Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
WikiLeaks-Kako Amerikanci vide radne navike u Srba...
STRANA 1 OD 2  
Miskonius WikiLeaks-Kako Amerikanci vide radne navike u Srba... 11.09.2011. 02:51 T38315

status: user
broj poruka: 4420
http://goo.gl/ZyMLK

Ne moze se reci da nisu u pravu...

http://goo.gl/FS72A
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Hurp WikiLeaks-Kako Amerikanci vide radne navike u Srba... 11.09.2011. 03:23 #358882

broj poruka: 19
Evo, čitam i kosa mi se na glavi digla od metodičnog i blagoglagoljivog jedenja govana u ovoj depeši koju je očigledno pisala osoba sa jakim vezama na fakultetu/koledžu političkih nauka.

Ni slova o upropašćenoj ekonomiji, koju su ti isti blagoglagoljivi debili razjebali na nesastavne delove. ni slova o dužničkom ropstvu trenutno teškom 40 milijardi dolara, koje su nam uvezli zajedno sa demokratijom i praznim obećanjima o nekoj jebenoj evropskoj uniji. ni slova o sistematskom uništavanju svakog sektora privrede i potpunoj kolonizaciji domaćih proizvodnih kapaciteta. ni slova o nesposobnim gubavcima na vlasti koji su dobri samo da održavaju neku poveću lomaču.

Aj što je depeša površna, kao da je pisana sa namerom da pobudi neosnovani osećaj krivice kod inače depresivnog Srbina, razvednog od analitike i dedukcije, nego budaletina koja je ovo pisala zaista zvuči kao da stvarno veruje da su sve ekonomske nedaće ove zemlje isključivo srpska tvorevina. Turim ih na kurac, ološ su najgori.

Miskonius @Hurp 11.09.2011. 03:41 #358883

Nije tema ovog izvestaja srpska ekonomija i njena propast (btw izvestaj je pisan 2004)
vec nas pasivizam i totalna neaktivnost i nespremnost da ucimo i da se usavrsavamo.
I da nesto preduzmemo, generalno...
Kad Grcima i Francuzima nesto ne valja, naprave lom i blokiraju celu drzavu,
mi sedimo kuci (ili u kaficu) i gledamo `Farmu` (ili slicno neko sranje) i bistrimo politiku o ukucanima
Citat: `UNEMPLOYMENT DOESN`T EQUAL POLITICAL PRESSURE ` tj.
НЕЗАПОСЛЕНОСТ не значи политички притисак
Podneo je Polt izvestaj o privatizacijama, ne brini, znaju oni mnooooogo bolje od nas sta se ovde sve desava
Koliko god da ne volim Ameriku, moram da priznam da nam nije ona najveci neprijatelj, vec nas olos koji se naziva `politickom elitom` i tajkuni.

Hurp Pa to je i poenta 11.09.2011. 04:11 #358884

broj poruka: 19
Kada ljudi nemaju apsolutno nikakvu mogućnost zaposlenja sasvim je normalno da će pasti u totalnu apatiju. Problem depeše je što zamenjuje uzrok i posledicu. Nisu ljudi apatični zbog, kako kaže, kulturoloških i istorijskih i titoističkih razloga, već zato što nemamo privredu, a tu privredu su oni skroz razjebali - što direktno, što dovodeći parazite na vlast. A i da se ne lažemo, nije posao kada ti ja ponudim platu od 20 hiljada mesečno za radnu nedelju od 70 sati, i normalno je da niko neće da skapava na poslu na kome troši više energije nego što može da zaradi da se ishrani i to nije problem mentaliteta, već nedostatka zakona i zaštite radnika, kontrole privatnog sektora, pa čak i jebenog zakona o održanju energije jer nijedno ljudsko biće ne može da živi trošeći više kalorija nego što može da unese, a ima i takvih poslova po Srbiji.

Kada Grcima i Francuzima nešto ne valja oni naprave lom i blokiraju celu državu, ali ovde apsolutno ništa ne valja i nijedan lom i blokada to neće da promeni - jer nam je privreda nula - već samo menjanje celog sistema, a i sam znaš kako to ide.
MaliAbner Re: @Hurp 11.09.2011. 04:35 #358886

broj poruka: 7779
Nisu svi isti, cak sta vise...
Ja se nikako ne mirim sa tim stavom srbalja...
Usput (btw) zato sam ovde gde sam a ne tamo u srbistanu...
Kamo srece da resim to permanentno...
Da predejm negde sa celom porodicom a ne da mi dolaze za letnji raspust i tako to...

Tomato Republic Of Serbia !!!

:: Nije tema ovog izvestaja srpska ekonomija i njena propast (btw izvestaj je pisan 2004
:: vec nas pasivizam i totalna neaktivnost i nespremnost da ucimo i da se usavrsavamo
:: I da nesto preduzmemo, generalno..
:: Kad Grcima i Francuzima nesto ne valja, naprave lom i blokiraju celu drzavu
:: mi sedimo kuci (ili u kaficu) i gledamo `Farmu` (ili slicno neko sranje) i bistrimo politiku o ukucanim
:: Citat: `UNEMPLOYMENT DOESN`T EQUAL POLITICAL PRESSURE ` tj
:: НЕЗАПОСЛЕНОСТ не значи политички притиса
:: Podneo je Polt izvestaj o privatizacijama, ne brini, znaju oni mnooooogo bolje od nas sta se ovde sve desav
:: Koliko god da ne volim Ameriku, moram da priznam da nam nije ona najveci neprijatelj, vec nas olos koji se naziva `politickom elitom` i tajkuni
::
:: http://goo.gl/FS72A
Miskonius Znam kako to ide, i znam da od toga nema nista... 11.09.2011. 04:38 #358887

Bar ne u bliskoj buducnosti...
Sta je problem?
Problem je nas mentalitet da sputavamo svakog ko zeli promene.
Sutra (aj` ne sutra, u ponedeljak recimo) kad bi smo ti ili ja otisli ispred Vlade i urlali na sav glas `Olos, lopovi.. i sl` niko nam se ne bi pridruzio (iako svi o tome misle kao i mi)
Bili bi smo opsti centar podsmeha ili bi nas samo ignorisali, kao da nismo tu (dok nas MUP ne strpa u maricu), ne volje ljudi da im neko kvari dan vec ce sve to da shvate kao povod za zajebanciju, a jos manje vole da misle, jer od razmisljanja samo im dodje lose i onda se zaglupljuju onim sto im se nudi.
Karakteristicno za Srbe je taj kukavicluk i zavist, svi su recimo glasom za nesto, kad treba nesto da se uradi, ne samo sto nigde nikoga nece biti, vec ce svi pomno da posmatraju jedni druge, i ako se neko slucajno usudi da istupi, svi bi ga odmah drustveno zigosali ne bi li se umilili `Glavnima` i jedini povod na reakciju je `kad se dodje do nokata` . sto se desava jednom u 20-50 godina
Glavna parola vladajucih elita (namerno to kazem, svejedno je ko je na vlasti) je `Zavadi pa vladaj` bombardovace nas svakog dana nebitnim informacijama samo da se ne bismo bavili sustinskim stvarima koji nam zivot cine nemogucim.
Tako da je jedino resenje za pojedince, da beze sto dalje odavde...

tortojed `doesn`t equal` u ovom slucaju znaci `ne odrazava` ili `nije u srazmeri sa` 11.09.2011. 09:28 #358892

broj poruka: 11012
i to je zaista zalosno, moram da priznam. Ljudi se ponasaju krajnje `odsutno`, nezainteresovano... U svakom kontekstu: ocuvanje svoga socijalnog statusa, briga o cistoci `okoline`, briga o svojim najrodjenijima, o najblizim susedima...

fisko press 11.09.2011. 11:21 #358899

broj poruka: 180
isti forum ima na press online zašto njihove vesti stalno ubacujete ovde na forum računara
fisko

fisko press 11.09.2011. 11:21 #358900

broj poruka: 180
isti forum ima na press online zašto njihove vesti stalno ubacujete ovde na forum računara
fisko

Antilohije Stvar je prosta 11.09.2011. 13:25 #358912

broj poruka: 689
umesto slobodne trgovinske zone sa EU u kojoj oni nama uvezu razna sranja koja nam u zivotu ne trebaju, kao shauma, head and shoulders i sl. a mi njima ne izvezemo nista, lepo udarimo carinu na sav uvoz, napunimo budzet a ko oce u Srbiju viza bato u redu pred srpskim salerom sa srpskim nadrndanim shalterushama (uberemo i fee za vizu u budzet). Tako nam preduzeca prorade, `postanu konkurentnija`. Jedemo carnex pastetu, peremo se sa albusom i merimom i uzivamo. Ko oce s nama moze u uniju balkanskih drzava. Mi njima soko stark, oni nama josip kras... Mofgu i sloenci ali da napuste EU
Znam da zvuci skroz oportunisticki ali bilo bi nam bolje.

E sad, da tema ima veze sa kompjuterima, normalno udariti carinu i na kompjutere, samo Ei Nish...

oreshac Re: Stvar je prosta 11.09.2011. 13:35 #358913

broj poruka: 485
Svaka ti je ka u Njegosa :)

Moja ala: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1763839

:: umesto slobodne trgovinske zone sa EU u kojoj oni nama uvezu razna sranja koja nam u zivotu ne trebaju, kao shauma, head and shoulders i sl. a mi njima ne izvezemo nista, lepo udarimo carinu na sav uvoz, napunimo budzet a ko oce u Srbiju viza bato u redu pred srpskim salerom sa srpskim nadrndanim shalterushama (uberemo i fee za vizu u budzet). Tako nam preduzeca prorade, `postanu konkurentnija`. Jedemo carnex pastetu, peremo se sa albusom i merimom i uzivamo. Ko oce s nama moze u uniju balkanskih drzava. Mi njima soko stark, oni nama josip kras... Mofgu i sloenci ali da napuste EU
:: Znam da zvuci skroz oportunisticki ali bilo bi nam bolje
:: E sad, da tema ima veze sa kompjuterima, normalno udariti carinu i na kompjutere, samo Ei Nish..
Frantic84 Re: Stvar je prosta 11.09.2011. 13:58 #358916

broj poruka: 587
Samo jedna sitnica...Stark nije nas (Slovenci ga kupise odavno,a mislim da su ga neki Hrvati kupili od njih skoro) :) Mada za slatkise mozemo malo da osposobimo Pionir,a imamo i Bambi :)

AMD X2 4800+
2x1GB 800Mhz Kingston
Asus M2N68 Plus
WD 120GB
Hitachi 250GB
XFX 8500GT :)

:: umesto slobodne trgovinske zone sa EU u kojoj oni nama uvezu razna sranja koja nam u zivotu ne trebaju, kao shauma, head and shoulders i sl. a mi njima ne izvezemo nista, lepo udarimo carinu na sav uvoz, napunimo budzet a ko oce u Srbiju viza bato u redu pred srpskim salerom sa srpskim nadrndanim shalterushama (uberemo i fee za vizu u budzet). Tako nam preduzeca prorade, `postanu konkurentnija`. Jedemo carnex pastetu, peremo se sa albusom i merimom i uzivamo. Ko oce s nama moze u uniju balkanskih drzava. Mi njima soko stark, oni nama josip kras... Mofgu i sloenci ali da napuste EU
:: Znam da zvuci skroz oportunisticki ali bilo bi nam bolje
:: E sad, da tema ima veze sa kompjuterima, normalno udariti carinu i na kompjutere, samo Ei Nish..
Ishmerish Koga bre boli piton sta amerikanci misle o nama??? 11.09.2011. 14:08 #358920

broj poruka: 7285
Evo otvoricu vam oci, ne misle nista, jer vecina ni ne zna gde smo.

Da sam uzimao dolar svaki put kad mi je neko rekao `Where are you from?, Serbia, A Siberia....

Amerikanci nisu ni blizu naseg mentaliteta i ako hocete u globalu da ih posmatrate oni su kao stoka sa velikih farmi, dok su mali izgledaju normalno i ponasaju se normalno, ali cim podju u skolu postaju brainwashed debili koji ne bi mogli ni da pisaju ako im neko ne pridrzi ...

Tako da nama nisu problem oni ili njihovo `misljenje`, vec to sto smo mi postali obicni jebesi koji polako postaju gori od njih, znaci imamo znanje,imamo inteligenciju ali i dalje sedimo ucemereni i cekamo da neko drugi mesto nas uradi nesto i izvuce nas iz ovih govana.

I dosta vise sa ovakvim temema, ako vec nesto hocete ajmo svi lepo do skupstine i da olesimo one lopovcine od zivota, a ne po hiljaditi put da ovde i na slicnim mestima prosipamo pamet preko tastera!

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

ilicstefan Nama sve neko drugi kriv, a mi smo uvek nebeski narod 11.09.2011. 15:08 #358932

broj poruka: 1577
I sada vidim da smo mi krivi za sve ovo što se nama samima dešava. Nije nam kriv kapitalizam, ni socijalizma ni Staljin, ni Tito, nego mi sami.

Pitajte bilo koga ko je nekada radio u vreme 60-ih i 70-ih u državnoj firmi kako se tada radilo, da li su radnici krali iz skladišta firmi i da li su se zalagali samo za svoju korist, a ne za korist firme.

Mi kao nacija smo nacija baraba i jajara koja samo gleda kako će svoj džep da napuni i kako će nekog drugog da pređe i da na kraju ispadne baja. Kada nešto radiš, svi to znaju da rade bolje od teba i imaju nekog rođaka koji to zna bolje čak i od njih. Neopevani smo rasisti, čuveni po lenjosti i tvrdoglavosti.

Evo recimo igram često igru League Of Legends gde sam do sada sreo milion Hrvata, niko mi do sada nije psovao mater četničku, dok se za naše to ni u kom slučaju ne može reći.

Tako je i sa radom i sa samim radnim navikama, svi hoće mesto direktora i platu od 2000 evra čim izađu sa fakulteta, a niko neće da se oznoji da bi stigao dotle.

Sve u svemu bolje da počistimo prvo naše dvorište, a onda da gledamo u tuđe dvorište kako je prljavo. Kao što reče jedan član foruma koji je bio totalno upravu. Ja se još našao pametan da mu popujem a na kraju sam i sam uvideo da je upravu.

League of Legends refferal link

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c58169910790170

toocool re 11.09.2011. 15:09 #358933

broj poruka: 1092
ma sta ga tupi ovaj sa WikiLeaks-a
otkriva toplu vodu
stavi bilo koji narod u situaciju u kojoj je nas narod (da je proziveo isto sto i mi za zadnjih 20 godina pa da ih pitam)
nikad ga nisam gotivio (ovog Dzulijana)
on otkriva svetske zavere
pa ptice na gramana znaju da se svi ratovi vode zbog intresa (para) i da celom planetom vlada jedna mala grupica ljudi, pa kako ih se nakrivi tako i izbijaju ratovi i sva ostala sranja
i sad treba neki baja sa WikiLeaks-a da to nekom predoci
ajde bre
i kao ameri su ovo, ameri su ono
govnari
bacili su nukleraku na japan pre 60 godina, i sta je bilo, nista
bezveze se nerviram, idem da spremim jedan nes, da kuliram malo

p.s. zajebite politicke teme, sto kaze @Ishmerish dosta sa tupljenjem preko tastature nego da se skupimo kod skupstine (skupljao sam se nekolko puta do sad, pa mogu i opet)

http://bit.ly/mx7ZPJ

ilicstefan Re: Koga bre boli piton sta amerikanci misle o nama??? 11.09.2011. 15:12 #358935

broj poruka: 1577
E moj Ish, zar nisi naučio za ove sve godine. Svi su oni lavovi iza monitora, a u stvarnom svetu su samo obični mačići.

I ja sam jednom tako sestrinom društvru predložio da nešto uradimo povodom ove situaciju i da se nešto može uraditi. Naravno svi su odmahivali glavo i govorili: Ma šta može da se uradi, nema šanse ništa da se uradi. Na kraju me je i moja sestra prozvala ludakom. Svi sada gledaju kako da napune svoj džep i da kuckaju na novim Iphone telefonima. Boli njih uvo za sve ostalo.

League of Legends refferal link

http://signup.leagueoflegends.com/?ref=4de5348c58169910790170

:: Evo otvoricu vam oci, ne misle nista, jer vecina ni ne zna gde smo
:: Da sam uzimao dolar svaki put kad mi je neko rekao `Where are you from?, Serbia, A Siberia...
:: Amerikanci nisu ni blizu naseg mentaliteta i ako hocete u globalu da ih posmatrate oni su kao stoka sa velikih farmi, dok su mali izgledaju normalno i ponasaju se normalno, ali cim podju u skolu postaju brainwashed debili koji ne bi mogli ni da pisaju ako im neko ne pridrzi ..
:: Tako da nama nisu problem oni ili njihovo `misljenje`, vec to sto smo mi postali obicni jebesi koji polako postaju gori od njih, znaci imamo znanje,imamo inteligenciju ali i dalje sedimo ucemereni i cekamo da neko drugi mesto nas uradi nesto i izvuce nas iz ovih govana
:: I dosta vise sa ovakvim temema, ako vec nesto hocete ajmo svi lepo do skupstine i da olesimo one lopovcine od zivota, a ne po hiljaditi put da ovde i na slicnim mestima prosipamo pamet preko tastera
:: Lala 4ever!
:: http://fwd4.me/zC
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
MaliAbner Re: re 11.09.2011. 16:34 #358950

@Previse LADAN
Nemoj se uvrediti ali ti bre mnogo znas ali si upravo ono sto depesa kaze LENJ da bilo sta preduzmes zarad promene icega u svom zivotu i zivotu drustva...

@Ishmerish
Ja cisto sumnjam da si ti video prave kvalitetne predstavnke americkog naroda...
Jesi bio u Mexico-u ali tamo ces sresti samo americku gologuziju...
Isto ti je to kad odes u grcku i vidis da se tamo nemci i englezi ponasaju gore nego nasi ali uvek prenebregnes cinjenicu da tamo u tim mestima gde idu nasi letuje njihov sljam te da se taj sljam ne razlikuje od naseg.
Idi malo na Rodos, Skijatos, Krit pa vidi da li su i tamo nemci i englezi takvi kakvi su...
A da bi upoznao amerikance moras malo sa njima da zivis pa da tek onda sudis o njima kakvi su...

Ja se evo ovde u Maleziji druzim sa raznima, nasima (ima nas cetvoro), indijancima tri komada, kinezima ima ih milion, malajcima (sa njima najmanje) i par amerikanaca i kanadjana... ja ne mogu da kezem da su oni isprani mozgovi ali su posveceni stvaranju kinte i to svi do jednog...
Mada sam iskreno receno i ja ovde iz istog razloga...

Sve u svemu da rezimiram moje misljenje o njima je da nisu ispranih mozgova ali da shvataju da sve sto njihova vlada radi radi zarad opsteg dobra njihovih drustava...

Uzmite recimo za primer Singapur oni bre prave vise para nego bilo ko u okruzenju, pokvarenost (korupcija) najmanja na svetu ako te ukvate kao politicara u nekoj aferi odmah te skidaju sa platnog spiska, zemljace za pikavac bacen na ulicu ili ne daj boze za zvaku ako te vidi pandur ima da te oderu propisno makar ti otac bilo ministar u vladi ili predsednik drzave...
Udjes u taksi vozac pita kuda zelite i tek kad mu kazes gde ides on pritisne dugme na taksimetru i na kraju ti da racun za voznju koji mozes da platis i karticom...
Nema teorije da se neko usudi na svercovanje u javnom prevozu posto ne postoji varijanta da udjes u autobus na bilo koja vrata sem na prednja kod vozaca... ako ides na MRT ili MR ili bas nece moci bez touch and GO ili da ne platis vozacu...
Da udjes u radnju i ne dobijes racun nema teorije makar kupio nesto za 1 SGD... sem na zelenoj pijaci...

Srbi su neopevana stoka koja samo trazi pravdu a pravda je kao sto znamo svaka odluka u tvoju korist sve ostalo je cista nepravda... prosto smo genetski modifikovani da se ponasamo ko vagina bez dna koliko god nas jebavaju jos niko dance nije dotakao...

:: ma sta ga tupi ovaj sa WikiLeaks-
:: otkriva toplu vod
:: stavi bilo koji narod u situaciju u kojoj je nas narod (da je proziveo isto sto i mi za zadnjih 20 godina pa da ih pitam
:: nikad ga nisam gotivio (ovog Dzulijana
:: on otkriva svetske zaver
:: pa ptice na gramana znaju da se svi ratovi vode zbog intresa (para) i da celom planetom vlada jedna mala grupica ljudi, pa kako ih se nakrivi tako i izbijaju ratovi i sva ostala sranj
:: i sad treba neki baja sa WikiLeaks-a da to nekom predoc
:: ajde br
:: i kao ameri su ovo, ameri su on
:: govnar
:: bacili su nukleraku na japan pre 60 godina, i sta je bilo, nist
:: bezveze se nerviram, idem da spremim jedan nes, da kuliram mal
:: p.s. zajebite politicke teme, sto kaze @Ishmerish dosta sa tupljenjem preko tastature nego da se skupimo kod skupstine (skupljao sam se nekolko puta do sad, pa mogu i opet
:: http://bit.ly/mx7ZPJ
Antilohije Re: Re: Stvar je prosta 11.09.2011. 16:41 #358952

broj poruka: 689
E da je samo ta jedna sitnica, nego nakotilo se tih `bizmismena` tajkuna sto nasih, sto slovenaca i hrvata, plus nesto malo grka i turaka. Ali ima i za to leka. Sve sto nije grinfild investicija (a to je skoro sve) da placa dodatne poreze. Neka oni to pokusaju da ugradjuju u cenu proizvoda, ali onda im to nece niko kupovati. A sa druge strane da im se da opcija da ulazu u opremu, modernizaciju i otvaranje novih pogona, razvoj menadzment sistema (standardi, softver) i za toliko da im se oprasta taj dodatni porez. Vrlo brzo stvar se sredi, privreda napreduje. I svi imaju sansu, i domaci proizvodjac i seljak.

Nasa ekonomija ide u propast zato sto neko tako hoce a ne zato sto nema resenja. Nasi tupomarosi rade obrnuto, oporezuju gradjane a poklanjaju zemljiste, fabrike pa cak i pare za male plate radnika... I posle 11 godina cvrc Milojka, nema privrednog ambijenta...

:: Samo jedna sitnica...Stark nije nas (Slovenci ga kupise odavno,a mislim da su ga neki Hrvati kupili od njih skoro) :) Mada za slatkise mozemo malo da osposobimo Pionir,a imamo i Bambi :
:: AMD X2 4800
:: 2x1GB 800Mhz Kingsto
:: Asus M2N68 Plu
:: WD 120G
:: Hitachi 250G
:: XFX 8500GT :
:: :: umesto slobodne trgovinske zone sa EU u kojoj oni nama uvezu razna sranja koja nam u zivotu ne trebaju, kao shauma, head and shoulders i sl. a mi njima ne izvezemo nista, lepo udarimo carinu na sav uvoz, napunimo budzet a ko oce u Srbiju viza bato u redu pred srpskim salerom sa srpskim nadrndanim shalterushama (uberemo i fee za vizu u budzet). Tako nam preduzeca prorade, `postanu konkurentnija`. Jedemo carnex pastetu, peremo se sa albusom i merimom i uzivamo. Ko oce s nama moze u uniju balkanskih drzava. Mi njima soko stark, oni nama josip kras... Mofgu i sloenci ali da napuste EU
:: :: Znam da zvuci skroz oportunisticki ali bilo bi nam bolje
:: ::
:: :: E sad, da tema ima veze sa kompjuterima, normalno udariti carinu i na kompjutere, samo Ei Nish..
Ishmerish @Mali A 11.09.2011. 16:55 #358955

broj poruka: 7285
Negde ti je promakla cinjenica da sam obisao celu Ameriku u procesu(DC/MIA/CHI/DEN/LA/SD),tako da vrlo dobro znam o cemu pricam.

Dalje kada sam bio u Meksiku i na Karibima bila je sezona, tako da sam na brodovima imao sve moguce klape Amera,od sirotinje do bogatasa.

Ta zabluda da ako sam u Meksiku imam Hisp. populaciju na brodu je notorna glupost, cak sta vise na Karibima ih je bilo oko 30%, a u Meksiku bar 90% cistih Amera.Tesko je objasniti ovde koliko Amerikancima znaci Cabo San Lucas,ako ikako mogu da biraju prvo ce to mesto izabrati za odmor.

Poenta: Pojedinac moze biti pametan ali je masa u globalu glupa,ne bitno koje su nacionalnosti.Jedina razlika je sto kod njih na 30 morona dolazi jedan prosecan, medjutim kada imas populaciju od ~260 miliona moras imati i normalne, a vecinom su ti normalni skontali gde zive i zato ih imas rastrkane po svetu,trbuhom za kruhom.Ne zaboravi jos nesto gde god odu oni ce biti Ameri i imace povlasteni tretman u odnosu na sve nas, a u Americi su oni samo jedni od milion.
Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

Flynn ... 11.09.2011. 18:04 #358967

broj poruka: 249
Meh......vidjenje pojedinca ili manje grupe pojedinaca..
Nemojmo generalizovati i trpati sve u isti kos.
Ima istine u tom tekstu, ali ima i dosta generalizacije kao sto rekoh.
U principu jeste tacno da u Americi roditelji od malih nogu govore deci da moraju da se osamostale i zarade svoj hleb dok se kod nas to ne forsira.
Realno tesko (skoro pa nemoguce) se dolazi do boljih poslova u Beogradu ako nemate vezu da vas pogura. I onda je logicno sto imamo toliko ljudi koji tokom podneva sede u bastama kafica i hvataju zjale........
A sto se tice izlazaka na splavove i klabinga........ko voli nek izvoli, generalno Srbi vole provod sta da se tu radi.
Inace ziveo sam u Americi pa mogu da povucem paralele

MaliAbner Ne nije mi promakla cinjenica da si OBISAO celi gringo land... 11.09.2011. 18:19 #358971

Ali obici i ziveti nije isto... ne mozes ti njih tek tako upoznati... cak i kad si dugo tamo to tesko ide...
Oni su poprilicno zatvoreni za druzenje bar ona normalna populacija...
A oni drugi su gologuzija koja je ista kao i gologuzija kod nas...

Pa samo je dovoljno da se okrenes preko ramena i pogledas sta ti sugerise mimikom kad mu okrenes ledja... e to je klasican srbih...

Sreca tvoja da se malo obisao sveta i video kako je drugde pa mozes imas reper za poredjenje...

Isto tako je jedan moj drugar otisao da radi na brod kao konobar, i pre nego je otisao tamo tvrdio je da je srbistan keva... a onda je nakon povratka malo korigovao svoje stavove... nekako mu je sve pomalo otuzno u srbistanu...

Generalno mi sami smo najvise krivi za takvo stanje u nasem drustvu... niko bre nema ambicije da nesto uradi svi se zadovoljavaju mrvicama samo da ih niko ne dira... MA UZASNI SMO KAO NAROD... i obozavamo da kukamo nad svojom sudbinom koju nismo u stanju da uzmemo u sopstvene ruke i nesto promenimo... KO DA SMO MAZOHISTI !!!

Ali su zato gringosi GLUPI a mi smo najpametniji... a vidi gde su oni a gde smo mi...

Mozda je problem sto imamo mnogo prepametnih naspram njih pa ne mozemo da se dogovorimo ko je najpametniji dok oni slede onu saku jada koju imaju i to je to...

Pametan Tadic, pametan Nikolic, pametan Palma (on se jos i trudi), Djuric iz cete parizana, Vladan Lukic iz zvezde itd... a u stvari sve debil do debila ko u onom filmu sa Piter Selersom gde je on mentalno zaostali bastovan koga spletom nesrecnih okolnosti proizvedu u ekonomskog gurua pa ga posle slusaju ko da moze nesto pametno da kaze i sto je jos crnje sve to sprovode u delo...

imarkovic Re: Ne nije mi promakla cinjenica da si OBISAO celi gringo land... 11.09.2011. 18:46 #358974

broj poruka: 19078
glupi nisu sigurno, ali tesko da su obrazovaniji i pametniji od nas Srba, to je cinjenica, a ne nacionalno mudrovanje, a ono sto mi nemamo a oni imaju, a sto ih je i uglavnom dovelo tamo gde jesu je disciplina i kultura.

:: Ali su zato gringosi GLUPI a mi smo najpametniji... a vidi gde su oni a gde smo mi..
:: Mozda je problem sto imamo mnogo prepametnih naspram njih pa ne mozemo da se dogovorimo ko je najpametniji dok oni slede onu saku jada koju imaju i to je to..
:: Pametan Tadic, pametan Nikolic, pametan Palma (on se jos i trudi), Djuric iz cete parizana, Vladan Lukic iz zvezde itd... a u stvari sve debil do debila ko u onom filmu sa Piter Selersom gde je on mentalno zaostali bastovan koga spletom nesrecnih okolnosti proizvedu u ekonomskog gurua pa ga posle slusaju ko da moze nesto pametno da kaze i sto je jos crnje sve to sprovode u delo..
:: Tomato Republic Of Serbia !!!
toocool Re: Re: re 11.09.2011. 19:13 #358977

broj poruka: 1092
nemaj ja sta da se vredjam, ali tvoja izjava nije zdravorazumska
ne tvdrim ja da mnogo znam, znam samo ono sto i vecina
a u istu ruku ne primetih da se ta vecina pobunila protiv te shachice ljudi koji vladaju svetom
(mislis da svaba ne zna isto to, pa naravno da zna ali nije izasao na ulicu da blokira saobracaj zato sto jedan covek ima u vlasistvu pola nemacke, nego radi i cuti)
i za kraj, tema je isuvise kompleksna da bi raspravom moglo da se dodje do nekog resenja

http://bit.ly/mx7ZPJ

:: @Previse LADA
:: Nemoj se uvrediti ali ti bre mnogo znas ali si upravo ono sto depesa kaze LENJ da bilo sta preduzmes zarad promene icega u svom zivotu i zivotu drustva..
Flynn Re: Re: Ne nije mi promakla cinjenica da si OBISAO celi gringo land... 11.09.2011. 20:03 #358985

broj poruka: 249

:: glupi nisu sigurno, ali tesko da su obrazovaniji i pametniji od nas Srba, to je cinjenica, a ne nacionalno mudrovanje, a ono sto mi nemamo a oni imaju, a sto ih je i uglavnom dovelo tamo gde jesu je disciplina i kultura

Uvek mi je bio zanimljiv argument `Pa oni su glupi`
A niko da objasni sta mi imamo od silne pameti.
Ja samo gledam kako ko zivi a cinjenica je iako je kriza tamo postoje vece mogucnosti
za zaposljavanje u struci i ako covek zna sa parama moze lepo da se zivi.
A ovde...........sta da kazem......zavrsis fakultet i molis boga da dobijes posao za 300 eura.
Mozda smo bistirji kao narod i znamo da nadjemo vecinu zemalja na mapi sveta ali smo beda.
Istina nase skole su tezi, kod njih je fakultet kao kod nas srednja skola pa i lakse jer se uglavnom sve polazhe sa ponudjenim odgovorima u formi testa.
Upravo sto kazes imarkovic imaju disciplinu i najbitnije...........kulturu.....ljudi tamo nisu seljacine kao kod nas. A previse ima olosha u Beogradu, previse
gile23 ... 11.09.2011. 20:07 #358987

broj poruka: 9121
Kontam ja da narod nema posla, ali skoro uvek kada prodjem kroz centvar grada (unutrasnjost) radnim danom kafici puni.

Odem u Bec prodjem uvece radnim danom, ili u toku dana radnim danom, samo je pun Mac i tako ta brza hrana, ostalo sve prazno, sve je tacno u sekund, guzve nigde pogotovu saobracajne. Sto se tice cistoce, nemam zamerke, kontejner nisam nigde video na ulici. Novine se ne prodaju na trafici, nego u plasticnim kesama iz kojih mozes da izvuces novine / casopis bez problema da ne platis iako iznad pise cena od 1e, niko pomislio nije da to uzme za dzabe.

Cinjenica je da bi se ovde uvela kultura, treba samo da se lupi debelo po dzepu i prakticno nista vise. Bili mi u Grckoj (Solunu) i hteli da predjemo na drugu stranu ulice, 4 trake samo sibaju automobili, nigde pesackog niti nekog podzemnog prolaza na vidiku. Policajac vidi sta hocemo, covek izlazi iako ga nismo pitali na sred ulice, zaustavlja 4 trake bez pardona samo da bismo nas trojica / cetvorica presli na drugu stranu puta i zahvalismo se coveku.

@imarkovic Cinjenica je da je nase obrazovanje (osnovno - srednje) solidno, ako neko zeli stvarno nesto da nauci vecina profesora ce izaci u susret, ali ako govorimo o visem obrazovanju, postoje neki univerziteti preko sa kojima mi stvarno ne mozemo da se merimo (Oxford, Harvard, MIT itd. itd.). A to sto kazes obrazovaniji, tamo je selekcija za univerzitet ogromna. Cale od jednog decka preko je milioner, decko je za 18.-ti rodjendan dobio Cadilac Escalade = 100 000 e, on je bio u privatnoj skoli, okinuo je razred bez pardona iako je tu privatnu skolu debelo platio.

Inace imamo i mi privatne fakultete, ja sam cuo da je jedan covek kod mene u gradu jedan privatni fakultet zavrsio za 3 meseca, prica javno zena, ja slusam ne verujem,... Mi smo prirodno inteligentni sto je sasvim druga stvar, ali to je samo predispozicija, da bi postao neko i nesto moras da ulozis dobar trud i rad.

Strasno je to sto se vecina naroda zaglupljuje neki turskim, spanskim itd. serijama. Juce cuh da je jedan u gradu izbacio 40` LCD TV kroz prozor zahvaljujuci turskim serijama i nepodgrejanom rucku prethodnih 10 dana. Taj TV je lik kupio na rate, nije nikakav budzovan.

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
aco Sto gubite vreme? 11.09.2011. 22:01 #359000

broj poruka: 2788
Iskreno mene zabole k**** za Amerikance i njihova sranja. Evo od sutra kod mene u skoli casovi 45minuta, prvi put posle onog zemljotresa 3. novembra prosle godine sto je bio u Kraljevu i meni nije jasno kako cu da se naviknem na to! Inace do sad su bili 25minuta cele godine

AAAAAAAAAAAlo Cadjenovic,odmori malo. Sta mi skices tu ko pekinezer neki!!!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647697.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs