Ovoj cobancini treba objasniti da nije lepo krasti. Toliko me je iznervirao sto mi je sjebao detinjstvo nad jednom od mojih omiljenih stvari da sam napisao pismo EMI Music-u.
Nasi samo znaju da ukradu pesme i smisle neki glupavi tekst, nedavno mi je drug pricao kako je cuo pesmu od Seke Aleksic i skontao da je muzika ukradena od Yngwie Malmsteen-a :) stvarno strasno, nemam vise reci.
Nažalos` ovo je potpuno legalno. U zakonu je definisano tačno koliko nota mora uzastopno da se poklopi da bi bio plagijat, i dovoljno je da izmeniš samo jednu notu i prošao si. Amiđić jeste smrad ali je ovo uradio zakonski.
Nije tacno. Najvise, po secanju, 4 takta sme da se iskoristi. Ali kako god bilo, on ne sme da se potpisuje kao music creator, niti Kon kao aranzer.
@DarkDawn Sta da ti kazem kada je Viktorija maznula dobar deo instrumentala Marty Friedman-a(Megadeth) zarad svog ostvarenja zvanog Rat i Mir. A da ne pricam dalje cega sam se naslusao. Dobro je sto ne gotivim 90% `domace muzike`. A ni jedno 50% strane :)))
:: Nažalos` ovo je potpuno legalno. U zakonu je definisano tačno koliko nota mora uzastopno da se poklopi da bi bio plagijat, i dovoljno je da izmeniš samo jednu notu i prošao si. Amiđić jeste smrad ali je ovo uradio zakonski.
Kada sam video tu cobancinu kako copy-paste-Serbian translate fore Ali-G-ja, ne da mi se zgadio zivot, nego mi je doslo da izbubecam TV. Ali dzaba, posle ne bih mogao da gledam kulturne kanale. Bolje njega da izbubecam, malo da mu popravim taj nos.
Dexy`s Midnight Runners - Come on Eileen je stvarno lepa pesma a neki nasi mozgovi sto ne umeju da napisu notu kako treba, lepo ukradu pesmu i kraj price.
Zeleo bih samo da napomenem da je i pesma Do jaja od Trik FX isto sigurno ukradena. Cuo sam originalnu pesmu, ne celu, ali nisam siguran da li je pevaju na Grckom ili na Turskom jeziku. Melodije se 100% poklapaju.
buljaš, sta ces... ne znam koja je pesma prepevana, ali sad ne zelim ni da znam... jos kad pogledam neke idiotske komentare na Tube-u smuci mi se zivot!
Tipična srpska govnarija. Niko ovde nema blage veze sa muzikom, čast izuzetcima. Šta dalje da pričam kad sam pre 2-3 godine video da je Nataša Bekvalac dobila nagradu za pesmu godine `Ponovo` a pritom je ukradena muzika...
zbog nečega što se kod nas odavno odomaćilo. Meni, lično, je najžešće bilo, kada sam kupio komp, pa počeo da nabavljam stranu muziku u velikim količinama. I, onda naletim na Thunderstruck od AC/CD-a, i imam šta da čujem. Majku im austal(ij)sku (što bi reko onaj bilmez od komentatora), pokradoše Džeja (Mrak-Mrak). Jadno, sa njihove strane, ali šta ćeš.
Koliko je samo ovakvih stvari bilo. Evo pomenuli ste Viktoriju i Marty-ja(meni lično najteži plagijat), jer M. Friedman u to vreme nije bio toliko muzički afirmisan, a ovi brže, bolje, da ga pokradu. Joe Satriani je tužio, čini mi se Coldplay zbog nekih par akorda, ne znam kako se to završilo. Dakle, ne dešava se to samo kod nas, ali me stvarno pogodii kad vidim da Ognjen i slični `muzičari` kradu i potpisuju se kao autori. Ognjen je nadaleko afirmisan kao lopov(Ali G), ali ga iz nekog(svi znamo kog razloga) i dalje drže na onoj šugavoj televiziji.
GA-MA785GT-UD3H/ AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX /CFT-600-14CS/Chieftec Black Dragon/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3
:: Nije tacno. Najvise, po secanju, 4 takta sme da se iskoristi. Ali kako god bilo, on ne sme da se potpisuje kao music creator, niti Kon kao aranzer. :: :: @DarkDaw :: Sta da ti kazem kada je Viktorija maznula dobar deo instrumentala Marty Friedman-a(Megadeth) zarad svog ostvarenja zvanog Rat i Mir. A da ne pricam dalje cega sam se naslusao. Dobro je sto ne gotivim 90% `domace muzike`. A ni jedno 50% strane :)) :: :: :: Nažalos` ovo je potpuno legalno. U zakonu je definisano tačno koliko nota mora uzastopno da se poklopi da bi bio plagijat, i dovoljno je da izmeniš samo jednu notu i prošao si. Amiđić jeste smrad ali je ovo uradio zakonski.
Jednom prilikom novinar upita Bregovica sta misli o tome sto neki kazu da je ukrao melodije za vecinu svojih pesama. Bregovic mu odgovara kako to mislite ukrao? Novinar mu sad kulturnije kaze pa recimo ovaj misli da vam ovaj deo te pesme lici na onu pesmu, a ovaj drugi deo na onu pesmu i tako redom... Na to mu bregovic uzvraca:
A JEBO PESMU KOJA NINA STA NE LICI !!!
Legenda, kad bi vi samo znali koliko je cistih latino hitova u protekloj deceniji pokradeno ne biste verovali a mislili ste da je sve to tadz mahal ili teheran, znaci toliko melodija je skinuto i prepravljeno na INJECTION narodnjake da ne poverujete.
:: Jednom prilikom novinar upita Bregovica sta misli o tome sto neki kazu da je ukrao melodije za vecinu svojih pesama :: Bregovic mu odgovara kako to mislite ukrao :: Novinar mu sad kulturnije kaze pa recimo ovaj misli da vam ovaj deo te pesme lici na onu pesmu, a ovaj drugi deo na onu pesmu i tako redom.. :: Na to mu bregovic uzvraca :: :: A JEBO PESMU KOJA NINA STA NE LICI !!! :: :: Legenda, kad bi vi samo znali koliko je cistih latino hitova u protekloj deceniji pokradeno ne biste verovali a mislili ste da je sve to tadz mahal ili teheran, znaci toliko melodija je skinuto i prepravljeno na INJECTION narodnjake da ne poverujete :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Verovatno je to. `90-tih sam pricao sa jednim producentom oko toga, ali sad sam ispisao ovo po secanju.
:: Ja sam cuo da najvise mozes 3 takta da iskoristi :: :: :: :: Nije tacno. Najvise, po secanju, 4 takta sme da se iskoristi. Ali kako god bilo, on ne sme da se potpisuje kao music creator, niti Kon kao aranzer. :: :: :: :: @DarkDaw :: :: Sta da ti kazem kada je Viktorija maznula dobar deo instrumentala Marty Friedman-a(Megadeth) zarad svog ostvarenja zvanog Rat i Mir. A da ne pricam dalje cega sam se naslusao. Dobro je sto ne gotivim 90% `domace muzike`. A ni jedno 50% strane :)) :: :: :: :: :: Nažalos` ovo je potpuno legalno. U zakonu je definisano tačno koliko nota mora uzastopno da se poklopi da bi bio plagijat, i dovoljno je da izmeniš samo jednu notu i prošao si. Amiđić jeste smrad ali je ovo uradio zakonski.
Izvini a koja je razlika izmedju njega i npr. 99% korisnika PC berze. Koliko njih ima legalan softwer u racunarima, koliko ih skida pesme, filmove i igre sa interneta. Sve je to kradja. Da se odmah razumemo, coveka niti poznajem niti sam cuo za njega (domacu muziku UOPSTE ne slusam) i ne branim ga, ali reci nekome da je lopov a sa druge strane i sam ne biti cist je malo licemerno. Bez uvrede i ulaska u bilo kakvu raspravu. Pozdrav
Da ali niko ovde sigurno nece skinuti igricu ili program i malo ga izmeniti i reci da ga je on napravio, osmislio itd. U tome je sustina ove price po meni.
:: Izvini a koja je razlika izmedju njega i npr. 99% korisnika PC berze. Koliko njih ima legalan softwer u racunarima, koliko ih skida pesme, filmove i igre sa interneta. Sve je to kradja. Da se odmah razumemo, coveka niti poznajem niti sam cuo za njega (domacu muziku UOPSTE ne slusam) i ne branim ga, ali reci nekome da je lopov a sa druge strane i sam ne biti cist je malo licemerno. Bez uvrede i ulaska u bilo kakvu raspravu. Pozdrav :: :: :: ::
OK, ali ce mozda softver koristiti da bi njime zaradio neki novac, pa se to po meni svodi na isto.
:: Da ali niko ovde sigurno nece skinuti igricu ili program i malo ga izmeniti i reci da ga je on napravio, osmislio itd. U tome je sustina ove price po meni :: :: :: Izvini a koja je razlika izmedju njega i npr. 99% korisnika PC berze. Koliko njih ima legalan softwer u racunarima, koliko ih skida pesme, filmove i igre sa interneta. Sve je to kradja. Da se odmah razumemo, coveka niti poznajem niti sam cuo za njega (domacu muziku UOPSTE ne slusam) i ne branim ga, ali reci nekome da je lopov a sa druge strane i sam ne biti cist je malo licemerno. Bez uvrede i ulaska u bilo kakvu raspravu. Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: ::
Kada uradis nesto u nekom softveru i prvi put naplatis, mozda i drugi put, posle toga u obavezi si da kupis legalan softver. Posebno ako saradjujes sa nekom firmom. Tako je jedan moj ortak radio u raznim programima za muziku, i tek kada je poceo da objavljuje i naplacuje muziku koju pravi, morao je da kupi softver i VST pluginove. Naravno zato sto radi sa stranim izdavackim kucama.
Ali za ove nase Sokoj zna da su plagijati. I citao sam da Sokoj iako je zagrizen za autorska prava, ne zeli da reaguje na nase plagijatore dok autor ili izdavacka kuca ne odreaguje. I sad reci gde je tu pravda? Teraju te da kupujes originale, kaznjavaju te da ti je muzika nelegalna, posebno radio stanice, a u ovom slucaju ne reaguju.
:: OK, ali ce mozda softver koristiti da bi njime zaradio neki novac, pa se to po meni svodi na isto. :: :: :: :: Da ali niko ovde sigurno nece skinuti igricu ili program i malo ga izmeniti i reci da ga je on napravio, osmislio itd. U tome je sustina ove price po meni :: :: :: :: :: Izvini a koja je razlika izmedju njega i npr. 99% korisnika PC berze. Koliko njih ima legalan softwer u racunarima, koliko ih skida pesme, filmove i igre sa interneta. Sve je to kradja. Da se odmah razumemo, coveka niti poznajem niti sam cuo za njega (domacu muziku UOPSTE ne slusam) i ne branim ga, ali reci nekome da je lopov a sa druge strane i sam ne biti cist je malo licemerno. Bez uvrede i ulaska u bilo kakvu raspravu. Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@neXus2000: Vidis, vidis a Marty Friedman - Triumph je iz 1992. a Rat i Mir iz 1990... Majku li joj njenu predskazivacku...
:: Nije tacno. Najvise, po secanju, 4 takta sme da se iskoristi. Ali kako god bilo, on ne sme da se potpisuje kao music creator, niti Kon kao aranzer. :: :: @DarkDaw :: Sta da ti kazem kada je Viktorija maznula dobar deo instrumentala Marty Friedman-a(Megadeth) zarad svog ostvarenja zvanog Rat i Mir. A da ne pricam dalje cega sam se naslusao. Dobro je sto ne gotivim 90% `domace muzike`. A ni jedno 50% strane :)) :: :: :: Nažalos` ovo je potpuno legalno. U zakonu je definisano tačno koliko nota mora uzastopno da se poklopi da bi bio plagijat, i dovoljno je da izmeniš samo jednu notu i prošao si. Amiđić jeste smrad ali je ovo uradio zakonski.
Rat i Mir je uradjen po Marty Frieman - Thunder March numeri iz 1988. godine. http://goo.gl/hpHD, Triumph je druga verzija iste numere http://goo.gl/2d6G a postoji i treca - demo sa albuma Loudspeaker.
:: @neXus2000 :: Vidis, vidi :: a Marty Friedman - Triumph je iz 1992. a Rat i Mir iz 1990.. :: Majku li joj njenu predskazivacku.. :: :: :: :: Nije tacno. Najvise, po secanju, 4 takta sme da se iskoristi. Ali kako god bilo, on ne sme da se potpisuje kao music creator, niti Kon kao aranzer. :: :: :: :: @DarkDaw :: :: Sta da ti kazem kada je Viktorija maznula dobar deo instrumentala Marty Friedman-a(Megadeth) zarad svog ostvarenja zvanog Rat i Mir. A da ne pricam dalje cega sam se naslusao. Dobro je sto ne gotivim 90% `domace muzike`. A ni jedno 50% strane :)) :: :: :: :: :: Nažalos` ovo je potpuno legalno. U zakonu je definisano tačno koliko nota mora uzastopno da se poklopi da bi bio plagijat, i dovoljno je da izmeniš samo jednu notu i prošao si. Amiđić jeste smrad ali je ovo uradio zakonski.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647713. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.