Tek sam sad odgledao drugu sezonu. Odusevljen sam bio prvom i cekao sam da sve epizode 2. serijala izadju. U medjuvremenu sam ponovo odgledao prvu sezonu i onda lepo nastavio sa drugom.
Knjigu nisam citao.
Druga sezona je, po meni, mnooogo slabija od prve. Toliko toga nedorecenog, nelogicnog i td.
Puno pitanja bez odgovora:
1) Zasto je lejdi Stark oslobodila Dzejmija Lanistera? ...zbog cerki?...glupo 2) Kako je Stanis uspeo da pobegne posle poraza kod King Landings-a, kad je bio na zidu zamka pkoljen neprijateljima? 3) Sta je bilo sa opsadom Winterfell-a od strane Starkovih vazala koji su posli da oslobode Winterfell od Grejdzoja? Trebali su njega zivog da uhvate, ostale da pobiju. Posle govora Grejdzoja, njegovi ga udaraju, onesvescuju i ladno kazu:`idemo kuci`. Sta je sa 500 vojnika koji su opkolili Winterfell? Kako su Grejdzoji prosli? Zasto Bren, Hodor, ona divljakinja i najmladji Stark napustaju Winterfell koji je pritom izgoreo. Ne znamo ko ga je spalio. Gde je ta vojska nestala? Zasto Maester Luwin (celavi cicica iz Winterfella) hoce da pomogne Grejdzoju na kraju, govoreci mu za tajni put i savetuje da ode na zid. Zasto kad je Grejdzoj ubio Rodrika? Luwin pritom ne zna da su Bren i onaj najmladji Stark jos uvek zivi, vec misli da ih je Grejdzoj spalio.Zasto bi Luwin pomogao Grejdzoju??!!!
Ima jos dosta toga...ne mogu svega da se setim. Dosta praznih dijaloga, nejasnih odluka... Uglavnom, razocaran sam drugom sezonom. Prva je mnogo bolja. Sve je povezano, objasnjeno. Svaka odluka ima svoj smisao.
Ako neko zna odgovore na neka od ovih pitanja, bio bih zahvalan da podeli sa mnom.
Tell the Spartans, stranger passing by, that here obedient to their laws we lie
`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`
- Oslobodila ga je zbog cerki... - Stanis se nekako izvukao, dakle pobegao je, a kako to se u seriji ne vidi, ali je preziveo bitku. - Grejdzojevi ljudi su njega predali da bi ih ovi sto su opkolili pustili da odu, a on ce ostati kod tih Starkovih vazala, koji su iskoristili priliku da spale grad i preuzmu vlast na severu, to je rivalska kuca Starkovim (o tome ce biti u sledecoj sezoni nesto sigurno). - Luwin govori Grejdzoju da ode na zid jer je to ustvari neka vrsta kazne da posvetis ostatak zivota tome da cuvas Zid, tu se inace vode kriminalci... To nije pomoc nego savet njemu da mu je najbolje da ode tamo i pokaje se za ono sto je uradio.
Ja mislim da je ovako, sad ako te bas zanima imas na netu prepricane knjige sigurno pa pogledaj.
:: Tek sam sad odgledao drugu sezonu. Odusevljen sam bio prvom i cekao sam da sve epizode 2. serijala izadju. U medjuvremenu sam ponovo odgledao prvu sezonu i onda lepo nastavio sa drugom :: :: Knjigu nisam citao :: :: Druga sezona je, po meni, mnooogo slabija od prve. Toliko toga nedorecenog, nelogicnog i td :: :: Puno pitanja bez odgovora :: :: 1) Zasto je lejdi Stark oslobodila Dzejmija Lanistera? ...zbog cerki?...glup :: 2) Kako je Stanis uspeo da pobegne posle poraza kod King Landings-a, kad je bio na zidu zamka pkoljen neprijateljima? :: 3) Sta je bilo sa opsadom Winterfell-a od strane Starkovih vazala koji su posli da oslobode Winterfell od Grejdzoja? Trebali su njega zivog da uhvate, ostale da pobiju. Posle govora Grejdzoja, njegovi ga udaraju, onesvescuju i ladno kazu:`idemo kuci` :: Sta je sa 500 vojnika koji su opkolili Winterfell? Kako su Grejdzoji prosli? Zasto Bren, Hodor, ona divljakinja i najmladji Stark napustaju Winterfell koji je pritom izgoreo. Ne znamo ko ga je spalio. Gde je ta vojska nestala :: Zasto Maester Luwin (celavi cicica iz Winterfella) hoce da pomogne Grejdzoju na kraju, govoreci mu za tajni put i savetuje da ode na zid. Zasto kad je Grejdzoj ubio Rodrika? Luwin pritom ne zna da su Bren i onaj najmladji Stark jos uvek zivi, vec misli da ih je Grejdzoj spalio.Zasto bi Luwin pomogao Grejdzoju??!! :: :: Ima jos dosta toga...ne mogu svega da se setim. Dosta praznih dijaloga, nejasnih odluka... Uglavnom, razocaran sam drugom sezonom. Prva je mnogo bolja. Sve je povezano, objasnjeno. Svaka odluka ima svoj smisao :: :: Ako neko zna odgovore na neka od ovih pitanja, bio bih zahvalan da podeli sa mnom :: :: Tell the Spartans, stranger passing by :: that here obedient to their laws we li :: :: `I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice` ::
Nije jedna knjiga, nego će biti ukupno 7. 7-ma (a možda i 6-ta) još nisu ni napisane.
:: Druga sezona je, po meni, mnooogo slabija od prve. Toliko toga nedorecenog, nelogicnog i td
Pa, to je logično, jer se radnja i ne završava tu. Inače, moraš da pratiš SVAKU sitnicu, da ti neke stvari ne bi ostale nejasne.
:: 1) Zasto je lejdi Stark oslobodila Dzejmija Lanistera? ...zbog cerki?...glup
Klasična ženska naivnost. Ni prvi, ni poslednji put.
:: 2) Kako je Stanis uspeo da pobegne posle poraza kod King Landings-a, kad je bio na zidu zamka pkoljen neprijateljima?
Nije poginula cela njegova vojska... Spasli su ga njegovi preostali/preživeli vojnici.
:: 3) Sta je bilo sa opsadom Winterfell-a od strane Starkovih vazala koji su posli da oslobode Winterfell od Grejdzoja? Trebali su njega zivog da uhvate, ostale da pobiju. Posle govora Grejdzoja, njegovi ga udaraju, onesvescuju i ladno kazu:`idemo kuci`
Kao što je čovek već napisao, pobunili su se protiv svog vođe, Teona Grejdžoja, da bi ih ovi što su vršili opsadu pustili da izađu odatle živi.
:: Sta je sa 500 vojnika koji su opkolili Winterfell? Kako su Grejdzoji prosli? Ćerka se odavno vratila kući. Teon će biti zarobljen.
:: Zasto Bren, Hodor, ona divljakinja i najmladji Stark napustaju Winterfell koji je pritom izgoreo. Ne znamo ko ga je spalio. Gde je ta vojska nestala
Winterfell nije izgoreo. Možda si ga pomešao sa onom farmom, na kojoj su se privremeno sakrili Bran, divljakuša, Hodor i četvrto dete Lorda Starka (ne mogu da mu se setim imena)...
:: Zasto Maester Luwin (celavi cicica iz Winterfella) hoce da pomogne Grejdzoju na kraju, govoreci mu za tajni put i savetuje da ode na zid. Zasto kad je Grejdzoj ubio Rodrika? Luwin pritom ne zna da su Bren i onaj najmladji Stark jos uvek zivi, vec misli da ih je Grejdzoj spalio.Zasto bi Luwin pomogao Grejdzoju??!!
Maester Luwin je sam rekao, `ja služim Winterfellu, a ti si trenutno gospodar Winterfella` (znači, služi trenutnom gazdi, a trenutni je tada bio Teon Grejdžoj). Lojalnost mu je prema mestu, prema utvrđenju - ne prema određenoj osobi.
:: Ima jos dosta toga...ne mogu svega da se setim. Dosta praznih dijaloga, nejasnih odluka...
Treba odgledati više puta. Nekada se ne pohvata svaki dijalog, svaki gest, svaki pogled likova iz prve...
Da si pročitao knjigu bila bi ti još gora, prvu sezonu nisu mnogo dirali ali po drugoj je poprilično prčkano.
1. Razumećeš kad postaneš majka.
2. U knjizi nije opkoljen ni na kakvom zidu, kad je video da je krenulo po zlu samo se povukao
3. Taj deo u knjizi ide drugačije, Winterfell opsedaju Starkovi verni vazali a pre nego što su zatvorili obruč Teon šalje da unajmi plaćenike izvesnog Smrdu koji se tada izdavao za pomagača pokojnog Remzija Boltona, kopileta jednog od starkovih vazala, Ruza Boltona. Nakon što su se vazali rasporedili na pozicije s leđa ih napadaju ljudi Ruza Boltona predvođeni Smrdom za kojeg se posle ispostavlja da je prerušen Remzi. On uspeva da pobije ostale vazale među kojima je i Rodrik kojeg u knjizi ubija on a ne Teon, pali Winterfell, zarobljava Teona, pobija sve ostale i vraća se u Dreadfort.
4. Bren, Hodor i kompanija napuštaju Winterfell da nađu vranu s tri oka koju sanja Bren. U knjizi su se tu već odavno pojavili Džodžen i Mira, deca jednog od vazala Starkovih koji se često igraju s Brenom. Džodžen povremeno ima vizije i jedna od njih takođe govori da Bren treba da krene na sever, iza zida.
5. Luwin je pod zakletvom da pomaže Lordu Winterfell-a ko god to bio a Bren je zvanično predao zamak Teonu. Pored toga, Teon je dugo bio njegov đak i verovatno mu ga je žao na neki način. Luvin sumnja takođe da Bren nije mrtav jer su noge obojice spaljenih dečaka bile dobro razvijene dok su Brenove verovatno atrofirale.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.