Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Izasao AVATAR Full HD 1080p
STRANA 1 OD 2  
Almighty84 Izasao AVATAR Full HD 1080p 25.04.2010. 03:24 T26318

status: user
broj poruka: 294
Kao sto pise u naslovu, ima na torentima da se skine Avatar FULL HD, ja ga svlacim sa IPT-a, ne znam za ostale torente...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv Vec je bila tema... 25.04.2010. 03:32 #207998

broj poruka: 940
...
Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

SkyFire ... 25.04.2010. 03:35 #208000

broj poruka: 18472
Kasnis entuzijasto,i sa temom a i sa filmom..

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=26290&forid=21&katid=5

Film sam odgledao..Pozitivne utiske imam i nije me smorio..Ima po malo amerikanizacije,njihovog sablona i po koji deciji momenat ali sve u svemu je film ok i vredi ga pogledati cak i vise puta i ima poentu.

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

H-nitro re 25.04.2010. 03:45 #208002

broj poruka: 1981
film jeste dobar i ima zanimljivu pricu ali nema bolju nego lotr a isto tako nema bolje efekte nego transformersi po meni, samo sto je avatar skupo placen zbog 3d i zbog modovanja `avatara` velikim delom filma

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

My childhood http://www.youtube.com/watch?v=ArQap_viOS8

SkyFire ... 25.04.2010. 03:49 #208003

@H-nitro
LOTR nemoj sa ovim ni porediti,nije isti zanr u pitanju ..LOTR je RPG aahahhahahaha
Salu na stranu dobar je Avatar,moras da obracas paznju na sve detalje..Tesko da moze biti da je Trasformers u globalu bolji jer je nivo detalja u Avataru jako velik..Okruzenje je bitno zajedno sa glavnim adutima tj likovima!
U transformersima je akcenat samo bacen na robote koji su zaista dobro odardjeni ali sve ostalo nista posebno,obican film sa 3D efektimz (robotima)
Avatar je daleko kompletniji,uzbudljiviji,mastovitiji i nomralno da je i skuplji kad se 90% filma zasniva na 3d animaciji koja je zaista vrhunska..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

H-nitro re 25.04.2010. 04:12 #208006

dobro to jeste tacno, avatar jeste 90% animiran i uklapan, ali najvise mi se ipak svidja zbog Michelle Rodriguez :D mogu uraditi kakve o`s efekte ali michelle je michlle :OO

Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`

SkyFire ... 25.04.2010. 04:25 #208009

E moj Nitro dude...Nalozio se ti na Michelle ko lud..Pazi u filmu nije lose ispala..Bas sam te se setio kad sam gledao..Ali na slikama mi nije nesto..Sta znam..Mozda deluje uzivo bolje..Ako je upoznam prenecu joj tvoje pozdrave ahahahaa..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

H-nitro Re: ... 25.04.2010. 04:36 #208011

hahah priceless...

:: E moj Nitro dude...Nalozio se ti na Michelle ko lud..Pazi u filmu nije lose ispala..Bas sam te se setio kad sam gledao..Ali na slikama mi nije nesto..Sta znam..Mozda deluje uzivo bolje..Ako je upoznam prenecu joj tvoje pozdrave ahahahaa.
::
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
Pisko Nije izašao Avatar no ti... 25.04.2010. 07:41 #208018

broj poruka: 6670
.. gde si juče bio...
LM, eto jednog negativnog mišljenja: ne ulazim u ukuse, jer se ovde moj razlikuje. Za mene je Avatar priblesav SF film krajnje neubedljive priče, čija poenta jeste vredna, jer simbolizuje uništavanje našeg sveta, uz isti ili još gori odnos prema prirodi, a posredno ili baš namerno, genocid nad američkim indijancima...... ali, prikazana tehnologija invadera... da ovisi samo o glupom napadu konjicom i masakru... pa nisu indijanci pobeđeni puškom i konjicom, nego glađu, alkoholom i bolestima, pa bi se i u budućnosti hipotetički, ako danas preovlađujuća ideologija i svest `međunarodne zajednice` ostanu u biti iste, i sve hipotetičke niže ili drugačije rase, tretirale na isti način: potčinjavanjem, pljačkanjem, potkupljivanjem, sistematskim uništavanjem. Kao nas: najjeftinija droga, nikakav zakon i kontrola o zaštiti od kancerogena, otrova, otpada ili pozitivnih standarda za proizvode, zaglupljujuć školski sistem štrebera i prepisivača, korupcija na svim nivoima, počevši od jaslica, gde se mora mitom doći do mesta ili željene osobe vaspitača... Nije tema, da se vratim na Avatar:
3d animacija je lepa, ali nije ok. Broj poligona i skinovi, stvarno su malo savršenstvo, ali, ono na čemu su pali, su nerealni pokreti svih tih poligona, dakle, kostura animacije. To je smešno loše. Nema veze da li ga gledate.... u stvari, baš IMA veze da li ga gledate u full HD ili u lošoj screener kopiji: na ovoj potonjoj se jasno vidi - pošto niste zaslepljeni lepotom skina i igre svetla na površini objekata, da su pokreti neprirodni, da se trzaju, da nesvesno po animatore, bića koja su renderovali, prelaze prebrzo razdaljinu - da bi ceo posao kraće trajao, da su pokreti krila i efekat koji proizvode (uzgon ili pad kod leta) neprirodni tj. nisu analogni, proporcionalni, kako hoćete. Kao da od drveća nisu videli šumu, koncentrisani na sam pokret, zaboravili su kakav efekat treba da proizvede, koliki prostor jednim korakom ili skokom može da se savlada itd. Ponavljam, pošto mi je film jako dečiji, ja izbacih samo negativne kritike, ali tako je u mojoj glavi. Poenta je bila tehnika, izgled i spoljašnjost a ne suština. Suština je banalna. Da je imao mooda, snimio bi film o masovnom genocidu svih severnoameričkih plemena, otimanje, silovanje, istrebljenje itd.... ali teško da bi od toga nešto zaradio. Po meni, film treba pogledati zbog te spoljašnjosti, zbog magije i iluzije koja je tehnikom dočarana, pa makar malo zažmurili što su pojedini animirani likovi naduvani samo tako i čudno se ponašaju....

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

MaliAbner Re: Nije izašao Avatar no ti... 25.04.2010. 08:40 #208027

broj poruka: 7779
POCAHONTAS III deo...
Sve jedno sto je klasican plagijat u stilu bregovica (od svega uzeto po malo i povezano na neki pa recimo logican nacin) ali vizuelno je sjajan film.
Dakle film nije za mozak nego za oci, nesto kao Playboy centerfold.

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: .. gde si juče bio..
:: LM, eto jednog negativnog mišljenja: ne ulazim u ukuse, jer se ovde moj razlikuje. Za mene je Avatar priblesav SF film krajnje neubedljive priče, čija poenta jeste vredna, jer simbolizuje uništavanje našeg sveta, uz isti ili još gori odnos prema prirodi, a posredno ili baš namerno, genocid nad američkim indijancima...... ali, prikazana tehnologija invadera... da ovisi samo o glupom napadu konjicom i masakru... pa nisu indijanci pobeđeni puškom i konjicom, nego glađu, alkoholom i bolestima, pa bi se i u budućnosti hipotetički, ako danas preovlađujuća ideologija i svest `međunarodne zajednice` ostanu u biti iste, i sve hipotetičke niže ili drugačije rase, tretirale na isti način: potčinjavanjem, pljačkanjem, potkupljivanjem, sistematskim uništavanjem. Kao nas: najjeftinija droga, nikakav zakon i kontrola o zaštiti od kancerogena, otrova, otpada ili pozitivnih standarda za proizvode, zaglupljujuć školski sistem štrebera i prepisivača, korupcija na svim nivoima, počevši od jaslica, gde se mora mitom doći do mesta ili željene osobe vaspitača... Nije tema, da se vratim na Avatar
:: 3d animacija je lepa, ali nije ok. Broj poligona i skinovi, stvarno su malo savršenstvo, ali, ono na čemu su pali, su nerealni pokreti svih tih poligona, dakle, kostura animacije. To je smešno loše. Nema veze da li ga gledate.... u stvari, baš IMA veze da li ga gledate u full HD ili u lošoj screener kopiji: na ovoj potonjoj se jasno vidi - pošto niste zaslepljeni lepotom skina i igre svetla na površini objekata, da su pokreti neprirodni, da se trzaju, da nesvesno po animatore, bića koja su renderovali, prelaze prebrzo razdaljinu - da bi ceo posao kraće trajao, da su pokreti krila i efekat koji proizvode (uzgon ili pad kod leta) neprirodni tj. nisu analogni, proporcionalni, kako hoćete. Kao da od drveća nisu videli šumu, koncentrisani na sam pokret, zaboravili su kakav efekat treba da proizvede, koliki prostor jednim korakom ili skokom može da se savlada itd. Ponavljam, pošto mi je film jako dečiji, ja izbacih samo negativne kritike, ali tako je u mojoj glavi. Poenta je bila tehnika, izgled i spoljašnjost a ne suština. Suština je banalna. Da je imao mooda, snimio bi film o masovnom genocidu svih severnoameričkih plemena, otimanje, silovanje, istrebljenje itd.... ali teško da bi od toga nešto zaradio. Po meni, film treba pogledati zbog te spoljašnjosti, zbog magije i iluzije koja je tehnikom dočarana, pa makar malo zažmurili što su pojedini animirani likovi naduvani samo tako i čudno se ponašaju....
:: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!
Scyter Re: 25.04.2010. 08:43 #208031

broj poruka: 8138
Nije los Avatar, ima extra efekte, juce sam ga odgledao na LCD TV-u. Sa druge strane, kao film je ispod proseka. Previse smesnih scena, nekako mi je u trenutku ispao bas neozbiljan film.

Ima mnogo boljih filmova od ovog, ali ni ovaj nije los. Sem sto sam odusevljen efektima, ostalo je prosek.

The Way It`s Meant To Be Played

Pisko Dok me neko nije napljuvao... 25.04.2010. 08:49 #208034

broj poruka: 6670
Moje primedbe se naročito odnose na scene kada jašu zmajeve... ali i na kretanje kroz šumu ovih koji su poplaveli od batina.

A za gledanje.. pa ne možemo baš svaki dan da gledamo Užičku republiku. Jedan dan Avatar, a posle po starom, Prle, Tihi i Walther.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

DmasteRNo1 Previše smešnih scena 25.04.2010. 09:10 #208036

broj poruka: 6106
Pa, šta je trebalo da snimi film u stilu Odiseje 2001. u svemiru, gde treba da prođe više od dva sata smaranja, bez i jednog osmeha i sa vrlo malo akcije, da bi konačno došli do `prosvetljujuće` poruke. Zato se meni na primer više sviđaju nove Zvezdane staze, od svih prethodnih 10 filmova, jer je relativno ozbiljna priča upakovana u miks odlične akcije i komičnih scena.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

milos666 Ja imam jedno pitanje... 25.04.2010. 09:14 #208037

broj poruka: 398
... da li cu na 22` monitoru primetiti veliku razliku izmedju 1080p i 720p kvaliteta??? Posto sam vec skinuo 720p Avatara, i generalno skidam 720p filmove jer su fajlovi, logicno, duplo manji, pa da vise stane na hard...
Scyter Re: Previše smešnih scena 25.04.2010. 09:35 #208038

broj poruka: 8138
Film koji je zaradio najvise para u istoriji filmske industrije ne bi trebao da ima smesnih scena. Pod `smesnim` mislim na neozibiljnim scenama. To sto ima najbolje efekte ne znaci da je najbolji film. Zaradio je gomilu para zato sto je izasao tacno tada kada ljudi nisu imali sta da gledaju, jer nije izlazio nijedan dobar film, i zato sto ga je James Cameroon rezirao, pa je i sa gomilu reklama postao poznat.

Film kao film je dj**a, a efekti su VRH! U tome je cela poenta. Meni je na primer Batman: The Dark Knight mnogo bolji film. Jos i ima extra scene.

The Way It`s Meant To Be Played

:: Pa, šta je trebalo da snimi film u stilu Odiseje 2001. u svemiru, gde treba da prođe više od dva sata smaranja, bez i jednog osmeha i sa vrlo malo akcije, da bi konačno došli do `prosvetljujuće` poruke. Zato se meni na primer više sviđaju nove Zvezdane staze, od svih prethodnih 10 filmova, jer je relativno ozbiljna priča upakovana u miks odlične akcije i komičnih scena
:: Phenom II X3 720B
:: Gigabyte GA-MA790X-UD3
:: Kingston HyperX 4GB DDR2 106
:: WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502H
:: Gigabyte GV-R487D5-1G
:: Samsung 2232B
:: Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Editio
:: Chieftec CFT-650-14C
TheBear Re: Ja imam jedno pitanje... 25.04.2010. 10:01 #208041

broj poruka: 6502
Ne, skini 720p, evo ja na 24` full hd, skinuo sam i 720 i 1080 veruj mi nije vredno razike u velicini 1080p, kvalitet je bas slican kad je fullscreen, 1080p je malo kvalitetniji, na manjim monitorima se ne primeti sigurno....

:: ... da li cu na 22` monitoru primetiti veliku razliku izmedju 1080p i 720p kvaliteta??? Posto sam vec skinuo 720p Avatara, i generalno skidam 720p filmove jer su fajlovi, logicno, duplo manji, pa da vise stane na hard...
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 ........... 25.04.2010. 10:20 #208043

broj poruka: 1424
dobro ljudi :D... jel ima neko ovde lotr na 1080 :D ili 720 mrzi me da skidam imam asmo 1mb trajace citavu vecnost :P pa rekoh da mi nasnimi samo ako moze :P

gang1978 Avatar se meni svideo... 25.04.2010. 10:50 #208050

broj poruka: 1661

...iako sam gledao DVDRip verziju a kamoli Full HD.

Intel Q6600 @2.4GHz-Thermaltake V1
Asus P5Q-E
2x2GB Kingston 800MHz
1x250GB Seagate , 1x500GB WD
Sapphire 5770 Vapor x 860/1200MHz
Thermaltake 400 W Lite Power WO161
Logitech G11 + A4Tech X7
Asus MB19SE
Xoro 5.1
http://www.youtube.com/watch?v=GTOqIL0fOCs
Sky Star 2 Rev 2.6B

DmasteRNo1 Imaš čudan kriterijum 25.04.2010. 11:00 #208052

broj poruka: 6106
Da si rekao da `najbolje ocenjeni` film u istoriji filmske industrije ne bi trebalo da ima smešnih (neozbiljnih) scena, mogao bih nekako da pređem preko toga. Ali, zašto bi neki super ozbiljan film trebalo da zaradi više para od onih manje ozbiljnih? Kameronu, a i drugima je bio cilj da zarade, a ne da stvore najbolji film. Novi Betmen jeste veoma ozbiljan film, ali nije koncentrisan na Betmena (što nema logike) nego na Džokera. Što se same akcije tiče, Bigins je mnogo bolji od Tamnog viteza, a opet nije toliko ozbiljan. Ne možeš ti da očekuješ od komercijalne Naučne fantastike da bude ozbiljna poput nekih književnih dela.
Evo da malo skrenem i na muziku. Čisto sumnjam da metal bendovi koje ja slušam zarađuju više para od nekih američkih o ostalih pop drekavaca i kreveljuša. Likovi koji sviraju u tim bendovima se baš trude da napišu dobar tekst (koji ima neki smisao i poruku) i komponuju odličnu muziku (inače se ne bi patili da sviraju sa čitavim simfonijskim orkestrima), ali pitanje je da li to neko prepoznaje i ceni i vidi kao nešto ozbiljno, naspram neozbiljnih i bezveznih gluposti koje većina sluša. Ali, ne možeš protiv većine. Nažalost.

Phenom II X3 720BE
Gigabyte GA-MA790X-UD3P
Kingston HyperX 4GB DDR2 1066
WD5000AAKS + Samsung SpinPoint F3 HD502HJ
Gigabyte GV-R487D5-1GD
Samsung 2232BW
Cooler Master Storm Sniper AMD Dragon Edition
Chieftec CFT-650-14CS

Ognjeni Re: Ja imam jedno pitanje... 25.04.2010. 13:18 #208070

broj poruka: 4527
imas blue ray ripove od 1.5-2 gb....to je savrseno sto se tice monitora...sve preko toga je overkill , neces nista primetiti.

Ajd uzdravlje

:: ... da li cu na 22` monitoru primetiti veliku razliku izmedju 1080p i 720p kvaliteta??? Posto sam vec skinuo 720p Avatara, i generalno skidam 720p filmove jer su fajlovi, logicno, duplo manji, pa da vise stane na hard...
SkyFire ... 25.04.2010. 13:20 #208072

@DmasteRNo1
Pogodio si u centar.
Avatar je napravljen kao film koji ce da zaradi,komercijalni film savremenog doba..
Da li se neko zapitao zasto u filmu nema poznatih glumaca i zasto je radnja koncentrisana na sirok spektar razlicitih scena i dogadjanja?
Zamislite da ovde glumi Bruce Willis,ceo film bi povukao on i paznja i koncetracija bi bila usmerena ka njemu,glavnom glumcu.Film vise nebi imao tu car i tezinu na svoj sopstven nacin..Ovde film sebe reklamira i prodaje ..
Ovde nije bila poenta da se napravi neka drama,ozbiljan film koji ce da ima neku duboku tezinu!Sta bi se sa tim postiglo?Ko bi to gledao tim zarom i koliko bi film zaradio?U zivotu danas se zivi od komercijale.Zaista lep primer je dao i DmasteRNo1,primer muzike..
Kvalitetna muzika ne opstaje,od toga ne moze da se zivi ne samo kod nas vec svugde u svetu..Moras biti koncentrisan na komercijalu da bi zaradjivao pare..
Ili ces da budes Britnie Spears i da zaradjujes lovu ili ces da budes Axl Rose i da sedis kuci..
Avatar i ako nema tu tezinu kao neki istiorijski film nije ni film koji je los vec je sasvim dobar film na mestu..Sta bi rekli za ono britansko sr@nje Harry Potter-a?Pa jel to sad nesto posebno?!Avatar mi je 5 puta bolji jer ima neku pouku,radnju koja ti drzi paznju..
Pa i LOTR i ako ih volim je cista komercijala,filmovi koji su potekli iz romana..
Svaki film moze da bude dobar.Sve zavisi ko ce kako da ga dozivi i shvati..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

gliga79 Odlicno zapazanje 25.04.2010. 13:32 #208076

broj poruka: 4641
U filmu nema poznatih glumaca i zato je paznja usmerena na fabulu , a ne na nekog tamo frajera koji je najjaci najbolji , najsposobnij i i td. tipa Bruce V., Stiven S.
Pogledajte npr , kakav uspeh je postigla serija The X files, sa do tada malte ne nepoznatim glumcima !!!
Zamislite da je igrala Umesto Gillian Anderson , Pamela, a umesto David Duchovny-ja Stieven siegal :)))
Serija bi otisla skroz u drugom pravcu i nikad ne bi postala ono sto jeste.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5

H-nitro Re: Odlicno zapazanje 25.04.2010. 13:36 #208077

NE! ne znam za glumce ali nisu sve glumice nepoznate, cak su i oni znali sta da odaberu :OO

:: U filmu nema poznatih glumaca i zato je paznja usmerena na fabulu , a ne na nekog tamo frajera koji je najjaci najbolji , najsposobnij i i td. tipa Bruce V., Stiven S
:: Pogledajte npr , kakav uspeh je postigla serija The X files, sa do tada malte ne nepoznatim glumcima !!
:: Zamislite da je igrala Umesto Gillian Anderson , Pamela, a umesto David Duchovny-ja Stieven siegal :))
:: Serija bi otisla skroz u drugom pravcu i nikad ne bi postala ono sto jeste
:: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Intel Q6600. CM - TX3
:: Asus P5QL-E
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: WD Caviar 640 Gb, AAKS
:: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
SkyFire ... 25.04.2010. 13:42 #208079

@H-Nitro dude

Evo ti da se malo smiris,pari oci i uzivaj :)

http://www.nudestars.biz/photos/mrodriguez/Michelle-Rodriguez-Nudestars.biz-10.jpg

http://images2.fanpop.com/images/photos/6800000/Michelle-michelle-rodriguez-6841089-1600-1200.jpg

http://farm1.static.flickr.com/135/400107335_20efad1026_o.jpg

Hm..Ima dobar jezik :)

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

ugly avatar review 25.04.2010. 14:35 #208091

broj poruka: 76
http://www.youtube.com/watch?v=-o9Fod9KigU

SkyFire ... 25.04.2010. 14:43 #208093

http://www.youtube.com/watch?v=1wK1Ixr-UmM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=onLajIT5k6c&feature=channel

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs