Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Klasicna muzika, kupovina
STRANA 1 OD 3  
gliga79 Klasicna muzika, kupovina 22.05.2010. 00:56 T26970

status: user
broj poruka: 4641
Da li neko zna gde ima da se kupi ova muzika u FLAC formatu ???
A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
OCz re 22.05.2010. 01:01 #215906

broj poruka: 2900
Trebalo bi da nadjes dosta toga na rutracker.org

tortojed Ako mislis na `kupovinu`, toga na torrent-u i na rapidu ima... 22.05.2010. 01:02 #215907

broj poruka: 11012
tusta i tma. Ja sam zimus poskidao komplet Glena Gulda, neke ruske pijaniste (Giljels), operske pevace... Vecina je bila u flac loseless, ponesto u mp3 (ali 256kbps)...

Daum ... 22.05.2010. 01:06 #215909

broj poruka: 12805
Nećeš primetiti kvalitet zvuka između FLAC i Mp3 256kbps sem ako nemaš neko baš ozbiljno ozvučenje, a pitanje i da li bi tad primetio...

CPU-Z Validator : http://spedr.com/53pyh

gliga79 Daum 22.05.2010. 01:22 #215915

Komsija ima neku muzicku liniju staru 10+god. SONY XB6 model. 2x120w pravih
Nije da se to cuje, nego u zivotu lepsi zvuk nisam cuo. Idem kod njega samo da slusam muziku :)))
Vrhunski se cuje i 128 bit mp3. Kod mene je los kvalitet, na mojoj AIWA liniji, pa sam hteo da probam sa FLAC formatom kod njega i kod mene, pa da uporedim, da li se dobija poboljsanje?
Kazem nije da je ubo Liniju nego nesto lepse stvarno nisam cuo. Tada je platio oko 1200 nemackih maraka.
Da li bi dobio poboljsanje kad bi ubacio npr. neku muzicku kartu(ako uopste i moze bolje od onoga) ???
Da li je tacno da se FLAC ne cuje bolje od 256-bitnog mp3 ???

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
SkyFire ... 22.05.2010. 01:31 #215916

broj poruka: 18472
@gliga79
Zvuk mozes da peglas kako zelis..
Prvo kad si pomenuo zvucnu kartu drasticna razlika ti je sa zvucnom u odnosu na integrisanu..E sad .Pitanje je koliko zelis da izdvojis za takav zvuk!
Cisto da ti nabacim i ovo..Imas DFX efekte za Winamp i ostale playere i preko njih mozes da iscistis zvuk na svoje uho kako ti odgovara sa ponudjenim efektima..
Prvo to probaj ali zvucna karta je najsigurnije resenje!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

gliga79 Ma kakvi DFX 22.05.2010. 01:37 #215918

imao sam i to ali ne pije vodu, bar kod mene. AIMP2 ima daleko kvalitetnije Plug inn-ove. Winamp ne koristim odavno.
Hocu da bar pokusam malo da pojacam ton kod mene, jer posle dolaska od komsije, nemam volju da slusam ovo moje:)))
E sad zanima me da li bi i on dobio nekakvo poboljsanje na negovoj liniji ???
Kazem zvuk je predobar.
Sto se tice klasicne muzike sve sam zivo pretrazio i nema u FLAC formatu.
Interesuju me na primer one kolekcije 10 cd Classic music ili sl.
Znaci neki Best od svih kompozitora.

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
xendza OO da 22.05.2010. 01:45 #215921

broj poruka: 601

TAKO JE ! fLAC ILI NE FLAC Ako nemas ozbiljno ozvucenje neces ni osetiti
MilosNBG ... 22.05.2010. 01:52 #215925

broj poruka: 1586
Ako hoces vrhunski kvalitet zvuka iz kompa ka liniji - externa zvucna. Za midrange ce biti dovoljna i neka bolja pci zvucna iz Creative kuhinje. Na liniji ravna karakteristika, nikakvi ekvilajzeri pa steluj na kompu kako ti odgovara iz njegovog ekvilajzera. Kvalitetni kablovi obavezno. FLAC format pozeljan, bolji je od mp3. FLAC je na 700+ kbps dok je mp3 na 320 max. mp3 codec zrtvuje deo informacija o zvuku/muzici u toku kompresije dok FLAC vise radio kao winzip, na primer. On komprimuje ali se ne gubi toliko na kvalitetu zapisa. Neka ti referenca bude CD audio koji se vrti na nesto preko 1400kbps valjda, pa vidi ko mu je po bitrate-u blizi :) AAC je takodje dobar, pandan je mp3 formatu. Isprobaj i ASIO drajver za zvucnu kartu, mozda uspes da iscistis malo zvuk

Naravno, veci bitrate zapisa - veci audio fajl

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

rasha44 Re: Klasicna muzika, kupovina 22.05.2010. 01:59 #215927

broj poruka: 1492
Ovde imaš ogroman i izuzetno kvalitetan izbor. Još ako znaš šta hoćeš, pa ukucaš u polje `Search` naći ćeš svašta nešto.
http://avaxhome.ws/music/classical

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

:: Da li neko zna gde ima da se kupi ova muzika u FLAC formatu ??
:: A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
:: Thermaltake Soprano RS 200
:: Intel Q6600. CM - TX3
:: Asus P5QL-E
:: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
:: WD Caviar 640 Gb, AAKS
:: ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
gliga79 Hvala svima 22.05.2010. 03:20 #215932

Videcu nesto da uskladim. Razmisljam da kupim ASUS Xonar DX

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
Mixx Re: Hvala svima 22.05.2010. 07:19 #215936

broj poruka: 2931
ako bodes tu kartu u nesto sto ima digital in, uzmi najjeftiniju kartu koja ima digital out, sve ce ti davati isti zvuk. to je i najsrecnije resenje. ako ces da vezujes analogno, cincevima, onda najbolje mozes da prodjes sa nekom matorom za audio produkciju. ja sam ubo terratec ewx24/96, ima optiku i cinceve, pozlacena, izuva svaku x-fi, audigy, xonar sto se tice zvuka, a platio je 70e.samo za slusanje muzike, bolja bi bila varijanta creative live! digital, +razlika u ceni za amp/zvucnike sa digitalnim ulazom
EDIT: a sto ne probas da vuces zvuk sa hdmi iz te 5770 iz potpisa?

:: Videcu nesto da uskladim. Razmisljam da kupim ASUS Xonar D
::
OCz re 22.05.2010. 13:21 #215978

Muzika treba da zvuci onako kako je snimnjena. A ne da se farba raznim efektima i sl. glupostima, pravi audiofili ni EQ ne koriste.
Winamp inace je poprilicno los program za nekog iole ozbiljnijeg sto se tice pustanja muzike. Foobar2000 je ono sto treba koristiti, pa na to mozete i dodati ASIO plugin i sl. stvari koje NE farbaju zvuk a doprinose mu.

Razlika izmedju lossless i MP3 formata svakako postoji i veoma je cujna. Ukoliko je neko ne cuje to samo znaci da nema adekvatan sistem (koji inace ne mora biti nista extra posebno ili skupo) ili jednostavno nema uho za muziku da cuje razliku.
Ko zeli da slusa ozbiljnije muziku i smatra sebe za nekim `muzikofilom`. Naravno da treba da skida lossless format i nijedan drugi. I uvek samo originalne albume/first press. A ne remastered gluposti koje pate od loudness war-a i samim time imaju mnogo manju dinamiku zvuka.

P.S imate da skinete i Vinyl rip-ve ili muziku koja je 192kHz/24bit ili 24kHz/96bit i to ukoliko je radjeno dobrom opremom zvuci fenomenalno i `tezi` izmedju 3000 i 6000kbps - razlika izmedju toga pa cak i FLAC-a se moze cuti i na nekom iole boljem `kompjuterskom` sistemu.

Takodje kada se kaze `ozvucenje` valjda se misli na to da se ozvuci neki prostor ili ti neka svadba, restoran i sl. A stan/kuca se definitivno ne `ozvucavaju` i u njih se ne stavljaju koncertni zvucnici - koji su naravno cista 0 za muziku, njihova poenta je da budu glasni i snazni.

Sto se tice zvucne karte o tome se sada moze pisati u nedogled. Kapiram(o) da je muzika primarna svrha s toga Creative ni ne uzimaj u obizir. Ukoliko je budzet nesto skromniji onda je Asus pravi izbor. Za nesto vise para neka E-MU ili sl. karta.

Inace ASUS Xonar Essence STX je mnogo hvaljena i kvalitetna stereo karta. Za ~150e je verujem fenomenalan izbor za stereo. I ja cu je cak uzeti za 2 do 3 meseca u zamenu za Creative Platinum Champion kartu koja mi vise nece trebati.
SkyFire Replika 22.05.2010. 14:06 #215988

broj poruka: 18472
@OCz

Vidi stvar je ukusa dal ces da mazes mjuzu efektima ili ne..A da ne mozes da dobijes bolji zvuk iskreno mozes..
Ovo za Winamp da je los player nisam ni znao jer mi je on jedini prvi pri ruci pa ga godinama i koristim..
Sto se tice formata audio zapisa MP3 je narasprostranjeniji i sve sto trazis naci ces 99% u tom formatu..Ono sto dobijes,skupis,skines i sl opet MP3..
Pitanje je kako naci ono sto te interesuje a da nije MP3 tj kako svu muziku koju slusas naci u non mp3 formatu?
Nasmejao si me za objasnjenje za razglas i kucni audio setup.
Inace reci cu ti da gresis,ne sluzi ozvucenje koje se koristi za profesionalni rad za buku,tj snagu na svirci!Tu je jako bitan kvalitet zvuka i sto je bolji razglas/ozvucenje bolji je kvalitet samog zvuka!A takodje mozes i da sluas/pustas muziku da to bude vrhunski ali naravno zna se za sta je to prvenstveno namenjeno!
Kad pomenu zvucnu kartu ne znam zasto kazes da Creative treba izbegavati.Creative je na polju zvucnih procesora prvi koji je trziste preplavio svojim kvalitetom.
Zaista je vrhunska kartica.Da je za izbegavanje i nije!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

OCz re 22.05.2010. 14:33 #215996

To sto si napisao za MP3 jeste tako. Ali ovde kao pricamo o lossless formatu i malo ozbiljnije o slusanju muzike. A kada pricamo o tome onda MP3 nije uopste za tu temu.
Zna se iz kog razloga je MP3 format popularan. Iz razloga da na neki MP3 plejer, iPod, telefon, HDD iz 2002 od 20GB i sl. moze da stane 10000 pesama.
CD kvalitet je jedini pravi kvalitet, a sada kada HDD od 1TB moze da se kupi za 60tak evra nije vise problem da se skida muzika u lossless formatu i da se kvalitet ne zrtvuje.

Zasto ti skidas BR ripove a ne gledas DVD ? DVD je siroko rasprostranjen ? Kapiras ?

A u FLAC-u se moze naci skoro sve, evo kako sam ja apsolutno sve nasao sto slusam.
Sve sto vidis na screen-u je lossless format. Oko 150GB ukupne tezine - sto je zapravo nista i relativno `mala kolekcija`. Tj. ovo nije sve sto slusam i sto imam ali je recimo `najcesce`. Imam dosta toga i nesredjenog sto nisam ubacio u playlist-u.

http://www.imagebam.com/image/b0663b81557953

Ne gresim sto se tice ozvucenja. Koncertni zvucnici, snagasi i sl. ne mogu da se porede po kvalitetu zvuka sa jednim budzet Hi-Fi sistemom od `svega` par stotina evra.
Kvalitet zvuka na koncertu/svirci sta god uopste nije bitan. Bitno je da se to dobro cuje u smislu da pokrije ceo prostor zvukom i da bude glasno.

Ne kazem da treba izbegavati Creative karte (mada software im je ubedljivo najlosiji) vec da to nisu prave karte za muziku. Njihova najbolja namena su filmove i igre. To su uglavnom sve visekanalne karte, a za neki stereo Hi-Fi najbolja je i neka stereo karta.
Mixx Re: re 22.05.2010. 14:48 #215998

1. odlika pravog hifi sistema je da verno reprodukuje UZIVO sviranu muziku. sad, ne znam na kojim si koncertima ti sve bio pa ne mogu da komentarisem, ali nijedan vrhunski hifi sistem ne moze da prismrdi dobrom koncertnom ozvucenju. naravno kad to kazem mislim na kvalitetno ozvucenje, bez obzira bio to koncert ozbiljne muzike na kolarcu ili main stage na exitu.
ima jedna stvar kod live muzike koja ce uvek da prca snimljenu a to je dinamicki opseg. cim jednom snimis najjaci i najslabiji udarac bubnja i reprodukujes ga, sjebo si mu opseg za par desetina decibela u nepovrat, nikakvi expanderi tu vise ne mogu da pomognu
sto se tice zvucnih kartica, ako ista ima digital out, signal koji izlazi iz nje je potpuno isti bila ona integrusa ili procesor 3u reck formata, obe izbacuju flat koji se `kvari` tek kad prodje D/A konvertor. sa te strane, uvek je bolje uloziti pare u dobro pojacalo sa digitalnim ulazom nego bacati pare na karticu , konvertovati u njoj signal u analogni pa ga onda provlaciti kroz izlaz karte, kablove, ulaz pojacala i celim putem skupljati shum, da bi opet rezultat bio losiji od digitalnog

:: To sto si napisao za MP3 jeste tako. Ali ovde kao pricamo o lossless formatu i malo ozbiljnije o slusanju muzike. A kada pricamo o tome onda MP3 nije uopste za tu temu
:: Zna se iz kog razloga je MP3 format popularan. Iz razloga da na neki MP3 plejer, iPod, telefon, HDD iz 2002 od 20GB i sl. moze da stane 10000 pesama.
:: CD kvalitet je jedini pravi kvalitet, a sada kada HDD od 1TB moze da se kupi za 60tak evra nije vise problem da se skida muzika u lossless formatu i da se kvalitet ne zrtvuje
:: Zasto ti skidas BR ripove a ne gledas DVD ? DVD je siroko rasprostranjen ? Kapiras
:: A u FLAC-u se moze naci skoro sve, evo kako sam ja apsolutno sve nasao sto slusam
:: Sve sto vidis na screen-u je lossless format. Oko 150GB ukupne tezine - sto je zapravo nista i relativno `mala kolekcija`. Tj. ovo nije sve sto slusam i sto imam ali je recimo `najcesce`. Imam dosta toga i nesredjenog sto nisam ubacio u playlist-u
:: http://www.imagebam.com/image/b0663b8155795
:: Ne gresim sto se tice ozvucenja. Koncertni zvucnici, snagasi i sl. ne mogu da se porede po kvalitetu zvuka sa jednim budzet Hi-Fi sistemom od `svega` par stotina evra
:: Kvalitet zvuka na koncertu/svirci sta god uopste nije bitan. Bitno je da se to dobro cuje u smislu da pokrije ceo prostor zvukom i da bude glasno
:: Ne kazem da treba izbegavati Creative karte (mada software im je ubedljivo najlosiji) vec da to nisu prave karte za muziku. Njihova najbolja namena su filmove i igre. To su uglavnom sve visekanalne karte, a za neki stereo Hi-Fi najbolja je i neka stereo karta.
OCz re 22.05.2010. 14:52 #215999

@Mixx, ti hoces da kazes da kada bi uzeli jedan koncertni zvucnik i neku dobru Hi-Fi kutiju i pustali muziku preko istog pojacala da bi koncertni zvucnik bolje zvucao ...??

P.S

Sto se tice Winamp-a. Ok je kao player, dobar je da pustis muziku preko njega i to je to.
Foobar je program koji mozes da namestis bas kako zelis - mozes 1000 stvari da `tvikujes` kako ti zelis. Ima solidan broj korisnih plugin-ova (najbitniji su (bar meni) WASAPI i ASIO4ALL). Ukratko, Foobar nudi vise `zahtevnijim` korisnicima.
Mixx Re: re 22.05.2010. 15:00 #216001

ne, hocu da kazem da kad odsviram nesto na stejdzu da se bolje cuje nego sa snimka. preskace se jedan korak u degradiranju zvuka znaci:
live: mic>razglas>zvucnik>prostor>uvo
studio: mic>mix>master>nosac zvuka>player>pojacalo>zvucnik>prostor>uvo
ima tu jos par stvari, napr da bi cuo bass u originalu treba ti ogromna prostorija, za napr 50hz je talasna duzina 17metara, u manjoj prostoriji bass ne moze da se `razmase` i degradira se, da ne pominjem stojne talase koji rezoniraju u manjim prostorima (sobama) gde imas paralelne zidove, za razliku od konc. dvorana koje su zaobljene, krive, izlomljene... sidnejska opera, mmmm... :)

:: @Mixx, ti hoces da kazes da kada bi uzeli jedan koncertni zvucnik i neku dobru Hi-Fi kutiju i pustali muziku preko istog pojacala da bi koncertni zvucnik bolje zvucao ...?
:: P.S
:: Sto se tice Winamp-a. Ok je kao player, dobar je da pustis muziku preko njega i to je to
:: Foobar je program koji mozes da namestis bas kako zelis - mozes 1000 stvari da `tvikujes` kako ti zelis. Ima solidan broj korisnih plugin-ova (najbitniji su (bar meni) WASAPI i ASIO4ALL). Ukratko, Foobar nudi vise `zahtevnijim` korisnicima
MilosNBG Re: re 22.05.2010. 15:01 #216002

Foobar je odlican za izvlacenje na kvalitetu i tweakovanje, koristim ga prilicno dugo i ne pada mina pamet da se vracam na winamp.

:: @Mixx, ti hoces da kazes da kada bi uzeli jedan koncertni zvucnik i neku dobru Hi-Fi kutiju i pustali muziku preko istog pojacala da bi koncertni zvucnik bolje zvucao ...?
:: P.S
:: Sto se tice Winamp-a. Ok je kao player, dobar je da pustis muziku preko njega i to je to
:: Foobar je program koji mozes da namestis bas kako zelis - mozes 1000 stvari da `tvikujes` kako ti zelis. Ima solidan broj korisnih plugin-ova (najbitniji su (bar meni) WASAPI i ASIO4ALL). Ukratko, Foobar nudi vise `zahtevnijim` korisnicima
gile23 ... 22.05.2010. 15:02 #216003

broj poruka: 9121
Kad ste svi takvi freakovi kod audio-ja :), zeleo bih da mi odgovorite na jedno pitanje. Uzeo sam Sennheiser HD428, ali zvuk mi se ne cini nista narocito, da li bi trebalo da dobijem mnogo (ne malo) kvalitetniji zvuk ubacivanjem neke eksterne zvucne kartice, trenutno sam na integrusi.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx sta si ono hteo da kazes? 22.05.2010. 15:03 #216005

http://mikebm.files.wordpress.com/2008/06/sydney_opera_house_concert_hall.jpg

loce Re: ... 22.05.2010. 15:08 #216007

broj poruka: 400

gile ubaci i onu sb live od 10 eura i videces drasticnu promenu. meni na integrusi je zvuk bio kao da su se oni iz realteka nesto zajebavali.- mutno ,nejako, uzas zivi.

:: Kad ste svi takvi freakovi kod audio-ja :), zeleo bih da mi odgovorite na jedno pitanje. Uzeo sam Sennheiser HD428, ali zvuk mi se ne cini nista narocito, da li bi trebalo da dobijem mnogo (ne malo) kvalitetniji zvuk ubacivanjem neke eksterne zvucne kartice, trenutno sam na integrusi
:: Pozdrav!
OCz Re: Re: re 22.05.2010. 15:10 #216008

Nismo se onda uopste razumeli ..

Naravno da ce svirka uzvio imati mnogo vecu dinamiku i da je sa samom snimku iste vec dosta od toga izgubljeno.
Ja sam napisao negde gore kao `repliku` na ono sto je SkyFire napisao

(`Inace reci cu ti da gresis,ne sluzi ozvucenje koje se koristi za profesionalni rad za buku,tj snagu na svirci!Tu je jako bitan kvalitet zvuka i sto je bolji razglas/ozvucenje bolji je kvalitet samog zvuka!`)

Napisao sam to da su te kutije prvenstveno namenjene da budu glasne a ne kvalitetne u zvuku. I da ce jedan budzet Hi-Fi dobiti olako bitku u kvalitetu.

A sve je to nastalo zbog toga sto je ne secam se ko napisao da ce se tek na `dobrom ozvucenju` primetiti razlika izmedju FLAC-a i MP3. A ja govorim sta je smatram ozvucenjem

:: ne, hocu da kazem da kad odsviram nesto na stejdzu da se bolje cuje nego sa snimka. preskace se jedan korak u degradiranju zvuka znaci
:: live: mic>razglas>zvucnik>prostor>uv
:: studio: mic>mix>master>nosac zvuka>player>pojacalo>zvucnik>prostor>uv
:: ima tu jos par stvari, napr da bi cuo bass u originalu treba ti ogromna prostorija, za napr 50hz je talasna duzina 17metara, u manjoj prostoriji bass ne moze da se `razmase` i degradira se, da ne pominjem stojne talase koji rezoniraju u manjim prostorima (sobama) gde imas paralelne zidove, za razliku od konc. dvorana koje su zaobljene, krive, izlomljene... sidnejska opera, mmmm... :
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
:: :: @Mixx, ti hoces da kazes da kada bi uzeli jedan koncertni zvucnik i neku dobru Hi-Fi kutiju i pustali muziku preko istog pojacala da bi koncertni zvucnik bolje zvucao ...?
:: ::
:: :: P.S
:: :: Sto se tice Winamp-a. Ok je kao player, dobar je da pustis muziku preko njega i to je to
:: :: Foobar je program koji mozes da namestis bas kako zelis - mozes 1000 stvari da `tvikujes` kako ti zelis. Ima solidan broj korisnih plugin-ova (najbitniji su (bar meni) WASAPI i ASIO4ALL). Ukratko, Foobar nudi vise `zahtevnijim` korisnicima
gliga79 Sad mi nije jasno 22.05.2010. 15:10 #216009

Da li zvucnu kartu moze da zameni pojacalo, npr. komponentu marke Sony, ili Technics??
Da li je to svrha zvucne karte(u slucaju da hocu Stereo zvuk). Po ovom principu mogao bih da kupim jednu komponentu(pojacalo) i npr. dva zvucnika, i da mi uopste ne treba zvucna kartica.
Da li je to tako???

Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
WD Caviar 640 Gb, AAKS
MilosNBG Re: ... 22.05.2010. 15:10 #216010

Mnogo je relativno to `nista narocito`. Externom ili PCI zvucnom se dobija svakako bolji zvuk, bolji odnos signal sum, izlazni stepeni su bolje i kvalitetnije reseni nego na integrusi a i sama obrada signala je bolja na harverskom nivou. Kao i uvek, najbolje je da nadjes zvucnu pribliznu nom cemu tezis, pa da probas i uporedis live

:: Kad ste svi takvi freakovi kod audio-ja :), zeleo bih da mi odgovorite na jedno pitanje. Uzeo sam Sennheiser HD428, ali zvuk mi se ne cini nista narocito, da li bi trebalo da dobijem mnogo (ne malo) kvalitetniji zvuk ubacivanjem neke eksterne zvucne kartice, trenutno sam na integrusi
:: Pozdrav!
OCz Re: Sad mi nije jasno 22.05.2010. 15:16 #216013

Moze ali ce uglavnom sa dobrom zvucnom karticom bolje zvucati nego sa nekim pojacalom od da lupim ispod 500e.

:: Da li zvucnu kartu moze da zameni pojacalo, npr. komponentu marke Sony, ili Technics?
:: Da li je to svrha zvucne karte(u slucaju da hocu Stereo zvuk). Po ovom principu mogao bih da kupim jednu komponentu(pojacalo) i npr. dva zvucnika, i da mi uopste ne treba zvucna kartica
:: Da li je to tako??
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs