Znam da je ovo forum vezan za informatiku, al` ima ovde ljudi koji dosta putuju a mozda i rade u inostranstvu...
U ponedeljak na utorak idem na ekskurziju sa skolom. Relacija Budimpesta-Bratislava-Prag-Bec. Interesuju me soping centri, za Bec i Budimpestu sam se raspitao dovoljno, ali nikako da nadjem nekog za Prag da me upiti kolko, tolko. Posto smo u Pragu 3 dana, imacemo i dosta slobodnog vremena, a ja bih to iskoristio i za kupovinu. Ako neko zna neke soping molove, trzne centre, outlet radnje i slicno nek mi ostavi ime radnji ili lokaciju ako ima...
Imas u Pragu ulicu u faonu knez mihajlove. Isto tako imas dosta radnji, new yorker, nike, adidas itd... Sto se tice soping centara, ja sam bio u jednom koji je udaljen jedno 15min hoda od te ulice, a mozes i metroom da ides. E sad ne bih znao koja je to ulica ali siguran sam da ce vas voditi kroz ovu gore sto sam ti naveo.
Karlove lazne - Odmah pored Karlovog mosta (tamo je sve Karlovo ali snaci ces se :D) Outlet sjajan, najveci te vrste u evropi... Salim se naravno, ovo je diskoteka, klub kako hoces. Valjalo bi ga obici bas zato sto je najveci :) Sto se sopinga tice u Pragu i Becu isplati se u periodu od druge polovine decembra (oko katolickog bozica) do prve polovine januara (do srpske nove godine. Tad zaista mozes da kupis kvalitetne stvari i da kazes da si jeftino prosao, da ne kazem dzabe. Inace cene slicne kao kod nas ili cak i cesto vise... U Pragu Newyorker neces promasiti, on je na CENTRALNOM trgu (ima ih 7 u uzem centru grada), imas sto je neko rekao kod stadiona mesta za shoping i standardno butike u centru sto ja znam... Lepo se provedi to su prelepi gradovi i ima sta da se vidi.
Sve je relativno skupo, jeftinija je samo H&M, ako hoce pravio outlet gde moze recimo da kupi Lacoste dzemper od 200e za 80e to je negde na sred autoputa, ja sam obilazio doticni 2 sata trcecim korakom :).
Pozdrav!
:: Kupovinu bih ostavio za Bec :: 1. Donau Zentrum (soping centar u fazonu Delta Sitija u BG-u :: 2. Mariahilfer Straße (nesto kao Knez Mihajlova u BG-u :: :: ::
Poenta je sto ces naci mnogo stvari kojih kod nas nema, a i prodavnica kojih nema u Srbiji (bar ih ranije nije bilo, sada lagano dolaze i kod nas). Ako ti je bitno da kupis jeftino, tu je pancevacki buvljak i kineski trzni centar na NBG-u...
P.S. u Donau Centru sam nasao Armani cipele i patika/cipele na velikom popustu, isto i Lacoste patike. U Peek & Cloppenburg sam kupio brdo dzempera za smesne pare. Ostale cene su kao kod nas ili jeftinije.
:: Sve je relativno skupo, jeftinija je samo H&M, ako hoce pravio outlet gde moze recimo da kupi Lacoste dzemper od 200e za 80e to je negde na sred autoputa, ja sam obilazio doticni 2 sata trcecim korakom :) :: :: Pozdrav :: :: :: :: Kupovinu bih ostavio za Bec :: :: 1. Donau Zentrum (soping centar u fazonu Delta Sitija u BG-u :: :: 2. Mariahilfer Straße (nesto kao Knez Mihajlova u BG-u :: :: :: :: :: ::
Ovo ti je koliko sada vidim najveci outlet store u Austriji. Sve je brandirano, imas bukvalno sve da kupis od glave do pete.
Pozdrav!
:: Poenta je sto ces naci mnogo stvari kojih kod nas nema, a i prodavnica kojih nema u Srbiji (bar ih ranije nije bilo, sada lagano dolaze i kod nas) :: Ako ti je bitno da kupis jeftino, tu je pancevacki buvljak i kineski trzni centar na NBG-u... :: :: P.S. u Donau Centru sam nasao Armani cipele i patika/cipele na velikom popustu, isto i Lacoste patike. U Peek & Cloppenburg sam kupio brdo dzempera za smesne pare :: Ostale cene su kao kod nas ili jeftinije :: :: :: :: Sve je relativno skupo, jeftinija je samo H&M, ako hoce pravio outlet gde moze recimo da kupi Lacoste dzemper od 200e za 80e to je negde na sred autoputa, ja sam obilazio doticni 2 sata trcecim korakom :) :: :: :: :: Pozdrav :: :: :: :: :: :: :: Kupovinu bih ostavio za Bec :: :: :: 1. Donau Zentrum (soping centar u fazonu Delta Sitija u BG-u :: :: :: 2. Mariahilfer Straße (nesto kao Knez Mihajlova u BG-u :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ih bre Gile pa ovo sto sam naveo je u samom gradu, ne 30 minuta izvan.
Imas i najveci Outlet u Srbiji, FashionPark u Indjiji, treba ti 30 minuta kolima do tamo, reklamiraju da je i do 70% jeftinije, mada nisam nikada isao da proverim
I ja sam za Bec pre nego Prag, ali ne znam koliko imamo slobodnog vremena u Becu, a u Pragu smo 3 dana i znam da imamo poprilicno slobodnog vremena... Inace keva od drugara iz odeljenja zivi u Becu (razvedeni roditelji) i on preko leta bude tamo, zna super grad i kaze da ima par mesta gde mozes da kupis neke stvari jeftiniji nego kod nas, pa cu da vidim sta i kako :D
:: Kupovinu bih ostavio za Bec :: 1. Donau Zentrum (soping centar u fazonu Delta Sitija u BG-u :: 2. Mariahilfer Straße (nesto kao Knez Mihajlova u BG-u :: :: ::
Ja se izvinjavam ako sam indiskretan ali koliki je budzet za kupovinu...
Ako vec i kupujes tamo ne hvataj se za stvari koje neces nositi svakodnevno... u suprotnom apsolutno bacene pare...
Secam se kad smo svojevremeno isli za Trst i ponesemo po 500÷700DM svi kupuju jefine stvari koje ce da nose svaki dan, par farmeki, cipele, majcice i tako to... a pomenuta budala uzme armani carape po 70 DM par, svilene gace jer kako kaze covek Al Kapone je furao samo svilu... mi pune torbe a on maleno kesice i jos ga oderu na carini...
Kupuj samo ono sto nema kod nas, sve ostalo je verovatno jeftinije kod nas...
Pre polaska na ekskurziju proveri cene kod nas pa tek onda gledaj tamo daleko...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: I ja sam za Bec pre nego Prag, ali ne znam koliko imamo slobodnog vremena u Becu, a u Pragu smo 3 dana i znam da imamo poprilicno slobodnog vremena.. :: Inace keva od drugara iz odeljenja zivi u Becu (razvedeni roditelji) i on preko leta bude tamo, zna super grad i kaze da ima par mesta gde mozes da kupis neke stvari jeftiniji nego kod nas, pa cu da vidim sta i kako : :: :: :: Kupovinu bih ostavio za Bec :: :: 1. Donau Zentrum (soping centar u fazonu Delta Sitija u BG-u :: :: 2. Mariahilfer Straße (nesto kao Knez Mihajlova u BG-u :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.