Zasto sam dobio opomenu na Partisu za hit and run za skidanje torrenta koji je freeleech? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Skoro sam presao na torrente jer file sharing serveri nisu ni za sta... Ako moze ovo da mi se pojasni malo... Sta mu onda znaci da je FreeLeech ako ipak moram da seedujem? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Zasto bi mi bilo u interesu da mi upload stalno radi? I koliko moram da seedujem? Vremenski? U MB? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
ne znam kako taj partis funkcionise, al znam da na svim privatnim torentima moras da sidujes ili 1:1 (ako skines 100mb toliko moras i da uploudujes) ili 3 dana, al bukvalna dana ne tvoja 3 dana sa gasenjem kompa (mislim ako ga gasis), u suprotnom ako ti racio ode ispod nekog nivoa banovacete.
Aha... Meni je ratio OK, e sad ove opomene za freeleech torrente ne znam koliko ozbiljno da gledam jer mi se ratio ne menja, a na osnovu njega mogu da te banuju... Jel tako? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Od kada imam 1 mbit upload od tada sam počeo i da sidujem
15.09.2012. 18:13
status: user broj poruka: 1577
Pre toga mi je upload bio bedan, svega 20 kb/s max. Mrzelo me da palim i gasim svaki čas torrent kako bih nešto gledao na netu.
Sada lepo imam gospodski i više na to ni ne obraćam pažnju. Jednostavno pustim i skinem za veoma kratko vreme i onda ga ostavim da se uploaduje, često više uploadujem nego što downloadujem.
Mada nije ni loše usvojiti neki torrent koji ima malo sidera, recimo ako je u pitanju neki omiljeni film ili neki album iz vaše mladosti, ne bi bilo loše sidovati takvu stvar non stop. Kada to radite, tehnički čuvate tu stvar od zaborava.
isto tako i partis funksionise,koliko skines,toliko moras i da vratis! Kad na partisu pise da je FREE onda se ne racuna down sto je po meni za novajlije super,pogotovo kao je veca igra ili nesto drugo onda mozes da nabildujes upload! :: ne znam kako taj partis funkcionise, al znam da na svim privatnim torentima moras da sidujes ili 1:1 (ako skines 100mb toliko moras i da uploudujes) ili 3 dana, al bukvalna dana ne tvoja 3 dana sa gasenjem kompa (mislim ako ga gasis), u suprotnom ako ti racio ode ispod nekog nivoa banovacete. :: :: ::
Onda ce biti jos opomena... Kako funkcionise arenabg ako neko zna? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Mislio sam kako funkcionise sto se tice tog freeleecha i uopste ratio-a... Da li mora da se seeduje?
U principu oni mogu da mi daju opomene, ali dok mi je ratio dobar ne mogu da me banuju je l` tako? **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
:: ArenaBg i Zamunda sljakaju dobro :: Mada je na Partisu najbrzi download :: :: :: :: ________________ :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: ::
Opomena vuče određeni broj negativnih poena, a određeni broj negativnih poena vuče ban, tako da mogu. Nisi valjda mislio da će večno samo da ti lupaju `packe`...
:: Mislio sam kako funkcionise sto se tice tog freeleecha i uopste ratio-a... Da li mora da se seeduje :: :: U principu oni mogu da mi daju opomene, ali dok mi je ratio dobar ne mogu da me banuju je l` tako :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: :: :: ArenaBg i Zamunda sljakaju dobro :: :: Mada je na Partisu najbrzi download :: :: :: :: :: :: :: :: ________________ :: :: CPU-Z Validator :http://goo.gl/AS5c :: :: :: ::
@Stripy Ja sam recimo skinuo Batman:Arkham City GOTY koji je bio FreeLeech (za njega sam dobio opomenu). Oko 17GB... Je l` ja sad moram da uploadujem tih 17GB...? Mislim izbrisao sam vec torrent, pitam samo... Meni se ratio nije promenio, a valjda se on gleda... Sta ako sam recimo skinuo ukupno 50GB, a uploadovao 100GB... Meni je ratio OK... E sad skinuo sam neku tako veliku igru (tipa tih 17GB), instalirao, nije mi se svidela i izbrisao... Je l` ja sad moram da drzim taj torrent i instalaciju igre dok ne uploadujem tih 17GB iako mi je ratio sasvim ok... To je pitanje! **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Svaki torent sajt ima svoja sebi svojstvena pravila koja se međusobno razlikuju. Ja recimo koristim isključivo IP torent sajt zatvorenog tipa i nikada nisam dobio opomenu za hit and run (a to radim vrlo često) ali sam zato odmah dobio upozorenje kad mi je jednom prilikom ratio pao ispod 1 (0.95). Dobio sam nekoliko nedelja da to popravim i čim sam prešao ratio 1 (na nekih 1.05) automatski mi je skinuto. E sad, savetujem ti da pročitaš FAQ i pravilnik sajta jer 100% tu imaš sve odgovore. Ja sam 101% siguran da nisi
:: @vladats Hvala :: :: @Stripy Ja sam recimo skinuo Batman:Arkham City GOTY koji je bio FreeLeech (za njega sam dobio opomenu). Oko 17GB... Je l` ja sad moram da uploadujem tih 17GB...? Mislim izbrisao sam vec torrent, pitam samo... Meni se ratio nije promenio, a valjda se on gleda... Sta ako sam recimo skinuo ukupno 50GB, a uploadovao 100GB... Meni je ratio OK... E sad skinuo sam neku tako veliku igru (tipa tih 17GB), instalirao, nije mi se svidela i izbrisao... Je l` ja sad moram da drzim taj torrent i instalaciju igre dok ne uploadujem tih 17GB iako mi je ratio sasvim ok... To je pitanje :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Če uporabnik ni izmed petih zaporednih torrentov niti enega odsejal vsaj 50%, prejme opozorilo ne glede na delilno razmerje in velikost torrentov. Uporabnik mora imeti ob opozorilu torrente neaktivne. Če po prenosu takoj nehate sejati in storite ti. `Hit&Run` boste prejeli opozorilo. Tako opozorilo se šteje enako kot navadno, torej bo vaš račun onemogočen ob petem opozorilu.`
Stavio sam i na Google translate, ali nije mi sve jasno... Samo da posle pet opomena ide ban. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
koliko si ti dobio opomena?Koliko ja znam njihova pravila se nisu menjala!
:: Hajde mi protumacite ovo :: :: `Pravila pri deljenju in prenašanju torrento :: :: Če uporabnik ni izmed petih zaporednih torrentov niti enega odsejal vsaj 50%, prejme opozorilo ne glede na delilno razmerje in velikost torrentov. Uporabnik mora imeti ob opozorilu torrente neaktivne :: Če po prenosu takoj nehate sejati in storite ti. `Hit&Run` boste prejeli opozorilo. Tako opozorilo se šteje enako kot navadno, torej bo vaš račun onemogočen ob petem opozorilu. :: :: Stavio sam i na Google translate, ali nije mi sve jasno... Samo da posle pet opomena ide ban :: *************************************************************************************** :: The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible. :: ::
Ma ovo je prva. Sve sto sam skidao do sada je bilo freeleech. Imam 0MB Downloada i 7.5GB uploada. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
sta si hteo da skines,daj mail pa cu ti poslati torent!?Ja sam tako imao problem u pocetku dok nisam ukapirao pravila,inace ovo mi je sad treci nalog i naj uspesniji!
Hvala ti, ali stvar je u tome sto sam skinuo sve sto sam zeleo do sada. Sve je bilo freeleech sto sam skidao tako da imam 0MB Downloada, ali sam ostavljao stvari da se skidaju preko noci pa se uploadovalo koliko-toliko i imam 7.3GB Uploada. Znaci ratio nije doveden u pitanje. Stiglo mi je upozorenje za hit and run za Batmana koji sam skinuo pre neki dan, koji je takodje bio freeleech. Zato molim nekoga da mi objasni ovo:
`Pravila pri deljenju in prenašanju torrentov
Če uporabnik ni izmed petih zaporednih torrentov niti enega odsejal vsaj 50%, prejme opozorilo ne glede na delilno razmerje in velikost torrentov. Uporabnik mora imeti ob opozorilu torrente neaktivne. Če po prenosu takoj nehate sejati in storite ti. `Hit&Run` boste prejeli opozorilo. Tako opozorilo se šteje enako kot navadno, torej bo vaš račun onemogočen ob petem opozorilu.` **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
To mi je nekako nesigurno... Volim nesto tipa foruma gde mogu da procitam opis torrenta, utiske onih koji su skinuli itd... Bio bih zahvalan za tumacenje ovog dela sto sam naveo iz pravilnika Partisa. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
preveo sam ga i ja u google translate,dobio ovo i nije mi jasno....
Уколико корисник није један од пет узастопних торрентима или један одсејал 50%, добио упозорење без обзира подељеном односа и големината на торрентима.Корисник мора да повлачи неактивне бујица. Ако пренос одмах престане и да сејеш. `` Хит & Рун ће добити упозорење. То упозорење се сматра као нормално, онда се ваш налог ће бити онемогућен на петом упозорења. `
Ako korisnik ni posle pet uzastopnih torenata nijedan nije posejao (seed) preko 50% biće upozoren bez obzira na razmeru odnosa ili veličinu torenta. Korisnik mora imati u vidu i neaktivne torente.* Ako po završenom prenosu prestane da seje dobi će `Hit&Run` upozorenje. Takvo se upozorenje ne smatra kritičnim te će vaš nalog biti onemogućen tek posle pete opomene.`
* Ovo se može protumačiti i kao obaveza preuzimanja neaktivnih torenata. (prim. prev.)
P.S. Neko izvlači slovenački iz malog mozga, a neko iz Google translate!
...................... Не воле нас Бугари ни Аустроугари мрзе нас Јапанци и Лилипутанци ...................... Б. Ђорђевић
Ali mi nije jasno sledece: Ako ni posle pet torenata nisam seedovao nijedan preko 50% dobijam upozorenje. A onda kaze da ako po zavrsenom prenosu prestanem da seedujem dobijam hit and run upozorenje.
Sta sad to znaci? Prvi deo mi je jasan... Da kazemo... Ali drugi mi nije jasan! Koliko to treba da seedujem svaki po zavrsetku da ne bih dobio upozorenje. **************************************************************************************** The only way to discover the limits of the possible is to go beyond them into the impossible.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.