Jel moze neko da pomogne oko nekog sajta sa dalekim tj. opsirnim istorijatom zemljotresa? Trazio sam nesto, ali ne snalazim se bas. Ako neko zna, molim da pomogne. Dakle neke proverene informacije o zemljotresima u 20-om veku, preciznije prve polovine dvadestog veka. :) Jeste malo glupavo, ali ako neko zna, ako ima neki oficialan sajt ili tako nesto... Hvala....
Hvala u svakom slucaju, ipak sam nasao nesto na guuuugglu! :D Nesto istrazujem sebi za dusu, neke stvari me interesuju pa zato... Nije mi samo jasno kako su moglu da izmere i otprilike jacinu zemljotresa u 17,18 veku!?
:: Pa šta ti tačno treba, tu imaš listu većih zemljotresa u 20-om veku sa sve jačinom i brojem žrtava, šta bi ti još :: :: ::
Pa to se meri po posledicama koje ostavlja i po onome sto izmere aparati. Imaš dva nacinja merenja. http://forum.burek.com/rihterova-i-merkalijeva-skala-t92424.html Zato su i po ostecenjima i odredili koliki je bio neznam u 1 veku pre nase ere mislim ako imaju opise oštecenja :)
:: :: imena kolega, imena ! :: :: :: Pa šta ti tačno treba, tu imaš listu većih zemljotresa u 20-om veku sa sve jačinom i brojem žrtava, šta bi ti još :: :: :: :: :: ::
:: Pa to se meri po posledicama koje ostavlja i po onome sto izmere aparati. Imaš dva nacinja merenja. :: http://forum.burek.com/rihterova-i-merkalijeva-skala-t92424.htm :: Zato su i po ostecenjima i odredili koliki je bio neznam u 1 veku pre nase ere mislim ako imaju opise oštecenja : :: :: ::
Off, ali da upozorim. Najavljuju veliki zemljotres u prolece 2016, zahvatice Bg, ja sumljam na haarp, jer Bg nije na takvom zemljistu... Cak sam ga i sanjao, zlo...
Ne bih da se ova tema pretvori u neki shit o kraju sveta i tako to... Samo da upozorim!
:: Off, ali da upozorim. Najavljuju veliki zemljotres u prolece 2016, zahvatice Bg, ja sumljam na haarp, jer Bg nije na takvom zemljistu... Cak sam ga i sanjao, zlo.. :: :: Go Go Go !! :: ::
:: Off, ali da upozorim. Najavljuju veliki zemljotres u prolece 2016, zahvatice Bg, ja sumljam na haarp, jer Bg nije na takvom zemljistu... Cak sam ga i sanjao, zlo.. :: :: Go Go Go !! :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.