Platio sve uredno sa postarinom preko Visa Virtuon kartice, ljudi to poslali lepo u ponedeljak iz Velike Britanije i evo danas stiglo. Medjutim, aj to sto ne umem ni da bacim YoYo (), na paket vrednosti 2000 kinti, naplatili su mi carinu 1000, tacnije 1060 kad mi postar doneo na vrata(80ak dinara postarina u srbiji). Znao sam da ce da naplate nesto, ali 50% vrednosti mi nije bilo ni na kraj pameti. Eto, rekoh samo da javim da znate ako planirate nesto da narucujete na sta da budete spremni. Srecom pa sam imao sestrine pare od prodatog modema, inace ostadoh bez YoYo-a :)
Skoro sam pazario hdd sa limunda vredan 4500 rsd,a postarina za taj prcoljak od 100-njak grama me izasla 650din,zasu!Ne znam koliku vrednost je doticni stavio u slucaju da se zagubi...
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: Ovako :: :: Narucio sam ovaj YoYo sa ovog sajta (crni) i dodatne strune :: :: http://www.firetoys.co.uk/juggling/yo-yo_jam_journey.htm :: :: Platio sve uredno sa postarinom preko Visa Virtuon kartice, ljudi to poslali lepo u ponedeljak iz Velike Britanije i evo danas stiglo. Medjutim, aj to sto ne umem ni da bacim YoYo (), na paket vrednosti 2000 kinti, naplatili su mi carinu 1000, tacnije 1060 kad mi postar doneo na vrata(80ak dinara postarina u srbiji). Znao sam da ce da naplate nesto, ali 50% vrednosti mi nije bilo ni na kraj pameti. Eto, rekoh samo da javim da znate ako planirate nesto da narucujete na sta da budete spremni. Srecom pa sam imao sestrine pare od prodatog modema, inace ostadoh bez YoYo-a : :: :: Evo dokume :: :: http://img707.imageshack.us/img707/9012/imag0232.jp :: :: Verujem da su globe manje primetne na skupljim predmetima, al ja vise ne bih da rizikujem.
Bolje da ja obavestim ljude da se ne nadju u nezgodnoj situaciji pa da ne mogu da preuzmu robu ako nemaju kinte da doplate. I mene se igrom slucaja nasle ove pare kod mene, kao sto sam vec rekao. Haos. Bas bedno da udaraju carinu na ovako sitne predmete male vrednosti.
Jbg,pa zar nisi mogao negde kod nas da izrckas taj Yo-yo. Ne brini se,tek sada ces da naucis da ga bacas,ma za sve pare:)
:: :: Bolje da ja obavestim ljude da se ne nadju u nezgodnoj situaciji pa da ne mogu da preuzmu robu ako nemaju kinte da doplate. I mene se igrom slucaja nasle ove pare kod mene, kao sto sam vec rekao. Haos. Bas bedno da udaraju carinu na ovako sitne predmete male vrednosti.
Carina ok, 10%. Nemam pojma da li plaćaš britanski pdv ako je roba namenjena za slanje, ako se plaća valjda imaš pravo na povraćaj toga. Administrativne takse mislim da se plaćaju fiksno i ako ti je stiglo više stvari, ne bi bilo tako strašno da ti je stiglo nešto što košta 50tak iljada, isto bi je platio.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Odustani od bilokakve potraznje...jer je sve regularno i takav je(nazalost)cenovnik.
:: :: Nema kod nas nigde se kupi... I izgleda mnogo lakse na snimku nego uzivo, nije naivno uopste : :: :: I kako ja sad da se zalim nekom sto su mi uzeli ovolko para? Dajte neki predlog!
I meni je to bilo pre skoro 3 godine platio sam 40 evra dostavku paketa koji je unutra imao stvari vredne 80 evra, ono WTF ! Inace stize mi sad u nedelju Vuvuzela :).
Britanci su mi skinuli njihov PDV, al zato me ovde ojadili. Sta bi sa onime ispod sto evra nema carina? E da, ako se na znaci da je poklon, jel ima caka da se ne placa carina?
:: Mislim da se na robu koja ima vrednost do 100 e ili $ nisam siguran,ne placa carina.Tako je bilo ako nije promenjeno.A i ove takse,stvarno mnogo :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.