Ja se secam kada sam daleke 84 godine iz Nemacke za 1850 DM ( da dobro ste klinci procitali) dobio od caleta Commodore 64 sa disketnom jedinicom. U brale, svi su se iz komsiluka sjatili da vide , posto su imali kasetofon i namestali azimut glave. A ja ubacim disketu i voila. Bez podesavanja glave i smaranja. Sve radi od prve. Eh, kako je to bilo vreme.
P.S Voleo bih da i klinci danasnji mogu da osete tu radost, ali to je bilo neko drugo vreme...........
nego sam sve kasete pobacao pre par godina, greškom. Magarac.
A sećam se još dok nisam znao gde da kupim kasete, da sam par nedelja umeo po ceo dan da po onoj plavoj pozadini ukucavam X-ove ne bih li nacrtao nešto.
http://en.wikipedia.org/wiki/Lola_8 E nasih ruku delo kad se setim kada sam ga video Ima tu na strani dole jos sta su nasi ljudi tada radili ,a sta samo danas uradili
Галаксија је била закон комп, сећам се, када га је ортаков ћале састављао, ма то сокоћало је имало нека решења боља него многи рачунари из тог времена, али шта је, ту је, а ми где смо, ту смо...
...................... Не воле нас Бугари ни Аустроугари мрзе нас Јапанци и Лилипутанци ...................... Б. Ђорђевић
Ako još niste, igrajte Gyron za Spektruma. Po meni najbolja strategijsko-logička igra ikad. Lavirint, kule, sentineli, vrata koja se otvaraju i zatvaraju pod određenim uslovima... U tome vreme je izdavač prvom rešavaču kao nagradu davao Porše 924! Ne znam da li je neko uspeo doduše...
Secam se te LOLE 8.U Vojnoj Gimnaziji 1986-1989. smo radili na njoj.basic i udri Mile. Posle se JNA modernizovala pa smo dobili prvi PC racunar.Neko cudo(bio ekran u BOJI,mo`s misliti).Onda je posle 2 godine stigao i 486. Simke Valjevo u srcu!!
:: :: :: http://en.wikipedia.org/wiki/Lola_ :: E nasih ruku delo kad se setim kada sam ga video :: Ima tu na strani dole jos sta su nasi ljudi tada radili ,a sta samo danas uradili
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.