Težak je malo Dubstep za svariti ako ga ne gotivite, kao i drugi ekstremni pravci muzike. Ni ja nisam nešto u tom fazonu ali neću propustiti Skrillex u septembru. A što se tiče SOPA, sve više se diže kuka i motika, to je jasno.
DubStep slušam i pratim od 2006-07.Sad u zadnjih 2-3 godine taj pravac je bukvalno explodirao svuda u svetu i postao mejnstrim,a polako se dovukao i kod nas.E sad jako velika razlika je DubStep do 2007 i sad što je kao IN.Inače taj pracac vuče korene iz 2steppa,UK Garage-a i Grame-a i nastao je početkom 2000 u južnom Londonu.Inače muzika se zasniva na wooble basovima i bass je u prvom planu,a propratni zvukovi sporedni.E sad kao i u drugim muzičkim pravcima,uvek ima producenata koji upropaste neki muzički žanr,mislim na Skrillex-a(što je Srdoch spomenuo),Borgore-a,Dasik...
A zašto je onda odgovor adresiran na mene? Znam dobro šta je Dubstep.
:: DubStep slušam i pratim od 2006-07.Sad u zadnjih 2-3 godine taj pravac je bukvalno explodirao svuda u svetu i postao mejnstrim,a polako se dovukao i kod nas.E sad jako velika razlika je DubStep do 2007 i sad što je kao IN.Inače taj pracac vuče korene iz 2steppa,UK Garage-a i Grame-a i nastao je početkom 2000 u južnom Londonu.Inače muzika se zasniva na wooble basovima i bass je u prvom planu,a propratni zvukovi sporedni.E sad kao i u drugim muzičkim pravcima,uvek ima producenata koji upropaste neki muzički žanr,mislim na Skrillex-a(što je Srdoch spomenuo),Borgore-a,Dasik.. :: :: Početak DubStep- :: :: http://goo.gl/HYx8 :: :: Današnji DubStep(filth :: :: http://goo.gl/AoIV :: :: Domaći izdajnic :: :: http://goo.gl/mBtC :: :: Ne znam zašto sam sve ovo pisao,ali možda nekog i interesuje x :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa sad, da je ekstreman i nije nešto, meni ponekad leži, uglavnom ne.. :: :: :: :: :: ::
Verovatno greškom zato što je citiraj i odgovori jedno pored drugog...
:: A zašto je onda odgovor adresiran na mene? Znam dobro šta je Dubstep :: :: :: :: DubStep slušam i pratim od 2006-07.Sad u zadnjih 2-3 godine taj pravac je bukvalno explodirao svuda u svetu i postao mejnstrim,a polako se dovukao i kod nas.E sad jako velika razlika je DubStep do 2007 i sad što je kao IN.Inače taj pracac vuče korene iz 2steppa,UK Garage-a i Grame-a i nastao je početkom 2000 u južnom Londonu.Inače muzika se zasniva na wooble basovima i bass je u prvom planu,a propratni zvukovi sporedni.E sad kao i u drugim muzičkim pravcima,uvek ima producenata koji upropaste neki muzički žanr,mislim na Skrillex-a(što je Srdoch spomenuo),Borgore-a,Dasik.. :: :: :: :: Početak DubStep- :: :: :: :: http://goo.gl/HYx8 :: :: :: :: Današnji DubStep(filth :: :: :: :: http://goo.gl/AoIV :: :: :: :: Domaći izdajnic :: :: :: :: http://goo.gl/mBtC :: :: :: :: Ne znam zašto sam sve ovo pisao,ali možda nekog i interesuje x :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Pa sad, da je ekstreman i nije nešto, meni ponekad leži, uglavnom ne.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
@Mortificat Pa napisao sam ekstreman jer nije baš za svakoga, i ipak ide malo u krajnost što se tiče elektronske muzike. I meni retko kad leži, mada slušam daleko ekstremniju muziku od te, ali mislim da će biti interesantno uživo.
@drum Hvala na informacijama. Kao što sam i naveo nisam nešto upućen u taj pravac ali mogu da nađem ponešto meni interesantno u njemu, i ako ga ne slušam. Poslušaću ovo što si ostavio, svakako. I da, + za peru!!! .)
@RamizBoy Baš zato sam i napisao `težak je za svariti ako ga ne gotivite`, jer je puno ljudi koji su spremni da pljuju neki muzički pravac samo zato što im se ne sviđa. Mene kada neko pita šta slušam trudim se da izbegnem odgovor, jer mi je to daleko jednostavnije nego da slušam pitanja tipa: `šta to leba ti vidiš u toj muzici?` ili konstatacije tipa: `ma to je samo gomila buke i urlanja`. Ako ti se ne sviđa to što je cokla postavio onda ne znači automatski da je to katastrofa. Eto meni se na primer ne sviđa bluz, ali ga nikad ne pljujem jer sam ipak svestan njegove muzičke vrednosti i uticaja. Za mene bi se na osnovu onoga što slušam po automatizmu moglo reći da mrzim narodnjake, što nije tačno. To što ih ne slušam ne znači da ih mrzim.
ja mogu da slusam skoro sve muzicke pravce ali naravno ono sto mi se svidi. Cak ako kupim album nekog izvodjaca, ja ne volim njega i retko kad mi se svide sve pesme obicno je to 4-5 pesama sa albuma koji ima 13-14 pesama. Ali nikad necu moci da svarim `pesme` u koima se pominju krvave lobanje, kosti, krv...
Prijatelju, pa u kojoj od dve pesme koje sam preporucio se pominju `krvave lobanje, kosti, krv...`? ako aludiras na omot benda Brutal Truth, to su sve fotografije istinitih prilika koje su izazvali ljudi! nadam se da se neces ljutiti, ali kad tako pricas, zvucis k`o moj cale dok je pokusavao da uoblici moj ukus :)
ima tu jos nesto: cim slusalac pokusava da odredi pravac muzike koju slusa...tu meni uvek nesto ne stima ako tonovi iz jedne muzicke kompozicije ne mogu da sacine makar jedan kompleksniji akord (makar to) onda ta kompozicija ne zasluzuje da se zove muzickom!
@srdoch uuuu, do jaja! slicni su mi sa Slowmotion Apocalipse o`ma` se bacam na download!
:: Prijatelju, pa u kojoj od dve pesme koje sam preporucio se pominju `krvave lobanje, kosti, krv...`? :: ako aludiras na omot benda Brutal Truth, to su sve fotografije istinitih prilika koje su izazvali ljudi :: nadam se da se neces ljutiti, ali kad tako pricas, zvucis k`o moj cale dok je pokusavao da uoblici moj ukus : :: :: :: ima tu jos nesto: cim slusalac pokusava da odredi pravac muzike koju slusa...tu meni uvek nesto ne stim :: ako tonovi iz jedne muzicke kompozicije ne mogu da sacine makar jedan kompleksniji akord (makar to) onda ta kompozicija ne zasluzuje da se zove muzickom :: :: @srdoc :: uuuu, do jaja :: slicni su mi sa Slowmotion Apocalips :: o`ma` se bacam na download :
Ok, i ja se slažem sa tim, mogu da konzumiram bilo koji pravac osim metala ali samo odabrano, što mi leži. To za kosti i krv su klasične predrasude. Mogu na prste jedne ruke da ti nabrojim metal bendove koji u pesmama pominju to. Sve ostalo je daleko iznad. Pitanje je i šta ti se ne sviđa kod metal muzike. Da li je to sama muzika, glas ili tematika? Čak i meni kod nekih bedova koje slušem smeta tematika (satanizam i ostala sranja) ali jako je dobra muzika pa na tekst i ne obraćam pažnju. Recimo http://www.youtube.com/watch?v=Mqsd5Z8-czg Gomile mojih ortaka koji su me ismevali zbog muzike dok sam bio klinac sada uzimaju od mene razne bendove da slušaju jer im se sviđa. Jednostavno treba biti otvorenog uma za sve, a ne izgraditi barijeru prema nekom pravcu iz čistih predrasuda.
:: ja mogu da slusam skoro sve muzicke pravce ali naravno ono sto mi se svidi. :: Cak ako kupim album nekog izvodjaca, ja ne volim njega i retko kad mi se svide sve pesme obicno je to 4-5 pesama sa albuma koji ima 13-14 pesama. Ali nikad necu moci da svarim `pesme` u koima se pominju krvave lobanje, kosti, krv.. :: :: :: SkyFire and tortojed CIGANI : :: ::
@cokla Poslušaću baš taj Slowmotion Apocalipse, kontam da će mi se svideti ako liče na As Blood Runs Black. Odslušaj ti baš taj album Allegiance jer je brutalan. Imaju i novi Instinct ali mi nije toliko sjajan kao ovaj. Prilično mi se svidela ta kombinacija MelodicDeath-HC. A sviraju ko zmajevi!!!
Letos otpadamo kod ortaka,pijemo itd.,i bane nam neki okoreli metalc iz kraja,ono Slayer majica,Slayer logo na `fonu...Nestane nam piva i on i ja idemo da se snabdemo.Prolazimo pored crkve i lik se ladno 3 puta prekrsti.Ja ga gledam onako začudjen i ne verujem.Iako ne slušam metal,znam da su Slayer bili medju prvim bendovima koji su počeli da satanizam i ta sranja promovišu kroz muziku. Navoručenije:nemojte suditi nekom na osnovu toga kako se oblače i kakvu muziku slušaju.I fanovi Slayer-a veruju u Boga.
@drum & srdoch Odlični primeri, generalizovanje i simpifikovanje pripadnosti određenom sociološkom ili reliijskom entitetu je nemogućnost izlaska iz društvenih okvira/stereotipa koje nam nameće sredina. Mogu slobodno da kažem da sam za vreme slušanja metala(poslednjih 15-16 godina) došao do sopstvene religijske i duhovne prosvećenosti. Što reče drum: `I fanovi Slayer-a veruju u Boga`. Doduše nisam bio neki fan Slayer-a nikad, ali sam ih poštovao.
Mozda sam gledao i suvise globalno. Ovo sto sam ja cuo u zivotu os HM je nekoliko pesama i to onako iz zajebancije al nisam ja pustao nego jedan lik pustao nama 20ak da i mi cujemo to. I naravno sve mi se to smucilo i nastupi koje gledam na snimcima su mi odvratni ii ti glasovi i mnogo toga. A nisam odslusao ove tvoje pesme samo mal pocetak. A to za satanizam no koment.
Haha i pre nego što sam kliknuo predpostavio sam da je Skrillex... Nedavno sam bio u Petrovcu na nekoj privatnoj zurci kod May Misery,mislim da znaš ko je i sva ta ekipa što je tamo bila su tu negde tvoje godište i isprali su mi mozak njime.Od 10 stvari što puste,7 ili 8 je od Skrillex-a.Taj čoban najblaže renčeno i još par pojedinaca su upropastili jedan muzički pravac koji je imao jako dobar potencijal da napravi revoluciju elektronskoj underground muzici,a mnogi su baš krenuli njegovim stopama. Aj da ne palamudim više,javi se kad dođeš iz S.,pa da popijemo to pivo.Poz!
:: Evo jedne, koja mi se svidja... Volim ovakvu muziku ali nemam zivaca ponekad... : :: http://www.youtube.com/watch?v=2cXDgFwE13g&feature=relate :: :: :: :: Najjači mi je natpis na ulazu u NS tamo negde preko puta pumpe Vještic :: :: :: :: Punk`s нјет мрта :: :: :: :: :: :: :: Punk`s not dead :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.