Pozdrav! Da li neko moze da mi postavi link da skinem neki video original bluray kvaliteta(da ima max bit rate kao originalni bluray)...? uzeo sam novi tv Philips led 5606 full hd 100hz,pa bih da vidim kako izgleda max kvalitet slike videa...ne mogu nigde da nadjem bluray video sa max bit rate-om kao da je originalni...Hvala puno unpred!
Druze i ja sam bash pre nedelju dana uzeo isti Philips 5606, kuci mi je kod mojih, a nisam stigo jos da vidim kakav je prikaz, posto imam obaveze oko fax-a. Koliko si ga platio?
a koju televiziju koristis (sbb, total, iptv) ? Ja kuci imam analognu sbb televiziju, cale mi rece da nije nesto ocaran slikom, i kaze da su neki kanali losiji nego na starom tv-u.
Uzmite SBB D3 sa HD risiverom koji ima HDMI izlaz. Super je stvar, mozes da slusas radio, imas program za nedelju dana, imas video na zahtev (placa se dodatno), imas listu serija i filmova koji ce tek da se daju, lako biras kanale, daleko bolja slika nego standardna SBB analogna. Ako vec koristite internet na ugovor, HD risiver se placa 200 din mesecno i prikljucak 2000 din.
:: a koju televiziju koristis (sbb, total, iptv) ? Ja kuci imam analognu sbb televiziju, cale mi rece da nije nesto ocaran slikom, i kaze da su neki kanali losiji nego na starom tv-u :: :: ::
Pa na analognom i meni su kanali zlo. Na mom TV-u... ne znam zasto..dupla slika... nije ostra itd..al kada prebacim na D3 digitalnu e onda druga prica..sve ostro i jasno... a tek HD film 1080p kada sam pustio Avatar od 15gb ... odusevio sam se... nije isto SBB analogna ili D3 ili HD
dragg: i ja sam platio 45 000din, w*n-w*n, i to cini mi se da sam zadnji uzeo...
philaemos : Nude mi u sbb-u neki resiver koji se placa 200din mesecno + 900din klasicna kablovska. Jel je to D3? U cemu je razlika izmedju HD resivera i digitalnog ili je to kod sbb-a isto? Vidim da je jedan 200din a drugi 400din...
Ako imas MIX paket (internet+kablovska na ugovor od 12 meseci), najobicniji D3 risiver je dzabe, ali on nema digitalni izlaz, ima samo SCART koji je analogni. HD D3 risiver je bolji jer ima HDMI i kosta 200 din mesecno. DVR D3 je bolji od HD D3 jer ima u sebi hard disk, pa mozes da snimas ono sto gledas, naravno ima HDMI izlaz. On se placa 400 din mesecno. Svi D3 risiveri primaju digitalni signal od SBB-a (nema veze sa analognim signalom koji se takodje nalazi u istom kablu), razlikuju se po izlaznom signalu za TV i po dodatnim mogucnostima. Cak i da uzmes najobicniji D3 sa SCART izlazom imaces bar 20-30% bolju sliku nego preko klasicnog antentskog prikljucka, iako je i SCART takodje analogni.
:: dragg: i ja sam platio 45 000din, w*n-w*n, i to cini mi se da sam zadnji uzeo.. :: :: philaemos : Nude mi u sbb-u neki resiver koji se placa 200din mesecno + 900din klasicna kablovska. Jel je to D3? U cemu je razlika izmedju HD resivera i digitalnog ili je to kod sbb-a isto? Vidim da je jedan 200din a drugi 400din... :: :: ::
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: :: Pozdrav :: Da li neko moze da mi postavi link da skinem neki video original bluray kvaliteta(da ima max bit rate kao originalni bluray)...? uzeo sam novi tv Philips led 5606 full hd 100hz,pa bih da vidim kako izgleda max kvalitet slike videa...ne mogu nigde da nadjem bluray video sa max bit rate-om kao da je originalni...Hvala puno unpred!
Verovatno su stigli novi modeli pred novu godinu pa su cene pale. Kad sam ja kupovao, ovo je bilo najjeftinije. Uzgred, ispravio sam odgovor za titlove i postovao na staru budrakovu temu.
:: dragg: i ja sam platio 45 000din, w*n-w*n, i to cini mi se da sam zadnji uzeo...
Nisvam video nesto novije modele od Philips-a da su u prodaji, msm na taj cenovni rang do 400-450e, jedan prodavac mi je rekao da je philps otkupila neka firma, tako da trenutno su prestali za proizvodnjom par meseci (2-3), tako da tek za mesec dana ce stici novi modeli, ili isti ovi ali novijeg datuma...
:: Verovatno su stigli novi modeli pred novu godinu pa su cene pale. Kad sam ja kupovao, ovo je bilo najjeftinije. Uzgred, ispravio sam odgovor za titlove i postovao na staru budrakovu temu :: :: :: :: dragg: i ja sam platio 45 000din, w*n-w*n, i to cini mi se da sam zadnji uzeo... ::
Poslao sam ti odgovor za delenje filma, a ovde oko ovog bistrenja - nemam pojma o čemu pričaš, nisam primetio taj efekat nigde. Kako primaš sliku, kod mene je običan kablovski analogni signal?
:: Gde se nalazi opcija o kojoj pricate MOTIONFLOW ili interlace :: :: Nekako mi slika na mom philipsu deluje neobicna, mnogo poostrava sliku i onda je izbistri i tako pri promeni svake scene. Kakva je vama slika na tv-u?
Kada sam kupovao TV uglavnom sam ovo primetio na philips televizorima, ali nisam imao prilike da vidim ovaj philips pre nego sto sam ga uzeo
Prilikom promene scene nek malo brze npr na nekoj svetlijoj boji se primecuje kako se izostrava slika, i onda se vide one kockice i kada scena postane stalna to nestane, zamuti se i tako svaki put pri malo brzoj sceni... Dok npr nisam to primetio na samsung LE32D450 mada on nije full HD, ili su mozda meni neki kanali isuvise.
Baš sam sad gledao, nema tog efekta. Možda si stavio neka preagresivna setovanja, tipa visok sharpness ili pixelplus efekte. Skini noviji firmware sa sajta, ako to ne sredi stanje resetuj setovanja tv-a.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.