Zena ima problem sa apetitom,tj,smanjila je dnevni unos hrane u cilju gubljenja par kilograma(koje joj i ne treba da izgubi ako se ja pitam) :),ali zena je to i nema sanse da me poslusa ali od prvog dana cim ne jede na vreme ima glavobolje,a cim ima glavobolje...znate vec cega nema:))))))). Pitanje glasi,da li postoji neki preparat,lek,tableta,bilo sta, koji ce joj SMANJITI APETIT DA NE OSECA GLAD???!!!! Da napomenem da glavobolje pocinju skoro istog momenta kad pocne da oseca glad,mozda pola sata nakon prvog simptoma da je gladna...
Moze da oboli ako se ne hrani kako valja (ili uopste). Idite u najblizi higijenski zavod i nutricionista ce vam dati dijetu koja vam treba. Za dorucak moze recimo, ovsene pahuljice sa low fat mlekom, neka iz ishrane izbaci slatkise i beli hleb, bareni krompir neka pocne vise da jede, i neka jede hranu bogatu proteinima: tunjevinu, belanca (bez zumanaca!), belo meso... Ako hoce da izgleda kako valja neka ide u teretanu, aerobik, pilates...
ali ona unosu hranu u organizam samo u duplo manjim kolicinama nego ranije,pa cim prodje 2 sata od jela ona je opet gladna,pa trpi jos 3 sata glad do sledeceg obroka...znaci jede redovno samo duplo manje kolicinski,i trpi glad jer brze ogladni....zato pitam za neki preparat koji ubija apetit...
Re: Zemo dijete koje si joj predlozio su pravi put
01.01.2013. 20:02
status: user broj poruka: 1029
pa ona samo hoce da izgubi 2-3kg,ona nije debela,samo par kilograma joj smetaju,mada ja tih par kilograma viska i ne vidim,ali....zene su to....nece ona da oslabi 15kg,samo 2-3kg,i ja pitam kako to da najlakse uradi a da nema tih glavobolja....
:: ka tome da bude jos deblja :: :: Takodje i vecina nutricionista ce prepisati slicno, da zanemarimo sto sam usta izlizao pricajuci, ali evo cinjenica :: :: Nikada vise nutricionista, dijeta, preparata i nikada vise gojaznih osoba...., ne treba biti naucnik pa skontati da tu nesto ne stima :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Nije bitna kolicina , nego vrsta namirnica i odnos B, UH, Masti... Stvar je veoma slozena i svako mora da je prilagodi sebi. Moze se svesti na sledece (u najkracem), sto vise proteina i vlakna a sto manje slozenih UH. Zavisnost od UH je opasna stvar. Namirnice tipa `voce` su takodje slozeni UH i ne razlikuju se od cokolade ? Naravno greska je izbaciti voce, treba ga unostiti ali treba znati kad i u kojoj kolicini.
Hleb, krompir, pasulj, grasak, testa, slatki sokovi, sve to mora da se dovede u neki normalni odnos sa proteinima i mastima. Stvar je preobimna i preozbiljna da bi se pisalo o tome na ovom forumu.
Mrsavljenje i izbacivanje vode nije isto. Razlika je nebo i zemlja.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Da jede na svaka 3-4 sata, da svaki obrok ima proteina(150gr mesa ili ribe, ili 4 jajeta), da ubaci povrce u par obroka, da izbegava sve od belog zrna, ukljucujuci cokolade, keksove, muslije.
Da iskljucivo pre aktivnosti uzima slozene hidrate u obrocima(krompir,pirinac, integralne testenine ili hleb)
Da zadnja dva obroka budu: prvi samo protein i drugi(zadnji) protein i mast(bademi,orasi,lesnici,kikiriki(50gr))
Da unosi bar 2l vode kroz ceo dan, da pije pola sata pre obroka kafu ili zeleni caj.
I ako moe da ubaci aktivnost od nekih pola sata odmah po ustajanju a posle kafe, tj na prazan stomak, bices vise nego zadovoljan, tj ona ce biti zadovoljna rezultatima a ti njenom novonastalom energijom
Umesto toga samo treba da pojača potrošnju energije, tj. da radi više. Sa radom telo aktivira masne naslage koje su uskladištene i troši ih kako bi se snabdelo energijom.
Što je ne ohrabriš da ide na trčanje. Svež vazduh i dobro je za telo. Takođe možeš sa njom. A posle kada se vratite sa trčanja znaš i sam koji je najbolji način da se opustite :)
+1 Vidi se ko poznaje materiju .) Ovo sto kaze ishmerish je od prilike to cega se treba pridrzavati.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Da jede na svaka 3-4 sata, da svaki obrok ima proteina(150gr mesa ili ribe, ili 4 jajeta), da ubaci povrce u par obroka, da izbegava sve od belog zrna, ukljucujuci cokolade, keksove, muslije :: :: Da iskljucivo pre aktivnosti uzima slozene hidrate u obrocima(krompir,pirinac, integralne testenine ili hleb :: :: Da zadnja dva obroka budu: prvi samo protein i drugi(zadnji) protein i mast(bademi,orasi,lesnici,kikiriki(50gr) :: :: Da unosi bar 2l vode kroz ceo dan, da pije pola sata pre obroka kafu ili zeleni caj :: :: I ako moe da ubaci aktivnost od nekih pola sata odmah po ustajanju a posle kafe, tj na prazan stomak, bices vise nego zadovoljan, tj ona ce biti zadovoljna rezultatima a ti njenom novonastalom energijom :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Ukoliko telo nije izbalansirano svim makro i mikro nutrijentima, fizicka aktivnost ce doneti samo kontra rezultate.
Izgubice ona koju kilu, ali to ce biti voda i misici, a salo ce ostati ne dirnuto. Nasa tela nisu napravljena da trose salo kao primarni izvor energije, tako da ga moramo dovesti u situaciju da drugacije ne moze.
I jos nesto, cak i da skine samo salo(sto je ne moguce), opet ce morati paziti sta jede(da se ne opusti previse) narednih godinu dana, kako bi se organizam navikao na tu kilazu i zadrzao je. Ovim je malo prosto objasnjen yo-yo efekat
ovo je sada vec velika pomoc,ishmerish i gliga,svaka cast....ovo ce joj veoma koristiti...inace trcanje i vezba je tezi oblik koji ne dolazi u obzir sada,jer jos trpi manje posledice od saobracajne nesrece koju je imala...
Sto vise ljudi odbijem od ovih nazi nutricionista to sam ispunjeniji !!!
Samo polako i nece biti potrebna vezba, za par dana ce joj doci energija, glavobolje ce odmah nestati ukoliko su bile uzrokovane ishranom, ona nece biti uopste gladna a jedan dobar sex sagori kalorija koliko i trcanje za sat vremena..., tako da joj napomeni da bez sex-a nece ici tako brzo.
Plus da ne govorim o spletu hormona i reakcija koje taj cin pokrece, a koji su od ne merljive pomoci u borbi protiv kila!
Evo i ja neku da prozborim. I ja sam imao slican problem, jedna, druga, treca dijeta, cajevi, ...i prvi vidljivi efekat je bio kada smo izbacili veceru i poceli da konzumiramo hleb od juce, tvrdi hleb jer se manje pojede. Umesto vecere jabuka, kompot od jabuka naravno bez secera, preko dana kafa ako vec mora sa zasladjivacem (saharinom) pa kada se nadjete u krevetu, dupla doza sto podrazumeva da i ti moras stisnuti zube i dati sve od sebe, efekat ces osetiti i ti a naravno i gospodja, prvih 10ak dana efekat ce biti polovican uodnosu na drugu i trecu dekadu. U slucaju da ti zatreba pomoc, javi se da ti pripomognemo, mislim da nas ljudi koji su spremni da se zrtvuju i pomognu kolezi u nevolji, ima dovoljno na ovom forumu! :-)) Pozdrav i javi kako napredujete ako prihvatite ovu kuru za skidanje kilaze!!! Srecna Nova godina!!!
U ovome je poenta. Izbaciti veceru (ili je svesti na minimum u smislu neke vocke i sl.), hleb, testenine, slatkise. Izbegavati svinjetinu, skoncentrisati se na ribu, piletinu, junetinu. Voce nikako ne izbacivati iz ishrane. Biti strpljiv i bez prezderavanja. :: ...i prvi vidljivi efekat je bio kada smo izbacili veceru i poceli da konzumiramo hleb od juce, tvrdi hleb jer se manje pojede. Umesto vecere jabuka, kompot od jabuka naravno bez secera, preko dana kafa ako vec mora sa zasladjivacem (saharinom) :: ::
Izbaciti potpuno iz upotrebe gazirana pića tipa Koka-Kole, Fante, Sprajta i Pepsija. U obzir dolazi samo kisela voda.
Naime pića poput Sprajta i Fante sadrže veoma visok sadržaj šećera. Možda se neću izraziti baš stručno ali šećer je daleko kaloričniji nego mast iz svinjetine, govedine i piletine, daje više energije ali i više goji. Nisam u ovo baš siguran jer mi je ovo pričala drugarica koja je svojevremeno bila na dijetama.
U suštini prestao sam sa gaziranim pićima zbog određene ugljenične kiseline koja mi je nadraživala grlo i posle 2-3 čase bi me užasno bolelo grlo. Kao nuspojavu ovoga sam primetio znatan gubitak kilograma iako uopšte ne vežbam, samo povremen težak rad (njiva je čudo) i to je to.
Takođe bih preporučio da kada kupujete meso, kupujte ga od ljudi sa sela. To je zato što ljudi na selu uvek hrane svinje, krave i živinu sa kukuruzom, pšenicom i ječmom a daleko manje sa koncentratom, em je jeftinije em zdravije.
To meso će biti daleko zdravije nego ono iz Maxija i Tempa zato što nema u mesu hormona rasta koji se nalaze u veštačkim prehranama za životinje.
@ilicstefan U ovome je sustina... Potrosnja energije... Kad misici salju mozgu signal da su aktivni i da im ne treba energije onda mozak ne salje signal stomaku da kuka za hranom...
Ako je vec muka da smanji hranu, neka je nek jeDe... ali mora redovno da se je.e (ne bilo kako nego aktivno)... inace potrosnja energije nece da biva i samo ce da nagomilava masti...
Ako kuka da je boli glava prvo je narani pa je onda izresetaj jos dok nije sudove sklonila... kad se odmorite od resetanja idite u setnju...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Umesto toga samo treba da pojača potrošnju energije, tj. da radi više. Sa radom telo aktivira masne naslage koje su uskladištene i troši ih kako bi se snabdelo energijom :: :: Što je ne ohrabriš da ide na trčanje. Svež vazduh i dobro je za telo. Takođe možeš sa njom. A posle kada se vratite sa trčanja znaš i sam koji je najbolji način da se opustite : :: :: I posle mi kažu: `Uči dete da sutra nađeš posao` :: :: http://www.youtube.com/watch?v=vgdGfSYhwY8&feature=player_embedded# :: ::
treba reci da on jeste veci, ali je ostatak gadno pojeban
Ljudska seksualnost je mesto najočiglednijeg sukoba nagona, odnosno strasti i razuma. Čovek je jedino svesno biće koje ima svesnu predstavu o svojoj seksualnosti. Primera radi, žena svesno bira koji će joj muškarac biti privremeni ili trajni partner. Muškarac, takođe, bira između više žena sa kojom će biti intimniji a sa kojom ne. Na kraju je, ipak, žena ta koja pristaje ili ne. Treba, međutim, imati na umu da kod žene ništa nije trajno, pa ni svesna odluka o pristajanju ili prekidu naklonosti prema muškarcu. Zbog toga bi muškarac morao uvek da bude spreman, ne obraćajući pažnju na žensko trenutno raspoloženje prema njemu. Ne bi trebalo ozbiljno da uzima ni njenu naklonost niti njeno odbijanje. Zato što je žena najfluidnija živa materija, što je, naravno, čini posebno privlačnom i interesantnom.
Da ali taj ceoni korteks sluzi za mahinacije, spletke, prevare... Zena sta misli, ne mozes nikada da znas. Jer ne zna ni ona.
:: treba reci da on jeste veci, ali je ostatak gadno pojeban :: :: :: Ljudska seksualnost je mesto najočiglednijeg sukoba nagona, odnosno strasti i razuma. Čovek je jedino svesno biće koje ima svesnu predstavu o svojoj seksualnosti. Primera radi, žena svesno bira koji će joj muškarac biti privremeni ili trajni partner. Muškarac, takođe, bira između više žena sa kojom će biti intimniji a sa kojom ne. Na kraju je, ipak, žena ta koja pristaje ili ne. Treba, međutim, imati na umu da kod žene ništa nije trajno, pa ni svesna odluka o pristajanju ili prekidu naklonosti prema muškarcu. Zbog toga bi muškarac morao uvek da bude spreman, ne obraćajući pažnju na žensko trenutno raspoloženje prema njemu. Ne bi trebalo ozbiljno da uzima ni njenu naklonost niti njeno odbijanje. Zato što je žena najfluidnija živa materija, što je, naravno, čini posebno privlačnom i interesantnom. :: :: Sto ce reci, uzalud vam trud sviraci :: :: :: Lala 4ever! :: http://youtu.be/n7hk7-XMXG :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost, doduse za prvu nisam siguran` :: ::
Cista restrikcija kalorija je los pristup, a ako se toliko lose oseca znaci da nema pojma sta radi i spustila je kalorije prenisko.
Nizak unos kalorija na malo duze vreme usporava metabolizam tj. telo se navikava da vise od toga ne dobija i postaje `efikasnije` sto znaci da ako nakon mesec-dva se bude vratila na stari nacin ishrane vrlo lako moze da povrati i kilazu posto ce joj takva ishrana postati surplus.
Pravo resenje je da upise teretanu i poveca fizicku aktivnost na taj nacin + da se jednostavno hrani `zdravije`. Zdravija hrana sadrzi mnogo vise nutrienta od `dzank` hrane a mnogo manje kalorija. Moze da jede kad god hoce, samo neka jede `zdravije` a to znaci da kada npr. pravi kajganu da jaja ne plivaju u ulju, da izbaci majonez i slicne gluposti. Neka jede bilo koje meso, povrce i voce samo neka pazi kako sta sprema. Nije isto spremiti krompir u vodi i napraviti neko jelo sa krompirom koje pliva u ulju i reci da i ovde i tamo jedes samo krompir.
A sto se tice tajminga, izbaciti veceru jer je uvece lose jeste, prostih i kompleksnih ugljenih hidrata itd. O tome uopste ne mora da razmislja ...
Aj nek mi neko objasni zbog cega ne treba da vecera?, zasto ne treba da unese protein i masti uvece???
Drugo je da mi se ovde prehebavamo, ali covek i ovako ne moze da dobije, pa jos ako joj ukine veceru ima da se slika!
Hormoni su napravljeni od masti, a uz hormon rasta koji se oslobadja posle prvih pola sata, ima jos ceo splet lipotickih hormona koji dejstvuju tokom sna. Naravno ukoliko nije insulin dignut, dakle UH nema uvece a protein i zdrave masti slobodno.
neka jede u manjim kolicinama ali CESCE.. nek izbegava masnocu, svinjsko meso i ostalo, a nek ubaci piletinu, nek jede vise kuvano, nek pravi corbice od povrca, itd., samo treba malo kreativnosti da unese u asortiman i jede cesce.. nek jede kad god je gladna ali svakako treba da ode kod nutricioniste, on ce istestirati tvoju zenu i napraviti joj raspored:)
:: Zena ima problem sa apetitom,tj,smanjila je dnevni unos hrane u cilju gubljenja par kilograma(koje joj i ne treba da izgubi ako se ja pitam) :),ali zena je to i nema sanse da me poslusa ali od prvog dana cim ne jede na vreme ima glavobolje,a cim ima glavobolje...znate vec cega nema:))))))). Pitanje glasi,da li postoji neki preparat,lek,tableta,bilo sta, koji ce joj SMANJITI APETIT DA NE OSECA GLAD???!!!! Da napomenem da glavobolje pocinju skoro istog momenta kad pocne da oseca glad,mozda pola sata nakon prvog simptoma da je gladna.. ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.