` For the people in a tiny Serbian village there is nothing sexy or romantic about a vampire. In fact, they are terrified that one of the most feared vampires of the area has been roused back to life. Rather than `Twilight`s` Edward, the people of Zorazje fear that Sava Savanovic is lurking in their forested mountains of western Serbia. They believe that he is on the move because the home he occupied for so long, a former water mill, recently collapsed. Savanovic is believed to be looking for a new home.`
`TOP STORY` Na Yahoo news-u :) Opet nesto lepo o Srbiji... Kad nije Hag, Milosevic i slicno - onda nasi problemi sa vampirima :) Jedino nas Djokovic vadi :)
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
` The Balkans have long established itself as Ground Zero for vampires when it comes to fanged folklore, and Serbia is a leader in this, according to Lyon. `Vampires originated in Serbia, not Romania,` says Lyon. `The word vampire entered western languages from Serbia in the late 1720s.`
Zimske raspuste sam provodio na selu i secam se prica babe i ostalih o vampirima. Tako da je u našem folkloru to sigurno bilo dosta prisutno.Pitanje je koliko je toga ostalo i dali je baš toliko bilo prisutno :)
Treba malo da proucavate anticku istoriju.. Obican covek je neuko stvorenje,primitivan i zakljucan, obskrbljen skepticizmom (nerazvijena percepcija) . Hocemo da razumemo svemir,univerzum ,kako da ne.. Treba biti malo open minded ,uciti i razvijati um - hraniti svest ,unaprediti se na visi nivo..
Da ne bezim od teme ali sve to ima veze sa prastarim civilizacijama samo sto su ljudi svojevremeno razne fenomene dozivljavali na nacin koji su oni mogli da shvate..
Ajnstajn,Tesla,Nostradamus..To su bili ljudi vekovima ,hiljadama godina ispred svog vremena.. Sa razlogom su postojali,sa razlogom su bili napredniji od obicnih ljudi
Evo vam jedan klip,mozda vam bude interesantan..Volim ovu nasu bracu Ruse,uvek su se posvecivali nauci i ucili i druge dok amerikanci kriju,lazu,obmanjuju,unistavaju!Doce im Rus glave kad tad
Poenta je da smo po jos jednoj `pozitivnoj` stvari sada poznati, osim Milosevica, ratova, Haga, itd...
` The Balkans have long established itself as Ground Zero for vampires when it comes to fanged folklore, and Serbia is a leader in this, according to Lyon. `Vampires originated in Serbia, not Romania,` says Lyon. `The word vampire entered western languages from Serbia in the late 1720s.`
A ovo bi bila do jaja inspiracija za film:
Austrian forces returning from conquests in Ottoman Serbia in the early 1700s brought back vampire stories, which circulated throughout Europe, later inspiring Byron, Keats and Coleridge, he claims. `In 1730-31 the Austrian Army sent a military surgeon into Serbia to conduct autopsies on suspected vampires. He and other Austrian Army officers wrote of their experiences, and these records still exist today,` Lyons said. `
Ajd posto stalno spominjete slobu da spomenem i ja koju ...
01.12.2012. 13:50
status: user broj poruka: 1624
Juce sam video jos jedan Mercedes SLS AMG u beogradu , dakle ima jedan crni i jedan crveni...
Pocetna cena ovog legendarnog automobila je oko 220 000 evra...
Takodje u gradu je pomama za Porsche Panamerom,najvrzim 4-tvorosedom ove kompanije,pocetna cena je mislim oko 120 000 evra, a turbo 4s itd od 150 000 evra...
Pored ovoga,grad je apsolutno PREPUN Range Rover HSE, i slicnih specijalnih verzija, takodje tu je specijalni Porsche MAGNUM, Cayenne, BMW x6, takodje mnogo custom verzija, prosirenih,pojacanih, carbon/mat , i ostalih cuda...O bmw x5, 7 serije, Audi q7, i mnogim drugim skupocenim automobilima nebih da komentarisem Javne licnosti uglavnom znamo sta voze, i razume se imaju pare, politicari ajde i to moze da se sazna, a sta je sa ostalih MILION koji voze ovako skupe automobile... Odakle...
I dok smo za vreme Slobe kolko tolko pristojno ziveli, ja sam ziveo sam sa majkom i dedom,i ziveli smo od njene plate... Za vreme kostunice, malo losije, al opet moglo je da se zivi...
Al za vreme DS-a i TAdica, ne samo da se jedva zivi, vec mi keva dobije otkaz u narodnoj banci , proglase ljude iz narodne banke kao parazite u drustvu i sta sve ne...
a samo nedelju dana posle toga,prime nove ljude iz Ds i g17... Naravno ovo je cinjeno svuda , kompletno sudstvo nam je ovako unisteno...
Naravno ovo je samo kap u moru kako mojih tako i tudjih problema, ali ono sto nam je DS cinio i koliko se ta vlast nakrala, mislim da je SLoba za njih bio mala beba...
asus p7p55d-e & intel i5 750 @ 4ghz/`Gainward` gtx470- referentna cista nvidia :-)/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/ssd patrior 60gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380. audio- Pioneer A9, dayens Premium monitori, vufer JBL sub 135.
Pogledajte koliko je bilo nadrndanih automobila za vreme Slobe, a pogledajte sada! Svuda besna kola i džipovi od 100 000e i svako je neko mudo kojeg policija ne sme da zaustavi.
Ne branim MIloševiće ali sada stvarno smešno ispadaju likovi koji su napadali Marka Miloševića pitajući odakle mu pare za diskoteku, parfimeriju i slično, a odakle bre ovim skotovima MILIONI EVRA?! Odakle Đilasu, Petroviću, Šutanovcu, Đeliću i ostalima milioni? Ako je Marko Milošević nosio gajbice, onda je Đilas kenjao gajbice za ove pare koje ima.
Još je tada Srbija bila pod sankcijama ali je narod mogao da se snalazi nekako.Danas tajkuni preuzimaju svaki poslić koji počne da donosi i najmanje prihode...
A sad za ontopic:
Kaže u Srbiji otac vampir sinu vampiru: `Sine, sad svratimo u jedno selo, popijemo krv dvojici-trojici, pa idemo u drugo selo po još par žrtava, pa u sledeće, i tako redom...`
- Sin (vampir) ga pita: `Ćale, a što lepo ne svratimo u prvo selo ili grad i popijemo krv svima i napravimo lepo masakr?`
A ćale će njemu: `Sine, bre, pa mi smo vampiri, a ne bankari...`
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.