Čekaj, a što bi pakovao titl u film? Ako ćeš da ga puštaš preko kompa imaš playere za to, a tv ako će da vuče srediće titl.
Ja sam probao preko kompa da pustim u media player classicu titl ali se sjebe, dok TV kad streamuje preko wifia normalno prikazuje titl. __________________ Scourge of PCBerza
:: Čekaj, a što bi pakovao titl u film? Ako ćeš da ga puštaš preko kompa imaš playere za to, a tv ako će da vuče srediće titl :: :: Ja sam probao preko kompa da pustim u media player classicu titl ali se sjebe, dok TV kad streamuje preko wifia normalno prikazuje titl :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Prvo sam isao na google, naravno, i ima brdo stvari po forumima bez konkretnih resenja, a nemam sad bas 3 sata da citam sve zivo, pa rekoh bolje da pitam ovde ako je neko upoznat sa materijom (znam da je daum imao neki 3D tv).
Dakle, bilo bi lepo da neko ima resenje koje ne ukljucuje `let me google it for you`. Pustim u mpc, slika je side by side, loadujem obican srt, i sve se poklapa savrseno sa zvukom, samo sto titl ide preko celog ekrana, sto znaci da ce sve da se potumba. Valjda.
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Ne moze se prica telefonom i kuca, sad mi poruka irelevantna x)..aj malo mi pojasni daume to sa streamovanjem i sta da uradim da odgledamo to. A za vlc sumnjam da bi se nesto promenilo..
@simon: za ovaj film nisam nasao 3d titl nego sam skinuo za 2d, tako da logicno da nece da bude side by side, pa trazim neko resenje
Ma skroz sam normalnim tonom, nego samo nemam vremena da sve i svasta citam, radim par stvari uporedo, sve ok :)
Dakle, preko laptopa bismo pustili film, ili preko usb na samom tvu, il kako god da treba, samo dajte resenje. Film iz prve poruke plus .srt titl. Ovako izgleda sad:
LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
:: Snupika shala mala, pa bar me ti znas :: :: Samo mi nije jasno ko mi je pobratima Mareta naostrio, kad me ovako na finjaka :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
hehe, vec sam te citirao pa me mrzelo opet da citiram snupiku i eto krnane:)
:: :: :: Samo mi nije jasno ko mi je pobratima Mareta naostrio, kad me ovako na finjaka :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
u poslednje vreme redovno gledam 3D filmove, sve zivo sam isprobao i istestirao. Ono sto tebi treba jeste taj mali program, koji si pomenuo, sa kojim klasicne titlove prebacis u .ass, i onda dobijas titl na obe strane, u slucaju side by side filmova. Taj font sto si dobio ti ne treba, pod uslovom da koristis fontove koje vec imas na tom kompu sa koga ces i da pustas film. .) Taj mali alat ima opciju i za podesavanje velicine, 3d dubine, boje... titla, to ti je jako bitno da bi ti titl bio OK i lepo citljiv, pa se poigraj malo sa setovanjima. Najbolji player, bar za mene, koji pusta sve to kako treba jeste MediaPlayerClassic.
Kada pustis film potrebno je da na tv-u aktiviras 3D, i u zavisnosti od modela tv-a(neki sami prepoznaju) mozda ce biti potrebno da odaberes pravi 3D mod, u tvom slucaju side by side, i uzivanje moze da pocne.
Ako pokusas da pustis preko tv-a(preko njegovog internog player-a, na primer preko usb-a), onda ti verovatno nece ni trebati ta zezancija sa konvertovanjem obicnog titla u .ass, bar meni na LG-u ne treba, vec sve sam lepo odradi, odnosno najobicniji titl postavi kako treba. Mada ja ipak volim preko kompa da pustam, imam vece mogucnosti podesavanja.
Ako te jos nesto zanima slobodno pitaj, a ako hoces mogu kasnije da postavim link od malog tool-a koji ja koristim, kao i screen koja setovanja za titl koristim, pa eto, mozda jos nekome bude od pomoci, jer zaista je po malo konfuzno sve to. .)
Ako ti TV podržava titl onda će bez problema da ti pusti sve kako treba. Ja streamujem preko Wifia filmove na TV i kroz TV direktno puštam filmove pa su mi tilovi normalni. Preko MPC-a ili VLC-a ne znam da ih podesim za SBS. __________________ Scourge of PCBerza
:: Ne, to je do TV-a, ne do filma :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Jel postoji razlika koji se film skine, da li je za aktivnu ili pasivnu 3d tehnologiju? :: :: :: :: :: ::
Pa instaliram prvo Samsung Allshare na komp, u njemu dodam foldere sa filmovima, i onda imam izbor: ili kroz taj program da pustim film, ili kroz TV da udjem u Library i pustim ga. __________________ Scourge of PCBerza
:: Kako streamujes preko wifi? Trebace mi : :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: Ne, to je do TV-a, ne do filma :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: Jel postoji razlika koji se film skine, da li je za aktivnu ili pasivnu 3d tehnologiju? :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Morao sam u Network settings na TV-u samo da unesem wifi password, ništa više. __________________ Scourge of PCBerza
:: Mislio sam da mora nesto da se podesi da bi tv video komp, al ako je samo ovo, super. Hvala : :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: ::
Cek cek, wifi pass od kucnog neta? Ili se kreira preko (u ovom slucaju) laptopa neka konekcija? Ako ti smor, ne moras da odgovaras, nije nista hitno :)
:: Morao sam u Network settings na TV-u samo da unesem wifi password, ništa više :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: Mislio sam da mora nesto da se podesi da bi tv video komp, al ako je samo ovo, super. Hvala : :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: ::
TV se konektuje na lokalnu wifi mrežu, a program na kompu ga nalazi kroz wifi router. __________________ Scourge of PCBerza
:: Cek cek, wifi pass od kucnog neta? Ili se kreira preko (u ovom slucaju) laptopa neka konekcija? Ako ti smor, ne moras da odgovaras, nije nista hitno : :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: Morao sam u Network settings na TV-u samo da unesem wifi password, ništa više :: :: __________________ :: :: Scourge of PCBerza :: :: :: :: :: Mislio sam da mora nesto da se podesi da bi tv video komp, al ako je samo ovo, super. Hvala : :: :: :: :: :: :: LG 42LD420, Phenom II x6 1055t, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S :: :: :: G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apoll :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.