Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Bolje da te ubiju nego da ubijes u samoodbrani!
STRANA 1 OD 3  
CuMsHoT Bolje da te ubiju nego da ubijes u samoodbrani! 23.05.2013. 18:01 T53173

status: user
broj poruka: 259
Iz dana u dan citam sve vece promasaje sistema u kome zivimo pocev od obrazovanja pa do pravosudja.Nova vest koja sledi je ta da covek koji je napadnut u rodjenoj kuci od strane smrljivog lopova biva tretiran kao kriminalac pa ce jos zavrsiti u zatvoru.U drugim normalnim drzavama lopovi se sakate dok u ovoj zemlji su pod zastitom drzave!

Vest u celini:

http://www.kurir-info.rs/ubio-provalnika-sasi-bogevskom-30-dana-pritvora-clanak-804873

Athlon II x4 620(+ L3 cash)OC 2.6-3.2ghz
Msi 870s-g46
2x2gb ddr3 geil
powercolor 6850
250gb seagate +160gb wd
sharcoon vaya+3x12cm fan

do not fear CuMsHoT is here :D
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Blueberry Nece odgovarati za ubistvo, ali... 23.05.2013. 18:07 #493958

broj poruka: 1272
Verovatno ce ga utamniciti za `prekomernu upotrebu sile`, postoji egzaktan termin za delo kada u samoodbrani i totalnom opravdanom afektu naneses vise od jedne rane provalniku/delikventu/ubici koji te napadne...ne secam se naziva, uglavnom, taj je trebalo da ga izbode i osakati srafcigerom, pa onda ovaj da mu uzvrati, po nasim propisima...uglavnom, ide se na dve do pet godina , a izlazi se najcesce nakon 2... Srbistan...
Adzem ... 23.05.2013. 18:10 #493959

broj poruka: 3797
Ihaaa, opste poznato...
Zato sto ova drzava nema zakon, bolje je reci ni ne postoji uopste.
U Americi placas jeziv porez, zato mozes komsiju da roknes na keca i da kazes da si mislio da je provalnik.
Karikiram, ali je tako.

Simon72 ... 23.05.2013. 18:27 #493962

broj poruka: 2799
Neznamo šta se tu sve dešavalo.Najverovatnije ga ovaj provalnik nije ni napao nego je ovaj izrevoltiran ubio provalnika a kao dokaz je upravo izjava napao ga šrafcigerom jer da je bio nasilni provalnik imao bi ili nož ili neko vatreno oružje.U svakom slucaju nemamo sve podatke a policija verovatno ima, mada slažem se da tu treba da se zakonski to mnogo bolje reguliše.Provale su sve cešce nasilne i brutalne tako da ni ja nebi mnogo razmišljao kako da to rešim.

ilicstefan Znam za sličan slučaj 23.05.2013. 18:30 #493964

broj poruka: 1577
Čovek je imao vikendicu u naselju Višnjica (na nekih 10-ak minuta od Trga republike) i u tu vikendicu mu neko provali ali nije ništa odneo.

Došla policija i skupili ljude da vide da nije neko eventualno video provalnika ili nešto sumnjivo. Jedan moj pznanik je i bio među svedocima jer mu se kuća nalazi tik pored uz tu vikendicu. Inspektoru je rekao, citiram: J**em li mu dete, ubio bih ga kao kuče da mi je ušao u kuću, ma ne bi ni trepnuo, upucao bih ga sa lovačkom puškom. Inspektor: Ohoho, polako, znaš li ti da bi zbog toga krivično odgovarao jer si ubio čoveka?. Kako to? Pa on je provalio u moju kuću, šta ja da radim dok vi dođete, da ga čekam da me ubije?. Nažalost ništa, da se sklonite i nadate da vas ne nađe.

To je zaista tužno kako pošten čovek ovde uvek nastrada ali zato su drugi zlotvori zaštićeni kao beli medvedi, počevši od Uroša Mišića koji je po meni trebao da dobije doživotnu robiju pa sve do onog mentola za kojeg je naša država plaćala kauciju u Americi.

Ali šta ćeš, kao što bi rekao MaliAbner, banana republika.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

toothless Posle svih natpisa u medijima o provalama i ubistvima... 23.05.2013. 18:32 #493966

broj poruka: 3241
potpuno podržavam vlasnika stana. Nema potrebe tražiti opravdanje za lopova-upao je čoveku u kuću, ugrozio mu porodicu, i sasvim je normalno da je završio tako. Ukoliko ga i osude na nešto sitno, on će izaći iz zatvora kad-tad, ali lopov iz groba neće nikada. 100% podržavam čoveka ukoliko je bila provala i niko na svetu ne može da sudi njemu realno jer niko ne zna kako bi i sam postupio u takvoj situaciji, strah, adrenalin,...kako u takvoj situaciji ostati pribran i odrediti `dozvoljenu` količinu sile. Čovek nema dosije, ima povrede na telu, pristupio je krajnjoj nuždi i ne verujem da će videti dana robije.

http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

shkomi indijanska zemlja 23.05.2013. 18:33 #493967

broj poruka: 854
Treba uvesti zakon kao u Americi. Samo pozoves policiju i kazes molim Vas odnesite ga.

http://www.pressonline.rs/info/hronika/168771/zlatar-ranio-pljackasa.html

Ovo su moji drugovi. Starijem je upao narkoman u zlataru, bez reci mu ispalio2 metka u stomak, i treci mu se zaglavio . Stariji brat je ranjen uzeo pistolj i sva 2 metka ubio narkomana. Jedva je preziveo uz ludu ludu srecu da su ga vozili u KBC a ne u urgentni i da je u KBC dezurao najbolji hirurg. Do urgentnog ne bi ziv stigao iskrvario bi, da je bio neki losiji hirurg pitanje je da li bi preziveo. Tuzilac je prvo podigao optuznicu za prekoracenje nuzne odbrane. Ejjjjjjjjjjj. Pa je posle povukao.

Mladjem su upala 2 narkomana cimala ga uzela mu 70% zlata, poceli da beze jednog ranio uzeo zlato nazad dobice 2 godine ako dobro prodje, lezao 3-4 meseca, a kod kuce beba par meseci.

MI I TREBA DA PROPADNEMO DA NAS NEMA VIŠE kad su bitniji lopovi od poštenih ljudi.

Devize devize bonda elema

MaliAbner Re: ... 23.05.2013. 18:35 #493970

broj poruka: 7779
Zemljace jedino u srbistanu ne postoji trespassing dok svuda u svetu postoji...
Ako znas da mozes zavrsiti -2M` ispod teze se resavas da upadas u tudje...

Naravno to treba dokazati, mislim na trespassing kao i obratno...

Jedan komsija je ubio dvojicu od troje nasilnika koji su mu upali u gajbu a treci se vecno obogaljio spasavajuci glavu skokom sa treceg sprata... covek nije dobio ni dan pritvora...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Neznamo šta se tu sve dešavalo.Najverovatnije ga ovaj provalnik nije ni napao nego je ovaj izrevoltiran ubio provalnika a kao dokaz je upravo izjava napao ga šrafcigerom jer da je bio nasilni provalnik imao bi ili nož ili neko vatreno oružje.U svakom slucaju nemamo sve podatke a policija verovatno ima, mada slažem se da tu treba da se zakonski to mnogo bolje reguliše.Provale su sve cešce nasilne i brutalne tako da ni ja nebi mnogo razmišljao kako da to rešim
::
Adzem ... 23.05.2013. 18:40 #493972

Da si bio pored i da znas celu pricu, ne bi tako lupetao za Urosa.
Cek, cek, da nisi mozda keric?

:: Čovek je imao vikendicu u naselju Višnjica (na nekih 10-ak minuta od Trga republike) i u tu vikendicu mu neko provali ali nije ništa odneo
:: Došla policija i skupili ljude da vide da nije neko eventualno video provalnika ili nešto sumnjivo. Jedan moj pznanik je i bio među svedocima jer mu se kuća nalazi tik pored uz tu vikendicu. Inspektoru je rekao, citiram: J**em li mu dete, ubio bih ga kao kuče da mi je ušao u kuću, ma ne bi ni trepnuo, upucao bih ga sa lovačkom puškom. Inspektor: Ohoho, polako, znaš li ti da bi zbog toga krivično odgovarao jer si ubio čoveka?. Kako to? Pa on je provalio u moju kuću, šta ja da radim dok vi dođete, da ga čekam da me ubije?. Nažalost ništa, da se sklonite i nadate da vas ne nađe
:: To je zaista tužno kako pošten čovek ovde uvek nastrada ali zato su drugi zlotvori zaštićeni kao beli medvedi, počevši od Uroša Mišića koji je po meni trebao da dobije doživotnu robiju pa sve do onog mentola za kojeg je naša država plaćala kauciju u Americi
:: Ali šta ćeš, kao što bi rekao MaliAbner, banana republika
toothless Koju bre celu priču? O huliganima i divljacima? 23.05.2013. 19:01 #493976

http://www.youtube.com/watch?v=7OlOvWUNSiU

od 0:48 do 0:55 je sve lepo na slici. Ja vidim na celom snimku stoku koja uništava stadion i napada policiju.

Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - Powercolor 6850 - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

codeus ... 23.05.2013. 19:02 #493977

broj poruka: 4054

no coment ..

trebalalo bi upasti sudiji koji ga je bacio u pritvoj .. u po noci u stan/kucu i izlupati ga bezbolkama ..

smrad sudijski

da je u pitanju neki pandur ili poznati krimos .. neverujem da bi ga zadrzali i 30 sekundi

ovu situaciju samo kalash moze da razresi

markisha fsadf 23.05.2013. 19:04 #493978

broj poruka: 173

Adzeme neznam dali si ti bio pored Urosa kada znas celu pricu,ali malo je glupo braniti nekoga ko malo posle pomilovanja ucestvuje u tuci u diskoteci...
On je nevin?A svi su krivi?
Kako se meni to ne dogodi?Nego bas njemu?

Ovde u Srbiji su pomesani loncici velica se bezobrazluk,zlo a ugnjetavaju pravda i istina...

Jelena Karleusa diva,Ceca svetica,pravda za Urosa....

Za poslednji grafit/slogan svi su culi,pisali ga klinci,huligani....na zalost ne videh ni jedan grafit posvecen bilo kom heroju,vojniku koji je dao zivot za ovu zemlju kao recimo oni piloti 99 koji su ko kamikaze za ovaj narod ginuli...

A ovaj porodican covek ce sad da robija zbog nekog zlotvora...
Tuzno.

ilicstefan Re: ... 23.05.2013. 19:07 #493979

broj poruka: 1577
Ne nisam policajac nego znam tog dotičnog iz viđenja jer sam ga par puta video kako se glupira na Višnjičkoj Banji gde i živi.

Za razliku od tebe (pošto si prvi počeo sa ličnim napadima) ja sam obratio pažnju i na drugu stranu, policajca koji je i pojeo tu baklju i koji je bio povređen. Koliki idiot treba da budeš da kreneš čoveku zapaljenu baklju da guraš u usta?

Da ne bismo odlutali sa teme zamolio bih te da se na ovome ovo i završi.

Kako Electronic Arts pravi igre

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ

:: Da si bio pored i da znas celu pricu, ne bi tako lupetao za Urosa
:: Cek, cek, da nisi mozda keric
jaga - - 23.05.2013. 19:07 #493980

broj poruka: 618
cak ni panduri po zakonu ne smeju da pucaju ako nije prvo pucano na njih i dokazano mu bio zivot u opasnosti
pre pucanja moze samo da vice stoj pucacu
ali ko to jos postuje

codeus ... 23.05.2013. 19:16 #493981

eto do cega je doveo giletov program za otljucavanje wifi mreza !

ti si mi promenio sifru - ne ti si meni ! .. i onda rade nozevi i srafcigeri

trebao je da se brani multimetrom protivu srafcigera .. pa pipalicama u oci ..

Simon72 ... 23.05.2013. 19:16 #493982

Nema šta da se lupeta za Uroša jer je on jedna velika budala i psihopata preko koje se vide slabosti našeg pravosudnog sistema.On je huligan koji treba da je na robiji jer zbog njega i takvih niko normalan više i neide na utakmice.Dosta sa branjenjem takvih više bilo gde molicu lepo.Dosta više i sa onim kretenom iz amerike sa gomilom para kojim su podplaceni naši službenici pa zato sve to i izdešavalo.
Ovde je stvar u tome dal je ovaj stvarno napao stanara ili je bilo e cekaj sad ceš da vidiš šta ce ti se desi mamu ti provalnicku pa ga ovaj ubio za šta mi nemamo nikakve podatke i zašta u principu on i netreba da se brani vec tužilac mora da dokaže nameru.Samo je o tome prica.Inace svude u svetu se procesuira prekomerna upotreba sile i amerika nije izuzetak kako god mi mislili.

SkyFire Ja te nase zakone.. 23.05.2013. 19:16 #493983

broj poruka: 18472
Ne hebem ni 3%!
Na nasilje odgovaram nasiljem.Ako je moj zivot u opasnosti bez razmisljanja cu da odreagujem i da se zastitim pre nego li meni ne daj Boze neko nanese neke povrede!

U stanju sam da izvucem nekog iz auta i prebijem ga na sred ulice jer mi hebe milu majku zato sto ne krsim zakon i pravila u saobracaju a on izigrava kauboja!

U principu nasa cela zemlja je kaubojska.Za nas je govnjiva motka !

Sto se tice zakona kao sto je Americki,tog tipa, to sam od uvek postovao.
Da je kod nas takav zakon manje bi bilo ubistava,kriminala,silovanja i sl..

Pazi Boga ti,treba da cekam da me osakati pa tek onda da odreagujem.
To je toliko glupo da ne kazem debilno da nemam reci!

Zato pamet u glavu i svako nek se snalazi na svoj nacin jer je danas strategija kljuc opstanka!

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

toothless Povodom pokušaja ubistva policajca na stadionu... 23.05.2013. 19:24 #493984

Stoka koja je uništavala stadion i napadala policiju treba da zahvali Bogu što ovaj žandarm nije ispalio ceo okvir u njih i poslao ih u grob, mada je imao puno pravo da to uradi! Ne postoji sud na svetu koji bi ovom žandarmu dosudio zatvor da je ubio skotove koji su ga napali. Naprotiv, mnogo bi lakše živeo sa činjenicom da je ubio nekoga u samoodbrani nego što treba ceo život da živi u strahu od ovih `pravednih`...
Zašto bre mene nikada nije tukla policija? Zašto nikoga od mojih prijatelja nisu optužili za ubistvo policajca bre?

Simon72 ... 23.05.2013. 19:29 #493987

Ok ovde se sad sve pomešalo.Kako pominjete ameriku i njen krivicni i pravosudni sistem.Sam koncept amerike je tako pogrešno koncipiran da upravo on sam dovodi do toga da je u njoj skoro najveci procenat kriminala i ubistva u svetu a ispred je kolko se secam samo JAR i Kolumbija.U americi je stotinama puta opasnije živeti nego kod nas šta kod mislili mi o Srbiji.Evropa ima mnogo bolji krivicni zakonik koji upravo i sprecava ove stvari o kojima mi pricamo a dešavale su se i dešavace se sta god mi radili.Nemojte pogrešno da me razumete jer bi i ja da mi neko upadne u kucu odreagovao veoma agresivno s hodno datoj situaciji a ovde je ponavljam pitanje samo dal je ovaj provalnika ubio u samoodbrani ili je možda bilo potpuno obrnuto a sve mi se cini da je ovaj provalnik bio žrtva ovde jer je možda upravo vlasnik stana i imao nameru da ovo uradi.Procitajte vest dobro.Stanar je dao izjavu da ga je provalnik napao šrafcigerom.Tu izjavu je dao jer ovaj i nije imao ništa drugo jer i nije hteo nikog da napadne.Onaj ko ide u razbojništvo ide sa pištoljem ili bar nožem.Ovaj ništa od toga nije imao.To je ono što ovako iz prve mogu da zakljucim.Da je imao nož ovog nebi ni privodili.

toothless Re: ... 23.05.2013. 19:34 #493988

Simone, mislim da grešiš. Većina provalnika ide bez oružja jer mu je to upravo olakšavajuća okolnost ukoliko ga uhvate, a i prilikom neočekivanog susreta sa policijom na ulici je mnogo manje zlo da mu nađu šrafciger nego nož ili pištolj. Samim tim što svi navode da je bio mrak u stanu, pretpostavlja se da se lik nije išao u oružanu pljačku nego u krađu. Piše i da su im već ranije krali tako stvari iz kuće. Lik je upao kada su svetla bila ugašena pod pretpostavkom da svi spavaju...
A iz američkog zakona bih prepisao zakon o privatnom posedu i slično. Stvarno je glupo da imam pištolj i da moram da držim municiju odvojeno, pa ako upadne pljačkaš s aoružjem, moram da odem po municiju, repetiram pištolj, upozorim lopova, dok on odmah može da me upuca...ispadne da treba da imam više života nego super Mario da bih preživao oružanu pljačku...

:: Ok ovde se sad sve pomešalo.Kako pominjete ameriku i njen krivicni i pravosudni sistem.Sam koncept amerike je tako pogrešno koncipiran da upravo on sam dovodi do toga da je u njoj skoro najveci procenat kriminala i ubistva u svetu a ispred je kolko se secam JAR samo i Kolumbija.U americi je stotinama puta opasnije živeti nego kod nas šta kod mislili mi o Srbiji.Evropa ima mnogo bolji krivicni zakonik koji upravo i sprecava ove stvari o kojima mi pricamo a dešavale su se i dešavace se sta god mi radili.Nemojte pogrešno da me razumete jer bi i ja da mi neko upadne u kucu odreagovao veoma agresivno s hodno datoj situaciji a ovde je ponavljam pitanje samo dal je ovaj provalnika ubio u samoodbrani ili je možda bilo potpuno obrnuto a sve mi se cini da je ovaj provalnik bio žrtva ovde jer je možda upravo vlasnik stana i imao nameru da ovo uradi.Procitajte vest dobro.Stanar je dao izjavu da ga je provalnik napao šrafcigerom.Tu izjavu je dao jer ovaj i nije imao ništa drugo jer i nije hteo nikog da napadne.Onaj ko ide u razbojništvo ide sa pištoljem ili bar nožem.Ovaj ništa od toga nije imao.To je ono što ovako iz prve mogu da zakljucim.Da je imao nož ovog nebi ni privodili
codeus Re: ... 23.05.2013. 19:38 #493989

vest je stara 2 dana ... narkomancina je upala kroz prozor na prizemlju dok su ljudi spavali .. zena , muz i 2 maloletna deteta .. i napao covaka u krevetu !!!

kad te neko napadne dok spavas i jos si u gacama .. a nisi obucen ubica .. naravno da ce da ti skoci sva hemija u mozgu na max i neces moci razmisljati trezveno ..

pohrvali su se i coek je dohvatio noz i u klincu mu zadao udarce u ledja .. nakon cega je provalnik.narkoman pobegao iz stana

vlasnik ga nije vijao .. i naravno ovaj idiot je iskrvario ..

e zato je lik imao samo srafciger .. jer je bio u krizi .. da je imao pistolj - uradio bi neku zlataru ili trafiku ..

i sto je jos gore ... lik je osucivan i nalazi se na poternici .. znaci da je max opasan i spreman na sve

:: Ok ovde se sad sve pomešalo.Kako pominjete ameriku i njen krivicni i pravosudni sistem.Sam koncept amerike je tako pogrešno koncipiran da upravo on sam dovodi do toga da je u njoj skoro najveci procenat kriminala i ubistva u svetu a ispred je kolko se secam JAR samo i Kolumbija.U americi je stotinama puta opasnije živeti nego kod nas šta kod mislili mi o Srbiji.Evropa ima mnogo bolji krivicni zakonik koji upravo i sprecava ove stvari o kojima mi pricamo a dešavale su se i dešavace se sta god mi radili.Nemojte pogrešno da me razumete jer bi i ja da mi neko upadne u kucu odreagovao veoma agresivno s hodno datoj situaciji a ovde je ponavljam pitanje samo dal je ovaj provalnika ubio u samoodbrani ili je možda bilo potpuno obrnuto a sve mi se cini da je ovaj provalnik bio žrtva ovde jer je možda upravo vlasnik stana i imao nameru da ovo uradi.Procitajte vest dobro.Stanar je dao izjavu da ga je provalnik napao šrafcigerom.Tu izjavu je dao jer ovaj i nije imao ništa drugo jer i nije hteo nikog da napadne.Onaj ko ide u razbojništvo ide sa pištoljem ili bar nožem.Ovaj ništa od toga nije imao.To je ono što ovako iz prve mogu da zakljucim.Da je imao nož ovog nebi ni privodili
SkyFire Simon 23.05.2013. 19:40 #493990

broj poruka: 18472
Sve je to lepo prijatelju ali i sa srafcigerom ili bez,nozem ili pistoljem sasvim je sve jedno jer ti dolazis sa namerom i ugrozavas moju teritoriju,moje vlasnistvo,atakujes na mene kao individu-u!
Slazem se ja da bi kriminal svakako postojao ali pod kakvim uslovima?U kom procentu?
Zasto je kriminal sveden na jako mali procenat u nekim zemljama Arapskog sveta?

Svako ko zeli da se bavi kriminalom svesno ulazi u to,zna kakve posledice mogu da ga ocekuju i na to je spreman.

Amerika nema problem zbog pravosudnog sistema vec zbog izmesanog ljudstva i sirokog prostranstva i siromastva !
Njihov mentalitet je takav i vecina odrasta na ulicama i zna samo za takav vid ophodjenja i tako vode zivot jer ih je ulica i odhranila,naucila i tako su jedino i opstali.

U Evropi je drugacije,pogotovu kod nas.
Nama je potreban jedan takav zakon i da vidis kako bi se danas mnogi smirili,kako bi bilo manje kurcenja ,izivljavanja a jedan deo sljama bi se samo tako ocistio.
Nama je takav zakon preko neophodan jer sadasnji samo daje podstrek za nove zlocine i ohrabruje kriminalnce jer im zakon ide na ruku!

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

toothless @Codeus: 23.05.2013. 19:40 #493991

Izgleda da ipak nije bio spreman baš na sve.

Simon72 ... 23.05.2013. 19:48 #493993

Ok ajmo ponovo.
http://is.gd/Y2krUW
Provalnik koji je narkoman i koji je vec radio ovakve stvari upada u stan.Vlasnik stana koji je sa porodicom u stanu je u tom trenutku žrtva i preplašen kako za sebe tako i za porodicu.Ali najbitnija stvar je da provalnik nije napao vec je on napao provalnika i ubio ga.Aj malo zdravg razuma.Imamš šrafciger upadaš u stan i napadaš nekog.Šta može da se desi.Dal bi ga bar jednom ubo šrafcigerom.Daleko od toga da branim provalnika al je situacija potpuno jasna.Sad je samo pitanje dal je imao nameru da ubije provalnika ili je sve to uradio u stanju šoka i samo jednog cilja da ne bude povredjen no ponavljam se jasno je da je imao nameru da ga ubije bar je to meni jasno i to iz onog sto sam procitao.Možda ne posedujem druga saznanja ali iz ovog izvodim ovaj zakljucak.Dali bi ga ja procesuirao.Nebi jer bi verovattno slicno uradio i ja al samo iznosim zakljucak zašto se procesuira.Nemojte da me pogrešno razumete.Zakon je takav kakav je i da, ja sam za to da se menja.

Adzem ... 23.05.2013. 19:54 #493995

juju, koliko se ovde mesaju babe i zabe pa to je strasno...
Nije problem u Americi i njihovom zakonu, on je doduse fantastican, problem je u genetici tog izopacenog naroda! Taj narod nema cistu krv, a za sve odgovore naravno stoji istorija, kao najveca uciteljica zivota...

Sto se tice Urosa, previse ostrasceno pricate o svemu tome, a zasto je ispao incident i kako se dalje odvijao ne mozete ni da znate, mediji su ucinili svoje...
Ovde cu se i zaustaviti i samo reci onako kako i treba da bude.
Ispalo je sranje, decko je klinac bio i jurnula mu je krv i adrenalin u glavu, o pokusaju ubistva nema govora, a sto se tice njegovog divljastva sankcije su trebale da postoje ali u drugom smislu.
Robiju od 10 godina(prva presuda) necu ni da komentarisem, cak i 5 godina koliko je lezao je suludo(ubice idu toliko) i jednoj drzavi nista ne znaci da nekoga drzi toliko dugo u zatvoru(troskovi) a da ta kazna nije bila delotvorna!
Dokaz za to je sledece sranje, posle samo mesec dana po njegovom pustanju.
Decko ce do kraja zivota imati mrznju prema drzavi, policiji i sistemu, sto je logicno i dolazimo do zakljucka da je boravak u zatvoru bio samo drzavni trosak i nista vise!
To je ista prica kao sa dusevnim bolnicama, u njih dolazis lud, a izlazis jos ludji.
Decko je jednostavno trebao da dobije kaznu od godinu dana(6 meseci robije) humanitarnog rada, kucnog pritvora i kopanja krompira u padinjaku, uz strucno nadgledanje psihologa i pedagoga.
Onda tu ide rad sa decom, skola, borba protiv nasilja u porodici, humanitarne organizacije i jednog takvog izgasiranog decka smiriti finim i strucnim metodama, a ne da mu se upropasti zivot sa 5 godina robije i da se postigne suprotan efekat.
U takvim slucajevima su na gubitku i drzava i krivac.

A vi i dalje mozete ostrasceno da pljujete po svemu tome, besni zbog licnih problema i sta ti ja znam...

Simon72 ... 23.05.2013. 20:03 #493996

Inace u americi se sve oslanja na strahu,ljudi su stalnom stanju straha a razlog su kako zakoni tako i mediji koji ionako neobrazovanim aj da ne kažem glupim amerikancima seju taj strah i stalno ga podgrevaju.Ponavljam i u Americi postoji prekoracenje sile i tamo se kažnjavaju ljudi zbog toga jer upravo misle da mogu da urade šta hoce sa recimo provalnikom i onda kad dodje policija i vide da provalnik nije imao nikakvo oružje ti koji su se branili završe u zatvor.Ovde je ista sitaicija bar po meni.Možda i grešim al ja to tako vidim.

A o Urošu i to da mu je jurnula krv.Pa svi koji ubiju kažu da im se to desilo.I šta to je opravdanje.On je psihopata i svakako ce zavrsiti kad tad tamo gde završe svaki ko što je on.Nekad su sitne odluke one koje grade necji pravac u zivotu i to je tako.Zašto mene policija nikad nije napala kao što rece vec neko a bio sam sto na utakmice sto na demonstaracije neznam im ni broj.Kod nas su presude i kazne za izvtrsioce smešne a za to su krivi kako sudije tako i ceo pravosudni sistem a najviše krivicni zakon sa svojim sankcijama a i penoloske odredbe poprilicno.Problem je sto se takvo ponašanje pravda.Za sve su u suštini krivi oni koji donose krivicne sankcije za odredjena krivicna dela jer su uglavnom užasno male a nisu veca ... al o tome necu sada da nebi blatio sve advokate i pravni sistem koji zivi od toga jer su oni i najvise krivi cisti iz svojih materijalnih interesa.

STRANA 1 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs