`McDonald`s announced last week that, as of last August, is has stopped using ammonium hydroxide in the production of its hamburgers. MSNBC reports that the chemical, used in fertilizers, household cleaners and even homemade explosives, was also used to prepare McDonalds` hamburger meat.`
`McDonalds je najavio prošle nedelje da su od prošlog Avgusta prestali da koriste amonijak-hidroksid u proizvodnji njihovih hamburgera. MSNBC izveštava da je ova hemikalija, koja se takođe koristi u veštačkim đubrivima, kućnim sredstvima za čišćenje i čak i u kućno-pravljenim eksplozivima, takođe bila korišćena u pripremi mesa za hamburgere.`
Mmmm... Mljac.
Naravno, pokušajte da sa ovim člankom `otvorite oči` svim kretenušama od `majki`, koje vole da vode svoju dečicu u Mek... Neka budu svesne čime ih hrane.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Re: McDonalds: `Nećemo više koristiti AMONIJAK-HIDROKSID u hamburgerima`
02.02.2012. 11:57
status: user broj poruka: 4641
@Phat Phuck Da li si ti toliko naivan ili se pravis? Da li mislis da to postoji samo kod ovih sto javno obelodane, a ovi drugi su ispravni i njih ne napadas? Znas li ti sta se sve ubaca u nasoj `prehrambenojj` industriji? Nemas pojma, e ja znam samo deo, jer sam i sam isao po raznim praksama i fabrikama. Ne jedem nista konzervirano i preradjeno od mesa, sto nije domace. Uhvatio si se za Mc Donalds i sl, jer ti je mozak ispran. Koliko ljudi ide u Mc, a koliko pije vodu u Beogradu? To je najbanalniji primer:
To sto ima u hamburgeru kao konzervans(baza) je nista u odnosu na druge stvari koje se ubacuju u svim preradjevinama, posebno mesnim. Ako mislis da ce da te otruje Amonijak iz hamburgera onda se varas, Toliko mala kolicina nema efekta na coveka jer se izbacuje putem mokrace. Amonijak je jedan od kljucnih elemenata za zivot, kao sto je i Kiseonik pa u velikim kolicinama postaje stetan.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: http://news.yahoo.com/blogs/sideshow/mcdonald-confirms-no-longer-using-pink-slime-chemicals-171209662.htm :: :: `McDonald`s announced last week that, as of last August, is has stopped using ammonium hydroxide in the production of its hamburgers. MSNBC reports that the chemical, used in fertilizers, household cleaners and even homemade explosives, was also used to prepare McDonalds` hamburger meat. :: :: `McDonalds je najavio prošle nedelje da su od prošlog Avgusta prestali da koriste amonijak-hidroksid u proizvodnji njihovih hamburgera. MSNBC izveštava da je ova hemikalija, koja se takođe koristi u veštačkim đubrivima, kućnim sredstvima za čišćenje i čak i u kućno-pravljenim eksplozivima, takođe bila korišćena u pripremi mesa za hamburgere. :: :: Mmmm... Mljac :: :: Naravno, pokušajte da sa ovim člankom `otvorite oči` svim kretenušama od `majki`, koje vole da vode svoju dečicu u Mek... Neka budu svesne čime ih hrane :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Naravno da cu da odem i da pojedem nesto u Mc-u, jer je to poslednje sto ce da me ubije. Vi pametni ce da zivite 150god. Niste ni svesni sta vas sve truje, ali vam je Mc najgori. Tuzno je koliko se ograniceno razmislja u Srbiji.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: ljudima da kazes ubacuje se sona kiselina, opet ce masovno da idu tamo i da jed :: :: ali ja evo npr u poslednjih godinu dana, trujem se u kfc sa 15ak ljutih stripsova konstantno, to mi je nezamenjivo po pitanju `brze hrane`
Ma to je sve slabo. Dupla jutarnja kafica +pola kutije cigareta, e to je otrov, a svi(pusaci) se svesno truju. Malo dete danas zna sta sve sadrzi duvanski dim.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Zamislite tek šta sve udišete kada se vozite gradskim prevozom
02.02.2012. 12:28
status: user broj poruka: 1577
To su mašine starije od većine članova na ovom forumu. I naravno idu na dizel i to na dizel koji naši prevaranti uvoze, e tu tek šta ima. Samo probajte prstom da povučete po stranici autobusa i shvatićete o čemu pričam. E sad zamislite tu istu smolu u vašim plućima.
Ovaj amonijak u hamburgerima mu dođe kao lek naspram ovoga. A tek povrće i voće koje se prodaje u Tempu, Maksiju, Idei... Ne bi me čudilo da jedu ljudi bakar i cink umesto voća.
Znači, po tebi, ako je određena hemikalija prisutna ili je glavni sastojak EKSPLOZIVA, KUĆNE HEMIJE i VEŠTAČKOG ĐUBRIVA (koje se ne jede, BTW, jer je otrovno, ako nisi znao) - ti ne vidiš nikakav problem sa time što se koristi u proizvodnji hamburgera?
Blago majci koja te je rodila tako biserno-pametnog, i blago porodici kojoj ćeš ti sutra biti (ili već jesi) glava.
P.S. I ko je ikada rekao da ja nisam svestan ostalih otrova kojima nas KORPORACIJE truju - sve u cilju maksimiziranja profita? Moje rešenje je da koristim mozak da se zaštitim od toga ili izbegnem to - a ne da ležem na rudu i mirim se sa svim negativnim praksama ili pojavama oko sebe kao pasivac - kao što je tvoja `strategija`, sudeći iz onoga što si napisao u drugom postu.
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
... Mc u Srbiji je firma za sebe i samo placa za koriscenje imena, ali cisto sumnjam da nabavlja meso iz Amerike ili odakle vec... Verovatno ga nabavljaju sa domaceg trzista... Kao drugo, u Mc-u sam bio zadnji put pre 5+ godina (ne samo Mc nego inace u mestima sa brzom hranom) ne zato sto mislim da je lose vec zato sto nemam naviku... Ali to ne znaci da zivim zdravije, jer sve ono sto kupis u Maksiju, Idei, kod Matijevica, itd je isto sranje od koga ovi samo prave hambuger. Pravo meso je bilo kad su bili baba i deda na selu, pa othrane prasence hranom koju sami uzgajaju, pa znas tacno sta si dobio u snicli... Sve ostalo je racku...
P.S. Oni sto jedu rostilj sa cumura svaki dan, e to je isto zlo.
Konfa: Phenom II 955, Asus M4A79 Deluxe, 6GB Geil EVO One 800Mhz Cl4, Asus 6870, Kingston 96GB V100+, WD 1002FAEX + WD 1001FALS + WD 10EARS, Creative xFi Titanium Fatality Pro + Logitech Z5500, Tt Kandalf, CM Real Power 700, Dell 2412M
ja volim da kazem da su ljudi ograniceni kao terase :)
(ne mislim naravno na nas koji pricamo sada o ovome oko amonijaka) kad pogledas, ni jabuke nisu zdrave, burazerova neka profesorka rekla da vise pesticida imaju nego vitamina :) ne razumem se u to ali sam cuo. treba raditi ono sto nam prija i sto volimo, makar i burek jeli 5x na dan :)
Nažalost to za jabuke si upravu. Jabuke da bi opstale usled napada silnih bolesti moraju da se prskaju čak i do 14 puta godišnje i to sa bakarnom čorbom. Pa ti vidi. Bolje da uzmeš bakarnu cev i da je grickaš u slas` nego da pojedeš jabuku.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Naravno da cu da odem i da pojedem nesto u Mc-u, jer je to poslednje sto ce da me ubije. :: Vi pametni ce da zivite 150god. Niste ni svesni sta vas sve truje, ali vam je Mc najgori :: Tuzno je koliko se ograniceno razmislja u Srbiji :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: ljudima da kazes ubacuje se sona kiselina, opet ce masovno da idu tamo i da jed :: :: :: :: ali ja evo npr u poslednjih godinu dana, trujem se u kfc sa 15ak ljutih stripsova konstantno, to mi je nezamenjivo po pitanju `brze hrane`
idemo svi na infuziju,to je naj zdravije. JEdno ne znam sta cemo od priloga uz nju,da li majonez star 4 dana koji je stajao na temperaturi od 37C ili kechup koji je odavno postao paradajiz pire koliko je star.... mmmm chilli infuzija http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2122209
Da li ti znas za sta se koristi VEŠTAČKO ĐUBRIVO? KOJA JE NJEGOVA SVRHA? Elementarno znanje nemas i samim tim ne mozes da komentarises i da osudjujes nesto sto ne poznajes. Tebi je bitno to sto je Mc napravio reklamu kako izbacuje Amonijak-hidroksid i za to si se uhvatio ko pijan plota. To je to sto ce da nas pobije i od cega zavisimo, a ne znas da je Azot, Amonijak itd, sastavni deo biljnog i zivotinjskog sveta na zemlji i da ga ima svuda.
Ovo nije na licnoj osnovi samo pokusavam da ti prosirim vidik, da pogledas malo sire. Kad bi ti pomenuo sta se sve stavlja u nasim mesnim industrijama i sta se stavljalo dok se nisi ni rodio pao bi u nesvest, a uhvatio si se za ovu glupost jer je to Mc Donalds.
::Blago majci koja te je rodila tako biserno-pametnog, i blago porodici kojoj ćeš ti sutra biti (ili već jesi) glava
Za to se ti ne brini, ja se takvih dusebriznika najvise plasim.
Sto se tice zdrave hrane i zdravlja vrlo dobro znam sta je to jer se bavim sportom, a na neki nacin mi je to i struka (Tehnicar za Biotehnologiju)
:: Znači, po tebi, ako je određena hemikalija prisutna ili je glavni sastojak EKSPLOZIVA, KUĆNE HEMIJE i VEŠTAČKOG ĐUBRIVA (koje se ne jede, BTW, jer je otrovno, ako nisi znao) - ti ne vidiš nikakav problem sa time što se koristi u proizvodnji hamburgera :: :: Blago majci koja te je rodila tako biserno-pametnog, i blago porodici kojoj ćeš ti sutra biti (ili već jesi) glava :: :: P.S. I ko je ikada rekao da ja nisam svestan ostalih otrova kojima nas KORPORACIJE truju - sve u cilju maksimiziranja profita? Moje rešenje je da koristim mozak da se zaštitim od toga ili izbegnem to - a ne da ležem na rudu i mirim se sa svim negativnim praksama ili pojavama oko sebe kao pasivac - kao što je tvoja `strategija`, sudeći iz onoga što si napisao u drugom postu. :: :: `Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
Ako cu ja da idem pored moje kuhinje, kucne hrane u mek ili bilo koju slicnu ranilicu bio bi lud, u kuci uvek imam sta da pojedem, a spramam i sam ne cekam sve na gotovo. Samo sam jednom jeo u tom meku i to je po meni bezukusno i tu je vecina krenula da se hrani jer im je to IN i kao joj bio sam u meku jao u sve mi puca kurac gde si bio bila bili. Jedem bre sira leba kajmaka suvog mesa pasulja. Ziv zdrav prav al jes seljak sam ne idem u mek.
+1... Pre cu da se prejedem u MC-u nego da pusim...
:: Ma to je sve slabo. Dupla jutarnja kafica +pola kutije cigareta, e to je otrov, a svi(pusaci) se svesno truju. Malo dete danas zna sta sve sadrzi duvanski dim :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
sol, otrov zbog osećaš glad ako se poremeti odnos njega i vode i obrnuto žeđ...Mek je još i najmanji trovač od svih. Skupi su malo njih ide tamo u odnostu na to koliko dnevno ljudi truje Matijević recimo.
Dovoljno je da probaš njihov proizvod i biće ti jasno. Cena od 200din za kg parizera dovoljno govori o čemu se radi... support normality
I jos crnje je da posle kafice i pola kutije cigareta odes na dorucak MC. Za prevremenu mresku rodilo:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: +1... Pre cu da se prejedem u MC-u nego da pusim.. :: :: :: :: Ma to je sve slabo. Dupla jutarnja kafica +pola kutije cigareta, e to je otrov, a svi(pusaci) se svesno truju. Malo dete danas zna sta sve sadrzi duvanski dim :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: :: :: ::
:: Ne pusim :: ne pijem (samao pivo i to umereno, a i to je samo ponekad :: ne drogiram se (lake ili teske droze :: :: Ne preferiram mekdonalds ali realno ako je sve umereno bila to hrana ili pice ili slatkisi ili sta god sigurno nece da skodi.. :: :: Da jedes nesto najzdravije na svetu svaki dan ceo dan :: razboleo bi se od najmanje 3 bolesti.. :: :: Dakle ne preterivati, i to je to :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
tacno tako ... umerenost u svemu je recept za zdrav i dugovecan zivot
:: Ne pusim :: ne pijem (samao pivo i to umereno, a i to je samo ponekad :: ne drogiram se (lake ili teske droze :: :: Ne preferiram mekdonalds ali realno ako je sve umereno bila to hrana ili pice ili slatkisi ili sta god sigurno nece da skodi.. :: :: Da jedes nesto najzdravije na svetu svaki dan ceo dan :: razboleo bi se od najmanje 3 bolesti.. :: :: Dakle ne preterivati, i to je to :: :: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Gh :: Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MH :: GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-1 :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: CpuCooler:TitanVanes :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Re: McDonalds: `Nećemo više koristiti AMONIJAK-HIDROKSID u hamburgerima`
02.02.2012. 14:16
status: user broj poruka: 6083
Znači zbog toga se onako prdi kad se najedes u Meku :D
:: ova hemikalija, koja se takođe koristi u veštačkim đubrivima, kućnim sredstvima za čišćenje i čak i u kućno-pravljenim EKSPLOZIVIMA, takođe bila korišćena u pripremi mesa za hamburgere. :: ::
Re: Re: McDonalds: `Nećemo više koristiti AMONIJAK-HIDROKSID u hamburgerima`
02.02.2012. 14:32
status: admin broj poruka: 876
A ja sam bio ubeđen da `melju pasulj i mešaju sa mesom
:: Znači zbog toga se onako prdi kad se najedes u Meku : :: :: :: :: ova hemikalija, koja se takođe koristi u veštačkim đubrivima, kućnim sredstvima za čišćenje i čak i u kućno-pravljenim EKSPLOZIVIMA, takođe bila korišćena u pripremi mesa za hamburgere. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.