Ovakvi tekstovi se pišu s ciljem da prodrmaju ljude. Nešto kao kad u `not another teen movie` profesor fizičkog priča: `ako imate seksualne odnose zaradićete sifilis, zatrudnećete, dobiti sidu, razboleti se i umreti... ozbiljno, nemojte to da radite... dobro, aj sad svi priđite i uzmite po gumicu`
Sve dok se razmrdavaš i prošetaš s vremena na vreme a u slobodno vreme se bilo kako rekreiraš biće sve ok. Ne, šah i cyber sportovi nisu rekreacija, žao mi je.
Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno.
..onda bi ljudi koji npr. sede i puse umirali 40god. ranije..
:: :: Pošto većina nas verovatno iz hobija ili zbog posla :: provodi puno vremena pred kompjuterom :: rekoh da postavim link pa procenite, da li je istina ovo :: :: http://9gag.com/gag/118933 :: :: PS. Svi znamo da je štetno, ali da li je baš ovako kako piše?
:: ..onda bi ljudi koji npr. sede i puse umirali 40god. ranije. :: :: :: :: :: :: Pošto većina nas verovatno iz hobija ili zbog posla :: :: provodi puno vremena pred kompjuterom :: :: rekoh da postavim link pa procenite, da li je istina ovo :: :: :: :: http://9gag.com/gag/118933 :: :: :: :: PS. Svi znamo da je štetno, ali da li je baš ovako kako piše?
U to budi siguran. Nerad i sedenje ili konstantno lezanje je najveci covekov neprijatelj. Ja svaki momenat koristim za trcanje, teretanu i sl, bavljenje nekom aktivnoscu. Bar sobni bicikl koristi ako nemas druge mogucnosti. Staticnost je smrt, kako psihicku tako i fizicku to tvrdim.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
valjda mozes da provalis da to nije bas tako istina, znaci sad ako mi sedimo i nista ne jedemo, osim sto popijemo vodu ugojicemo se!? :) malo morgen :) Ja sedim dosta u toku dana, sigurno ima msm oko 6 sati(kad sam kuci u toku dana i nista ne radim) pa se nsiam ugojio :) Najveci problemi oko sedenja pogotovo na drvenim stolicama :) da se ukoche i iskrive ledja, jos ako se bulji u crt odose i ochi :)) i pri tom ko se bavi igranjem po ceo dan i zdere i kenja sve to u sobi i ne izlazi iz sobe normalno da ce se ugoji :))
Ja sedim već 15 godina za kompom, a posao mi je takav da sedim 8 sati dnevno za istim. Nemam navedene probleme sa sedenjem, jer vežbam svaki dan, i uvek sam imao kakvu takvu fizičku aktivnost (i sex se računa za aktivne).
Elem, vid mi je blago oslabio, zamućuje mi se u daljini, što je verovatno usledilo od silnog sedenja ispred monitora.
Verovatno da svako od vas ode na očni pregled iznenadio bi se odgovorom...
Preporuka koju sam čuo sa raznih strana je da ako sedite dugo za ekranom, čak i ako ne nosite naočare, da kupite naočare bez dioptrije ali sa anti reflektivnim coatingom, koji sprečava da se svetlo ekrana reflektuje o očnu jabučicu i tako znaaaatno smanjuje zamor. Burazer koji inače nosi naočare i ima taj coating kaže da može po 10 sati da sedi i da ne oseti na očima ništa... __________________ Scourge of PCBerza
Ja sam mator i budala :) Samo se ti drzi tvojih teorija i ne brini. Ja se brinem i za sebe i za drugare. I zelim im sve najbolje. Procitaj tvoj tekst, pa ces videti da se tu neke stvari potiru, ali nema veze. Ja pricam ljudima koji mogu da razumeju najgoru bolest danasnjice. Ta bolest se zove neaktivnost i konstantna staticnost. nesposobni su za zivot, kako psihicki tako i fizicki. A hrana sve gora i gora.
A ti samo uzimaj pojedinacne primere, pa ce biti kao i sa grafickim karticama.
:: valjda mozes da provalis da to nije bas tako istina, znaci sad ako mi sedimo i nista ne jedemo, osim sto popijemo vodu ugojicemo se!? :) malo morgen : :: Ja sedim dosta u toku dana, sigurno ima msm oko 6 sati(kad sam kuci u toku dana i nista ne radim) pa se nsiam ugojio :) :: Najveci problemi oko sedenja pogotovo na drvenim stolicama :) da se ukoche i iskrive ledja, jos ako se bulji u crt odose i ochi :)) i pri tom ko se bavi igranjem po ceo dan i zdere i kenja sve to u sobi i ne izlazi iz sobe normalno da ce se ugoji :) :: :: evo primera> http://spedr.com/9SHrehLp :))) :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: WD3200AAK :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: OCZ MXS-PRO 600 :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: ::
tacno je gligo, slazem se, u zdravom telu zdrav duh! ali daj ne preteruj i ti bas, ubijaju cigare, ubija rak, ali sedenje..tesko moze da ubije.. moze jedino da te smori npr. kao azdaju ako sedis stalno nedelju dana i zaboli guzica..
:: Ja sam mator i budala : :: Samo se ti drzi tvojih teorija i ne brini :: Ja se brinem i za sebe i za drugare. I zelim im sve najbolje :: Procitaj tvoj tekst, pa ces videti da se tu neke stvari potiru, ali nema veze :: Ja pricam ljudima koji mogu da razumeju najgoru bolest danasnjice :: Ta bolest se zove neaktivnost i konstantna staticnost :: nesposobni su za zivot, kako psihicki tako i fizicki :: A hrana sve gora i gora :: :: A ti samo uzimaj pojedinacne primere, pa ce biti kao i sa grafickim karticama :: :: :: :: valjda mozes da provalis da to nije bas tako istina, znaci sad ako mi sedimo i nista ne jedemo, osim sto popijemo vodu ugojicemo se!? :) malo morgen : :: :: Ja sedim dosta u toku dana, sigurno ima msm oko 6 sati(kad sam kuci u toku dana i nista ne radim) pa se nsiam ugojio :) :: :: Najveci problemi oko sedenja pogotovo na drvenim stolicama :) da se ukoche i iskrive ledja, jos ako se bulji u crt odose i ochi :)) i pri tom ko se bavi igranjem po ceo dan i zdere i kenja sve to u sobi i ne izlazi iz sobe normalno da ce se ugoji :) :: :: :: :: evo primera> http://spedr.com/9SHrehLp :))) :: :: :: :: :: :: :: :: Intel q8200 2.3GH :: :: Gigabyte GA-ep35-ds3 :: :: Kingston HyperX 2x1GB DDR2 800+Elixir 1GB 800MH :: :: WD3200AAK :: :: Sapphire Vapor-X HD 5770 1GB GDDR5 :: :: OCZ MXS-PRO 600 :: :: Windows 7 RTM 7600 SP1 32-bit :: :: :: ::
Da jedes najzdaviji obrok na svetu ali da samo njega jedes neko vreme to nece izaci na dobro , jer treba mesana ishrana , ugljeni hidrati, klacijum ,voce povrce , c vitamin i resto, a sve to ne moze na gomili da ima u jednoj namirnici ili obroku koliko god ona zdrava bila.
Ista stvar vazi i za sedenje , mozes da sedis po 10 sati dnevno , ali ako imas kontabalans dakle ides u teretanu ili trcanje ili bilo kakva redovna aktivnost uospte nece biti problem sto sedis za kompom 8 sati...
NAravo da ubija, ali u smislu ne kretanja, Logicno je da slabo kretanje donosi i lose zdravlje. Sto vise kretanja bolje zdravlje jos ako je tu neka sportka aktivnost-zivot duzi i zdraviji. Bavljenje sportm i rekreacijiom koliko god obaveza da imas poslovnih ili pka nekih drugih po meni je neophodno. Svakodnevno neklih dva sta dovojis za sebe ai vise sve zavsi koliko vremena imas, dva sat je nekii min ako hoces nesto da uradis. Trcanje bicikl, plivanje odes na neki bazen, sad lepo vreme pa moze i na ADU da se ide posle posla, skole faxa. a tamo imas gomilu opcija za sport.
:: :: Pošto većina nas verovatno iz hobija ili zbog posla :: provodi puno vremena pred kompjuterom :: rekoh da postavim link pa procenite, da li je istina ovo :: :: http://9gag.com/gag/118933 :: :: PS. Svi znamo da je štetno, ali da li je baš ovako kako piše?
Ja rekoh da samo malo skrenemo pažnju na zdravlje. Svi znamo da je štetno, ali je mene ipak štrecnuo taj poster, jer bolove u leđima i vratu već imam na veliko. Samo se tešim obzirom da imam komšiju koji je 10 godina mlađi, i ima muzički studio, a kuka više nego ja :P
Nema veze sa godinama, neaktivnost je smrt za organizam.
:: Ja rekoh da samo malo skrenemo pažnju na zdravlje :: Svi znamo da je štetno, ali je mene ipak štrecnuo taj poster :: jer bolove u leđima i vratu već imam na veliko :: Samo se tešim obzirom da imam komšiju koji je 10 godina mlađi, i ima muzički studio :: a kuka više nego ja :P
zeleo da produzi sebi zivot(citaj patnju)minut vise nego sto mora u ovoj Srbiji i sve vas vodim na ...... Do pre deset godina su nas castili osiromasenim uranijumom,vec uveliko nam se uvaljuje genetski modifikovane(od cega je vecina kancerogena) namirnice, Kinezi prodaju igracke ```sumnjivog ``` kvaliteta, pelcuju nas ko zna cime a u ime nekog new age gripa......., a sta vi radite palite se ko hepo kocke za hebeno sedenje..........
E da pusim pijem drogiram se,cini mi se popravljam se.
Re: Jos samo da mi neko objasni zasto bi iko normalan
12.05.2011. 12:06
status: user broj poruka: 9006
Nije ti ni ova tako blesava, kad god mi neko za rođendan nazdravi da živim sto godina neprijatno se štrecnem. Kad pomislim da ću od toga poslednjih 30 da proživim bez seksa na penziji od 200e a s lekarima da budem na prst u bulju ili još štošta u bulju... neka fala.
:: zeleo da produzi sebi zivot(citaj patnju)minut vise nego sto mora u ovoj Srbiji i sve vas vodim na ..... :: Do pre deset godina su nas castili osiromasenim uranijumom,vec uveliko nam se uvaljuje genetski modifikovane(od cega je vecina kancerogena) namirnice, Kinezi prodaju igracke ```sumnjivog ``` kvaliteta, pelcuju nas ko zna cime a u ime nekog new age gripa......., a sta vi radite palite se ko hepo kocke za hebeno sedenje......... :: :: :: E da pusim pijem drogiram se,cini mi se popravljam se ::
Re: Jos samo da mi neko objasni zasto bi iko normalan
12.05.2011. 12:11
status: user broj poruka: 2929
Pa sta sad pored toga treba da pusimo pijemo drogiramo se zderemo kao svinje i da se ne skidamo sa kompa? Ne mozemo ziveti u staklenom zvonu jbg, neke stvari ne zavise od nas one koje zavise na te treba uticati. Jbg najlakse je sad da se spucamo svi kao njesra je oko mene i ja cu sad da se ubijem. Niko ne razmislaj o priduzenju zivota kada se bavi sportom. Milsim ko se jos bavi sportom sa primarnim ciljem da sebi produzi zivot?
:: zeleo da produzi sebi zivot(citaj patnju)minut vise nego sto mora u ovoj Srbiji i sve vas vodim na ..... :: Do pre deset godina su nas castili osiromasenim uranijumom,vec uveliko nam se uvaljuje genetski modifikovane(od cega je vecina kancerogena) namirnice, Kinezi prodaju igracke ```sumnjivog ``` kvaliteta, pelcuju nas ko zna cime a u ime nekog new age gripa......., a sta vi radite palite se ko hepo kocke za hebeno sedenje......... :: :: :: E da pusim pijem drogiram se,cini mi se popravljam se :: :: :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Odmah uz slabu fizičku aktivnost, čuvena kombinacija šunka/kačkavalj/kečap najviše ubija, nezavisno od oblika u kom se konzumira, da li je ``sendvič`` ili je ``pica`` ili je nešto treće... Jer, niti te nahrani dovoljno da bi se mogao iole ozbiljno posvetiti bilo čemu, niti ti promeni raspoloženje makar za 1%, da bi uopšte pomislio da se pomeriš sa mesta.
Naravno, ni ostalo prerađeno meso i mleko iz samoposluge nije ništa dalje od đubreta.
Koliko je meni poznato, najčešće vozači kamiona stradaju od infarkta, ali najčešće tek posle 20-25 godina aktivne vožnje po 15-20h dnevno.
Što se tiče očiju, dovoljno je jednokratno se odreći par stotina eura i kupiti bilo koji IPS ili PVA monitor i nema brige ni za šta. TN je toliko smeće da može biti upotrebljiv jedino kao ``prva pomoć``. Laptop je takođe totalno sranje, jer se zbog par sati rada ukočiš bukvalno od glave do pete i dok se ne pojavi makar jedan model kome će se ekran moći mrdati bar po 2cm na svaku stranu oko vertikalne ose, treba ga izbegavati.
Re: Re: Jos samo da mi neko objasni zasto bi iko normalan
12.05.2011. 12:17
status: user broj poruka: 7285
Relax papi :)))
Ja samo kazem da ni u cemu ne treba preterivati, a i ako hoces da budemo statisticno dosledni poklonici teze ``zdrav zivot`` imaju dosta veliku stopu mortaliteta,pa cak daleko vecu od alkoholicara na primer(samo se priseti primera)
Znas kako se kaze : `ZUTI ZUTUJU a RUMENI PUTUJU` :)
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Pa sta sad pored toga treba da pusimo pijemo drogiramo se zderemo kao svinje i da se ne skidamo sa kompa :: Ne mozemo ziveti u staklenom zvonu jbg, neke stvari ne zavise od nas one koje zavise na te treba uticati :: Jbg najlakse je sad da se spucamo svi kao njesra je oko mene i ja cu sad da se ubijem :: Niko ne razmislaj o priduzenju zivota kada se bavi sportom. Milsim ko se jos bavi sportom sa primarnim ciljem da sebi produzi zivot?
:: Ja sam mator i budala : :: Samo se ti drzi tvojih teorija i ne brini :: Ja se brinem i za sebe i za drugare. I zelim im sve najbolje :: Procitaj tvoj tekst, pa ces videti da se tu neke stvari potiru, ali nema veze :: Ja pricam ljudima koji mogu da razumeju najgoru bolest danasnjice :: Ta bolest se zove neaktivnost i konstantna staticnost :: nesposobni su za zivot, kako psihicki tako i fizicki :: A hrana sve gora i gora :: :: A ti samo uzimaj pojedinacne primere, pa ce biti kao i sa grafickim karticama :: ::
Re: Re: Re: Jos samo da mi neko objasni zasto bi iko normalan
12.05.2011. 12:31
status: user broj poruka: 2929
Siguran sam da alkoiholicari i konzumenti cigareta i droge zive duze od osoba koje ne konzumiraju poomenuto. Cak je verovatno i medicinski dokazano da droga i duvan cuvaju od stresa a da alkohol cisiti krvne sudove, a rakija i duvan lepo mirisu pa tako dodatno se ustedi na dezodoransu. A zubi pospadaju pa ustedi se i na pasti za iste. A i karte za zooloski vrt ne treba da se kupuju jer ako dete pozeli da vidim npr. medvedjii brlog pijanica mu moze otvorriti svoja usta postoi se iz njih oseca misris medvedjeg brloga :)))))))))))))))))))))
:: Relax papi :)) :: :: Ja samo kazem da ni u cemu ne treba preterivati, a i ako hoces da budemo statisticno dosledni poklonici teze ``zdrav zivot`` imaju dosta veliku stopu mortaliteta,pa cak daleko vecu od alkoholicara na primer(samo se priseti primera :: :: Znas kako se kaze : `ZUTI ZUTUJU a RUMENI PUTUJU` : :: :: :: Lala 4ever! :: http://fwd4.me/zC :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Pa sta sad pored toga treba da pusimo pijemo drogiramo se zderemo kao svinje i da se ne skidamo sa kompa :: :: Ne mozemo ziveti u staklenom zvonu jbg, neke stvari ne zavise od nas one koje zavise na te treba uticati :: :: Jbg najlakse je sad da se spucamo svi kao njesra je oko mene i ja cu sad da se ubijem :: :: Niko ne razmislaj o priduzenju zivota kada se bavi sportom. Milsim ko se jos bavi sportom sa primarnim ciljem da sebi produzi zivot? :: ::
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Siguran sam da alkoiholicari i konzumenti cigareta i droge zive duze od osoba koje ne konzumiraju poomenuto. Cak je verovatno i medicinski dokazano da droga i duvan cuvaju od stresa a da alkohol cisiti krvne sudove, a rakija i duvan lepo mirisu pa tako dodatno se ustedi na dezodoransu. A zubi pospadaju pa ustedi se i na pasti za iste :: A i karte za zooloski vrt ne treba da se kupuju jer ako dete pozeli da vidim npr. medvedjii brlog pijanica mu moze otvorriti svoja usta postoi se iz njih oseca misris medvedjeg brloga :))))))))))))))))))))
:: More Vule, na čast ti duvan al rakiju da mi ne diraš :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Rakija i duvan lepo mirisu pa tako dodatno se ustedi na dezodoransu. A zubi pospadaju pa ustedi se i na pasti za iste :: ::
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Jos samo da mi neko objasni zasto bi iko normalan
12.05.2011. 12:49
status: user broj poruka: 9006
Naravno, imam reakciju na nikotin što bi rekli naši lekari. Čim neko u blizini zapali poželim da ga gađam stolicom ... i to mekom radi boljeg rasprskavanja.
Eto otkad je ovog novog zakona bogu fala i nisam prečesto u situaciji, plajvaz se pozlatio onom što ga potpisa.
:: Naravno, imam reakciju na nikotin što bi rekli naši lekari. Čim neko u blizini zapali poželim da ga gađam stolico :: ... i to mekom radi boljeg rasprskavanja. :: :: Eto otkad je ovog novog zakona bogu fala i nisam prečesto u situaciji, plajvaz se pozlatio onom što ga potpisa :: :: Ko se u kolu posere, pre ili kasnije ugazi u sopstveno govno. :: :: :: Jes ti to ne pusac ljubi te majka?? :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.