Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Preko kog kurira je moguce da se proveri sadrzaj paketa?
STRANA 1 OD 2  
Snoopy- Preko kog kurira je moguce da se proveri sadrzaj paketa? 15.08.2012. 20:16 T47122

status: user
broj poruka: 6083
I kako to ide? Dodje kurir, donese, ti otvoris paket, i koliko imas fore da istestiras? Recimo mobilni stigne, i hocu da vidim dal je sve ok. Preko koga je najbolje da trazim slanje?

LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cokla AKS i Post Express 15.08.2012. 20:35 #436110

broj poruka: 760
koliko ja znam...
dogovoris se sa posiljaocem. kad dodje kurir, uvedes ga u stan i kazes `dok ne zavrsim pregled, nema napolje`.

Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W

VMARC Post express 15.08.2012. 20:39 #436111

broj poruka: 9437
Pod uslovom da si dobar sa postarom .)

F650GS Dakar

Ishmerish Taj film neces gledati.., 15.08.2012. 20:41 #436113

broj poruka: 7285
a i brate ne realno je ocekivati toliko od njih, za jebenih 200-300 dinara.

Koliko sam ja upucen(a imam vise od decenije iskustva sa njima), mozes na brzaka da proveris vizuelno, jer je u osnovi to deo njihove odgovornosti a i time im ne remetis raspored.

Sad primera radi sta mislis kada bi im svi cepali minimum 5 minuta sta bi se desilo?, pa najmanje pola paketa nebi isporucio tog dana, a u ostalom sta njega boli tuki `da li radi kamera ili wi-fi na telefonu koji si TI uzeo`.

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

dinky tesko da ima toga 15.08.2012. 20:42 #436114

broj poruka: 43
Mislim da kod nas niko to ne radi, ajde da proveris sta je u paketu (mislim da ni to niko nedozvoljava) ali da proveravas da li je ispravno to je 100% nemoguce. Kad bi svako proveravao tesko da bi stigli ikada da ispruce dan za dan.

Phenom II X6 1090t @3.2GHz
Asus M$A88T EVO
8GB Kingston DDR3 1600 MHz
Gigabyte 550 ti 1GB DDR5
maxtor 160gb + samsung 1Tb

markopvict uzmi neke pilicare tipa AKS, 15.08.2012. 20:45 #436115

broj poruka: 4515
otvori jedno ladno pivo i dok lik eksira, ti istestiraj sta stignes.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Snoopy- - - 15.08.2012. 20:47 #436116

Na vise oglasa sam video da se pominje provera paketa, a i negde sam na nekom forumu procitao da ima opcija kod neke kurirske sluzbe da posiljalac stavi da je dozvoljena provera paketa. Nisam mislio da davim pola sata da gledam dal sve radi, nego 2-3 minuta samo da upalim i ubacim karticu, pokrenem kameru i vidim da li ekran ima mrtve piksele (posto sam uzeo jedan desire s sa preko 50, 60 mrtvih piksela). Zvacu ujutru par sluzbi da pitam direktno.

@vmarc- ima jedan dobar lik u postexpressu, samo ko zna ko ce da radi taj dan :)

G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo

VMARC Re: - - 15.08.2012. 20:55 #436117

Meni uvek sve donosi postar a ne radnik PE. Zato i radim sa njima. Ja sam sa mojim odlican, dajem mu sve posiljke i on ih predaje za mene. E sad, retko dobijam pakete a gotovo nikada nemam potrebu i da proverevam sadrzaj, mada mi on uvek napomene da otvorim, pregledam da li je sve OK, ako nije da vrati… :)

F650GS Dakar

:: @vmarc- ima jedan dobar lik u postexpressu, samo ko zna ko ce da radi taj dan :
::
gile23 Re: - - 15.08.2012. 20:57 #436120

broj poruka: 9121
Provera paketa ako je nesto kurir zajebao, ako ti je poslao ciglu ili siporeks blok mozes verovatno samo da places, jer ti da bi proverio paket da kurirska sluzba nije nesto zajebala se svodi na to da ti prvo preuzmes paket pa se onda pravi neki zapisnik, a to sta ti je neko poslao nije problem kurirske sluzbe vec tvoj problem.

Pozdrav!

:: Na vise oglasa sam video da se pominje provera paketa, a i negde sam na nekom forumu procitao da ima opcija kod neke kurirske sluzbe da posiljalac stavi da je dozvoljena provera paketa. Nisam mislio da davim pola sata da gledam dal sve radi, nego 2-3 minuta samo da upalim i ubacim karticu, pokrenem kameru i vidim da li ekran ima mrtve piksele (posto sam uzeo jedan desire s sa preko 50, 60 mrtvih piksela). Zvacu ujutru par sluzbi da pitam direktno
:: @vmarc- ima jedan dobar lik u postexpressu, samo ko zna ko ce da radi taj dan :
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Hmmm.. sad nesto razmisljam... 15.08.2012. 20:58 #436121

Mislim da PE i ne isporucuje preko kurira, vec ti za pakete teze od odredjene kilaze, postar uruci kartonce i ti sa tim odes na postu i podignes… Tako mi je bilo za neke laptopove…

F650GS Dakar
Snoopy- Re: Hmmm.. sad nesto razmisljam... 15.08.2012. 21:03 #436123

Onda to nije post express, to je samo post :)

Preko post expressa neizostavno dolazi kurir, a ne postar, 100tinak puta do sada bilo tako. Postar mi donosi samo vrednosno pismo/posiljku i to radi poshta. I donosi isto tako stvari koje stizu iz inostranstva. Kad zove 011 3 607 607, onda dolazi kurir na adresu da preuzme (to vazi za KG, mislim da su od skoro ukinuli za bg)

:: Mislim da PE i ne isporucuje preko kurira, vec ti za pakete teze od odredjene kilaze, postar uruci kartonce i ti sa tim odes na postu i podignes… Tako mi je bilo za neke laptopove
:: F650GS Daka
ivanstojko Ne mozes proveti sadzaj paketa 15.08.2012. 21:12 #436125

broj poruka: 400
Kurir je duzan da isporuci dati predmet od tacke `a` do tacke `b`, dok njega sadrzaj i ispravnost ne interesuje. Sto znaci kada ti stigne paket prvo potpises, ako ima otkupnine platis, pa ti se isti uruci.
codeus ... 15.08.2012. 21:15 #436127

broj poruka: 4054

jedino sto mozes da proveris je da li je uredjaj ili sta god vec `CEO` .. nije se izlomio uz put .. pa sve i da je cigla ili siporeks :) u principu prvo platis .. e onda mozes u prisustvu postara/kurira da otvoris i ukoliko nesto nestima pravi se zapisnik .. pa ti posle privatno tuzis lice koje ti poslalo ipod ciglu ..

ivanstojko Zaboravih da ti napomenem da AKS izbegavas u sirokom luku 15.08.2012. 21:16 #436128

broj poruka: 400
U Obrenovcu su im kuriri katasrofa, ponasaju se kao da su oni vlasnici firme, vrlo neljubazni i neprofesionalni. Najbalja iskustva imam sa Post i Daily Expresom
VMARC Ma jok bre 15.08.2012. 21:31 #436129

Ja sve radim preko postara, drugacije i ne bih. Nikada mi nije doneo kurir. A AKS i Dejli... Sacuvaj me boze...

F650GS Dakar

Vaskev re 15.08.2012. 21:58 #436132

broj poruka: 1673
Za AKS znam sigurno da možeš da otvoriš paket prilikom preuzimanja ali samo ukoliko si se prethodno dogovorio sa pošiljaocem da to naglasi prilikom predaje paketa kuriru. U protivnom nečeš moći ni to. Poznajem kurira lično i lepo sam ga pozvao i pitao za mogućnost da proverim mobilni prilikom isporuke, i može ti dozvoliti da se uveriš da je u pakovanju predmet koji si naručio (a ne cigla, crep i sličan građevinski materijal .) ) i neku osnovnu proveru ukoliko je dostupno dugme za paljenje da ga upališ, priključiš punjač i to je otprilike to. Ako ti je baš neki ekstra ortak možda uspeš i više. Za post expres nisam siguran da postoji takva mogućnost.

WOT Nick: Vaske

cokla nemoguće ovo, nemoguće ono 15.08.2012. 22:54 #436135

kakav defetizam i strah u ostvarivanju svojih prava...
telefon koji sam kupio pre neki dan je bio detaljno pregledan u roku od tri-četiri minuta. nisam gnjavio, ali nisam ni žurio. naravno, sve to u dogovoru sa posiljaocem...
kurir je bio čašćen da bi i sledeći put bio strpljiv.
samo, čovek mora da bude obazriv. zajebavati se sa kurirom je opasno kao i zajebavati se sa konobarom: uvek može da ti pljune u piće ili nešto još gore.
ako koristite usluge PE (a to sam saznao direktno od jednog od poslovodja u mojoj lokalnoj Pošti) imate pravo na komisijsko otvaranje pošiljke: primalac, kurir i neki viši radnik Pošte. u prostorijama Pošte naravno, ne kod vas kući.

alrad 15.08.2012. 23:07 #436137

broj poruka: 4867

Narucis Pony Ekspresom i dok kurir napoji zdrepce proveris sadrzaj paketa.
Sto u principu ne bi bilo lose da je vremeplov, mada nije obavezno.

cokla da, da 15.08.2012. 23:55 #436143

a ako ti se ne svidja sadrzaj paketa roknes kurira.
ko mu je kriv kad ne zna foru `dont kill tha messenger`

Snoopy- - - 16.08.2012. 00:27 #436145

Dobio sam informaciju, kao sto kaze i vaskev, da je aksom moguce da se ugovori otvaranje paketa, tako da nisam pogresno mislio. Znam da se o tome pricalo, ali sam mislio da ce to vise ljudi znati. Sutra kad budem zvao aks, prenecu tacno sta je i kako i dal jos vazi to za otvaranje. Hvala na odgovorima, koliko god oni bili tacni ili netacni :)

mixer93 Re: 16.08.2012. 00:36 #436146

broj poruka: 4187
Moze kod AKS-a da se otvori paket, barem sam ja mogao... i kuci i na poslu... E sad, da li zato sto sam im poznat vec ili bas zato sto se moze otvarati paket ne znam...

gilopile Re: nemoguće ovo, nemoguće ono 16.08.2012. 00:36 #436147

broj poruka: 9459
To i ja kontam, mislim na otvaranje paketa u prostorijama kurirske sluzbe pred nekom komisijom...Ali ne ide m i u glavu da se paket otvara pred nekim kurirom ili postarom na licu mesta, pored kuce, na ulici...Kako neko ko nije kvalifikovan moze da proceni da lli je nesto ispravno ili ne, a pogotovo za nekih par min, jer bi u protivnom za svaku posiljku trebao po jedan kurir...Kakva glupost, da ja posaljem paket (recimo neki iPhone od 500e) i da mi tamo neko na ulici otvara i cacka, a nije platio. Sta ako mu ispadne na patos, ili ima dil sa lokalnom postarom i upakuju mi nazad ciglu i kazu da sam je ja poslao?

Mislim da je ipak najpravednije i najlogicnije da se ne sme otvarati i da ostaje poverenje ili ne na relaciji kupac/prodavac, bar sto se fizickih lica tice.

Mislim, zasto bi ti neko treci garantovao za nesto kupljeno od nekog tamo lika?

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: kakav defetizam i strah u ostvarivanju svojih prava..
:: telefon koji sam kupio pre neki dan je bio detaljno pregledan u roku od tri-četiri minuta. nisam gnjavio, ali nisam ni žurio. naravno, sve to u dogovoru sa posiljaocem..
:: kurir je bio čašćen da bi i sledeći put bio strpljiv.
:: samo, čovek mora da bude obazriv. zajebavati se sa kurirom je opasno kao i zajebavati se sa konobarom: uvek može da ti pljune u piće ili nešto još gore
:: ako koristite usluge PE (a to sam saznao direktno od jednog od poslovodja u mojoj lokalnoj Pošti) imate pravo na komisijsko otvaranje pošiljke: primalac, kurir i neki viši radnik Pošte. u prostorijama Pošte naravno, ne kod vas kući
:: Q8300 GA-EP35-DS3 4x1GB Kingston Sapphire 6850 VW221D LCPower550W
Vaskev @Gilopile 16.08.2012. 08:16 #436163

E pa ovako, nije važno šta je logično i kako bi trebalo biti već ono kako jeste. Dakle nećeš moći detaljno da testiraš recimo iPhone ali ćeš moći da se uveriš da je u kutiji baš on i kada ga upališ da on startuje i da se pali. Tebi neće biti dozvoljeno da nešto petljaš sa paketom jer bi i to iskoristili ljudi da tvoj ispravno poslat predmetzamene sa nekim kršem i vrate ti ga jer je zaboga neispravan. Ovo je provera tipa da nije spakovana kocka stiropora, flaša vode itd, itd. Kuririma nije dozvoljeno da petljaju sa paketima tako da nije ni tebi. Ovaj sistem nije i nikada neće biti baš pouzdan ali je bar bolji nego da nije dozvoljena nikakva provera i da dobijaš neke jeftine suvenire. Inače ako želiš 100% da budeš siguran onda odeš lepo lično pa probaš, naravno ako se isplati.

Snoopy- - - 16.08.2012. 13:25 #436185

Zvao sam aks i bex i pitao da li moze da se proveri paket ukoliko onaj koji salje to naglasi kuriru pri predaji paketa, i rekli su da moze. Pitao sam onda: `Znaci, kada dodje kurir, mogu da otvorim paket i 3, 4, 5 minuta da proverim da li je sve u redu` na sta sam dobio odgovor: `Da, tako je`. Toliko o tome. Temu sam postavio jer mi je sinoc trebala informacija, al opet se samo rasplamtala razna nagadjanja x)

Dakle, za sve, odgovor je: AKS i BeX dozvoljavaju proveru paketa nakon saglasnosti posiljaoca

Vaskev Re: - - 16.08.2012. 13:48 #436191

Snoopy ja nisam ništa nagađao, ja sam ti rekao iz ličnog, proverenog iskustva jer stalno i šaljem i primam robu preko raznih kurira ali lično šaljem moje uređaje isključivo Post ekspressom iz razloga što ne želim da čekam kad se kuriru ćefne da svrati kod mene pa ga čekam ceo dan, već lepo odem 100m dalje u poštu i predam paket kad meni odgovara. Pare od otkupa mi donesu u roku od 2 dana dok mi je AKS dobar izbor i kad mi stiže paket jer se dogovorim sa ortakom kad i gde da ga preuzmem.

:: Zvao sam aks i bex i pitao da li moze da se proveri paket ukoliko onaj koji salje to naglasi kuriru pri predaji paketa, i rekli su da moze. Pitao sam onda: `Znaci, kada dodje kurir, mogu da otvorim paket i 3, 4, 5 minuta da proverim da li je sve u redu` na sta sam dobio odgovor: `Da, tako je`. Toliko o tome. Temu sam postavio jer mi je sinoc trebala informacija, al opet se samo rasplamtala razna nagadjanja x
:: Dakle, za sve, odgovor je: AKS i BeX dozvoljavaju proveru paketa nakon saglasnosti posiljaoc
:: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S
:: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll
Ishmerish Hahhahaha snupika, jesi car matere mi :)))) 16.08.2012. 14:53 #436198

broj poruka: 7285
Pa boli patka tog/tu sto radi pored fona, cak sta vise mozda i mrzi kolege kurire, pa da im ujedno uvali bonu

Aj razmisli, nije brate logicno to sto ti ocekujes pod NORMALNOM uslugom, da sa nekim kurirom moze da se resi, uz odredjenu `stimulaciju` i kao izolovan slucaj, najverovatnije ce moci, mada to sve zavisi od njegove realizacije i sposobnosti da mu taj manjak vremena ne kvari celokupan bilans za taj dan.

No generalno njihova nadleznost ti je vec recena ovde nekoliko puta, a to je celovitost(fizicka) paketa, na sta moze bilo koji od njih da se pozove i bice u potpunosti u pravu, cisto da se ne smoris kad ti jedan dozvoli a naredna dva te oteraju u majcinu pa budes sam isao u direkciju po paket, a tamo mozes da ga proveravas do mile volje(eto ti ideje)

Lala 4ever!
http://youtu.be/6sTfzzdemjA

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran`

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs