Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
hitno pomoc oko facebook-a!!!
STRANA 1 OD 1
limunche hitno pomoc oko facebook-a!!! 02.03.2009. 16:15 T15844

status: user
broj poruka: 426
neko mi je provalio nalog na fb, promenio password i email adresu i sad mogu da se slikam! ne znam samo sto sam mu ja zanimljiv kad nemam nista al dobro...problem je u tome sto sad trpa moje prijatelje, ljudi me zovu i pitaju da li sam normalan a ja nemam pojma o cemu se radi.
Da li je moguce da nekako povalim u svoj nalog ili nesto slicno? ako nije ili ako je tesko izvodljivo, kome se treba obratiti da mi ugase nalog ili da mi promene password i mail??

pomagajte ako boga znate

HVALA!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: hitno pomoc oko facebook-a!!! 02.03.2009. 16:27 #100221

broj poruka: 3053
Eto taj vas fejsbuk!!!J*ebo ga ko ga izmislio!!! Ta kradja identiteta je tamo svakodnevnica...Mislis da provalis u tvoj nalog a ne povalis!!! Ima nacina,ali to niije legalno,nemoj to da trazis ovde na Berzi,i Boga se pise sa velikim B!!! Imas sigurno podrsku na fejsu pa ih kontaktiraj i objasni o cemu se radi...

KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!

:: neko mi je provalio nalog na fb, promenio password i email adresu i sad mogu da se slikam! ne znam samo sto sam mu ja zanimljiv kad nemam nista al dobro...problem je u tome sto sad trpa moje prijatelje, ljudi me zovu i pitaju da li sam normalan a ja nemam pojma o cemu se radi.
:: Da li je moguce da nekako povalim u svoj nalog ili nesto slicno? ako nije ili ako je tesko izvodljivo, kome se treba obratiti da mi ugase nalog ili da mi promene password i mail?
::
:: pomagajte ako boga znat
:: HVALA
limunche re 02.03.2009. 16:50 #100223

kontaktirao i oni istog sekunda poslali mail da resetujem password i sad je sve ok! Znam za veliko B ali sam zurio, inace se trudim da pravim sto manje pravopisnih gresaka!
I u pravu si za fb al ebiga, sta ces...navuko se narod...a i ja .)
Hvala!

doca80 Re: re 02.03.2009. 17:14 #100230

To te nece spasiti ako ti je neko hakovao komp,taj neko ce ti opet provaliti novu lozinku za minut. Mozda trenutno imas na kompu neki backdoor trojanac koji ti je hacker ubacio pa mu trojanac salje izvestaje o svim tvojim lozinkama i sl...To je veoma cesta pojava,i nemoj se iznenaditi ako je to u pitanju,a antivirus ga nece detektovati... Najbolje je da ako ti se ponovi kradja identiteta FORMATIRAS CEO HARD instaliras NOV win,pa TEK ONDA promenis sifre na fejsu,preko tehnicke podrske... A za veliko B,ne sekiraj se,nisam to mislio na los nacin.

:: kontaktirao i oni istog sekunda poslali mail da resetujem password i sad je sve ok! Znam za veliko B ali sam zurio, inace se trudim da pravim sto manje pravopisnih gresaka
:: I u pravu si za fb al ebiga, sta ces...navuko se narod...a i ja .
:: Hvala
limunche re 02.03.2009. 17:33 #100234

ti preporucujes one silne programe Antimalware i ostale, aj jos jednom reci cime sve da skeniram ne mogu sad da kopam po berzi...a pre cu ugasiti fb nego da formatiram hard, ko sta radi ja malo malo pa cepam nov windows, malo na svojoj malo na tudjim masinama...

Equinoxe Re: re 02.03.2009. 17:36 #100235

broj poruka: 12057

E to ti je najpametnije. Obriši, tj ugasi lepo svoj FB nalog. A pošto to uradiš uradi full scan sa Malwarebytes Anti-Malware alatom.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: ti preporucujes one silne programe Antimalware i ostale, aj jos jednom reci cime sve da skeniram ne mogu sad da kopam po berzi...a pre cu ugasiti fb nego da formatiram hard, ko sta radi ja malo malo pa cepam nov windows, malo na svojoj malo na tudjim masinama..
doca80 Re: re 02.03.2009. 17:47 #100238

Nod 32 na najstroza podesavanja podesis,pa full scan,Malwarebytes Antimalware,Spybot Search&Destroy,AdAware 2008,I najvazniji UnHack Me(uradi SVE skenove iz advanced opcija)Komp ce ti se restartovati nekoliko puta i skenirace boot procese i ostalo,a ako nadje neki skriveni rootkit BRISI GA!!!! Prijavice ti i legitimne aplikacije koje se dizu pre windowsa,njih nemoj brisati...

:: ti preporucujes one silne programe Antimalware i ostale, aj jos jednom reci cime sve da skeniram ne mogu sad da kopam po berzi...a pre cu ugasiti fb nego da formatiram hard, ko sta radi ja malo malo pa cepam nov windows, malo na svojoj malo na tudjim masinama..
lllo Re: hitno pomoc oko facebook-a!!! 02.03.2009. 18:20 #100249

broj poruka: 319

Prije ce bit da neko zna tvoj password i email adresu - neko blizak, ili neko ko je u internet kafeu ili na poslu stajao iznad/iza tebe kad si kucao podatke, pa ih je zapamtio i odlucio da se na glup nacin posprda.

:: neko mi je provalio nalog na fb, promenio password i email adresu::

limunche re 02.03.2009. 18:28 #100252

fb koristim samo kod kuce, jos ucek idem u skolu. Nije znao password nego je nekako trazio da mu posalju ono da ga resetuje ali na njegov mail (koji je naravno napravio na yahoo tako da ga ne moze niko navatati) i tako je promenio i mail! I jednostavno kad sam usao u inbox dobio sam obavestenje da je zatrazena promena mail adrese i da ju je potrebno potvrditi ili odbiti, normalno odbio sam i odma je vracena stara adresa i stavljen nov password...jedino sto mi nije jasno kako je on mogao da radi bilo sta ako nije potvrdjena ta promena i kako je uopste on to poslao sam sebi...ps nije niko koga znam, sigurno jer se bas videlo da kuca neko kome je maternji jezik eng...

Zmajko ... 02.03.2009. 18:30 #100253

broj poruka: 1228
Ili imas neki keylogger na kompu (poslusaj docu) ili te neko odradio pomocu phishinga ili je nekom ko se bas razume u materiju namerio na tebe u sta cisto sumnjam.

Znaci docin savet ili malo vise obrati paznju na adresu gde unosis svoje login podatke (user i pass). Za face je na primer ispravno samo http://www.facebook.com/ ili https://login.facebook.com/login.php
Neko napravi stranicu koja izleda isto kao i ona na face, okaci je na neki server, na primer https://login.server.facebook.com/login.php i nakon sto ti uneses svoje podatke on te samo prosledi na pravu stranicu gde je face i ti nista ne provalis pa se ponovo ulogujes a taj neko ima tvoje podatke... Ovo je bilo ukratko. Za dalje je lako =P
Tipujem da te je neko ovako odradio.

Pozdrav!
lllo 02.03.2009. 18:36 #100254

broj poruka: 319

Onda je moguce da si posle registracije na neki sumnjiv forum/sajt dobio uzvratnu poruku ili recimo `newsletter` , uz nepozeljan dodatak - nesto od gremlina koje su doca80 i Zmajko pomenuli. Mislim da je sve od email-a krenulo.

limunche re zmajko 02.03.2009. 18:39 #100255

ma nije mi uopste jasno zasto bi neko bas mene...a na taj fazon se bas trudim da ne padnem i uvek iskljucivo idem na https://www.facebook.com, mailove koje dobijem od fb obrisem i onda odem na fb da vidim ko mi je sta slao...znam za phishin i skapirao sam kako se to radi ( ne da bih ja radio vec da se ne bih upecao), i uvek kad negde kucam nesto odma mi sine i bacim gore pogled koja je adresa! ko ce ga znati...
doca80 Limunche 02.03.2009. 18:47 #100258

toliko ima nacina de te neko odradi,da bi mogao da pisem satima o tome!!! Phishing,mail attachment,zarazen usb flash od nekog `poznatog` prijatelja,druga,imas virus koji preko fejsa salje sam sebe svima iz imenika osobe ciji je komp zarazen,ti naravno prihvatis to sto se salje jer mislis da ti prijatelj salje a prijatelj nema pojma o tome...i zarazis komp. onda tvoj komp salje virus svima iz tvog imenika i tako u krug....Cuvaj se `prijatelja` koji ubacuju njihov fles u tvoj komp i sl. kakvih sve usb virusa ima....a cim bocnes fles u komp oni se sami instaliraju,ne mora niista ni da pokrenes... ma bruka...svi oni programi,update, pa full scan... Uostalom sto kaze Zmajko,da se mozda neko ko dobro poznaje materiju namerio na tebe... moguce je to,nije to tako retko,a i ne treba biti genijalac da naucis kako se te stvari radi...pa na ovom forumu barem 10 ljudi zna tu materiju...a mozda i vise...ali se nadam da to ne koriste

Pisko Facoshoop 02.03.2009. 20:26 #100283

broj poruka: 6670
Većina, a naročito google i facebook usn i pwl se čuvaju u kešu interent browser-a, bilo IE, bilo Mozille bilo Opere. Naročito sa ova dva servisa, veoma često (zato što se izdržavaju od praćenja navika korisnika i veoma im je bitna statistika i upotreba kolačića koje nemilice siju) isti pobrljave, i, neophodno je da se obriše keš iz browser-a. Odnosno, da se resetuje browser i da se ispravno prijavi svom sajtu kao nova poseta (stari podaci iz keša prikazuju jednu te istu posetu kao prošli puta pa zbunjuju statistiku google-a, facebook-a, facošupa i sličnih, a njima bitno da znaju koliko puta, u koje vreme, koliko dugo, šta sve itd. itd. itd...). Osim toga, bilo koja krađa identiteta preko trojančadi ovim je izuzetno olakšana: ne mora da čeka na keylogger, već lepo popase keš PWL i USN-a iz browsera, i ola-la...
Pređi na skeniranje i čišćenje, uz to, ili koristi neki `alat` za zaštitu privatnosti ili lepo sam briši keš+privatne podatke iz browser-a, ili ga prosto, podesi da tako radi (da briše sam - ne pamti, nakon svake upotrebe, odnosno, pri gašenju). A, sebi uvedi disciplinu malo više. Mada, nik`a šteta ako ti se facošup zgadi.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

limunche Re: Facoshoop 02.03.2009. 20:37 #100286

primio k znanju, i ranije sam znao za to ( ne toliko detaljno ali sam znao) ali nikad nisam mislio da mi je nesto bitno ako mi neko provali fb, ali jbg...nije bas prijatno da neki debil pise perverzije drugim ljudima...i to sa tvog naloga!
Hvala svima!

:: Većina, a naročito google i facebook usn i pwl se čuvaju u kešu interent browser-a, bilo IE, bilo Mozille bilo Opere. Naročito sa ova dva servisa, veoma često (zato što se izdržavaju od praćenja navika korisnika i veoma im je bitna statistika i upotreba kolačića koje nemilice siju) isti pobrljave, i, neophodno je da se obriše keš iz browser-a. Odnosno, da se resetuje browser i da se ispravno prijavi svom sajtu kao nova poseta (stari podaci iz keša prikazuju jednu te istu posetu kao prošli puta pa zbunjuju statistiku google-a, facebook-a, facošupa i sličnih, a njima bitno da znaju koliko puta, u koje vreme, koliko dugo, šta sve itd. itd. itd...). Osim toga, bilo koja krađa identiteta preko trojančadi ovim je izuzetno olakšana: ne mora da čeka na keylogger, već lepo popase keš PWL i USN-a iz browsera, i ola-la..
:: Pređi na skeniranje i čišćenje, uz to, ili koristi neki `alat` za zaštitu privatnosti ili lepo sam briši keš+privatne podatke iz browser-a, ili ga prosto, podesi da tako radi (da briše sam - ne pamti, nakon svake upotrebe, odnosno, pri gašenju). A, sebi uvedi disciplinu malo više. Mada, nik`a šteta ako ti se facošup zgadi
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
skella evo jednog pitanja da ne otvaram novu temu za fejs buk 12.02.2010. 15:56 #188479

broj poruka: 51
meni se desava vec tri put otvaram profil i neko mi obrise profil pa jel to normalno
Gare87 reshenje 12.02.2010. 16:27 #188487

broj poruka: 4725

je da se drzi na odstojanju facebook, ili da se ne koristi, ja imam nalog i jedino sto stize na mail su jebeni spamovi, ali ja to lepo select pa u blacklist, a za zastitu kompa koristim bit defender a za flash memorije koristim autorun remover, i nema virusa hakova i slicnih stvari, i nikako ne prihvatati prijatelje na facu koje bas uopste ne poznajes, tj. mozda su neki auto boot-i sta ga znas, pa ti prihvatis i posle kuku lele. zato ke nije pazljiv sa face-om, bolje da ne koristi, i to je to!!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs