E ovako mom drugu je ukraden iphone5 ali registrovao je se na icloud sto znaci da mozemo da ga lociramo ako je telefon upaljen, ali posto govori da je uredjaj offline, postoji li mogucnost da ga lociramo iako je ugasen, zna li ko bilo bi mi od velike pomoci?
nemoguce da kosta 1000e a da nemoze da se locira ako je ugasen..
Ako nije konektovan na internet (wifi ili 3g) Ako mu je `novi vlasnik` iskljucio Find My iPhone opciju (ako ste je uopste i ukljucili)
Ako je opcija ukljucena i ako telefon nije pregazen novim software, lociracete ga prvim njegovim konektovanjem na net. Neka mu iCloud uvek bude ukljucen na kompu.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Svaki mobilni ima svoj IMEI i taj broj se pojavljuje na mrezi... Lociranje lagano... Ali moze da se desi da je zavrsio u nekoj od okolnih zemalja tako da jebi ga...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Hvala puno, mislio sam da moze nekako da se locira iako je iskljucen ali ipak je onako kako sam i mislio... :: :: T.S.A.R. Nuclear fire power :: :: My childhood http://www.youtube.com/watch?v=jn0EviOBWp :: :: :: ::
Ali mora biti ukljucena opcija. Nikakav GPS modul tu ne pomaze, jer je on samo prijemnik, nije predajnik i ne moze da emituje signal sa kordinata, vec samo prima signal sa satelita i na osnovu njih software na telefonu izracunava poziciju. Mada i ja sam mislio da sam mislio, dok se nisam zamislio....
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Rekao sam autonomni, mislio sam na predajnik koji je ziv i dok je tel ugasen. Svakako nerealno ocekivati da neko to sa ovim primitivnim baterijama napaja... Koja je to opcija za lociranje koja se ukljucuje?? :) Zar to ne radi operater na cijoj si mrezi?
Slazem se da postoje jako precizne i za to je potrebno bar tri bazne stanice lepo rasporedjene.
edit: sad sam video da si mislio na tu FindMyPhone. Ne znam kako radi, ali pretpostavljam da je neka gps-a metoda...
Uspeo sam da editujem pre nego sto si ti napisao :D Pai za to je potrebna saradnja novog vlasnika. Kad pogledas koliko je zasticen uredjaj od 1000e... Kupio bih za te pare i7 u nekom fulltoweru, pa da vidis ko ce da ukrade :)
@nitro mozes da prijavis operateru (ne ovom nasem, nego mts,vip..) da je tel ukraden i da oni pokusaju lociranje i to preko imei-a kad se on prijavi na mrezu. ako hoce da pomognu, uradice. ne gubis nista da probas.
:: I postavi se na On :- :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
To se tako ne radi...vece je cimanje traziti uredjaj tako nego sto on kosta...
Ovakvi slucajevi se rade pop principu, pustis uredjaj da radi na mrezi i iz liste poziva izvuces neki, najcesce se uzima onaj sa kojim ima najvize poziva i njega kontaktira MUP raspita se ko je vlasnik broja telefona sa datim IMEI brojem...ili jednostavno pozvati broj koji je u telefonu sa tim IMEI brojem...
Znam ljude koje su zvali inspektori...tipa, dodji u tu i tu stanicu policije, ponesi telefon prijavljen je da je ukraden, ako neces...
Vitlati nekog ko koristi taj telefon u relanom vremenu nije prakticno, treba neko iz NOC-a ko ce sa tim da se bakce plus neka patrola policije koja ce da izadje na teren.
Skyfire: ...frekfencija...
:: Ne bih rekao da je lociranje kod nas bas `lagano`. Mogu samo da vide u kojoj je celiji i to je najjednostavnija metoda, ali ne bas precizna.. :: :: Ugasen ne mozes nikako da nadjes, osim ako nema neki autonomni gps (ne znam koliko je apple dogurao sa tehnologijom). Pokusaj ovo sto VMARC rece. :: :: :: `mislio sam da moze nekako da se locira iako je iskljucen ali ipak je onako kako sam i mislio....` :: Ovako ni Operater ne ume da sroci .)
Pa upravo to sam i rekao... U normalnim zemljama ukradeni telefon ni ne moze da se koristi... Jednostavno ga iskljuce sa mreze... Zato ih tamo ni ne kradu... jer modu da idu samo u delove ali ko ce cekati dve tri godine da pocnu da se kvare... jer kad uzmes telefon na ugovor imas garanciju dve do tri godine kako gde...
Ali kod nas... Hmmm...
Nase ukradene salju u okolne zemlje, ukradene iz okolnih zemalja salju kod nas i tako...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: To se tako ne radi...vece je cimanje traziti uredjaj tako nego sto on kosta.. :: :: Ovakvi slucajevi se rade pop principu, pustis uredjaj da radi na mrezi i iz liste poziva izvuces neki, najcesce se uzima onaj sa kojim ima najvize poziva i njega kontaktira MUP raspita se ko je vlasnik broja telefona sa datim IMEI brojem...ili jednostavno pozvati broj koji je u telefonu sa tim IMEI brojem.. :: :: Znam ljude koje su zvali inspektori...tipa, dodji u tu i tu stanicu policije, ponesi telefon prijavljen je da je ukraden, ako neces.. :: :: :: Vitlati nekog ko koristi taj telefon u relanom vremenu nije prakticno, treba neko iz NOC-a ko ce sa tim da se bakce plus neka patrola policije koja ce da izadje na teren :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: Ne bih rekao da je lociranje kod nas bas `lagano`. Mogu samo da vide u kojoj je celiji i to je najjednostavnija metoda, ali ne bas precizna.. :: :: :: :: Ugasen ne mozes nikako da nadjes, osim ako nema neki autonomni gps (ne znam koliko je apple dogurao sa tehnologijom). Pokusaj ovo sto VMARC rece. :: :: :: :: :: :: `mislio sam da moze nekako da se locira iako je iskljucen ali ipak je onako kako sam i mislio....` :: :: Ovako ni Operater ne ume da sroci .)
Nalaze, ali ako nemas kutiju tesko, kakomces da dokazes da je tvoj tel jos nesto meni su n73 nasli posle 24h bukvalno i bio je u Krusevcu i da nalaze u metar telefon preko imei ( nije moj tel od ortaka al sam uzeo bio na sebe da mu sredim jer je rekao da o tog posla nema nista i izgubio opkladnu) Tako da znas da nalaze telefone jako brzo...
I da iphone 5 nije 1000e :-) kazi mu ja cu za 960e da mu nadjem...... Ako je simfree od 420e polovan xsim od 330e, zavisi koliko cigi trebaju pare i kad se vraca za bec ako se nadjete dan pre moze imza 300e :-)
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.