Сад, није занимљива веб адреса али надам се да се нико неће љутити. Елем, тражим неки програм вежби за одраз али да ако је могуће он буде комплетан, јер нпр. на јутјубу све проналазим уводе или рекламе за понуде тренинга... Нашао сам Jump bible али ми нешто не улива поверење, имате неки предлог?
koje si god ? koji sport? kolko dugo treniras? kg/visina? da li ti treba brzina reakcije ili tipa povecanje odraza za nekih 4-8 cm recimo.. ?
Air alert III je okej program ali ga treba dozirati u odnosu na svoje mogucnosti.. AA IV mislim da je izashao ali nisam imao prilike videti koncept niti ga probati tako da ti to ne mogu preporuciti jos
Ма 25 имам, 180/80, немам вишка ни грам..бакет рекреативно годинама, могу да закуцам него бих да извучем мало више ако је могуће, па реко ако неко случајно озбиљно познаје материју. =) Знам одавно за Air alert али је деструктиван програм и напредак је једино очигледан у уништвању зглобова. Оно ко прође а не повреди се алал му вера, хибрид је за десет. Онда силна понављања, катастрофално мало дана за одмор, бре цепање мишића а не изградња , необраћање пажње на исхрану и унос одговарајуће количине протеина...
Укратко, само вежбе су ми потребне, остало све држим у малом прсту( ваљда не звучим препотентно хех =) ) Надам се да ћу наћи још саговорника...
Samo polako. Ja sam sa 145 kg i sa 180 cm, spustio na 93 za 5 mjeseci, ali ne mogu da zakucam jos. Fali mi 2 -3 cm i bice kako treba. Zapustio sam se 6 godina, i sada je tesko sa 34 godine da se dovedem u red, tako da i tebe sa 25 god razumem. Trazi vezbe od Nat su kau jump(.ebi ga ne znam kako se pise na korejskom ili japanskom, ali tako izgovaraju). Oni su najveci majstori. Sjecam se 1990 godine, kada sam bukvalno vidio da lik skoci i otkine nogom posudu na 3m, a bio nizi od mene( i tada sam bio 180 cm). A sto se tice zglobova povodom Air-a to si u pravu, Pretjerao sam sa treninzima i iskocila mi je casica na kolenu i vise od pola se rotirala. Neopisiv bol, kao da ti neko zabije noz u grudi, pa polako vuce gore i samo malo ga opet zabija u ranu pomalo, isti osjecaj. Dok sam dosao do bolnice koleno mi je licilo na loptu. Ako se samo rekreativno bavis, nije vrijedno toga. Osim, ako ne zelis da dokazes samom sebi, kao ja, ali nemoj da se sjebes, naravno, kao ja. Sada sam usporio sa treninzima, posto je za starce kao ja malo previse 5 sati treninga dnevno, a nisu nista ekstremno radili 6 godina, pa bi sve u 6 mjeseci da postignu. Pripremam se za Afganistan, posto je ovdje sve puklo, a tamo ima posla, pa reko da se dovedem u red, nece skoditi. operator
ja sam trenirao kosarku 14 godina i imao par velikih povreda skocnog zgloba i levog i desnog... nakon toga sam primetio da mi je i odraz smanjen za vishe od 5 cm shto je dosta... sad bacim basket tu i tamo kad mi vreme dozvoli.. uglavnom sam u toj materiji vec par godina, studiram sports science pa mogu i pitati neke profove na faxu koji stvarno znaju nesto pa ti javnem rezultate... radio sam AA 3 ali sam odustao naravno nakon mislim 13. nedelje a i par nedelja unazad sam zabushavao jer sam bio svestan posledica.. dobio sam bolju brzinu reakcije i mozda par cm odraza sto mi je svakako dobro doslo.. takav trening je okej kao sto sam i rekao ali ne u tako malom vremenu.. 3x nedeljno sa manjim brojem ponavljanja ili 2x nedeljno sa nesto manjim brojem ponavljanja mislim da bi bilo sasvim okej... kad se naviknes mozes dodati vrlo malo opterecenja i jos smanjiti broj bonavljanja jer je sa opterecenjem jos veci postotak povreda.. ali kad dodjes do nekog platoa moras menjati trening.. uglavnom pliometrija je tata mata za takve stvari!
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.