Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
glavolomka, perpetum mobile da ili ne ?
STRANA 1 OD 3  
savatije glavolomka, perpetum mobile da ili ne ? 25.10.2012. 13:27 T49271

status: user
broj poruka: 1121
procenite sami

http://www.viddler.com/v/330bfa73

DELL INSPIRON 17R N7110

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @savatije 25.10.2012. 14:36 #449643

broj poruka: 17098
Pa moguce je ali ajd ti ovo primeni u realnom radu za nesto korisno?

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Ghz
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
zerocool55 re... 25.10.2012. 14:49 #449647

broj poruka: 1131
Dexter013

Pa eto ti free energy,naravno da bi to uspelo mora da se napravi postrojenje koje ce da praktikuje ovaj sistem recimo ovo prvo sa vodom napravi se neko postrojenje veliko sa velikim rezervoarom,turbinom koja ce da bude izmedju i eto ti struje iz niicega tj. perpetum mobile-a :)

Eto plan ...

Ali da bi napravio to postrojenje moras prvo da stavis vojsku da to cuva jer nisu EPS i ovi sto prave struju iz obnovljivih izvora ni malo prijatni kada pokusas da napravis nesto tako sto bi im smetalo....

Dexter013 @zero 25.10.2012. 15:10 #449658

Treba ogroman novac da bi tako nesto uopste moglo da se sagradi i snabdeva strujom npr. jedan osrednji grad od 200 000 stanovnika.

A takva investicija bi se mozda isplatila tek nakog
aj odokativno 15 godina ili vise.

Inace slazem se da bi to bilo sabotirano sa svih strana jer bi neko gubio novac koji god vid exploatacije energije da je u pitanju.

Dell 22

zerocool55 Odg 25.10.2012. 15:44 #449666

broj poruka: 1131
Dexter013

Ne slazem se da bi to kostalo jako skupo mislim ako bi hteo da sminkas tu fabriku da,inace moglo bi da se napravi za par miliona recimo a da se napravi tako da snabdeva 250,000 i vise domova.

E sada ovo bi trebalo neko ko to zna da proracuna kolika turbina treba da bude i koliko turbina i koliki bi potisak vode trebalo biti za to da bi to radilo nesmetano i da neometa stalni protok...
Dragg re 25.10.2012. 16:22 #449673

broj poruka: 2270
Šta vam je ljudi, kakve turbine, zar ste pijani ovako u rano popodne? Perpetuum mobile je nemoguć, dokazano 100 miliona puta, eksperiment je fake. Jedan od načina da se izrežira ovako nešto je da se koristi gazirana voda kao što je prikazano ovde:

http://www.youtube.com/watch?v=OS1KXMsE2qk

Mehurići ugljen dioksida mogu poterati vodu na gore, ali samo dok se sav CO2 ne izdvoji iz vode, verovatno ne duže od 1-2 ciklusa. Bez dodantne energije gasa, tečnost se ponaša baš kao u prva tri slučaja (pivo, voda). Nivo tečnosti u obe cevi će biti na istom nivou.

Dexter013 @drag 25.10.2012. 16:30 #449675

A one kuglice sto ih ima 7-8 komada u nizu
pa jedna udara pa se prenese na skroz drugu stranu pa ona na kraju udara?

Dell 22

liman Re: glavolomka, perpetum mobile da ili ne ? 25.10.2012. 16:43 #449678

broj poruka: 812
Tu napravu je koristio Crni Gruja, da mu `ladi bele bubrege, dok ne rsproda prasice kod Ostruznice!
Kod, povremenih prekida vodu je dolivao Bole. ` :-)

:: procenite sam
::
:: http://www.viddler.com/v/330bfa7
bojsane Re: @drag 25.10.2012. 16:47 #449680

broj poruka: 180
Misliš na Njutnovo klatno? Nemoj mi reći da si ozbiljan?

AthlonII x2 240 @3,33GHz - ECS nforce9m-a - Sapphire 4870 512MB - Kingston 2x1GB ddr2 800MHz - WD5000AAKS + WD10EADS - Chieftec GPS550AB-A

:: A one kuglice sto ih ima 7-8 komada u niz
:: pa jedna udara pa se prenese na skroz drugu stranu pa ona na kraju udara
:: Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.4 Gh
:: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc
:: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH
:: MBO:AM3+ Asus M5A9
:: Case:CoolerMasterElite43
:: PSU:Chieftec 650w a8
:: CpuCooler:TitanVanes
:: Mis: Mx51
:: Dell 22
Dexter013 @bojsane 25.10.2012. 16:48 #449681

Turio sam bre dva smajlija oca mu jebem.

Dell 22

Dragg re 25.10.2012. 16:50 #449683

To se zove Njutnovo klatno ni ona ne traje večno jer ima topotne gubitke i otpor vazduha. Ti gubici su relativno mali (kao i kod običnog klatna) pa izgleda da kuglice uvek isto odskaču ali ipak usporava i staje, kao što se ovde jasno vidi:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rkHxuvKq3ao

edit: sad videh smajlija
Pisko Vreme je 25.10.2012. 16:59 #449685

broj poruka: 6670
Za novog Jezdimira Vasiljevića i Dafinu štatijaznam-ićku.
Ovde se budale nikada neće odreći nezaslužene sreće: vazda misle da će biti leba bez motike, pa bi neki novi intelektualci njihovog tipa, mogli opet da zarade u ovo vreme krize.
Ovi eksperimenti se kose sa zdravim razumom, jasno je da su fake tj. da oscilacije rade od početne energije, sve dok ih sila trenja ne zaustavi - ali se svaki puta video zaustavi pre, ili je manje-više stručno nastavljan. Boza.

Budale računaju na sreću.

ilicstefan Ovaj prvi eksperiment je definitivno lažan 25.10.2012. 18:47 #449714

broj poruka: 1577
Naime letos je bila veoma velika suša, a pošto imam dosta stabala raznog voća (skoro je posađeno, trešnje, kajsije, šljive...) to je sve trebalo da se zalije i spase od suše.

Prilikom zalivanja, ja i moj otac, smo koristili cisternu i malo crevo prikačeno na cisternu. Cisternu sa vodom postaviš tako da stoji pod uglom tako da pritisak velike količine vode pravi vrlo dobar pritisak za zalivanje. U narodu poznatije i kao zalivanje na prirodan pad.

Međutim čim crevo digneš malo iznad cisterne mlaz se zaustavlja. Naime cisterna je oblika položenog valjka i na donjoj ivici, maltene pri dnu je priključak za crevo. Skoro isto kao i ovaj prvi eksperiment.

Na sličan način sam hteo i filter za bazen da napravim ali jednostavno voda nije htela da teče jer ma koliko cevi bile uske ili široke, voda će u svima stajati na istoj visini.

Inače da zaista postoji perpetuum mobile, da li zaista mislite da bi se vlada baktala da pregrađuje Dunav i da pravi Đerdap, ili da ameri pregrađuju reku i prave Huver branu, ako bi moglo ovako jednostavno da bude.

Naravski cena bi bila ista kao i ove struje, u to nema sumnje :)

I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`.

http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#!

tortojed Ljudi, o cemu pricate, cime li se bavite...? Sam Kosmos je perpetuum 25.10.2012. 19:47 #449728

broj poruka: 11012
mobile - presipa se iz vecito supljeg u permanentno prazno. Razno. A izgleda i zarazno...

dragance njutnova fizika je... 25.10.2012. 20:07 #449735

broj poruka: 144

stara nekoliko stotina godina, i polako se dokazuje da nema veze sa vezom. Naravno fizicari ni za zivu glavu nece da priznaju, tako da i dan danas imamo zaostalo zadrto drustvo koje je iskljucivo zasniva na ekonomiji koja koci razvoj tehnologije. Sve dok mi tacno ne budemo znali sta je vreme i gravitacija, i tek kad budemo mogli da manipulisemo sa dve sile ovo ce biti moguce. Ali to ce se desiti mozda 2400-e ili kasnije. U svemiru ima bar jos 10 sila i energija koje su izgleda ogromne snage, ali mi ne znamo ni sta su, a kamoli da ih iskoristimo. Samo se zapitajte, zasto se ne prave el automobili, ali masovno? Zbog nafte, tj novca. Zasto se na cik-cak krivini stavi znak Opasna Krivina, umesto da se krivina ispravi? Zbog novca... Milion je ovakvih primera, sto naravno dokazuje da covecanstvo napreduje neko vreme, i onda ide nizbrdo, pa opet napreduje i tako u krug. Mi smo svoj vrhunac imali oko 1970. sada idemo nizbrdo...
Pisko Re: Ovaj prvi eksperiment je definitivno lažan 25.10.2012. 20:15 #449740

broj poruka: 6670
.... tako je, care, naime, u fizici osnovne škole, poneko je to i naučio tada a neko posle, a zvalo se: ZAKON SPOJENIH POSUDA.

Budale računaju na sreću.

:: Naime letos je bila veoma velika suša, a pošto imam dosta stabala raznog voća (skoro je posađeno, trešnje, kajsije, šljive...) to je sve trebalo da se zalije i spase od suše
:: Prilikom zalivanja, ja i moj otac, smo koristili cisternu i malo crevo prikačeno na cisternu. Cisternu sa vodom postaviš tako da stoji pod uglom tako da pritisak velike količine vode pravi vrlo dobar pritisak za zalivanje. U narodu poznatije i kao zalivanje na prirodan pad
:: Međutim čim crevo digneš malo iznad cisterne mlaz se zaustavlja. Naime cisterna je oblika položenog valjka i na donjoj ivici, maltene pri dnu je priključak za crevo. Skoro isto kao i ovaj prvi eksperiment
:: Na sličan način sam hteo i filter za bazen da napravim ali jednostavno voda nije htela da teče jer ma koliko cevi bile uske ili široke, voda će u svima stajati na istoj visini
:: Inače da zaista postoji perpetuum mobile, da li zaista mislite da bi se vlada baktala da pregrađuje Dunav i da pravi Đerdap, ili da ameri pregrađuju reku i prave Huver branu, ako bi moglo ovako jednostavno da bude
:: Naravski cena bi bila ista kao i ove struje, u to nema sumnje :
:: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao`
:: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded#
chip ... 25.10.2012. 20:43 #449744

broj poruka: 113

Zakon spojenih sudova je nešto drugo, a kaže da će nivoi tečnosti ostati izjednačeni pri mirovanju, međutim kod ovog prvog slučaja imaš pritisak ili potisak koji pokreću kruženje tečnosti, dakle nema stanja mirovanja.

Ideja ovakvih sprava jeste primenjiva na proizvodnju električne energije. Osnovni problem je u tome što perpetum mobile mora ostati u svom položaju(ravnoteži) što mu smanjuje primenu.
Međutim Tesla je prevazišao ove spravice kada je `proizvodnja` električne energije u pitanju jer je već osmislio način po kome se struja ne mora proizvoditi već smao koristiti(dakle otkrio je pravi perpetum mobile). To je ona čuvena priča o antenama, kada su finansijeri došli do zaključka da će oni ustvari samo prodavati antene, a ne i struju.
Iz tog razloga da bi oni prodavali struju nikada perpetum mobile neće doživeti primenu u tu svrhu, kao što ni Teslina zamisao nije nikada zaživela već je dobro sakrivena i drži se u tajnosti. Zato se i zidaju hidroelektrane tipa Đerdapa i slično.
Drugi sličan oblik perpetum mobile jeste veza između akumulatora i punjača, dakle kada punjač radi na struju koju dobija od akumulatora i puni ga, a višak se može koristiti u druge svrhe.
Jedini večan perpetum mobile jeste taj Teslin sa strujom, gde je smao dovoljno postaviti tu antenu i primati je, a ona je potpuno besplatna kao što je i sunčeva svetlost. Šteta što Tesla nije živeo u Titovom komunizmu bar deset godina.

Tristram Re: njutnova fizika je... 25.10.2012. 20:46 #449745

broj poruka: 1872
Mnogo gledaš discovery, njutnovsku fiziku možeš samo da proširiš, ne možeš da je pobiješ.

Najbolji slučaj koji može da se postigne je što bi mi srpski biznismeni rekli pozitivna nula, da se nešto vrti bez gubitaka energije, ali da ti iz toga vučeš neku korisnu energiju da bi ne znam šta radio s njom jednostavno nije moguće, nema leba bez motike i tante za kukuriku.

:: stara nekoliko stotina godina, i polako se dokazuje da nema veze sa vezom. Naravno fizicari ni za zivu glavu nece da priznaju, tako da i dan danas imamo zaostalo zadrto drustvo koje je iskljucivo zasniva na ekonomiji koja koci razvoj tehnologije. Sve dok mi tacno ne budemo znali sta je vreme i gravitacija, i tek kad budemo mogli da manipulisemo sa dve sile ovo ce biti moguce. Ali to ce se desiti mozda 2400-e ili kasnije. U svemiru ima bar jos 10 sila i energija koje su izgleda ogromne snage, ali mi ne znamo ni sta su, a kamoli da ih iskoristimo. Samo se zapitajte, zasto se ne prave el automobili, ali masovno? Zbog nafte, tj novca. Zasto se na cik-cak krivini stavi znak Opasna Krivina, umesto da se krivina ispravi? Zbog novca... Milion je ovakvih primera, sto naravno dokazuje da covecanstvo napreduje neko vreme, i onda ide nizbrdo, pa opet napreduje i tako u krug. Mi smo svoj vrhunac imali oko 1970. sada idemo nizbrdo...
Neba Postoji sila koja pokreće ove naprave 25.10.2012. 20:56 #449746

broj poruka: 1197
Gravitacija je sila koja pokreće sve ove napravice. Ovaj prvi eksperiment sa tečnošću mi je jedino sumnjiv, ostali su savršeno logični. Gravitaciju ne treba potcenjivati. Ona je ta sila koja između ostalog i pokreće Zemlju oko Sunca.
6,000,000,000, 000,000,000,000 tona brzinom od 30 km/s. Zbog toga i ostalih saznanja verovalo se da je gravitacija najveća sila našeg univerzuma, bar onog kojeg poznajemo. Ipak, električne, elekto-magnetne, magnetne sile imaju daleko više uticaja na sve što se zbiva u kosmosu. Možda postoji još nešto, za sada nepoznato.
Anyway, nauka se ne bi pomakla za korak da nije bilo velikih ljudi koji su dovodili, pre svega, aktuelno obrazovanje, zatim razne dogme, verovanja i sl. u pitanje. Isti ti su kamenovani, vešani, spaljivani, izvgavani ruglu, proglašavani za ludake od strane eminentnih stručnjaka. Nije sve onako kako nas uče u školama. Nauka je mnogo više od toga.
chip ... 25.10.2012. 21:06 #449751

broj poruka: 113
Da ih pokreće gravitacija ne bi počinjale iz statusa mirovanja i ne bi morao da im daješ početni zamah već bi to činila gravitacija. Pokreće ih sila koju same proizvode.
Suprotna sila gravitaciji je levitacija.
Bilo kako bilo nauka nije viša od Boga, jer On je njen tvorac.
codeus ... 25.10.2012. 21:14 #449752

broj poruka: 4054

sama definicija perpet-mobile.de je paradox .. nista od toga

chip .. sunce mu poljubim .. jesi video nekad chip od drveta ? .. taj teslin projekat se zove bezicni prenos el.energije .. posledice toga bi najverovatnije bile katastrofalne za nas (zdravstveno-mentalno-lokalno i globalno) .. tesla bi proizvodio struju i putem odredjenih odasiljackih stanica (7 komada ili vise razbacanih po globeu) slao el.energiju odredjene ucestanosti (citaj frekvencije) u jonosferu-stratosferu (gore negde) .. i onda bi korisnici koristili natjunirane antene na tu f-ju i transformatore nebi li dobili malo svetla ..

svejedno .. ostaje jedna cinjenica ... ako pojedes kilo bureka nemoz israt 2 kg mr.stinkija
ako proizvedes 1megaWat el.energ. korisnici ne mogu potrositi vise od toga !.. to se strucno zove `prc`

jedino je vazduh free .. za sada !

Dragg re 25.10.2012. 21:36 #449762

Ipak je strašno da se na ovom forumu, gde bi trebalo da budu malo jače obrazovani ljudi, preganjamo sa termodinamikom iz drugog razreda srednje.
@dragance - gde je to pobijena njutnova mehanika (na nivou manjih brzina i rastojanja)? Naša buduća saznjanja ničim neće narušiti tačnost njutnove mehanike u okviru svakodnevnog polja primene.
@chip - zakon spojenih sudova upravo jeste zakon jednakosti pritisaka, pri čemu je dinamički pritisak=0. Dodatno kretanje tečnosti moraš da generišeš dodavanjem energije, jer kretanje neće sponatano nastati ako nema razlike nivoa, a nema ga. Ove sprave su apsolutno neprimenjive na generisanje energije jer uvek ulažeš više nego što dobijaš. Tesla nije stvorio ništa slično, imati ideju o nečemu što želiš i realizovati to su dve različite stvari. Anegdote i legende ne pomažu u tom slučaju. Ono o akumulatoru je smešno, čini mi se da ni nemaš elementarnu ideju kako funkcioniše svet oko tebe. Perpetuum mobile nije isto što i besplatna enegija i sunčeva svetlost nije ni jedno ni drugo.
@Tristram - ne može čak ni pozitivna nula, termodinamički zatvoren sistem mora da uvećava entropiju, gubici su neminovni.
@Neba - Ništa tu nije logično, gravitacija ne pokreće zemlju oko sunca, niti je za ravnomerno kretanje potrebna bilo kakva sila. Početni momenat kretanja koje je imao obalk materije od kojeg su nastale planete je u ravnoteži sa gravitacijom a ukupna sila koja deluje na zemlju je u proseku 0. Gravitacija je uvedljivo najslabija sila od sve 4 osnovne sile koje znamo, ali to nema veze sa temom o mašinama.
Tristram Re: re 25.10.2012. 21:41 #449764

Naravno, u zemaljskim okvirima nije moguće ni to što sam narodno nazvao pozitivnom nulom. U nekim idealnim uslovima nula bi bila moguća ali da dobiješ više nego što uložiš ne može ni u kakvim uslovima, bili oni idealni ili ne.

:: @Tristram - ne može čak ni pozitivna nula, termodinamički zatvoren sistem mora da uvećava entropiju, gubici su neminovni
:: @N
Dragg re 25.10.2012. 22:00 #449769

Ne može ni u vanzemaljskim, sem ako neko ne izmisli motor koji ne bi radio na razmenu toplote. Možda neki elektromagnetni induktor u 100% vakuumu sa superprovodljivim kalemovima. Nažalost, 100% vakuum kao i superprovodnik na apsolutnoj nuli nisu mogući iz kvantnih razloga, ali ko zna šta budućnost nosi...

Tristram Re: re 25.10.2012. 22:05 #449773

Mislim na to da bi u savršeno izolovanom sistemu bez ikakve razmene energije i uticaja spoljašnjih sila mogao da imaš sistem koji bi večno ostao u pokretu. Ali da krene sam od sebe taman posla.

:: Ne može ni u vanzemaljskim, sem ako neko ne izmisli motor koji ne bi radio na razmenu toplote. Možda neki elektromagnetni induktor u 100% vakuumu sa superprovodljivim kalemovima. Nažalost, 100% vakuum kao i superprovodnik na apsolutnoj nuli nisu mogući iz kvantnih razloga, ali ko zna šta budućnost nosi..
ramzesIII Samo da dodam na kraju... 25.10.2012. 22:05 #449774

broj poruka: 1017
+1 Dragg

U patentnim zavodima su odavno prestali da primaju `projekte za perpetum mobile`.
Tako da i ako neko od vas misli da moze, ili pokusa da napravi, nece uspeti da patentira :)

Edit: Po meni ovo je mnogo vise ocaravajuce od pretakanja vode, rakije, itd.

http://www.youtube.com/watch?v=Ws6AAhTw7RA
STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs