Pazi dobro kako ćeš okrenuti `vrući` deo antene, u tom slučaju, prijemno polje je PREMA tanjiru, ali, bojim se da je zakrivljenost tanjira podešena za mnogo više gigaherca nego što koristi wi-fi, tj. daje mnogo užu žižu, preblizu tanjiru, preprecizno za potrebnu dužinu prijemne antene. Probaj, koj gi zna. Imaš na tadiranovim, rode-schwartz, ili nekom drugom proizvođaču vojne opreme na tim frekvencijama, slike kako izgledaju dijabolične antene koje se koriste na sličnim frekvencijama... ako imaš, vredi probati.
Imam postavljenu satelitsku antenu, i analogni risiver, a to ne koristim jer sam uzeo sbb digital, a i pre nisam koristio, pa rekoh da se ne zezam oko prodaje, ne znam ni koliko vredi taj ceo komplet. Vrv cu da isprobam, zivo me zanima.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9- borrowed, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: Pazi dobro kako ćeš okrenuti `vrući` deo antene, u tom slučaju, prijemno polje je PREMA tanjiru, ali, bojim se da je zakrivljenost tanjira podešena za mnogo više gigaherca nego što koristi wi-fi, tj. daje mnogo užu žižu, preblizu tanjiru, preprecizno za potrebnu dužinu prijemne antene. Probaj, koj gi zna. Imaš na tadiranovim, rode-schwartz, ili nekom drugom proizvođaču vojne opreme na tim frekvencijama, slike kako izgledaju dijabolične antene koje se koriste na sličnim frekvencijama... ako imaš, vredi probati :: :: :: :: Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!! :: ::
au snupi to smo davno radili .. dok je jos dialup bio aktivan ..
kad je pocinjala wifi era u srbiji i antene kostale ko pola kompa ..
tanjircina se obicno koristi u kombinaciji sa biquad i dobijas preteranu wifi antenu od preko 20 db .. za vise db potrebno je fino podesavanje sa instrumentima ..
Ok..imam isti onakav marker iz amerike, that`s a good start xD
Vidim treba ovde podosta posla, tako da cu najverovatnije da sacekam leto za to :)
Mislio sam da ima neki malo jednostavniji nacin poput onog u klipu :S
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9- borrowed, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apollo
:: :: :: :: au snupi to smo davno radili .. dok je jos dialup bio aktivan . :: :: kad je pocinjala wifi era u srbiji i antene kostale ko pola kompa . :: :: tanjircina se obicno koristi u kombinaciji sa biquad i dobijas preteranu wifi antenu od preko 20 db .. za vise db potrebno je fino podesavanje sa instrumentima . :: :: evo ti link pa pravi http://www.engadget.com/2005/11/15/how-to-build-a-wifi-biquad-dish-antenna :: :: ::
nekog frankestajna pa da srusis neki DC10 komsiji u dvoriste ometanjem radara,kao sto su ameri srusili leteci tanjir u Rozvelu! :D AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
Pa da ,mozes DC10 da stavis na Limundo,definitivno kao neispitan. :D A kada ti SAJ bane na gajbu,ti nalijes vode u satelitsku kazes im:`Ne znam ja nista,samo sam prao noge u ovom lavoru iz teleshop-a,kad odjednom nesto puce!` AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED 3 macke,dve iste i jedna razlicita :D
:: Sta ima veze, taman mogu da ga drmnem na limundo ka neispitan x :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9- borrowed, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: ::
:: Pa da ,mozes DC10 da stavis na Limundo,definitivno kao neispitan. : :: A kada ti SAJ bane na gajbu,ti nalijes vode u satelitsku kazes im:`Ne znam ja nista,samo sam prao noge u ovom lavoru iz teleshop-a,kad odjednom nesto puce!` :: AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LE :: 3 macke,dve iste i jedna razlicita : :: :: :: http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIe :: :: :: Sta ima veze, taman mogu da ga drmnem na limundo ka neispitan x :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, Kingston HyperX 2x2Gb DDR3 1600 cl9- borrowed, Gigabyte 6870, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS 500gb, Chieftec GPS-550AB-A 550W, NZXT Apoll :: :: :: ::
Moze nesto da se uradi ali znaj onaje predvidjena za malo drugaciji snop, ovde moze biti problem sto je satelitski signal primljen sa satelita gotovo paralelan `snop` koji se fokusira u konverteru, dok obicna antenica ADSL je mala deo signala ce se odbiti nazad evo na brzaka slicica nije nista matematicki tacno samo obican prikaz crna boja je snop od satelita crvena od prosecne antenice od ADSL modema e gde su velike antene kod WiFi-ja u pitanu moze lepo posluziti.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.