Kakav bre haos da skrene paznju s wilkinsa hahahaha, za mene nista znacajno, sasvim je logicno da ima zivota svugda, vise ili manje inteligentnog.......
Ali jos zanimljivije bi bilo da krenu da pronalaze nacin da se otputuje do drugih solarnih sistema koji su nama najblize, jer veca je verovatnoca da ce tamo naci neku planetu koja je sa slicnim uslovima kao Zemlja i na kojoj je vrlo moguce da postoje uslovi za zivot.......
Najblizi je cini mi se `alfa kentauri` nekoliko svetlosnih godina...
Analiziranjem spektra svetlosti neke zvezde ili palanete mozes utvrditi o kojim se elementima radi, tipa u atmosferi ima toga i toga...ovo znas ako si ucio fiziku u srednjoj skoli - talasi i talasna duzina...svaki element ima svoju talasnu duzinu itd itd...
I unuci nasih praunuka ce poumirati dok mi ne napravimo neki pomak na tom polju putovanja briznom svetlosti...
Treba mi jos mnogo da evoliramo na planetarnom nivou...sad nas ima mnogo - 7 milijardi, na zemlji moze `normalno` da zivi 4-4,5. milijardi ljudi, u narednih nekoliko decenija bice jos mnogo ratova i velikih bolesti, sve kao posledica prenaseljenosti i nedostataka vode,hrane i zivotnog prosotra... kad jedna amerika prestane da godisnje trosi 700-800milijardi dolara za naoruzanje kad prestanu svi ti ratovi i glad, kad bude ograniceno da jedan par moze imati maximum dvoje dece, i kad se posvetimo na globanom nivou drugim planovima e tad ce se videti neki progres...
:: Ali jos zanimljivije bi bilo da krenu da pronalaze nacin da se otputuje do drugih solarnih sistema koji su nama najblize, jer veca je verovatnoca da ce tamo naci neku planetu koja je sa slicnim uslovima kao Zemlja i na kojoj je vrlo moguce da postoje uslovi za zivot....... :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Gigabyte GV-NX88T256H rev 1. :: OCZ MXS-PRO 600W :: ::
Bas tako je, ljudi ko ljudi i dalje su zatucani i ne uvidjaju da treba da prestanu sa medjusobnim ratovima i da se okrenu ka istrazivanju necheg inovativnog za dalji napredak i istrazivanje univerzuma. Tako da nam predstoje sigurno jos mnogo ratova jer za drugo i ne znaju danas nacije nazalost :((
:: Najblizi je cini mi se `alfa kentauri` nekoliko svetlosnih godina.. :: :: Analiziranjem spektra svetlosti neke zvezde ili palanete mozes utvrditi o kojim se elementima radi, tipa u atmosferi ima toga i toga...ovo znas ako si ucio fiziku u srednjoj skoli - talasi i talasna duzina...svaki element ima svoju talasnu duzinu itd itd.. :: :: I unuci nasih praunuka ce poumirati dok mi ne napravimo neki pomak na tom polju putovanja briznom svetlosti.. :: :: Treba mi jos mnogo da evoliramo na planetarnom nivou...sad nas ima mnogo - 7 milijardi, na zemlji moze `normalno` da zivi 4-4,5. milijardi ljudi, u narednih nekoliko decenija bice jos mnogo ratova i velikih bolesti, sve kao posledica prenaseljenosti i nedostataka vode,hrane i zivotnog prosotra.. :: kad jedna amerika prestane da godisnje trosi 700-800milijardi dolara za naoruzanje kad prestanu svi ti ratovi i glad, kad bude ograniceno da jedan par moze imati maximum dvoje dece, i kad se posvetimo na globanom nivou drugim planovima e tad ce se videti neki progres.. :: :: :: ::
Pa da su ulagali te trilijarde dolara u naucnike i te hiper-turbo tehnologije, umesto u nenormalno naouruzanje, mozda bi smo vec nesto i kolonizovali, po koja teraformacija pod staklenim zvonom, radi kiseonika, nego se ljudi vole da se prave `pametni`.
Da li znate shta sve utiche na postojanje zhivota?? Pored vode, odgovarajuce atmosfere, godishnjih doba, mora da budu ispunjeni i uslovi kao shto su: ni pervelika udaljenost ni mremala udaljenost od zvezde, postojanje odgovarajucih satelita (da bi osa planete bila stabilna, jer u suprotnom bi imali x godishnjih doba u toku nedelje), nesme biti previshe udaraca meteorita........
Iz ovoga se mozhe pomisliti da smo izuzetak, `greshka` ili sluchajnost, i damozhda ne postoji strani oblik zhivota. (Zbog ovoga u shkoli reakcija je bila: `Pa ti ako hocesh da budesh gresha - uredu, ali ja nisam!`)
Anti-depressives controlling tools of your system Making life more tolerable
ali opet nista strasno ...u nasem solarnom sistemu nema niceg naprednijeg od bakterija i mikroba ,u najboljem slucaju. Van naseg solarnog sistema 99% postoji inteligentan zivot ,cak i u nasoj galaksiji ,koja je jedna od najstarijih. Bilo bi bezveze pomisliti da smo mi jedini u svemiru ,isto kao sto bi bilo bezveze pomisliti da na nasoj planeti zivi samo jedan covek.
BTW ,ono u sta bi trebali da ulazu sa velikim prioritetom jeste stvaranje uslova za odrzavanje stabilne fuzije na Zemlji. Smrdljivi ameri cim se u nekom vecem gradi desi zemljotres uragan ili slicno ,odma pripremaju nuklearke za napad na kinu ,japan ,rusiju jer misle da im je neko namerno izazvao tu nepogodu. Strasno glupa drzava ,Najvecim delom su oni sjebali planetu ,oni i njihova industrija ,vecito zeljan narod.
Sto bi rekli ameri bull sheet! A sta ce da kazu,nasli su odredjene mikroorganizme?! Cista obmana naroda,sipanje na kasicicu.Nece nikad objaviti zapravo sta se zaista desava i do kojih je to razmera doslo.. Vest je glupa da ne moze biti gluplja!
Ma naši tabloidi. Na zvanicnom NASA sajtu nema ništa o tome. Koja objava? Gde objava? A te teorije o tim malim zelenim ili reciomo gluposti da bi postojao život mora da se steknu određeni uslovi su živa glupost. Pišu razni razne gluposti. Života sigurno ima a u kakvom obliku to verovatno mi nikad necemo saznati. Uvek cemo biti ograniceni na nas slolarni sistem.
Ne razumem, jel ti to mislis da nigde u ostalim solarnim sistemima ne moze da se dogodi da isto neka planeta ima na njoj slicne uslove kao Zemlja i istu(slicnu) udaljenost od zvezde??? Ili si to napisao za nas Suncev sistem??
Ako je ovo prvo sto sam pisao onda nemamo vise o cemu da polemisemo, jer takvo razmisljenje je glupost(bez ljutnje)......
:: Da li znate shta sve utiche na postojanje zhivota? :: Pored vode, odgovarajuce atmosfere, godishnjih doba, mora da budu ispunjeni i uslovi kao shto su: ni pervelika udaljenost ni mremala udaljenost od zvezde, postojanje odgovarajucih satelita (da bi osa planete bila stabilna, jer u suprotnom bi imali x godishnjih doba u toku nedelje), nesme biti previshe udaraca meteorita....... :: :: Iz ovoga se mozhe pomisliti da smo izuzetak, `greshka` ili sluchajnost, i damozhda ne postoji strani oblik zhivota. (Zbog ovoga u shkoli reakcija je bila: `Pa ti ako hocesh da budesh gresha - uredu, ali ja nisam!` :: :: Anti-depressives controlling tools of your syste :: Making life more tolerabl :: ::
Pfff zar vi tek sad verujete da postoje vanzemaljci? Nista novo....oni postoje samo je steta sto NECE da nas posete i pomognu jer verovatno misle da je OVO pakao :) pa im frka.
Eto šta su otkrili: otkrili su mikroorganizme u jezeru Yosemite, u USA, dakle, na zemlji. Značajno je što su to prvi organizmi koji u svojoj osnovi nemaju fosfor već arsenik, inače za sve ostale žive organizme, otrovan elemenat. Iako veoma, veoma sličan fosforu i do njega u periodičnoj tabeli......To znači da života MOŽE biti i tamo gde do sada nisu verovali (u svemiru).... a okolinu u kojima bi takvi oblici života postojali, možemo smatrati za sve samo ne prijateljskom.. To vam je to otkriće. Ali, kakvi smo, nama ni Dosije X nije više zanimljiv. To je već dosadno...
Vala bas raic, bravo pisko tako je (lupio sam sakom o sto)
Into the Universe With Stephen Hawking S01E01 Aliens Into the Universe With Stephen Hawking S01E02 Time Travel Into the Universe With Stephen Hawking S01E03 The Story of Everything
poskidajte to sa torenta i odgledajte mozde da bude korisno ima i prevoda.
U ostalom svaka prosecna galaksija ima oko 400 000 000 000 (cetiri-stotine-milijardi) zvezda ili sunaca isto je, a postoji preko 100 000 000 000 (sto-milijardi) galaksija sto daje 40000000000000000000000 sunaca-zvezda toliko cak sanse su ogromne da negde postoji zivot.
Ako vas zajsta zanima skinite ovo sto sam vam dao dovoljno je za prosecnog coveka da se eto uputi o tome dokle se stiglo i sta se zna onako lepo obijasnjeno na narodski nacin a ko to voli vise i bavi se isto je jako zanimljivo, odgledajte znacete ponesto.Ja sam skidao HD prve dve su 3.9GB treca je 8Gb format .mts2
Još nekad negde je bilo života, to i ne treba dovoditi u sumnju.
Veći je problem `nekad` nego `negde`. Procenjuje se da je big bang bio pre oko 13,5 milijardi godina a da je sunčev sistem nastao pre oko 4,5 milijardi, a Zemlja oko 10 miliona godina posle. Ljudi šetkaju približno nalik ovome danas oko 10 hiljada godina a naša istorija čestito beleži poslednje tri hiljade.
Ako potrajemo još hiljadu godina što i nije opklada koju bi voleo da sklopim to je i dalje samo treptaj u životu svemira. Malo mi je teško da zamislim da civilizacija bilo kakvog razumnog bića traje recimo milion godina, za druge ne znam ali mi sigurno nismo skrojeni za tako nešto.
Sve i da dođemo u priliku da se prostorno potrefimo nekim SF hipersvemirskim zajebancijama teško da će to i vremenski da nam pođe za rukom. A baš šteta, oduvek me je kopkalo da probam taj `pangalaktički grgolj-blaster`.
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
Btw. sto se tice ovoga wiki li(n)ks, razbili su ih izaslo je oko 300 dokumenata od 250 000 :). Niko nije isao do Meseca u poslednjih 25 godina (mozda i 30), a oni bi da putuju u drugi solarni sistem :).
Pozdrav!
:: :: Za nas Robove Zemaljske Gravitacije,je bitnije kako da opstanemo na ovoj planeti :: Sto kaze Gile23 :: :: Pozdrav :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.