Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Kome se zaliti?
STRANA 1 OD 1
Antilohije Kome se zaliti? 07.12.2011. 05:44 T41845

status: user
broj poruka: 689

Ljudi ovo nije vezano za ICT ali je vezano za to da ja na internetu ne mogu da pronadjem informaciju, pa ako neko zna da mi pomogne.

Naime u zgradi coveku curi voda iz sanitarnog cvora ili jbmlga odakle i sliva se na nize spratove. Ganjali smo se jedno 3 meseca sa njim po stepenistu, on se `barnio` te nema novaca, sitna deca, krupna zena itd. i na krau smo svi skupili po neke sitne pare, doveli majstora i on je izlupao kupatilo i nesto popravio. To se desilo nakon sto je se fleka spustila 4 sprata!?!? Prodje od tada nekoliko godina i evo ga opet slican slucaj i to izgleda iz istog stana. Ako bude ko prosli put resicemo na leto...

Pa eto moje pitanje ako neko zna, na koju adresu se obratiti (tipa komunalna inspekcija i sl.) da se stvar resi efikasno, ali da ne budu privatne parnice koje traju po 10 godina...

Unapred hvala i izvinite na zloupotrebi ali sta god mi treba znam da ce ovde neko znati da pomogne.

pozz
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladats Re: Kome se zaliti? 07.12.2011. 06:43 #382567

broj poruka: 4537

Pozovite Komunalno-stambeno preduzece i kazite im da imate poplavu u zgradi.
Oni ce poslati vodo-instalatere dezurne a vi cete platiti od novca za odrzavanje zgrade [ ako covek nema ]

Jos nesto.Ako ti predsednik kucnog saveta kaze da nemate novac za odrzavanje zgrade- Laze.
Vama se to skida sa racuna infostana svaki mesec.
pajsgudgud Komšinica iz zgrade pored je predsednica kućnog saveta... 07.12.2011. 07:27 #382568

broj poruka: 3746
i tako je renovirala svoje kupatilo .), kao i veći deo stana. Dakle ne mora ni poplava da se dogodi. Preventiva daje bolje rezultate.
support normality

vladarko Kada se nama tako nešto (u zgradi) desilo, 07.12.2011. 09:35 #382585

broj poruka: 4228
a u zgradi plaćamo Održavanje zgrade kroz Infostan, došli su iz Hitnih intervencija (Infostan). Nismo ništa platili, a onima koji su osigurali stan kod Dunava osiguranje je u roku od 2 nedelje dalo neku kintu (krečenje oštećenih površina).

Primer koji je pajsgudgud naveo je čudan, ali moguć: naime, savet stanara može da odluči da ne plaća čišćenje zgrade, održavanje zgrade, da to prijavi infostanu i da sredstva sakuplja samostalno ili da ih ne sakuplja uopšte. Moje mišljenje je da je bolje svakog meseca davati po malo i sređivati jednu po jednu stvar koja je problem, a tiče se, bilo pojedinca, bilo svih stanara. Naravno, možda pajsgudgud-ova komšinica nije u tom fazonu.

Pozdrav!

Vlada

metalpirat najbolja varijanta je infostan 07.12.2011. 14:03 #382638

broj poruka: 490
Ako treba da se nesto sredi, neka se lepo pozove komunal i prijavi kvar.

Sto se samog placanja tice opet je najbolja varijanta infostan, sakupljanje novca i popravljati zgradu je bezveze. Prvo sto mora da se angazuje neko ko ce svaki mesec da ide od stana do stana i da trazi pare. Stanare ima da jurite stalno i uvek ce biti onih koji nece da placaju. Kad treba neka veca popravka da se radi, docice do svadje. Nece svi da daju 1000din kako bi se sakupilo i saniralo nesto vece. Ovako infostan sve to regulise. Mada infostan lepo to teoretski radi, u praski treba i njih gnjaviti.

Intel 2500K 4.5, MSI 67A - GD55, Mushkin 2x4GB cl9 1600mhz, HDD WD 750gb,WD 500gb,1000gb,Gygabyte Nvidia 470 OC,Sound Blaster Audigy 2, CM RP 1000W, HAF 932, HPZR24W, Logitech 530x, Logitech MX revolution, LG Blu Ray RW, Netgear 150N.

markisha GS 07.12.2011. 21:32 #382765

broj poruka: 173
Antilohije veoma dobro sam upoznat u rad Gradskog stambenog preduzeca i mogu ti iz prve ruke reci par stvari koje ti mozda nece pomoci al ce ti reci na cemu si.
Gradsko stambeno odrzava samo zgrade koje imaju ugovor sa gradskim stambenim.U zavisnosti od dogovorenog u ugovoru stoji sta se placa i sta se odrzava a to su:ciscenje stepenista i lifta,odrzavanje ZAJEDNICKIH elektro i vodovodno-kanalizacionih instalacija i celokupnog lift postrojenja, hidrofora ako ga ima u zgradi.Pri potpisivanju se definise sve tako da neke zgrade imaju samo ugovor o ciscenju stepenista a ostalo odrzavaju u svojoj reziji.

Znaci ako imate ugovor sa gradskim stambenim mozes pozvati ( 353-7777) i objasniti o cemu se radi.Ukoliko operater call centra ustanovi kroz vas razgovor da je problem na zajednickim instalacijama poslace majstore i oni ce otkloniti problem.Ukoliko je lokalan kvar to jest problem na instalaciji tvog komsije majstori nece izaci na teren i tvoj komsija je duzan da to curenje sam otkloni tako sto ce privatno da angazuje nekoga da to sredi.

Za sve ostalo je nadlezan sud itd.
Stanovi su nuzno zlo jer uvek zavisis od komsjie, jos ako imas posla sa budalama onda to bude pakao.
Nadam se da sam ti pomogao.

Pozdrav!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs