Ovo sam dobio od prijatelja koji radi pri sektoru za obuku komunalne policije:
Od trenutka kada komunalna policija počne sa svojim radom, građani koji budu kršili zakon o ponašanju na javnim mestima biće kažnjavani novčano, a oni koji imaju biometrijska dokumenta, tačnije čipovane lične karte, dobijaće u njih kaznene poene, poput onih za saobraćajne prekršaje. Komunalni policajci će kod sebe imati mobilne čitače čipovanih ličnih kartica, koji će biti povezani i sa globalnom facebook meržom, te će nakon provere prestupnika uporediti sa lažnim facebook nalozima. Za lažne facebook naloge, građani će biti privođeni na informativne razgovore. Nakon sakupljenih 20 poena, građani će biti upućivani na društveno korisni rad u trajanju od 5 radnih dana, a za sakupljenih 50 poena sledi društveno korisni rad od 10 radnih dana. Visine novčanih kazni će biti određene naknadnim pravilnikom. Građani koji u periodu od dve godine ne dobiju ni jedan kazneni poen, imaće pravo na besplatne akcije javnog komunalnog. Kazneni poeni se brišu nakon pet godina, odnosno, nakon izdavanja novih dokumenata. Vlasnici starih ličnih karata ne podležu zakonu o ponašanju na javnim mestima.
Kazneni poeni koji su regulisani zakonom o ponašanju na javnim mestima:
Za bacanje smeća van kontejnera 2 poena. Gaženje zelene površine 6 poena. Za slušanje glasne muzike u kući 5 poena. Za slušanje u liftu u prisustvu dece mlađe od 5god sledi 5poena. Za čačkanje nosa na javnom mestu 4 poena. Za slušanje muzike preko slušalica, preglasne jačine u gradskom prevozu, dobijate 4 poena. Za neobrijane muškarce u odelu 3 poena. Za vršenje male nužde na javnim površinama 5 poena. Za vršenje velike nužde na javnim površinama 8 poena. Za pirsing obrve 6 poena. Za psovanje uniformisanih lica 4 poena. Za neverbalne uvrede 3 poena. Za bacanje pikavaca po ulicama 6 poena. Neobrijane ženske noge u letnjim mesecima 2 poena. Za pušenje na mestima gde je zabranjeno 10 poena. Šetanje kućnih ljubimaca bez povodnika 5 poena. Šetanje pasa bez korpi 6 poena. Za zloupotrebu javnih dobara 8 poena. Ometanje vozača javnog gradskog prevoza 3 poena. Za nepoštovanje reda u poštama i bankama 2 poena. Za švercovanje u gradskom prevozu 4 poena. Za neposedovanje ličnih dokumenata 5 poena. Za naočare sa dioptrijom većom od 5 biće potrebna posebna dozvola.
Evo da ti ja lepo kazem treba malo da se uvedemo u red, ono za muziku je glupost, idemo dalje setanje kucnih ljubimaca on pusti kuce u parku i to neku malu dzavdzaru nego lepo pitbula pa ako te napadne da ga u samoodbrani povredis, pa posle ides na sud kako si smeo kuce da diras ono je bitnije nego tvoj zivot, da se ne bi takve stvari desavale lepo kuce na povodac malo kraci lepo ono cudo na usta (ne mogu da se setim kako se zove :)) da ne moze da te ujede. Ali ima nekih gluposti, valjalo bi malo da se doradi.
I postoji jos jedna stvar koja je neverovatna kod nas, ako vam lopov pljacka kucu vi njega primetite ne smete da prebijete itd. da ga izbacite iz kuce, nego prvo da pozovete komsiju da posvedoci da je lopov u vasoj kuci pa da ga onda dohvatite, inace u suprotnom vas lopov tuzi za fizicki napad, lopov: bio sam kod njega u poseti, a vi kazete obijao mi stan, a sudija a ko ce da posvedoci ?
Ma koliko bitnih informacija se nije našlo u toj poruci, moram da priznam da mi se čini da je ove godine stvarno počelo da se nešto i radi u cilju opšteg zauzdavanja govedine Srbije.
Naravno moguće je ostvariti i bolje rezultate... Npr. niko vam ne brani da dok vršite bilo koju nuždu na javnom mestu gazite i travu (često se i dešava u praksi ), pri tome čačkate nos ili puštate vetrove ( kako sam čuo, još uvek se veća koliko bi ovo poena moglo da povuče, ako je puštanje pomenutih glasno, moglo bi da se tretira kao glasna muzika ). Pri tome ako ste žensko a noge nisu obrijane, to vam je otežavajuća okolnost (+2p.). Svakako za nekog ko ovo gleda to bi bila neverbalna uvreda (+3p.) i slično....
Ne bih se čudio da u budućnosti na forumu pročitam (ili eventualno, na youtube-u vidim i snimak) o nekim prekršiocima `komunalnih zakona`.
Neke stvari su smislene, ali neke potpuno imbecilne. Posebno bih izdvojio pirsing obrve i neobrijane muskarce u odelu. Koliko je pirsing jezika i pupka? A sta ako ima dugacku bradu i odelo? Koliko je to poena? 50? A i onaj kretenizam za FB. Pa ako laziras nalog, ne ostavljas svoje licne podatke nego toga koga laziras.
Cini mi se da je ovo patka kao i ono pre neki dan o nepotpisanim vozackim dozvolama.
xaxaxaxa... GENIJALNO!!! Pa koji je kreten sastavljao ovaj zakon?! xaxaxaxa... E al` sam se slatko nasmejao... Onaj deo za neobrijane muskarce u odelima i neobrijane zenske noge u letnjem periodu me je toliko nasmejao da sam skoro probudio komsije... Eto, zbog citanja zakona da dobijem poene... **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
znaci vrh stupidizma hahahahah, cu umrem, znaci zaglavis na robiju ako slusas muziku imas bradu nosis icepanu odecu pisas prdis i gazis travu i sve to u isto vreme :D :D :D :D :D :D
A ono za dozvole je tacno, kolegu moje keve je zaustavio saobracajac i trazi oda vidi dozvolu, i kad vido da nema potpis pored slike, rekao mu da je kazna 3 ili 5 hiljada nisam zapamtio, ali ga pustio post ocovek nije znao za to, tako da je tacno, potpisite se nista ne boli!!!!
xDxDxDxDxDxDxDxDxDxDxDxDxDxDxDxDxDxdxDxD....nemogu vise da se smejem zaboleo me stomak a i pripiskilo mi se... Jel se sme vrsiti mala nuzda kod svoje kuce u svom vlastitom Wc-u ili je i to 5 poena,ili mozda zato sto je kod kuce 2,5.... xD
Fatality public : 91.150.72.228:27034 Fatality cw : 91.150.72.228:27054 by KGB-hosting.com http://fatality-cs.info/
pa ajd ok za pisanje uz vetar,bacanje smeca,dranje i ostalo.... ali za neobrijane muskarce..hahhaha ko ce meni da zabrani,imam da hodam ko Jeti ako hocu moja stvar a za zenske noge to je stvarno sramota...samo se pitam ko ce da to sankcionise,zavirivace zenama letu pod suknjice:) i ne znam sta su to Javna dobra,kod nas je sve LOSE... sad ljudi koji imaju problema sa vidom moraju da budu markirani,najbolje da ima prebace kao reklamu preko glave gde ce da pise`ja ne vidim dobro` ovaj zakon samo pokazuje koliko se ocajno drustvo,koje pokusava da se priblizi evropi po svaku cenu,bez obzira na nivo kulture samog stanovnistva....sramota
Mozda postoji neka osnova tj ka tome se ide ali ima mnogo nebuloza u ovom izlozenom i to ce stupiti na snagu kad budemo poceli da zivimo u crtanom filmu :)
Dlake u nosu i usima, smrdljive patike, naslanjanje na bandere, buljenje u spiralne plafone, mirisanje vocnih tenkova, nepristojno gledanje atraktivnih dama, gazenje suvog lisca na trotoarima...nego da otvorimo novu temu...sta sve nedostaje novom zakonu...i koliko to poena vredi...
:) po ovakvom predlogu (`kao`) zakona koliko poena moze da dobije neko iz kartonskog naselja u setnji sa svojim domacim ljubimcem ?? 1000 .. kako nema nista za prljave usi i krmeljive ochi
Za nekog ce da vazi za nekog ne, zna se kome sa kerovima nece smeti ni pridju i pitaju zasto nema korpu a ne da pisu kaznu, isto vazi i za pusenje.... Tresla se gora....rodio se mis, kao i uvek u zemlji Srbiji!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.