Posto sam primetio da je internet u srbiji veoma nestabilan u toku dana a i voleo bih da vidim ko ima kakav net pa bih vas zamolio da odradite speed test preko ove adrese da bih dobio rezultate.
Kada Pričamo o `nestabilnosti`, mislimo i na `pucanje`
11.06.2011. 13:06
status: user broj poruka: 85
A mene je (svojevremeno - kada mi je to trebalo) mrzelo da tražim program koji to beleži, pa sam napisao mali skript koji zapiše u datoteku svaki put kada internet `pukne`.
Elem, kopi-pejst ovog teksta u datoteku koju imenujete `Pucanje.bat` i sačuvate u npr. My Documents. Pustite taj .bat i tabirajte ga dok radite nešto drugo - pustite ga da radi ceo dan, i on će u datoteku `Pucanje.txt` (koja se nalazi gde i Pucanje.bat) zapisati svaki prekid.
- iseći ovde - > @title Testiranje `pucanja` interneta @echo Skript se zaustavlja pritiskom na Ctrl+C @echo. @echo Prekidi interneta su se javili u: @echo.
@echo Prekidi interneta su se javili u:>Pucanje.txt @echo.>>Pucanje.txt
Re: Kada Pričamo o `nestabilnosti`, mislimo i na `pucanje`
11.06.2011. 14:08
status: user broj poruka: 2270
Nešto ne valja. Zapisuje mi po 15 prekida u svakoj sekundi a pucanje.txt raste geometrijskom progresijom. Naravno, veza se uopšte nije prekinula za to vreme.
:: Skript nije savršen i ima brojne nedostatke, ali makar steknete opštu sliku o isprekidanosti konekcije...
Ovom cujki izgleda puko net totalno, ili mu sve ovo ustvari treba za neku studiju o kvalitetu internet snabdevanja u srbiji.
Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: dakle pokazao mi je 3.2mbps i 0.3 za upload :: :: Odem odmah na npr. Nvidiju i stavim da se skida drajver neki random zakuca protok na 425-424 ali bukvalno zakuca, ne pada ispod 424 uopste ::
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
Speed test pokazuje brzinu dobro, tih 3.5 Mb ti je taman nekih 425 KB puna 4MB brzina trebala bi da je 512 KB.
Znači kod većine ljudi je 4Mb kod telekom ustvari 3.2-3.5 ja sam mislio da je kod mene neki kvar ili stara infrastruktura a mrzelo me da zovem telekom da vidim može li šta da se poboljša. Black Wolf
:: Eve i slikovno sta kaze spid i sta kaze download i upload :: :: http://imageshack.us/photo/my-images/40/realanispeedtest.jpg :: :: AMD Phenom II x6 105 :: 5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MH :: 470 gtx gigabyte :: MSI 760 GM-E5 :: Chieftec Drago :: LC power 600 :: CpuCooler:Titan Vanesa :: ::
Re: Re: Re: Kada Pričamo o `nestabilnosti`, mislimo i na `pucanje`
12.06.2011. 07:43
status: user broj poruka: 2270
Promenio sam, same thing. Ne verujem da je do pinga, imam telekom 1.5Mbps.
:: :: Nešto ne valja :: :: Mođda tvoja mašina previše brzo pinguje, probaj da zameniš re :: :: @ping https://www.google.com -n 1 >nu :: :: s :: :: @ping https://www.google.com -w 1000 -n 1 >nu :: :: Pa vidi šta se dešava
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.