Svaka cast svim nasim sportistima osim ...fudbalerima. Oni su...
27.01.2012. 22:07
status: user broj poruka: 11012
gori i od politicara. Sramota je sto se, uz fudbal, za druge sportove skoro i ne zna (a svetska smo sila u njima: karate (i zene i muskarci), dzudo (i zene i muskarci), odbojka (i zene i muskarci), plivanje (i zene i muskarci), sinhrono plivanje, slobodno penjanje...).
I sta se dogadja? Sta imamo? Tesko objasnjivi fenomen - fudbalsko `navijanje`, to jest, horde pijanih izdrkanih siledzija koji veze sa sportom nemaju nego gledaju sta bi razbili, ispljuvali, ostetili, upropastili...
Re: Svaka cast svim nasim sportistima osim ...fudbalerima. Oni su...
27.01.2012. 22:10
status: user broj poruka: 1301
Slažem se s tobom u svemu sem u jednoj stvari-danas se slavi a ne kudi!
:: gori i od politicara. Sramota je sto se, uz fudbal, za druge sportove skoro i ne zna (a svetska smo sila u njima: karate (i zene i muskarci), dzudo (i zene i muskarci), odbojka (i zene i muskarci), plivanje (i zene i muskarci), sinhrono plivanje, slobodno penjanje...). :: :: I sta se dogadja? Sta imamo? Tesko objasnjivi fenomen - fudbalsko `navijanje`, to jest, horde pijanih izdrkanih siledzija koji veze sa sportom nemaju nego gledaju sta bi razbili, ispljuvali, ostetili, upropastili.. :: :: ::
čak i da ne osvoje, oni su za mene šampioni!Dokazali su kako se igra pošteno i srcem za svoju zemlju, izgarali su na terenu! Danas smo od naših na delu videli fer plej i izgaranje za svoju zemlju! :)
Ja sam ti inatlija... .) Nista licno... :) Samo eto ne volim takvo hvalisanje, jer da je neuspeh onda bi bilo sve i svasta... tj bolje da kazem, onda bi svi cutali... A jos vise osudjujem svakakve statuse, koji vredjaju ljude, pa makar i hrvate, i statuse kao: Нема врба колико има Срба! Ал` има граната бише него хрвата! Mislim... jesmo li ljudi ili...?
:: :: Ti baš udaraš neki h8!Čitam i šta si na F postavio i gledam kakva provokacija :: :: :: Kako sampioni kad jos nisu osvojili nista :: :: :: :: :: ::
Pazi, medijsko razapinjanje je opravdano u trenucima nedostatka predanosti cilju, nezalaganja, ravnodušnosti, neposvećenosti itd., npr. kao kad su vaterpolisti u Šangaju pred finale sa Amerima išli u šoping, a ovi ostali u karantinu, dalje kad je izbila bruka U Beogradu na EP u košarci 2005. godine i sl. Drugo je kad tim izgara na terenu, kad se vidi borba u očima, kad ostaje duša na terenu...U takvim trenucima, pa i da izgube, nema inteligentnog bića koje bi im moglo zameriti na plasmanu i rezultatu. Naša javnost, na žalost ume da bude selektivna po pitanju rezultata i bacanja u prvi plan/glorifikovanja uspeha i neuspeha. No, kako je jasno lako postalo diferencirati čistu želju i predanost od odsustva nezalaganja i nezainteresovanosti,(pored tolikih sportskih uspeha, daće Bog, biće ih još), tim je i prostor na ovu temu dobio srazmerno proporcionalne medijske intervale(u oba smera).
A što se tiče huligana, nesportskog ponašanja i ostalih `prljavih` stvari van sporta, moram priznati da je to više stvar psihologije i propagande, jer koliko sam sve stariji/zreliji, shvatam da su ova pitanja zastupljena svugde u svetu. I na rasnom/nacionalnom/religijskom nivou. I to nije problem samo kod nas, već je prisutan širom sveta. Druga stvar je što se svet izvan granica Srbije idealizuje od strane (...), te mi kao obični ulični psi trčimo za koskom i što nam se stalno nameće kompleks nižih vrednosti, dok nam je u prirodi kompleks viših. Da ne ulazim dublje digresiono u analizu svega i svačega, da napomenem samo da dekadentne intelektualne formacije ne postoje, te da je ova šačica hligana nusprodukt svakog društva i obično je cilj nečeg što bi za posledicu trebalo da ima jači odjek...The bottom line...Koliko smo mi loši i oni su. Ali nas ovakvi momenti trebaju naterati na mir, kojem naše duše teže, ne na nove nemire i razdore.
Oči k zemlji - Smirenjem, Srce k Nebu - Molitvom, Jezik za grlom - Ćutanjem.
Srećan Vam Sveti Sava.
Čestitam našim sportistima na uspehu.
Edit: Mixer, nemoj ceo odgovor na citat da pripišeš sebi, otišao sam daleko :)
:: Ja sam ti inatlija... . :: Nista licno... :) Samo eto ne volim takvo hvalisanje, jer da je neuspeh onda bi bilo sve i svasta... tj bolje da kazem, onda bi svi cutali... A jos vise osudjujem svakakve statuse, koji vredjaju ljude, pa makar i hrvate, i statuse kao :: Нема врба колико има Срба! Ал` има граната бише него хрвата :: Mislim... jesmo li ljudi ili... :: :: :: :: :: Ti baš udaraš neki h8!Čitam i šta si na F postavio i gledam kakva provokacija :: :: :: :: :: Kako sampioni kad jos nisu osvojili nista :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ko je palio Pariz, London, Atinu,...?Svuda su to `demonstranti`, a samo kod nas su fašisti, nacisti i huligani.Što su ih onda koji moj koristili da dođu na vlast? Ja lično mislim da je većina ispada sa paljenjem automobila Hrvata nameštena.To rade određeni ljudi da bi nas izblamirali pred svetom i da bi nastavili da nas pljuju svuda.To su sve uradili isti oni koji finansiraju LDP, LSV, Fondove za političku izuzetnost, ljudska prava, i ostale političke karikature. Činjenica je da su Hrvatski navijači deset puta gori od naših sa prozivkama i provokacijama, pa i sa napadima na naše ljude koji idu u HR.Pa, dva autobusa puna ljudi sa majcama Gotovine i pevanje `Srbe na vrbe` pred kordonom žandarmerije, lupanje šamara našem detetu u hali zbog nošenja maskote,...samo njihovi policajci su vratili više od 300 majmuna kući jer su krenuli da prave sranje u BG. Stvarno mi je žao ljudi koji su izgubili automobile zbog debila, i ja bih prvi ponudio normalnim ljudima iz Hrvatske da ostave automobile kod mene u garažu i dvorište, dok odu na utakmicu da normalno navijaju.Žao mi je i naših policajaca koji su celu noć po ovom mrazu prestajali pored auto-puta, jer su i oni nečiji roditelji i rade to za smešne pare.Kada sam se vraćao kući večeras, video sam ženu koja je iznela šolju kafe policajcu koji je stajao blizu njene kuće, pored auto-puta, i to je bio pokazatelj da još ima dobrih ljudi.stvarno mi je taj gest dodatno ulepšao ovaj divan dan.
Pozdrav za svakog ko je dovoljno mentalno zreo da voli, bodri i navija za svoje bez mrznje prema drugima. A ova stoka koja je gadjala hrvatske rukometase, pogodila je naseg rukometasa Žarka u facu i povredila mu oko. Zivela Srbija.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.