Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Najnovija nova lisica
STRANA 1 OD 1
bstaletic Najnovija nova lisica 09.07.2011. 17:50 T37143

status: user
broj poruka: 1889
16.08. izlazi verzija 6.0 final!
Ovo vec postaje smeshno.

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

=================================================

http://img31.imageshack.us/img31/9500/acbpalithief.png
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
despot83 Matori nije smesno 09.07.2011. 18:15 #343278

broj poruka: 711
GChrome pravi veliku razliku na moju veliku zalost,a ovo sto sada gledamo od moZila fondacije je sto bi se u nas poljoprivrednika reklo:

Poslednji trzaj baba stamene.

Pravo stanje stvari ce biti jasno za 5-8 godina kada cika gugl bude znao i kad idemo u wc a kamoli nesto manje bitno. :)

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- Re: Matori nije smesno 09.07.2011. 18:18 #343280

broj poruka: 6083
Nista ne razumem sta si hteo da kazes :S
Kako to Chrome pravi veliku razliku? U cemu? Sta? :?

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9,
Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apollo

:: GChrome pravi veliku razliku na moju veliku zalost,a ovo sto sada gledamo od moZila fondacije je sto bi se u nas poljoprivrednika reklo
::
:: Poslednji trzaj baba stamene
:: Pravo stanje stvari ce biti jasno za 5-8 godina kada cika gugl bude znao i kad idemo u wc a kamoli nesto manje bitno. :
:: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi
:: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
tortojed Zasto `smesno`? Trojka se zadrzala prilicno dugo, cetvorka nesto 09.07.2011. 18:21 #343281

broj poruka: 11012
krace, petica ce jos krace. Videcemo koliko ce `trajati` verzija br. 6. Velike bitke se biju - HTML5 je finalizovan u junu (potiskuje se Adobe-ov flash plugin u `drugi plan`, prosiruju se mogunosti prikazivanja multimedijalnih sadrzaja `direktno iz brauzera` itd.).
Nama, korisnicima, nije ni bitno da li se radi o ver. 6 ili 123.49, nego da dobro surfuje. Za sada, nijesam ima` primjedbi...

despot83 Re: Re: Matori nije smesno 09.07.2011. 18:29 #343282

broj poruka: 711
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Web_browser_usage_share.svg

samo skroluj na sredinu stranice i kasce ti se samo.

Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi.

My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb

:: Nista ne razumem sta si hteo da kazes :
:: Kako to Chrome pravi veliku razliku? U cemu? Sta? :
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Asus M4A87TD/USB3, G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600 cl9
:: Gigabyte 6870, G.Skill Sniper SSD 120GB, SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apoll
:: :: GChrome pravi veliku razliku na moju veliku zalost,a ovo sto sada gledamo od moZila fondacije je sto bi se u nas poljoprivrednika reklo
:: ::
:: :: Poslednji trzaj baba stamene
:: :: Pravo stanje stvari ce biti jasno za 5-8 godina kada cika gugl bude znao i kad idemo u wc a kamoli nesto manje bitno. :
:: :: Tko leti vrijedi,tko ne leti ne vrijedi
:: :: My machine: HP 6730b c2D p8600 Intel 4500hd 3gb/160 gb
Slavuj ... 09.07.2011. 19:04 #343291

broj poruka: 2236
Na 7.x će se zaustave kao što su na 3.x

Aurora ili tako nešto...

Izliv Kosova u mozak
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict Dal je moguce da je opera toliko bedna... kao sto kaze chart? 09.07.2011. 19:18 #343299

broj poruka: 4515
Ne koristim istu, al` je svakako korektan browser!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
http://www.iznajmiPS3.com/╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

tortojed Chart bas i nije referentan. IE u stvarnosti nije toliko visoko... 09.07.2011. 19:35 #343310

kotiran. Naime, oni koji ga `koriste` pripadaju, mahom, `noob` segmentu (oni za koje brauzer=`internet`, oni koji, kada im baguje IE kazu `ne radi mi internet`). Bar 50% te grupe nije ni svesno da postoji nesto drugo od programa `za Internet` (to jest, za pretrazivanje istoga).
Kada bi i`chart` uzimao u obzir samo `napredne` korisnike (one koji koriste brauzer u punoj meri njegovih mogucnosti a ne samo za otvaranje svoga facebook-naloga) IE bi bio mozda i iza Chrome-a).

-Opera mini 6 je OK (barem sto se tice mene i moga S8000Jet-a) ali PC izdanje mi nikako ne lezi - sve verzije, zakljucno sa `11` pokazale su mi se kao izrazito bagovite.
operator re 09.07.2011. 19:55 #343315

broj poruka: 4291
@tortojed
Šta ti ne odgovara i šta je bagovito?
Ja samo jednu str nisam uspio da otvorim normalno.
Instaliraj novu Javu, flash, Visual C++ 2005/2008/2010 SP2.
Goggle Chrome je brži za 5-10%, ali gomila `prljavih` stranica se učitava bez upozoenja, a AIO pakti zaštite ne pomažu u tom slučaju.
Opera te redovno upozorava.
U stvari to je jedini browser, koji izostavlja inkrimišuće elemente malicioznog koda na tržištu( npr. MS stranice sa instaliranjem kodova za praćenje. Razlika u skidanju fajla od strane Opere i Chroma je tačno 1.66 bajta, što je dovoljno pod Win7-com za proveru - jedan od primera.
Što se ovoga segmenta sigurnosti tiče, tu je Opera svjetlosnim godinama daleko do svih ostalih browsera.
Zbog ovog segmenta nadogradnje u svoj browser i Mozilla je usporila učitanvanje stranice i popriličnop zaostaje sa ovim, ali se stalno nadograđuje.
Npr. izašla je verzija Firefox-a 8.0 Alpha 2 danas oko 12 h sa novim elementima. Biće dostupna za download u utorak.

operator

tortojed Operatore-majstore! Vidi se da si znalac (programer i tome slicno). 09.07.2011. 20:11 #343318

Ja sam svojevremeno imao problema sa verzijom 6.xx - veoma nestabilan email client koji mi je `progutao` nekoliko desetina vaznih poruka. Zatim, prilikom ucitavanja nekih stranica (koje nisu imale malicioznih kodova) pojedini graficki elementi nisu bili prikazivani onako kako treba (a i `pucanje` Opere usled `error in java console`). Navodno, stvar je bila u neusaglasenosti tadasnjeg Sun Java plugin-a i tadasnje Operete.
Probleme ove druge vrste iskusio sam i sa novijim verzijama Opere... Slicno mi se pokazao i Safari. Nemam vise zivaca da se bavim davanjem novih sansi ovim brauzerima.
Pracenje od strane M$hit-a? Prate oni sve nas i iz satelita i iz bog-te-pita...

Elfusion Opera_tore 09.07.2011. 21:27 #343325

broj poruka: 421
problemi kod opere su ucestali....download dodje do 99% pa zabode zasto neznam(ponekad). Facebook (koji retko koristim) sam se od sebe skroluje unazad(gotovo uvek) i sam duplira deo stranice, Download nekad otvori kao stranicu???!... ranije verzije su mi nekako bile manje bagovite. Zato sam presao na Firefox. Ono sto ni se svidja kod opere je da je dosta brza, ima super Speed dial i teme
Elektrofusion