Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Hmm, u pravu je...
STRANA 1 OD 1
Miskonius Hmm, u pravu je... 13.06.2011. 20:08 T36591

status: user
broj poruka: 4420
http://goo.gl/e3YuZ

Phenom II X4 955 BE 3,2GHz
Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Cooler Master 690 II Advanced
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb tacno 13.06.2011. 20:09 #334490

broj poruka: 6876
ali nekako mi je lepse ovako kad sam glup :)
Ishmerish Jes ti pio nesto?, il si tako blesav svako predvecerje???? 13.06.2011. 20:22 #334500

broj poruka: 7285
Pa sad ce Pata faka da nam namesti ikebanu od creva!!!!!

Primeni clone image sa donje na gornju glavu dok nismo svi neslavno skoncali :)

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Miskonius Poenta clanka... 13.06.2011. 20:38 #334508

...je da ukoliko koristis kompjuter, Google etc. da te to ne zaglupjuje po default-u, to su sve alati. Ti ces sam sebe da zaglupis ako si konformista koga nista u zivotu ne zanima.
Po meni, Google, je toliko dobra doneo ljudskom rodu da malo sta moze da se poredi sa njim.
Problem je u samom pristupu Google-u, pretrazivacima i drustvenim mrezama.
Malo ko se trudi da bude upucen i da sazna sto vise, da radi na stvaranju sadrzaja. Sve se svodi na najobicnije i (najbesmislenije) `lajkovanje` na FB. Sto u orincipu od ljudi stvara idiote.
Koliko mi se puta desilo da mi neko nesto lajkuje na Wall-u a da se nije ni iscimao da pogleda sta je to (a mani da jos i nesto shvati).
Bez veze je to sto se ljudi pored FB totalno pasivizuju, (citaj: zaglupljuju) sto se sve svodi na najobicnije kliktanje i sto gotovo da nema nista drugo osim toga. (dobro ispadne i neki sex, ali to je sad off-topic), svi su nekako unformni i staticni, uopste se ne doprinosi sirenju ideja, vec njihovom umrtljivanju.
Jer to nije in, jer o tome mora da se misli...
Dakle za svakog ko nece da se zaglupljuje i da nesto shvati o ovom svetu Google i FB su super alatke, s druge strane i onima koji klikcu (`Lajkuju`) za spas amazon. suma, za gladne u svetu , za Molebdan, za omiljena srpske imena, itd. Fb je odlica nacin da se ljudi bolje osecaju
Ali ima li stvarno razloga za to?

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

ilicstefan Ovako sam i ja nešto slično rekao 13.06.2011. 21:32 #334547

broj poruka: 1577
I to na građanskom u srednjoj. Nije nam mobilni telefon ili kompjuter kriv, sami smo kakvi smo. E sad što je nekim ljudima lakše da svale krivicu na parče silicijuma nego da priznaju sopstvenu grešku...

To sve dolazi iz porodice i iz kućnog vaspitanja. Koliko ste puta samo čuli od rođaka, sestre, brata, drugara, komšije ili pak nekog nepoznatog tipa u autobusu: Brate, što da učim kada mi je lakše da prepišem. Za neke stvari je razumljivo, kada recimo prepišeš hemiju u srednjoj školi, a sigurno znaš da se nećeš baviti hemijom, to je donekle i razumljivo, ali kada već to pređe u naviku onda je to loše.

Zamislite da sada neki student medicine završi veći deo fakulteta na prepisivanju i varanju i da sutra taj isti student postane lekar. Taj čovek može ubiti nekog samo zato što je hteo da prođe lakše u životu.

Takođe smatram da je naš sistem obrazovanja prenatrpan nepotrebnim informacijama koje se uče, i kada se zaista stvarno nauče nemaju primenu u poslu kojim će se sutra jedna osoba baviti, ili nikada u životu ni ne upotrebe.

Evo baš jednog pitanja, kada ste u životu upotrebili trigonometriju i da vam je ona stvarno pomogla?
raic Re: Ovako sam i ja nešto slično rekao 13.06.2011. 21:49 #334556

broj poruka: 9006
Bez trigonometrije ne možeš da se baviš elektrotehnikom, mašinstvom, građevinom... ne možeš skoro ništa da proračunaš. Kad si u srednjoj školi deluje ti banalno al imaš posle jako gadnih problema ako ne znaš bez razmišljanja kako idu funkcije, isto važi i za logaritamski račun, izvode, integrale...

Ako se na baviš tehnikom stvarno ti nije potrebno, stoji.

Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.

::
:: Evo baš jednog pitanja, kada ste u životu upotrebili trigonometriju i da vam je ona stvarno pomogla?
codeus Re: Re: Ovako sam i ja nešto slično rekao 13.06.2011. 22:00 #334562

broj poruka: 4054
kad u 30-tim moras uciti trigonometriju ponovo .. ondak ti dodje (neko rece msl da je raic ili pisko) analno-cerebralnom magistralom .)

primer .. zadak je bio ugraditi LED rasvetu u izlog jedne zlatare i problem je bio kod izbora tipa sociva za led .. bez trigonometrije .. nikako nebi islo .. problem poznatog ugla zracenja ledare /puta koje svetlo treba da predje do police (popularno nazvano `h`) i povrsina koja je potreno osvetliti ... hmm .. ucite matematiku sad dok se jos skolujete i dok vam duvan/alkohol/droza i sex neubiju vecinu sivih celija .. meni je ostala jos jedna i nju cuvam !!!

:: Bez trigonometrije ne možeš da se baviš elektrotehnikom, mašinstvom, građevinom... ne možeš skoro ništa da proračunaš. Kad si u srednjoj školi deluje ti banalno al imaš posle jako gadnih problema ako ne znaš bez razmišljanja kako idu funkcije, isto važi i za logaritamski račun, izvode, integrale..
:: Ako se na baviš tehnikom stvarno ti nije potrebno, stoji
:: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: ::
:: :: Evo baš jednog pitanja, kada ste u životu upotrebili trigonometriju i da vam je ona stvarno pomogla?
Miskonius Re: Re: Re: Ovako sam i ja nešto slično rekao 13.06.2011. 22:03 #334563

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: kad u 30-tim moras uciti trigonometriju ponovo .. ondak ti dodje (neko rece msl da je raic ili pisko) analno-cerebralnom magistralom .
:: primer .. zadak je bio ugraditi LED rasvetu u izlog jedne zlatare i problem je bio kod izbora tipa sociva za led .. bez trigonometrije .. nikako nebi islo .. problem poznatog ugla zracenja ledare /puta koje svetlo treba da predje do police (popularno nazvano `h`) i povrsina koja je potreno osvetliti ... hmm .. ucite matematiku sad dok se jos skolujete i dok vam duvan/alkohol/droza i sex neubiju vecinu sivih celija .. meni je ostala jos jedna i nju cuvam !!!
:: :: Bez trigonometrije ne možeš da se baviš elektrotehnikom, mašinstvom, građevinom... ne možeš skoro ništa da proračunaš. Kad si u srednjoj školi deluje ti banalno al imaš posle jako gadnih problema ako ne znaš bez razmišljanja kako idu funkcije, isto važi i za logaritamski račun, izvode, integrale..
:: :: Ako se na baviš tehnikom stvarno ti nije potrebno, stoji
:: :: Pregrejana rebra na kuleru najbolje se hlade ćevapima.
:: :: ::
:: :: :: Evo baš jednog pitanja, kada ste u životu upotrebili trigonometriju i da vam je ona stvarno pomogla?
Antilohije Re: Ovako sam i ja nešto slično rekao 13.06.2011. 22:57 #334589

broj poruka: 689
Pa drugar ovo sto si ti rekao je potpuno suprotno od onog sto se kaze u clanku...

Svejedno, zamisli ti sada naseg najboljeg studenta medicine, koji je prvi u generaciji nikad nista nije prepisivao, sve naucio. Medjutim covek ne zna procentni racun, verovatnocu, logiku, statistiku (k`o sto ne zna ni jedan nas `doktor`, nemaju na faxu - i zato su svi tupadzije). Sve sto zna je da napamet izdeklamuje 1000 bolesti i za svaku bolest njene simptome. Dodje mu pacijent sa kombinacijom siptoma i on ne zna sta da radi... Izbije epidemija, on se pogubi, ne zna da napravi uzorak. Sve sto zna je da te voza od jednog do drugog specijaliste (koji su isti takvi) dok vreme ne prodje i pacijent ne crkne. Sreca poneki pacijent ima google (a matematiku mozda zna)...

Kad mi je trebala trigonometrija? Kad nije? Kad god sam nesto majstorisao tu je trigonometrija. Kad ustanem, prvo na nju pomislim a poslednje pre nego sto zaspim.

JA PREDLAZEM DA SE OVAJ ILICSTEFAN BANUJE!

:: Zamislite da sada neki student medicine završi veći deo fakulteta na prepisivanju i varanju i da sutra taj isti student postane lekar. Taj čovek može ubiti nekog samo zato što je hteo da prođe lakše u životu
:: Takođe smatram da je naš sistem obrazovanja prenatrpan nepotrebnim informacijama koje se uče, i kada se zaista stvarno nauče nemaju primenu u poslu kojim će se sutra jedna osoba baviti, ili nikada u životu ni ne upotrebe
:: Evo baš jednog pitanja, kada ste u životu upotrebili trigonometriju i da vam je ona stvarno pomogla?
Miskonius Re: Re: Ovako sam i ja nešto slično rekao 13.06.2011. 23:24 #334600

Problem nasih lekara je nikakva praksa, u Americi sa vec 22-23 idu da pecu zanat.
Kad kod nas doktor ide na praksu, a pri tom ne mislim na merenje pritiska i temperature?
Kod nas je problem sistema jer se prozvodi ono sto ne treba, a i to sto se proizvede ne valja.
Od toga kakvi nam lekari trebaju do njihove obuke (koja je nikakva), pa sve do prakse ...
Ono o cemu clanak pise je konformisitcki stav prema zivotu, stav pojedinca prema njemu, a ne o raspalom sitemu koji broji svoje zadnje dane.

Asus m4a88tv evo usb3
Samsung F3 Spinpoint 1TB
Mushckin 2x2 GB
Msi 6850 Cyclone
Lc power Metatron 650 W
Lg 2243S-PF

:: Pa drugar ovo sto si ti rekao je potpuno suprotno od onog sto se kaze u clanku..
:: Svejedno, zamisli ti sada naseg najboljeg studenta medicine, koji je prvi u generaciji nikad nista nije prepisivao, sve naucio. Medjutim covek ne zna procentni racun, verovatnocu, logiku, statistiku (k`o sto ne zna ni jedan nas `doktor`, nemaju na faxu - i zato su svi tupadzije). Sve sto zna je da napamet izdeklamuje 1000 bolesti i za svaku bolest njene simptome. Dodje mu pacijent sa kombinacijom siptoma i on ne zna sta da radi... Izbije epidemija, on se pogubi, ne zna da napravi uzorak. Sve sto zna je da te voza od jednog do drugog specijaliste (koji su isti takvi) dok vreme ne prodje i pacijent ne crkne. Sreca poneki pacijent ima google (a matematiku mozda zna)..
:: Kad mi je trebala trigonometrija? Kad nije? Kad god sam nesto majstorisao tu je trigonometrija. Kad ustanem, prvo na nju pomislim a poslednje pre nego sto zaspim
:: JA PREDLAZEM DA SE OVAJ ILICSTEFAN BANUJE
:: :: Zamislite da sada neki student medicine završi veći deo fakulteta na prepisivanju i varanju i da sutra taj isti student postane lekar. Taj čovek može ubiti nekog samo zato što je hteo da prođe lakše u životu
:: :: Takođe smatram da je naš sistem obrazovanja prenatrpan nepotrebnim informacijama koje se uče, i kada se zaista stvarno nauče nemaju primenu u poslu kojim će se sutra jedna osoba baviti, ili nikada u životu ni ne upotrebe
:: :: Evo baš jednog pitanja, kada ste u životu upotrebili trigonometriju i da vam je ona stvarno pomogla?
MaliAbner Re: Re: Ovako sam i ja nešto slično rekao 14.06.2011. 10:41 #334673

broj poruka: 7779
Sve nekako imam utisak da pricas o dr. House... ja veceg zlikovca od njega nisam video taj te prvo razvali a onda te kao izleci... ma nabijem ga ja na onaj njegov stap i to da ga zagolica u grlu...

A sto se tice trigonometrije od nje zivim i to je to...

Ova konstatacija uci se nesto sto mi nikad nece trebati je potpuno u stilu pojedinih automehanicara koji odvade pojedine delove sa motora ili kola uz ono poznato ovo ti ne treba, e jeste majstor Zile je pametniji od hiljada inzenjera i tehnicara u recimo Ford-u (od onih u zastavi je verovatno pametniji ili se oni nisu izborili za bolji status) pa on zna da ti to ne treba...

I jos nesto COVEK UCI DOK JE ZIV i samo budala kaze sta da ucim nesto sto mi nikad nece trebati pogotovu sto to nikad moze biti sutra i prestaje da bude nikad.

Bem ti klesta kakav smo narod postali pa to je neverovatno, ova jadna (a kakva da bude pored baze koja je bira) vlast bi trebala da posalje sve gradjane na turneju po svetu da bi malo smanjila dozu samouverenosti kod nasih ljudi koji nekoliko decenija unazad nisu imali sa kim da se porede sem sa samim sobom pa su tako postali najpametniji na svetu, uz pamet dosla im je i lepota, dobar ukus, bogatstvo itd... najbolju mogucu vlast da ne spominjemo...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Pa drugar ovo sto si ti rekao je potpuno suprotno od onog sto se kaze u clanku..
:: Svejedno, zamisli ti sada naseg najboljeg studenta medicine, koji je prvi u generaciji nikad nista nije prepisivao, sve naucio. Medjutim covek ne zna procentni racun, verovatnocu, logiku, statistiku (k`o sto ne zna ni jedan nas `doktor`, nemaju na faxu - i zato su svi tupadzije). Sve sto zna je da napamet izdeklamuje 1000 bolesti i za svaku bolest njene simptome. Dodje mu pacijent sa kombinacijom siptoma i on ne zna sta da radi... Izbije epidemija, on se pogubi, ne zna da napravi uzorak. Sve sto zna je da te voza od jednog do drugog specijaliste (koji su isti takvi) dok vreme ne prodje i pacijent ne crkne. Sreca poneki pacijent ima google (a matematiku mozda zna)..
:: Kad mi je trebala trigonometrija? Kad nije? Kad god sam nesto majstorisao tu je trigonometrija. Kad ustanem, prvo na nju pomislim a poslednje pre nego sto zaspim
:: JA PREDLAZEM DA SE OVAJ ILICSTEFAN BANUJE
:: :: Zamislite da sada neki student medicine završi veći deo fakulteta na prepisivanju i varanju i da sutra taj isti student postane lekar. Taj čovek može ubiti nekog samo zato što je hteo da prođe lakše u životu
:: :: Takođe smatram da je naš sistem obrazovanja prenatrpan nepotrebnim informacijama koje se uče, i kada se zaista stvarno nauče nemaju primenu u poslu kojim će se sutra jedna osoba baviti, ili nikada u životu ni ne upotrebe
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs