`Džulijan Asanž nazvao FakeBook `odvratnom mašinom za špijuniranje``.
(za one koji ne znaju engleski - mrzelo me je da prevodim lično, pa evo preko Google Translate-a)
Да је приватност проширења почиње поново. Шта је оснивач Викилеакс Јулијан Ассанге мисле о Фацебоок Он је интервјуисао са Русијом данас, рекавши да оснивање Марк Зуцкерберг је `најстрашније шпијун машину икада измислио.`
Ассанге нађе `... база података на свету Најсвеобухватнија на људе, њихове односе, њихова имена, адресе, њихове локације, њихове комуникације са сваким другим, њихових родитеља ... све информације на располагању у Сједињеним Државама. `
У суштини, он сматра да када додали ово случајни момак који сте купили пиће, ви сте у основи слободне да раде градећи базу података која је доступна обавештајне агенције.
Он наставља да казни остале главни актери, наводећи Гоогле и Иахоо. `Ове велике америчке организације имају уграђен у интерфејс за америцке обавестајне слузбе. Ово није да служи судски позив, они имају интерфејс су развијени за америчке обавештајне да користи `.
Ассанге ће икада изричито рекао да је ЦИА чита ваш Фацебоок профил на овом другом, али интелигенција Сједињене Државе могу да `изврше притисак ... правна и политика за њих.` То, наравно, има смисла јер ове компаније послују под јурисдикцијом Сједињених Држава.
Дакле, сада када Ассанге рекао, нека теорија завере почети. И док сте ту, ми ћемо додати уље на ватру на телу Осаме се бацају брода га је! Није он!
Mislite da ste se VI, LIČNO zaštitili od eksponiranja vaše privatnosti, tako što Facebook-u niste hteli da kažete sve, niste objavili mnogo svojih slika, i ne objavljujete lične podatke? Zapitajte se da li je ZAISTA tako. Ako Vaša devojka/supruga/dete non-stop visi na Facebook-u i postuje sve moguće slike i informacije NA KOJIMA STE I VI, ILI KOJE SE TIČU I VAS, VAŠEG DOMA, ZAJEDNIČKOG BIZNISA ILI BILO ČEGA DRUGOG ŠTO DELITE SA TOM OSOBOM - onda ste i vi razotkriveni `by proxy`, to jest, putem bližnje osobe, koja ne vodi računa o tome, o čemu vi vodite računa. Na primer - tagovanje Vašeg punog imena i prezimena na zajedničkim slikama - što automatski razotkriva Vaš krug bližnjih osoba, prijatelja, društva u kojem se krećete... A kada neko to zna - ništa lakše da sazna i sve ostalo o Vama - što ste vi mislili da ste `sakrili`...
A tek ove što koriste google translate, njih zabeleže, uzmu im biometrijske podatke, geo-adresu preko google web-mapsa i eartha, pokupe im kodovoe GSM lokacije pa je uporede sa GPS očitavanjem, uključe im mikrofon i kameru telefona koji strimuju non-stop neopaženo, i sve to upare sa svim njihovim prijateljima, jebaljkama, rodjacima i netjacima.... Tako, kada u okolinu moju dođu prodavci (rad u marketingu, jel`) raznih kašmirskih koza prekrivača i jastuka, čudotvornih magnetnih natikača, besplatnih putovanja na azurnu obalu i slično, oni MENE nikad ne zovu, a skoro ceo moj komšiluk dobije pozivnicu za besplatnu večeru, uz prezentaciju. Od mene ne beže, jer bih ih stigao, nego učtivo zaobilaze, uz smešak, špičaste lakovane cipele, jeftine kravate i napamet naučene rečenice socijalnog inženjeringa... A ti si Phat, najebao, rekoh, ko koristi translate i ne zna sam da prevede, njemu krišom, duvaljkom iz Amazona, ubace iglicom bio-RFID čip. Djaba vadiš bateriju iz mobilnog špijuna, koristiš IP zavaravače, firewall-ove i avp-ove, kriješ ime ko riba muda.... provaljen si i ti. Pa i Osama Bin Obama, je provaljen kada je preko limunda pokušao da kupi PCI-JOK-E karticu od LJubiše... dopizdilo mu da je više čita na oglasima, i skebaše ga. Samo bi ludi terorista to kupio, i cia ga je provalila. Ljigiša radi za CIA-u... eto.
Tema je ludilo. I Asanž. I njega je izmislila CIA. Pa filtrirala podatke. Mada, milo mi da prate napredak moje supruge u Farmwille-u, jer sam ja to kurvinski izbegao pa sam optužen za zapostavljanje u braku. Virtuelno.
... poceo sam o bazi `ljudi` da razmisljam kad smo dosli do teme cuvanja bebecih maticnih celija.
I DNK i konekcije uvezu i sve je po EU standardima. Sve znaju o nama, a mi o njima nista.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
`Users of social networking sites such as Facebook and Twitter have been warned by police after two men were convicted of burgling a house whose owners had advertised the fact they were away.`
`Korisnici socijalne umrežavanje sučelja kao što su Facebook i Twitter su upozoreni od strane policije, nakon dva čovjeka su osuđena za pljačku kuće čiji vlasnici su objavili da su daleko`
`Grupa provalnika koristila Fejsbuk da odabira žrtve`
`Police in New Hampshire busted a burglary ring that targeted people`s homes using Facebook status updates, reports WMUR Manchester.
According to WMUR, `[i]nvestigators said the suspects used social networking sites such as Facebook to identify victims who posted online that they would not be home at a certain time.`
`E si se sad user*o od sreće i ejakulirao u isto vreme, budući da si u svom malenom, beznačajnom životu, ispunjenom blejanjem na forumu punom MUŠKARACA po ceo dan - opet postigao da tvoj post bude prvi reply, kao oni klinci koji samo napišu `first` kad im to pođe za rukom, na drugim Forumima?
`Ne govori ništa - osim ako progovaranjem nećeš poboljšati tišinu.` - Konfučije
Isto važi i za ostale dežurne trollove i smarače, koji se svakog Božjeg dana `natječu` da prospu po ovom forumu što više sopstvenih `brain-fart-ova.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: @Pishk :: :: `E si se sad user*o od sreće i ejakulirao u isto vreme, budući da si u svom malenom, beznačajnom životu, ispunjenom blejanjem na forumu punom MUŠKARACA po ceo dan - opet postigao da tvoj post bude prvi reply, kao oni klinci koji samo napišu `first` kad im to pođe za rukom, na drugim Forumima? :: :: `Ne govori ništa - osim ako progovaranjem nećeš poboljšati tišinu.` - Konfučije :: :: Isto važi i za ostale dežurne trollove i smarače, koji se svakog Božjeg dana `natječu` da prospu po ovom forumu što više sopstvenih `brain-fart-ova.
Brate, sve je OK ako je neko ZAISTA SVEŽE I INTELIGENTNO DUHOVIT u repliciranju.
Ali, kada nije, kada je prozaičan, predvidljiv, i kada piše `samo da bi bio čitan i primećen od strane vršnjaka` - to me SMARA, jer taj problem su trebali da reše njegovi roditelji, posvećujući mu više pažnje kada je bio beba, pa se ne bi vazdan i doveka sada gurao i trpao svuda, čak i kada REALNO nema šta konstruktivno da doda.
`Aj sad realno..Jeste to sve deo sistema i ogranizacije koja ima cilj kotrolisanja ljudi `New World Order` ali.. Sta to oni o meni mogu da znaju i da iskoriste protiv mene sto ja vec javno sam prezentujem?Nemam sta da krijem.Sta je to interesantno u zivotu jednog obicnog coveka sto ce njima da bude od koristi? Da se bavim nekim unutrasnjim poslovima,spijunazom,trgovinom oruzja,droge,da sam u sklopu ljudi koji rade na nekim tajnim projektima pa da i razumem. Ovako zivim da prezivim,ustanem,jedem,radim,treniram,nikog ne diram,zivim posteno ovaj zivot!Kome sam ja zanimljiv?Sa cime oni mene mogu da ucene?Da crknem od gladi?Da podrzim neka njihova nacela?Hoce da me ubiju zbog toga ako se suprostavim sistemu?P.S.Sebe sam predstavio kao i vecinu nas..
Ja znam da je Apple pratio svaki iPhone i da je to pre nekoliko sedmica izletelo u javnost, bukvalno su znali gde se taj iPhone nalazi u svakom trenutku ? Bila je pre neka vest da je Google prikupljao informacije o svojim korisnicima pomocu necega (cega ne secam se bilo je davno :)). Ovo je realnost i to kakva. Ne bune se Kinezi bezveze zbog USA kontrole interneta i zele da razviju svoju internet mrezu (kako, kada nzm :)).
Slazem se potpuno samo se postavlja pitanje i na sta se replicira.
Ovo je druze jako bajato i odavno smo svi mi pod lupom, e sad razlog mog posta je sto su ovde vecina usera obavestena i vise nego sto bi trebalo, tako da je ovo kao sto sam rekao bajato i samo vrh ledenog brega na ovom forumu.
Otidji malko na chat sa nenikom, kad ti covek otkrije bar pola stvari neces se pokuptit par dana.
Conspiracy theory radi na vernicima i zaludjenicima a mi smo ovde vec davno prevazisli taj stadium i u svetlu svega toga mislim da mogu sa potpunim pravom da te pitam DA LI ZAISTA MISLIS DA JE ISTA OD NAVEDENOG SVEZE I EPOHALNO????
Opet kazem nije mi namera da vredjam samo ti predocavam da ces morati malo vise da kopas da bi nas iznenadio i zaintrigirao sa necim.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Brate, sve je OK ako je neko ZAISTA SVEŽE I INTELIGENTNO DUHOVIT u repliciranju :: :: Ali, kada nije, kada je prozaičan, predvidljiv, i kada piše `samo da bi bio čitan i primećen od strane vršnjaka` - to me SMARA, jer taj problem su trebali da reše njegovi roditelji, posvećujući mu više pažnje kada je bio beba, pa se ne bi vazdan i doveka sada gurao i trpao svuda, čak i kada REALNO nema šta konstruktivno da doda :: :: Troll sux. :: ::
Ako neko dodje u dodir sa tim podacima moze da ih iskoristi za bilo sta, evo ti imas u Srbiji, kradje indentiteta, izgubljena licna karta, pa kada nekome dodje racun na kucnu adresu da mora da plati rucak u vrednosti od 200 evra, a on video tog rucka nije :).
Pozdrav!
:: `Aj sad realno..Jeste to sve deo sistema i ogranizacije koja ima cilj kotrolisanja ljudi `New World Order` ali.. Sta to oni o meni mogu da znaju i da iskoriste protiv mene sto ja vec javno sam prezentujem?Nemam sta da krijem.Sta je to interesantno u zivotu jednog obicnog coveka sto ce njima da bude od koristi :: Da se bavim nekim unutrasnjim poslovima,spijunazom,trgovinom oruzja,droge,da sam u sklopu ljudi koji rade na nekim tajnim projektima pa da i razumem :: Ovako zivim da prezivim,ustanem,jedem,radim,treniram,nikog ne diram,zivim posteno ovaj zivot!Kome sam ja zanimljiv?Sa cime oni mene mogu da ucene?Da crknem od gladi?Da podrzim neka njihova nacela?Hoce da me ubiju zbog toga ako se suprostavim sistemu?P.S.Sebe sam predstavio kao i vecinu nas. :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Recimo kada poželiš US vizu... Malo pogledaju kakve stavove gajiš, koja su ti interesovanja, ii slično... A zašto bi njima bilo omogućeno da saznaju nešto što ti EXPLICITNO nisi poželeo da im kažeš?
`Forty-five Percent of Employers Use Social Networking Sites to Research Job Candidates` (45% poslodavaca koriste Facebook i Twitter da bi istraživali kandidate)
:: `Aj sad realno..Jeste to sve deo sistema i ogranizacije koja ima cilj kotrolisanja ljudi `New World Order` ali.. Sta to oni o meni mogu da znaju i da iskoriste protiv mene sto ja vec javno sam prezentujem?Nemam sta da krijem.Sta je to interesantno u zivotu jednog obicnog coveka sto ce njima da bude od koristi :: Da se bavim nekim unutrasnjim poslovima,spijunazom,trgovinom oruzja,droge,da sam u sklopu ljudi koji rade na nekim tajnim projektima pa da i razumem :: Ovako zivim da prezivim,ustanem,jedem,radim,treniram,nikog ne diram,zivim posteno ovaj zivot!Kome sam ja zanimljiv?Sa cime oni mene mogu da ucene?Da crknem od gladi?Da podrzim neka njihova nacela?Hoce da me ubiju zbog toga ako se suprostavim sistemu?P.S.Sebe sam predstavio kao i vecinu nas. :: :: Štangliranje :: :: :: ::
Brate vec godinama unazad se zna da Ameri preko satelita mogu da snime i mrava na bilo kojem delu zemaljske kugle.Ako im je do toga da spijuniraju evo veceras cu da stanem go na prozor i da im pokazem srpsku kitu i od srca da ih pozdravim.Ako im je cef nek okace sliku na internet meni je sasvim sve jedno! Da li kapiras sta ovde pokusavam da kazem?Hebe mi se za njihove spijunaze,ne treba mi da zbog stvari koje se realno i desavaju ja postanem paranoican! Zivim zivot kako moram,drugacije ne moze!
@gile To se desavalo i to ce uvek da se desava. Shvatite da niko protiv toga ne moze da se bori.Mnogo jaci igraci su oformljivali grupe,pokrete protiv te savrsene masinerije i dan danas se bore ali im je produktivnost jako mala!Ceo svet kontrolisu Iluminati.Moj stav je da treba znati,biti informisan,zauzeti i gard ali se ne treba opterecivati pretrpanim informacijama i upadati u paranoju! Jedan covek ne moze promeniti svet.Neko je tu savrsenu masineriju davno gradio i izgradio i trebace godine i godine da se to razbije!
Ajd ajd, podjebavaj sa anakondom, treba li opet da nas okinu????
Matori od svih razloga za engage kompleks je vodeci, on ga vec imaju porpilicno pa ne moras i ti jos da im nabijas, a i gde to da upload-uju??? ti znas koliki je limit za fotke
:: Brate vec godinama unazad se zna da Ameri preko satelita mogu da snime i mrava na bilo kojem delu zemaljske kugle.Ako im je do toga da spijuniraju evo veceras cu da stanem go na prozor i da im pokazem srpsku kitu i od srca da ih pozdravim.Ako im je cef nek okace sliku na internet meni je sasvim sve jedno! :: Da li kapiras sta ovde pokusavam da kazem?Hebe mi se za njihove spijunaze,ne treba mi da zbog stvari koje se realno i desavaju ja postanem paranoican :: Zivim zivot kako moram,drugacije ne moze :: :: Štangliranje :: :: :: ::
With all due respect, da si malo razmislio o tome kako se, recimo, Bin Laden USPEŠNO krio sve ove godine, I PORED SVIH TIH SATELITA I PALAMUDIYA, ne bi imao takav defetističko-legao-sam-na-rudu-šta-ću-just-like-everybody-else-nek`-me-šišaju-i-preskaču-kao-i-sve-druge-nebitne-male-miševe-i-ovce-za-šišanje-na-ovoj-planetici stav.
Kad se predaš sam, bez borbe, ništarija si. Bin Laden je bar pucao do poslednjeg časa.
Ma znam ja..Revansirace mi se sa nekom camugom koji je uz sve to `amerikanac` -kapiras sta hocu da kazem.Oni i nemaju svoje poreklo niti kulturno nasledje,izmesana nacija .. Ako ce da se kite tudjim perijem imamo i mi konja za trku. Ogranizovacu duet za svaki slucaj pa cemo da im masemo palamurima :D
@PhatPhuck Druze kakav Miladin?!Pa on bre nije ni postojao.To je bilo sredstvo za pokretanje hladnokrvnog rata iz interesa.Njima je nafta preko potrebna jer im se iz dana u dan resursi sve vise crpe!
Štangliranje
:: Ajd ajd, podjebavaj sa anakondom, treba li opet da nas okinu??? :: :: Matori od svih razloga za engage kompleks je vodeci, on ga vec imaju porpilicno pa ne moras i ti jos da im nabijas, a i gde to da upload-uju??? ti znas koliki je limit za fotke :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: http://imgur.com/QFXgQ.jp :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Brate vec godinama unazad se zna da Ameri preko satelita mogu da snime i mrava na bilo kojem delu zemaljske kugle.Ako im je do toga da spijuniraju evo veceras cu da stanem go na prozor i da im pokazem srpsku kitu i od srca da ih pozdravim.Ako im je cef nek okace sliku na internet meni je sasvim sve jedno! :: :: Da li kapiras sta ovde pokusavam da kazem?Hebe mi se za njihove spijunaze,ne treba mi da zbog stvari koje se realno i desavaju ja postanem paranoican :: :: Zivim zivot kako moram,drugacije ne moze :: :: :: :: Štangliranje :: :: :: :: :: :: :: ::
iPhone je smeštao podatke o lokaciji u fajl koji se smeštao na telefonu, i jedina greška je bila što nije bio enkriptovan. I to je ispravljeno putem update koji je izašao ovih dana. Apple nije uopšte nikada imao pristup tom fajlu. Dok, koliko sam saznao, Android ima tako nešto slično, plus mu je moguće prisptupiti.
:: Ja znam da je Apple pratio svaki iPhone i da je to pre nekoliko sedmica izletelo u javnost, bukvalno su znali gde se taj iPhone nalazi u svakom trenutku ? Bila je pre neka vest da je Google prikupljao informacije o svojim korisnicima pomocu necega (cega ne secam se bilo je davno :)). Ovo je realnost i to kakva. Ne bune se Kinezi bezveze zbog USA kontrole interneta i zele da razviju svoju internet mrezu (kako, kada nzm :)) :: :: Pozdrav!
Što su informacije i polinformacije stare, bajate i na glup način prezentovane. Što zbog nerazumevanja sve to nije zanimljivo, i što, ništa pametno nema da se pročita i otkrije osim tople vode. Da si imao recept kako da se živi sa time osim u pustinji Kallahari, u blatnjavoj kolibi ili nekoj pećini, pa ajde - za sada je to jedini način. Ima i drugi način, ali teško da ćeš ga shvatiti, a taj je da se pridružiš... A, žao mi je što u svom nerazumevanju, da delim iste poglede, ništa ne razumeš. Pa ni to da upravo ti, koji pljuješ po servisima - koristiš upravo te servise. Na šta to liči osim na glupost? Žališ se na google i mašineriju u koju je upregnut - tako što se njime služiš, njime prevodiš itd. Pošto je sujeta u pitanju, mislim da ništa pametno a pogotovo pristojno neću čuti kao odgovor ni na ovaj post. Ako bude, odmah se izvinjavam, ali, ko uđe na forum i nešto kaže, mora da se pomiri da drugi ne moraju isto da misle. Niti da LAJKUJU, itd...
Nemam sta posebno da krijem, ako ih jos nesto zanima osim onog sto mogu da nadju po netu samo nek me zovnu i rado cu da im kazem sve dok oni placaju poziv. Telefon mi ionako znaju.
A da oce da mi naprave neku bas opaku zvrcku najmanji bi im bio problem to sto ne znaju koja mi je omiljena boja i sta volim da jedem.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.