dobio ni dinara od države za svoje izume i dalji rad...

...
Bez trunke gorčine kaže da će, ako mu se planovi s „Guglom` pokvare, nastaviti s konkursima jer njih će bar uvek biti. Staloženost i optimizam mladog naučnika možda su njegov najbolji filter koji ga štiti od zatrovane atmosfere države u kojoj živi. Ostaje nada da će to biti dovoljno da svoj san ostvari u Srbiji, a ne negde daleko, gde se genijalnost i rad prepoznaju i cene.``

Izvor: Press Online
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
trogdor Majstor, 24.11.2008. 03:45 #80767

broj poruka: 373
treba da ode, u rupi je mracno. Neba svaka cast za temu...
Go Go Go !!!

Daum ... 24.11.2008. 04:14 #80768

broj poruka: 12805
Gradjanin zemuna... hm... Nisam znao da je Zemun grad...

Zmajko ... 24.11.2008. 04:57 #80771

broj poruka: 1228
TO je ono zbog cega smo mi ono sto jesmo, a ne ono sto nam strani placenici podmecu! Ljudi koji imaju i dusu pored mozga!

Covek je K R A LJ!

Svaka cast i od mene za temu.

Samo jedan deo onoga sto su nam izgleda izbili iz glava:
Domovina se brani lepotom
I čašću i znanjem,
Domovina se brani životom
I lepim vaspitanjem.

Pozdrav!

P.S. Stanovnik Zemuna zivi u stanu... Nikako u kuci. Iako to nije tema cisto da i ja dodam nesto pametno.

DmasteRNo1 A šta ste vi očekivali!? 24.11.2008. 08:22 #80778

broj poruka: 6106
Znate već sigurno i sami da su svi naši genijalni naučnici, a i književnici i reformatori jezika, morali da napuste (buđavu) Srbiju (nažalost), kako bi ostvarili svoje najviše domete. Ni jedna vlast u Srbiji, nije imala sluha za njih, jer kad se prosečan srpski Srećko Šojić dokopa vlasti, on misli samo na svoj interes, a zabole ga bulja za tamo nekog Miloša Stankovića i slične, ma koliko on(i) bio genijalan. Biti pametan u Srbiji, nikada nije bilo `in`, pa zašto tako nešto očekujete danas.

Zmajko ... 24.11.2008. 08:53 #80782

broj poruka: 1228
Samo da dodam jos i ovo - ako PAZLJIVO procitate tekst videcete tragove koji jasno govore da se ovde radi o klasicnoj manipulaciji masom... Sto i radja plodove kao sto se da videti.

`Zemlja Srbija, čija se zastava nalazi na prvom mestu liste najboljih pronalazaka zahvaljujući njemu, odužila mu se počasnim pasošem s rednim brojem 10 i odbijanjem molbe da ulaže u njegova otkrića!

Da li ja samo umisljam ili bi ovo trebalo da bude:
Zemlja Srbija, čija se zastava nalazi na prvom mestu liste najboljih pronalazaka zahvaljujući njemu, treba da se zapita KO JE I NA OSNOVU ČEGA odlučio da se odbiju njegove molbe da Srbija finansira njegova otkrica! Da ne pricam da se nigde ne spominje da bismo mogli fino da profitiramo od svega ovoga! Nekom ne odgovara da nasa zemlja omasti brk... Ili sam ja samo istripovao nesto.

Drugo, covek ne svaljuje krivicu na celu zemlju vec konkretno navodi imena koja treba optuziti za to sto se dogadja, a ne zemlju i sve NAS. MI pljujemo NAS, dok se saka pijavica uvek izvuce.

I trece:
Ostaje nada da će to biti dovoljno da svoj san ostvari u Srbiji, a ne negde daleko, gde se genijalnost i rad prepoznaju i cene.
E, ovako je rodjena AMERIKA! Nada u san VS konkretno, tj kes. Pogadjate ko ce da pobedi. =(

P.S. Slobodno rokajte po Srbiji (`sami namima`), necu da komentarisem vise na ovu temu...

EDIT: Emisija u kojoj je on bio gost `Negativna selekcija: Zašto je gori bolji?`
Tekst ovde:
http://www.natasa-miljkovic.com/forum/viewtopic.php?t=2667
Emisija ovde (flv 111mb):
http://www.natasa-miljkovic.com/arhiva/Download/Kljuc-Negativna-Selekcija.flv

gile23 ... 24.11.2008. 09:17 #80786

broj poruka: 9121
Svaka mu cast,...

Pozdrav!!!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner Da da dosta vise sa kolektivnom krivicom i slicno tome... 24.11.2008. 09:46 #80789

broj poruka: 7779
Dosta vise ono legendarno `drugovi nesto smrdi medju nama...`

Kazimo jasno i glasno sta bre smrdi medju nama to se drug Djela ukenjo i tacka.

Tomato Republic Of Serbia !!!

MACHINE Re: Da da dosta vise sa kolektivnom krivicom i slicno tome... 24.11.2008. 13:29 #80815

broj poruka: 5714
Vala bas tako :) aj sto je zeznuo gace, nego i tetkin kauc. Pomozimo drugu Djelki skromnim prilogom, kako bi nabavio novi kauc, jer je prosli stradao za narod i otadzbinu

P.S. Iskreno se nadam da ovo nije samo jos jedan primer kao ono sa super izumom tastaturom NL Pro Group. Valjda je u pitanju pravi izum, ako je tako onda ce dobiti novac, od nas ili od drugih...i za to ce se cuti...ali ako je jos jedna zvaka kao ona koju je razvlacio `genijlani` Zarko Radosavljevic (sebe je nazaivoa na televiziji vrhunskim i epohalnim matematicarem, inace sa VETS posto na ETFu ni laboratorijske vezbe nije mogao da prodje). Bez detaljne tehnicke dokumentacije i poznavanja te materije nema dalje diskusije. Bar ne sa moje strane, jer ne baratam cinjenicama u vezi sa tim. Teh.fak. u NSu je dobar, valjda znaju da prepoznaju talente. Vreme ce, kao i uvek, pokazati da li ce ovo biti nesto epohalno ili ne. Ako bude bice to super za Srbiju, malu zemlju sa toliko dobrih tenisera, kosarkasa, odbojkasa, vaterpolista, naucnika...

A evo i podsecanja na barabu (off-topis, nema veze sa Neabinom temom):

http://www.ivandjurdjevac.com/razno/nl-pro-group-prevaranti-smestiemo-zarka-radosavljevia-u-zatvor/

A N G E L

:: Dosta vise ono legendarno `drugovi nesto smrdi medju nama...
::
:: Kazimo jasno i glasno sta bre smrdi medju nama to se drug Djela ukenjo i tacka
:: Tomato Republic Of Serbia !!
pedjapop Bojim se da će to teško ići... 24.11.2008. 16:14 #80833

broj poruka: 144
Da li će neko smeti da to otkupi... jeste li gledali Zeitgaist addendum?
Veruj meni!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs