Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Microsoft Patents Operating System Shutdown?
STRANA 1 OD 1
BlueSkyNIS Microsoft Patents Operating System Shutdown? 03.09.2010. 18:36 T29117

status: user
broj poruka: 860
Interesantan patent, nema šta :)

klik:
http://tiny.cc/oxejm

Windows-free with Fedora 12

== http://www.diy-audio-engineering.org ==
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Sounds crazy isn`t it? But before criticizing Microsoft... 03.09.2010. 22:16 #241744

broj poruka: 11012
A sto je najtuznije u prici (bilo bi smesno, da nije tuzno) upravo je m$-ov govnjiwi shutdown procedure, jedan od najnepouzdanijih, u konkurenciji svih aktuelnih OS-ova. Upravo se na probleme s njim u vezi (odbijanje kompa da se iskljuci na regularan nacin) zali jedno 30% korisnika m$ window$-a.

Sounds crazy? Yes Sir, it certainly does! And it drives me crazy, too!
operator re 04.09.2010. 02:17 #241827

broj poruka: 4291
Normalno da se zali, kad nije naviklo da odrzava svoj racunar. Linux je ipak drugacije koncipiran i ta dva operativna sistema se jednostavno ni po cemu ne mogu da porede, bar po meni, zadnjih 20 godina.
To je moje misljenje, jer im je namena totalno drugacija, nezavisno sta stavili od softvera.
Inace, ko god inao problema, neka za Xp instalira Dreaver Heaven TuneXP 1.5(1022 KB) i podesi da se sistem brze gasi.
Kod win7 Tune Win7 OM 0.76( 16.045 KB) isti fazon.
Moze se da podesi i ultra fast booting( npr. meni se XP gasi za 2 sec, a Win 7 za 6 sec, dok se sistem dize za 10 kod Xp-a, a kod Win 7 za 16 sec).
Nakon toga, ako nisu u pitanju repovi ili neispravna memorija/hard racunar normalno gasiti sa npr. 2-3 minuta kod problematicnih na 30 sec. max.
operator

Mortificat Re: re 04.09.2010. 02:29 #241832

broj poruka: 3519
Ja se ubih tražeći, ali ne nađph ovo za brzo gašenje Win7.

GA-MA785GT-UD3H/AMD Phenom II X2 550 BE/XFX GTX 260/4GB DDR3 Kingston HyperX/Seagate Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

:: Normalno da se zali, kad nije naviklo da odrzava svoj racunar. Linux je ipak drugacije koncipiran i ta dva operativna sistema se jednostavno ni po cemu ne mogu da porede, bar po meni, zadnjih 20 godina
:: To je moje misljenje, jer im je namena totalno drugacija, nezavisno sta stavili od softvera
:: Inace, ko god inao problema, neka za Xp instalira Dreaver Heaven TuneXP 1.5(1022 KB) i podesi da se sistem brze gasi
:: Kod win7 Tune Win7 OM 0.76( 16.045 KB) isti fazon
:: Moze se da podesi i ultra fast booting( npr. meni se XP gasi za 2 sec, a Win 7 za 6 sec, dok se sistem dize za 10 kod Xp-a, a kod Win 7 za 16 sec)
:: Nakon toga, ako nisu u pitanju repovi ili neispravna memorija/hard racunar normalno gasiti sa npr. 2-3 minuta kod problematicnih na 30 sec. max
:: operator
::
::
tortojed @operator: Ma i na mojoj masini (dual boot -W7 64bit+XP 32bit) 04.09.2010. 02:44 #241838

broj poruka: 11012
oba sistema se `gase` u roku od 5-6 sec bez ikakvih tweak-era, ali to je tako zato sto su iskljuceni mnogi (meni) nepotrebni servisi i obrisane mnoge nametljive start-up stavke...

operator re 04.09.2010. 04:00 #241843

broj poruka: 4291
@tortojed
Ne zezaj. Ovde nisu iskljuceni servisi, a gasi se. Jednostavno nakon 4-7 sekundi si skratio period za brisanje svega iz memorije, nakon snimanja profila. To je to i nista vise.
@ Mortificat
Sad sam vidio da ga vise nema, tj. neradi link. Podseti me sutra da uplodujem, kada dodjem oko 10, pa cu pogledati Berzu.
Jbg ostario sam, pa sam postao zaboravan.

operator

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs