Opet jedan offtopic od mene...Planiram da sa devojkom zapalim na more u Crnu Goru na odmor,i to svojim kolima starim 29 godina...Sta je sve potrebno imati od dokumentacije da me ne i vratili na granici,znaci papire,punomoci ,takse i slicne gluposti...Plin je atestiran u kolima,auto je potpuno ispravan,ali se vodi na burazovo ime(posto ja vec imam jedan auto na moje ime),ili ako neko zna GDE se informisati o potrebnim stvarima za to putovanje...
ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Opet jedan offtopic od mene...Planiram da sa devojkom zapalim na more u Crnu Goru na odmor,i to svojim kolima starim 29 godina...Sta je sve potrebno imati od dokumentacije da me ne i vratili na granici,znaci papire,punomoci ,takse i slicne gluposti...Plin je atestiran u kolima,auto je potpuno ispravan,ali se vodi na burazovo ime(posto ja vec imam jedan auto na moje ime),ili ako neko zna GDE se informisati o potrebnim stvarima za to putovanje.. :: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
:: Opet jedan offtopic od mene...Planiram da sa devojkom zapalim na more u Crnu Goru na odmor,i to svojim kolima starim 29 godina...Sta je sve potrebno imati od dokumentacije da me ne i vratili na granici,znaci papire,punomoci ,takse i slicne gluposti...Plin je atestiran u kolima,auto je potpuno ispravan,ali se vodi na burazovo ime(posto ja vec imam jedan auto na moje ime),ili ako neko zna GDE se informisati o potrebnim stvarima za to putovanje.. :: :: ZIVOTNA JE IRONIJA KADA TI CEO ZIVOT SOLE PAMET,A UMRES OD SECERA
jer prihvataju nase osiguranje i nasu vozacku dozvolu. Ovlascenje uradjeno u MUP-u ce ti trebati. Ali ipak bih ja proverio AMSS ko sto rece dancocos. Odnosi se menjaju...
koliko razlicitih odgovora...ipak cu morati da se prosetam do amss-a(ne mogu da verujem da se nisam setio amss-a) nego sam postavio temu:) hvala svima na odgovorima...
Evo ja sam isto isao evo sta ti treba pusti prazne price, ni atest nikakva govna meni neradi nista u kolima ni rucna prsla soferka nemam atest, samo ti treba dozvola i licna karta nista vise, kakav zeleni karton to ti treba kad ides u Visegrad ili negde u Bosnu, nebitno koliko je auto star slobodan si idi samo ja da sam na tvom mestu razmislio bih ponudu od 150e sa prenocistem i povratnom kartom u grcku preko agencije
Eternity has cried for a legend, and with it the curse of time was born By Warcraft `Curse of time`
Zeleni karton obavezno jer je to osiguranje koje se međunarodno priznaje i eventualno punomoć za upravljanje vozilom u inostanstvu pravi se u AMSS U.Punomoć treba da ti da brat ali s obzirom da baš nemaju turista možda te neće zezati.
nakon razgovora sa ljubaznim radnikom amss-a,TREBA punomoc od brata za upravljanje vozilom,POZELJNO je zeleni karton ali NIJE obavezno,i TAKSA od nekih 10e. To je sve!!!
Имаш два правца до ЦГ - преко РС и преко Златибора. Ако идеш кроз РС требају ти исти папири као и за ЦГ (формално правно), али Црногорци лети `гледају кроз прсте`. У РС не можеш ући без зеленог картона, у ЦГ нисам пробао да уђем без истог.
У принципу, немој да верујеш шта ти кажу телефоном већ понеси све што пише у правилнику, не би веровао за шта су ми писали казне. Дакле:
- личне карте за вас двоје, возачка дозвола и саобраћајна дозвола - пуномоћ за управљање аутомобилом у иностранству (вади се за 15 минута у АМС, кошта око 2000 динара, да би је добио треба саобраћајна, твој пасош и возачка, као и лична карта власника, оба морате бити присутни) - зелени картон (вади се у сваком осигуравајућем друштву или преко агенције) - налепница СРБ - таксу плаћаш на уласку у ЦГ на граници, налепнице продају као семенке, важе годину дана
У ауто стави стави комплетну опрему, укључујући и `смећарски прслук` и све остале ситнице. Највише казни пишу на опрему.
У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
Nista za dodati, osim saveta. Naime, kao sto je poznato, jebes zemlju koja Bosne nema... Nije lose ici preko RS, ukoliko ides ka HN, prema tome, vodi racuna o: Opremi koja podrazumeva sve sto ti padne na pamet, pa X2 (salim se za X2) OGRANICENJE BRZINE!!! Voznju pod kratkim svetlima u naselju. SRB nalepnicu obavezno i prsluk (pisem ovo po drugi put, jer je veoma bitno)
Bosanci su uzasni u smislu kazni, bez obzira sto 95% puta vozis kroz RS. Verovatno se tamo svi znaju, pa im smor svojima da pisu kazne, zato nas (`strance`) izuvaju.
Bez obzira na sve, preporucujem ti put preko RS, a i gorivo ti je nesto jeftinije (za plin ne znam koliko je bitna razlika, ali meni za bezolovni jeste)
Bayerische Motoren Werke
:: Ја тамо и у РС често идем :: :: Имаш два правца до ЦГ - преко РС и преко Златибора. Ако идеш кроз РС требају ти исти папири као и за ЦГ (формално правно), али Црногорци лети `гледају кроз прсте`. У РС не можеш ући без зеленог картона, у ЦГ нисам пробао да уђем без истог :: :: У принципу, немој да верујеш шта ти кажу телефоном већ понеси све што пише у правилнику, не би веровао за шта су ми писали казне. Дакле :: :: - личне карте за вас двоје, возачка дозвола и саобраћајна дозвол :: - пуномоћ за управљање аутомобилом у иностранству (вади се за 15 минута у АМС, кошта око 2000 динара, да би је добио треба саобраћајна, твој пасош и возачка, као и лична карта власника, оба морате бити присутни :: - зелени картон (вади се у сваком осигуравајућем друштву или преко агенције :: - налепница СР :: - таксу плаћаш на уласку у ЦГ на граници, налепнице продају као семенке, важе годину дан :: :: У ауто стави стави комплетну опрему, укључујући и `смећарски прслук` и све остале ситнице. Највише казни пишу на опрему :: :: :: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих. :: ::
hvala na savetima,veoma su mi korisni saveti BataCele-tovi i VMARC-ovi,trudicu se da sve ispostujem,da im ne dam povoda da mi pisu kazne za gluposti...Nego sta mislite,koliki sam kreten ako na more odem ficom??? Ne mogu da se odvojim od te ideje,BAS mi se svidja...Mislim da bi to bila bas pustolovina,ali svi me odgovaraju od toga...Kazu zezace me na granici zbog fice...Jel znate tako neke slucajeve da su zezali ljude zbog kola kao sto su fica, peglica...
Pa njima je i prosla sezona, sa ulascima na LK, bila skoro katastrofalna, zamisli jos i da pocnu pasose da traze.
IDI FICOM! Izvadi mu zeleni karton i furaj! Bio bi najveci car. Jedan moj drug je, negde `95te isao u Monte Carlo na trku F1 Ficom, i na gepeku mu u povratku, natovario zadnju gumu F1 bolida :) Svi su ga gledali tamo sa odusevljenjem a na granici ga nisu zadrzavali zarad pregleda, nego se cudili... Veca guma od Fice :)
Pa ja to i gledam kao na oldtajmer,ali vecina ljudi na to ne gleda tako,i retko ko razume moju ljubav prema Ficama... Mislim da ce Fikus ipak da vidi put do Crne Gore...I ovako me sa potrosnjom od 4.7l na 100 km put kosta upola manje nego da placam bus do tamo... Tnx
:: Pa njima je i prosla sezona, sa ulascima na LK, bila skoro katastrofalna, zamisli jos i da pocnu pasose da traze :: :: IDI FICOM! Izvadi mu zeleni karton i furaj! Bio bi najveci car. Jedan moj drug je, negde `95te isao u Monte Carlo na trku F1 Ficom, i na gepeku mu u povratku, natovario zadnju gumu F1 bolida :) Svi su ga gledali tamo sa odusevljenjem a na granici ga nisu zadrzavali zarad pregleda, nego se cudili... Veca guma od Fice : :: :: Nece te niko zezati. Posmatraj to kao oldtajmer :: :: Bayerische Motoren Werk :: ::
Onda steluj da imas goriva do Visegrada, pa tamo napuni rezervoar. Imas dobru pumpu posle 2km od ulaska u grad, iza jednog nadvoznjaka. Vodi racuna i o tme da se cene goriva razlikuju od pumpe do pumpe. Raspon normalnih cena za bezolovni je 1.85-1.95KM. Za obican ne znam, on je jos nesto jeftiniji. Isto tako napuni na izlasku iz Trebinja, da bi imao za voznju po CG. U povratku radis isto .) Trebinje pun pa Visegrad pun. I da, tamo negde oko Tjejntista ces ici nekom `ZAOBILAZNICOM` kroz sumu, na koju ces biti usmeren. Koliko god ti se cinilo kao nedodjija, nista ne brini, na pravom si putu... :)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.