Motivacijsko pismo, molim sugestije, ispravke i sve najbolje :)
STRANA 1 OD 1
repsi
Motivacijsko pismo, molim sugestije, ispravke i sve najbolje :)
06.03.2011. 16:10
T34280
status: user broj poruka: 1276
I am writing to express my interest in applying for the student exchange program at the xy University. I am now in the 7th semester of my studies at the Faculty of Kinesiology in Zagreb and I am looking forward to learning more about sport in general. Learning at Czech university is very important to me. I am eager to experience the creativity, independence, and energy that Czechs put forward into their studies and work. I am confident that I will not only important academic matters but also learn about how to approach sport from a different perspective. Moreover, Czech training is highly prized in all regions of the world. I have already had the chance to experience studying and living in a foreign environment. It has shown me how important it is to be open-minded but also that a considerable amount of interest in the country and culture I come from exists. This exchange of differences and knowledge was and still is one of the main factors influencing my personality and my abilities. Working in an international atmosphere and benefiting from it by widening your horizon instead of letting it slow you down is a skill I have developed over the years during my stay in Zagreb. I have learned that listening to different points of views and sharing them largely contributes to the work we do and that it is as important as being able to work individually, which is another strength I was able to develop further. All this can directly be linked to my motivation for going on exchange. Furthermore, I am confident that this exchange at the xy University will help me gain experience, knowledge and contacts that would allow me to become much better in the fields I mentioned above. Going on an exchange (for me) is not a one-sided process (for me?). It is not only about obtaining new experiences yourself. it is also about sharing your experiences with others. I am very keen on giving my future fellow students an insight into my culture to let them profit from my presence. I am also very keen on satisfying the exchange institution and determined to show high commitment and to make use of my ability to easily relate to people and quickly adapt to new surroundings. For my personal and academic future I would like to develop the skills, knowledge and behaviours that are necessary to perform as a confident, independent person and as an active learner who is able to work individually as well as in groups. The erasmus program and the xy University provide the perfect foundation for that, as they demand a problem-solving way of working and give me the chance to apply what I have already learned.
Thank you very much for considering my request. I am looking forward to your positive response.
Yours sincerely,
problem mi je taj sto je ovo sve zajedno oko 470 slova a treba biti kao do oko 300.. sta cutovati ili nesto preraditi da bude jednostavnije/bolje receno? Hvala!
Re: Motivacijsko pismo, molim sugestije, ispravke i sve najbolje :)
06.03.2011. 16:27
status: user broj poruka: 6670
Mnogo kenjaš bez ikakvih dokaza o samome sebi (uzdižuće, naravno)... to hladno možeš-moraš da skratiš, jer je bla-bla-truć-truć ionako, pa može da se sreže. Dalje, ...I am writing to express my interest in applying... ma namoj? Stvarno? I am writing to apply for... inače ne bi ni pisao da nisi zainteresovan. Kretenska rečenica-početak pisma, smišljen od nekog predavača engleskog koji nikada nigde nije stvarno pisao... za sebe. Dalje, imaš grešku u rečenici u 5. redu... I am confident that I will not only ŠTA?....important academic matters... (sad ne znamo da se radi o sportu ) Dalje, furthermore... pametnije bi bilo da navedeš ili izmisliš neko iskustvo koje maglovito pominješ kao Zagreb by itself - jesi li iz Zagreba ili si doleteo sa strane pa sad kao tamo imaš jebeno dobra iskustva? Sve se svodi da bi ti mnogo hteo, mnogo voleo, i kako bi to samo dobro bilo, ali, kakve ocene i uspeh imaš? Diplome, kurseve, iskustvo u nekom letnjem kampu? Ono, to kao Zagreb iskustvo ostalo je guska u magli. Magla je u pismu a guska je onaj ko čita. Ili nije? To exploatiši više, ako je ono što ja mislim da je, dobro će da zvuči. Kada im se uvlačiš u guzicu, pomeni kako si ih razmotrio i prepoznao u njima looodilo od mogućnosti kojeg niđe nema. Yours sincerely, - ovo samo ako si ih nazvao imenom (prezimenom), toga kome pišeš, inače je faithfully. It is not only about obtaining new experiences yourself /ZAREZ/ it is also obout sharing your experiences with others. - ne seri, stvarno? Pa to bi oni trebalo da pišu kada se reklamiraju.. baci to. Dalje, oni upadi sa (for me, i for me?) nisu za formalno pismo i tačka. Misliš da si zabavan, a u stvari si funny, ili neozbiljan.
Iskreno, smejaće ti se tamo gde ćeš ovo poslati, otprilike `veće sranje ne pročitah nikad`. Možeš slobodno da izbaciš sve osim ovoga:
I`d like to apply for the student exchange program at the xy University. I am now in the 7th semester of my studies at the Faculty of Kinesiology in Zagreb. Thank you very much for considering my request. I am looking forward to your response.
Navedi još dal` imaš kurs iz nekog jezika, prosek na fakultetu, sport kojim se baviš i to je to
Pa nije tako loš, samo ima viška čovek, vidi se da je uglavnom ok pismo, nego se mnogo zaneo u krivini (iz poznatih male-related razloga) i da mu nisu stavili granicu u broju reči, ko zna dokle bi stigao????
Nemam vremena sad da radim lekturu nad tvojim pismom, samo sam bacio pogled na pocetak 8. reda i odmah mi ovo isteralo oci:
`It has shown me how important it is to be open-minded but also ...`
Ispravno:
`It has BEEN shown TO me how important is to be open-minded and also...` ne moze `but` jer ne kontrastiras ni sa cime, da ima u prvom delu `not only` onda bi moglo.
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
Ma jok, vole oni da čitaju ovakve duge i žalosne priče, imaju takav ritam. Samo ubaciti što više lizguz rečenica tipa: `Od malih nogu čeznem da se uvalim u vašu presvijetlu instituciju kako bih se kulturno uzdigao... ma šta samo kulturno, more na sve moguće načine`. Ozbiljno, ti se kulturno uzdižeš u pismu a ovom što to čite se automatski takođe kulturno uzdiže mali mića, vole oni da čuju takve stvari.
A još ako napišeš nešto tipa: `Mi ovde na Balkanu nemamo obrazovnu instituciju ni do kolena Vama`, to ti je čist zicer. mislim znaju oni to već al opet vole kad im se kaže. Samo pazi da ne preteraš s hvalospevima da ne pomisle da ih zajebavaš, mislim vole oni toga što više al pazi ipak da ne pređeš magičnu granicu od 75% teksta.
On je učitelj Sović, genije naše škole pod svojom upravom on je uveo zlatna pravila ... iako je malo mator i džangrizav pa ga noću zaključavaju.
@Pisko znam da kenjam ali sta je tu je.. dokaza puno i nemam iako se slazem da bi trebalo priloziti ali nije ovo ipak neka prijava za posao i da se trazi ne znam kakvo radno iskustvo po kampovima, razna volontiranja i slicno.. to nisam nigde video da je neko pisao niti da se trazi u motivacijskom pismu. dalje gramatika i sam engleski (vokabular itd) mi nije jaca strana pa iz tog razloga i postujem kako bi mi dobre duse izasle u susret i pomogle koliko mogu i hoce i na tome sam vam zahvalan. pocetna recenica jeste kretenska ali nemam pojma sa cime da pocnem.. gledao sam malo po netu i slicno je manje vise svugde pa sam tako i ja poceo.. daj ti neki predlog ako imas nesto pametnije? Nisam iz Zagreba, iz Srbije sam pa zato i pominjem to kao jedna pozitivno iskustvo koje sam donekle vec prosao adaptirajuci se u Zagrebu..nemam neka hebena nenormalna iskustva ali u svakom slucaju su pozitivna! Ocene i uspeh su mi najjaca strana svega ovoga, najslabija mi je karika ovo motivacijsko pismo koje se nadam da nece jako gledati.. fora je u tome sto ni nema puno prijavljenih studenata kod mene na faxu za razmenu pa mi je receno prakticno samo da se prijavim i icu bez problema zbog proseka itd.. Od diploma nemam nista... mogu im nositi sa kosarkaskih turnira i iz muzicke skole ali sumnjam da ce biti zainteresovani za to.. :) Ne mislim da sam zabavan niti smesan, samo zelim ovo da odradim rutinski bez puno muke i gubitka vremena jer imam jos dosta drugih stvari da radim u zivotu.. na ovo pismo sam potrosio par sati pisanja i smisljanja ali eto posto nikada nisam nista slicno pisao a pogotovo ne na engleskom, molim za razumevanje. Video sam ostala pisma ljudi koji su se prijavili na ovu razmenu pa sam pisao nesto na tu foru.. jer su svi srali kako su Bog i batina pa da se ne razlikujem mnogo ako imam veci prosek, a imam, onda ce valjda mene pre uzeti nego druge.. :)
@shomiman hvala za link!
@Dragg hvala na tvom misljenju! Nemam nikakav kurs iz engleskog, nikad nisam isao na neke casove engleskog.. sem u osnovnoj par godina i srednja 4 god.. Prosek sa fakulteta ce oni dobiti kao dokument, prema tome smatram da nije potrebno pominjati to u pismu, a sport bi mogao da ubacim al fora je da skratim pismo a ne da produzujem :)
@raic ma naravno da `vole`... ceo zivot citaju takva sranja.. svi pisu manje vise isto, cak i vrlo slicne recenice.. ne znam da li bi taj covek koji cita razlikovao uopste 2 potpuno jednaka pisma procitana u razmaku od 24h.. Srao bi ja jos tolko kolko sam vec nasrao, al stvarno moram da skratim kolko je moguce pismo.. :s
edit: evo otprilike sta oni traze od mene da napisem u ovom pismu.. Start this letter with a short introduction about yourself, and show us a solid motivation why we should send you to this particular university. You should also include why this will be a valuable academic and personal experience for you.
Ok, ako ocene idu usput, ali to nisi rekao.... dalje, nisi uopšte odradio te tri stvari koje te traže nego si napisao 400 reči lizoguza. Short introduction about yourself, znači, da pišeš o sebi a ne o sebi koji bi se jako zavukao u nečiju guzu (njihovu). Dakle, gde si bio, šta si završio (trećina CV-a), kakav si učenik bio, koja su ti interesovanja, jesi li član nekog kluba, imaš li nešto osvojeno i tako... uz sve to, da si iz Serbistana a studiraš u Zagrebu (vrlo retka pojava rek`o bih)... ako to uopšte nekom bezveznjaku nešto predstavlja. I onda MORAŠ nekom moronu da objasniš da interesovanja i rezultati koje si naveo (a slepac bi ih lako povezao sa tim nekim faxom), gle čuda, baš odgovaraju 100% baš njihovom faxu i programu... ma gde me nađe... i tako nešto. Solid motivation... pa ajd, imaš (i viška).... ali, ima dva puta WHY, a kod tebe, osim žarke želje, vrlo malo objašnjenja... ma nije toliko loše. Malo konkretizuj, smanji uvlačenje na jednu do dve rečenice a osatlo popuni sa ovim rupama koje sam ti naveo.
...To make significant/tremendous progress in further education and life, to expand horizons, to obtain/acquire first-hand experience with Czech people`s world known hospitality, to visit monumental architecture of Prague, taste famous Czech cuisine/meals/dishes, rich music tradition, to indulge every sense I have and maximize/unleash all the potentials I know I posses, but can`t/couldn`t express nor explain them in this not so IQ tolerant environment, where I currently dwell.
Ako negde nije logično, imaj u vidu da je skoro 3 :)
hvala svim dobrim ljudima koji su mi pomogli oko motivacijskog pisma... evo da se javim, primljen sam.. idem u Madrid ili Valenciju (to su mi prve dve zelje bile) al jos ne znam gde bi pre isao..moram se informisati.. ako neko ima neke pros/cons za oba grada, dobro bi doslo.. hvala jos jednom!
Nema na cemu s moje strane (iako sam samo jednu recenicu ispravio), drago mi je da si prosao, i sve najbolje ti zelim
LG 42LD420, Athlon II x4 630, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9 Black Limited Edition, Gigabyte HD6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: hvala svim dobrim ljudima koji su mi pomogli oko motivacijskog pisma... evo da se javim, primljen sam.. idem u Madrid ili Valenciju (to su mi prve dve zelje bile) al jos ne znam gde bi pre isao..moram se informisati.. ako neko ima neke pros/cons za oba grada, dobro bi doslo.. :: hvala jos jednom! :: :: ::
Gde god otišao imam dva saveta, prvi je da poneseš tople gaće jerbo nikad ne znaš kad će da zahladi, drugi je da poneseš odavde dosta kurtona, to je tamo skupo a ti si mlad stranac u naponu snage, još samo nabaciš neki istočni akcent pa da vidiš kako leti perje.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.