Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Knjiga bivše radnice Fejsbuka otkriva MRAČNE tajne Zukerberga & kompanije
STRANA 1 OD 2  
PhatPhuck Knjiga bivše radnice Fejsbuka otkriva MRAČNE tajne Zukerberga & kompanije 05.07.2012. 19:49 T46542

status: user
broj poruka: 1886
Iz usta i pera bivše zaposlene (dogurala do radnog mesta `pisca govora` za Zukerberga)

`Facebook`s secret profiles, master passwords... and a `hot or not` app: Insider`s book reveals Zuckerberg`s `twisted` quest for total domination

Former employee shares secrets of social networking giant`s first years
Says Facebook developed `dark profiles` of users who never joined

Also claims Zuckerberg made a `judgebox` extension, allowing users to rate women`s profile pictures

By Daniel Bates

Tell All: Katherine Losse was a grad school refugee when she joined Facebook as employee #51 in 2005

Facebook has developed an experimental feature called ‘Dark Profiles’ which would give secret accounts to people who did not even sign up, a new book claims.

Engineers wanted to create shadow pages for those who were tagged in photos by their friends in the hope they would cave in and join the social networking website, Katherine Losse, the author of The Boy Kings: A Journey into the Heart of the Social Network, says.

Nobody at Facebook ‘even flinched’ when staff raised this disturbing new twist as they were so blinded by their mission to take over the world.

The book also claims that in 2007 Facebook technicians worked on programme called ‘Judgebox’ which would let users compare and rate women in echoes of founder Mark Zuckerberg’s sexist ‘Facemash’ app he developed at Harvard.

It confirms for the first time that Facebook staff have a programme called ‘Facebook Stalker’ which lets them track who has been visiting their profiles

And in the early days of the social networking website, employees were given the ‘master’ password with no security checks at all - and allowed to do as they pleased.

The claims are in a new book by Katherine Losse who worked for Facebook between 2005 and 2010 and worked her way up from customer relations to be the speechwriter for its founder Mark Zuckerberg.

She claims that in Autumn 2006 everyone at the company was ‘so convinced that Facebook was something that everyone should have that when the product team created an experimental feature called dark profiles in 2006, nobody even flinched’.

People can be tagged in Facebook photos even if they do not have a profile, and the idea was to create a ‘dark’ version which could apparently be activated if they finally signed up.

Losse writes: `It reminds me now of the way members of the Mormon church convert dead people, following the logic that if they had know about Mormonism when they were alive they would have been believers’.

One of Zuckerberg’s colleagues later told her: ‘You see, Mark always had this idea for a kind of Wikipedia for people, or what he called a `dark Facebook`, where each person would have a wall and people could write anything about them on it.

‘That was actually what he was going to make first at Harvard. But he realised that people wouldn’t use something that didn’t allow them to erase the bad things people said about them, so he made Facebook instead’. Thus the product they built was a kind of compromise.’`

Ceo članak: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2165543/Facebooks-Dark-Profiles-twisted-genius-Mark-Zuckerbergs-quest-total-domination.html

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Faty ako vec mislis da se bavis ovim stvarima 05.07.2012. 19:53 #429433

broj poruka: 7285
ja licno nemam nista protiv, cak sta vise imas dobre tekstove, ali nisi kompletan...

Ovde ima max 10-20% ljudi koji razumeju Engleski u toj meri da citaju i ne gube nista u prevodu, a jako malo i onih koji uopste ne prevode, pa nebi te ubilo da lepo prevedes i za ostale

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

PhatPhuck @Ishmerish 05.07.2012. 20:03 #429434

:: ja licno nemam nista protiv, cak sta vise imas dobre tekstove, ali nisi kompletan..

`Aj da probamo, makar ovako:

Fejsbukovi tajni profili, `kalauz`/master lozinke i `dobra riba/loša riba aplikacija` - knjiga insajderke otkriva Zukerbergovu uvrnutu ambiciju za totalnom dominacijom (ZNAM da `quest` znači `pohod`, a ne `ambicija`, tako da molim neke smarače da me ne teraju da BUKVALNO prevodim, kao retard :)

Bivša zaposlena deli sa nama tajne prvih godina rada social networking giganta
Kaže da je Fejsbuk razvio `tamne profile` za korisnike koji se nikada nisu ni pridružili sajtu - u slučaju da `jednoga odana odluče, kao i svi ostali, da se pridruže` :)
Zukerberg LIČNO napisao/razvio `Judgebox` ekstenziju, koja je omogućavala korisnicima da ocenjuju profilne slike ženskih korisnika (paćenik-alarm :)

U prvim danima, zaposlenima su davane master/kalauz lozinke, i bilo im je dozvoljeno da rade šta god požele na sajtu...

Insajderka kaže: `Ova praksa pravljenja `tamnih profila` za ljude koji se nikada nisu ni pridružili sajtu, podseća me na praksu Mormonske crkve, koja pokrštava odavno umrle ljude, vođena `logikom` da bi `oni ionako odabrali mormonizam, da su znali za mormonizam dok su bili živi, ili da je mormonizam postojao u njihovo vreme`

Spacewla debeli, ti si poremećen! 05.07.2012. 20:04 #429435

broj poruka: 612

Hebote, neko opet pobegao iz `laze` bez da je zatražio vikend?
sashai Simpa, bas simpa. 05.07.2012. 20:10 #429436

broj poruka: 417

Tekst verno prenet. Prevod vrlo dobar...

Ali u cemu je poenta, mislim hu givs a fak, te gde je tu prica o mlevenim fetusima, bebama, sta god?

Cestitam na promeni avatara.
PhatPhuck Re: debeli, ti si poremećen! 05.07.2012. 20:11 #429437

:: Hebote, neko opet pobegao iz `laze` bez da je zatražio vikend?

Nađi neko devojče, ne valja ti to, da po čitav dan budeš zatvoren u sopstvenoj glavi :)
Vidi moj avatar/sliku :)

@sashai Opet si zaboravio u kojoj ćasi držiš kavu, a u kojoj prah od mlevenih fetusa? Tz, tz, tz :)
Spacewla postajemo komunikativni?!? 05.07.2012. 20:14 #429438

Hehe, shvatio si da reagovanje psovkama, seljačkim uvredama ruši tvoj profil? Sada si suptilniji?
Čoveče, pročitaj recimo neku od knjiga Michael A. Cremo, i sve `novokompovane` teorije zavere će ti delovati poput mačijeg kašlja .)
sashai :) 05.07.2012. 20:19 #429439

Bice da sam predozirao nesto od ta dva.

Vidim da ti godi promena avatara. Lepo, te nadasve simpa. Ja ocekivao uvrede i inspiraciju za koreshpodenciju, a on nishta. A da vratish djenerala, bar na neko vreme?

drum Re: Re: debeli, ti si poremećen! 05.07.2012. 20:24 #429440

broj poruka: 1301

Potpuno se slažem sa tobom...
Nek napravi(ako već nema) profil na tom Fejbuksu i nek potraži nju:

http://goo.gl/3OpDZ

ili nju:

http://goo.gl/cB49E

Onda kasnije nek kupi IPAD,ubaci sliku

http://goo.gl/0uTMN

i zezanje počinje...

:: Nađi neko devojče, ne valja ti to, da po čitav dan budeš zatvoren u sopstvenoj glavi :)
PhatPhuck Re: :) 05.07.2012. 20:25 #429441

:: Bice da sam predozirao nesto od ta dva

Popij kavu, pa ćeš biti u pravu :) (Ljuba Moljac R.I.P.)

:: Vidim da ti godi promena avatara. Lepo, te nadasve simpa. Ja ocekivao uvrede i inspiraciju za koreshpodenciju, a on nishta. A da vratish djenerala, bar na neko vreme

Mene jedino vrlo napadna zatucanost, glupost, ograničenost - ona koja je INVAZIVNE, nametljive prirode, koja želi i druge da asimilira, može da tako žestoko iznervira...
Na primer - započne se diskusija o nekoj temi o kojoj `certain retard X` nema pojma, ili ne želi da ima pojma - a onda taj `Retard X` upadne kao padobranac na tu temu i počne da vređa, napada, omalovažava pokretača teme, ili da poziva na brisanje i ukidanje iste - SAMO zato što ta tema nije po NJEGOVOM (retardovom) ukusu i afinitetima - iako pomenuti Retard X (u daljem tekstu, `Retard`) - može da čita milion drugih tema koje postoje na ovom Forumu, i da se bavi njima - ako mu, Retardu, određena tema nije zanimljiva, ili smatra da nije relevantna.
sashai ... 05.07.2012. 20:36 #429442

Koci! Opet pocinjes.
Ne mozes ljude koji ne misle kao ti nazivati retardima, jer to vise govori o tebi nego o njima. Do sada si svima odgovarao u tom stilu, te (sta god ti mislio) nisi ostavio bas najbolji utisak na clanstvo. Reci nekome da je retard bas i nije neki argument - ili sam i ja retardiran pa gresim?
Forumi i sluze da ljudi razmenjuju misljenja, i da se ne slazu jedni sa drugima. Pogotovo tvoje teme, koje cesto nemaju mnogo veze sa egzaktnim stvarima.
Mene fejsbuk interesuje, cak mozda i manje od lanjskog snega, ali...
Ako bi ti pisao knjigu o slicnoj temi, da li bi ubacio po koju laz, cisto da poradis na senzacionalizmu, te da jos koja zelena novcanica skoci na racun?

alrad Re: postajemo komunikativni?!? 05.07.2012. 20:48 #429446

broj poruka: 4867

Imas neke linkove za pdf knjige tog Cremo-a, po mogucstvu prevedene?

:: Hehe, shvatio si da reagovanje psovkama, seljačkim uvredama ruši tvoj profil? Sada si suptilniji
:: Čoveče, pročitaj recimo neku od knjiga Michael A. Cremo, i sve `novokompovane` teorije zavere će ti delovati poput mačijeg kašlja .
::
sashai Cremo??? 05.07.2012. 20:55 #429447

Procitah da se pojavio u jednoj od epizoda Ancient Aliens serijala... Mislim... Autoritet do mojega...
No, kao retard imam pravo na gresku.

Lug Re: Re: postajemo komunikativni?!? 05.07.2012. 21:07 #429451

broj poruka: 995
imam ja, samo ne znam više odakle sam skin`o, `skrivena istorija ljudske vste` i `ljudska devolucija`, samo bolje ti je da ne čitaš!

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

:: Imas neke linkove za pdf knjige tog Cremo-a, po mogucstvu prevedene
:: :: Hehe, shvatio si da reagovanje psovkama, seljačkim uvredama ruši tvoj profil? Sada si suptilniji
:: :: Čoveče, pročitaj recimo neku od knjiga Michael A. Cremo, i sve `novokompovane` teorije zavere će ti delovati poput mačijeg kašlja .
:: ::
Ishmerish Aj stanite malo na loptu. 05.07.2012. 21:10 #429452

Da budemo realni cimate coveka za DZ.

Prvo ne smara vas(kao neki) u svakoj temi, a drugo vecinom postuje u svojim temama.

Njegov sistem i njegova sfera interesovanja mogu i ne moraju da vam budu zanimljivi, ali to nije razlog da ga odmah natakinjete na kolac, cim otvori temu.

Ovo nisu totalne gluposti kao sto ih ima na tone ovde i ja bih jos samo sugeriso da udari malo i po domacoj sceni, jer tek ovde ima materijala.

Lala 4ever!

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

PhatPhuck @Ishmerish 05.07.2012. 21:12 #429453

`Thank you for NOT smoking, and thank you for having the balls` :)
sashai ... 05.07.2012. 21:15 #429456

http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Cremo_Ljudska_Devoluciija.pdf
Spacewla juhuuuu 05.07.2012. 21:16 #429458

kuc, kuc, ima li neko normalan?

Ishmerish Re: juhuuuu 05.07.2012. 21:18 #429459

Ima matori, samo sto ti nisu zakucali na vrata

Lala 4ever!

:: kuc, kuc, ima li neko normalan
Spacewla bbbb 05.07.2012. 21:21 #429460

Jest, no, sigurno medju njima nije ovaj `masni` ... xixi

Lug Re: ... 05.07.2012. 21:21 #429461

broj poruka: 995
hahaha, tako je, odatle sam skin`o, al` tebi sam olakš`o, kad sam rek`o naslov!

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-7

:: http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Cremo_Ljudska_Devoluciija.pd
alrad 05.07.2012. 21:28 #429465

broj poruka: 4867

Hvala za link.

sashai Re: Re: ... 05.07.2012. 21:32 #429468

Tacno tako. Knjiga je, koliko vidim, samo za ljude sa previse slobodnog vremena, nesto slicno `ostvarenjima` onog naseg nesretnog profesora koji tvrdi da smo mi najstariji narod, u zivotu da bude.
Normalni? Gde to ima?

:: hahaha, tako je, odatle sam skin`o, al` tebi sam olakš`o, kad sam rek`o naslov
:: AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, MSI HD 6870 Twin Frozr II OC, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800, glodar X-
:: :: http://www.ivantic.net/Ostale_knjiige/Cremo_Ljudska_Devoluciija.pd
Ishmerish Hahaha...!!!! 05.07.2012. 21:37 #429471

Od svih stvari ti napises `Thank you for NOT smoking`

E nasao si na koje drvo ce` da lajes, pa `sine` u pravu si, ne pusim, davim se u cigarama!

Lala 4ever!

sashai Re: Aj stanite malo na loptu. 05.07.2012. 21:44 #429474

Louie, I think this is the beginning of a beautiful friendship...

:: Da budemo realni cimate coveka za DZ
:: Prvo ne smara vas(kao neki) u svakoj temi, a drugo vecinom postuje u svojim temama
:: Njegov sistem i njegova sfera interesovanja mogu i ne moraju da vam budu zanimljivi, ali to nije razlog da ga odmah natakinjete na kolac, cim otvori temu
:: Ovo nisu totalne gluposti kao sto ih ima na tone ovde i ja bih jos samo sugeriso da udari malo i po domacoj sceni, jer tek ovde ima materijala
:: Lala 4ever!
:: http://youtu.be/6sTfzzdemj
:: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`
pasduh ....... 05.07.2012. 21:53 #429475

broj poruka: 451
Za jesti g*ovna ili jesti kavijar potrebna je ista energija.

pozdrav svima

one way or another

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs