Prvo: nije frame PO frame nego frame BY frame. Drugo: nije tacno
23.05.2013. 19:45
status: user broj poruka: 11011
da je ozledjeni MORAO da iskrvari - u zavisnosti od mnogih faktora, pre svega - temperature (spaljivanje ogoljene povrsine tkiva) i ugla pod kojim su se formirali rubovi rane (krpice preostale kože, hrskavica itd.) moglo je doci do neke vrste samozaptivanja vecine krvnih sudova (do toga veoma cesto i dolazi). Trece: u takvim slucajevima VEOMA JE CESTA prividna smirenost (ustvari - apatija i dezorijentisanost, cesti pratioci ``state of shock``) koja od strane neupucenog gledaoca moze da bude protumacena kao (neprirodna) sabranost (bol, ocajanje, vristanje, panika itd., mogu da nastupe znatno kasnije, postfestum).
Komentar one fotke (``frejma``) sa osobama koje su oznacene ciframa je POTPUNO besmislen - osoba ``3`` je ``smirena``?! Ta zena je u shock-u, sedi na asfaltu i polako pocinje da shvata sta joj se desilo... Tip sa naocarima i kapuljacom je smiren?! Pa sta - covek je profesionalni bolnicar, mozda vojni ili polocijski, koji je tu bio prisutan kao clan ekipe prve pomoci - njegovo i JESTE da bude hladnokrvan i priseban u najtezim siuacijama u kojima se trazi njegova asistencija... ``Osoba 1 daje smjernice i putokaze čovjeku 2``???!!! I, sta s` tim??? Sta je trebalo da radi? Da ODUZIMA smernice ili da daje cokoladne bomb...onice (izvinjavam se zbog crnohumorne note)???!!!...
Eh, nikad se nece tacno saznati nista, kako za 9/11, tako i za Boston. Da li jeste, ili nije, namesteno, mozda ce se i pricati-obelodaniti `zvanicno` nesto o tome, ali teko posto prodje 100god. i ovo postane daleka istorija.
...Sad će da te napadaju što si se usudio to da postaviš, jer to je obavezno `teorija zavere` - iako je i izgovor za Vijetnamski rat (incident u zalivu Tonkin) bio obična nameštaljka.
`The Gulf of Tonkin incident (or the USS Maddox incident) is the name given to two separate confrontations involving North Vietnam and the United States in the waters of the Gulf of Tonkin. On August 2, 1964, the destroyer USS Maddox, while performing a signals intelligence patrol as part of DESOTO operations, engaged three North Vietnamese Navy torpedo boats of the 135th Torpedo Squadron.`
`In 1965, President (Lyndon) Johnson commented privately: `For all I know, our Navy was shooting at *WHALES* out there.``
Niko ovde ne porice cinjenicu (dakle: cinjenica je) da ``izgovori...
23.05.2013. 21:24
za zapocinjanje rata u Vijetnamu...`` itd. itd. postoje (i postojali su, i postojace). Ali, to nije pocelo juce, u Tonkinskom zalivu - staro je to koliko i ljudska rasa. Treba li nekoga da podsecam na cuvenu basnu o vuku i janjetu? Pa, hajde (ukratko): vuk pije vodu iz potoka, jagnje takodje/ vuk se buni sto mu jagnje ``muti vodu`` pa ovome preti smaknucem/ jagnje mu predocava da se ono nalazi NIZVODNO od njega (vuka), te da nije u stanju da mu vodu zamuti/ vuk kaze: mozda si u pravu, ali cu te svejedno smazati. Ova basna je nastala (i u raznim se varijacijama odrzala u mnogim kulturama) daleko pre cuvenog putovanja broda Mejflauer.
Ali, jedno su generalizacije i zakljucivanje po analogiji (ako je ONO bilo takvo i takvo a OVO sada lici na ONO, onda je i OVO onakvo i onakvo). Ako je Mika, davno jednom udario Peru, a ispostavilo se da je Pera bio neduzan, a sada je neko ko JAAKO podseca na Peru izmlatio Mikajla (koji i imenom i likom podseca na Miku), MORA BITI da je i Mikajlo kriv, kao nekada Mika. Ma nemoj?! Dakle, pogledajmo KONKRETAN slucaj: evo, na primer, ova rasprava na koju nas je uputio Shone - komentator/video editor ukazuje na to da je majica one plavojke (u prethodnom videu oznacene brojem 3) puna rupica na rukavima a da na rukama (ispod tih rupica) nema tragova krvi (ili se ovi ne vide). Glupost. Jasno je da se radi o ``bocnom udaru``, pri cemu je doslo do kidanja majice usled vadusnog pritiska (kao posledice eksplozije) i da, verovatno, na rukama postoje manje opekotine i/ili podlivi-ogrebotine koji/koje ce se kasnije pokazati (menjanje boja - belo, crveno/plavo.../crno...). Drugim recima, srapneli i vazdusni pritisak su naceli majicu tako sto su OKRZNULI/NADULI tkaninu u predelu rukava, ne izazvavsi teze rane pracene krvarenjem. A noge? One nisu bile zasticene odecom (a blize su tlu nego ruke, i samim time izlozenije eksploziji) pa su, naravno, izbrazdane velikim ogrebotinama.. Tipican primer tendenciozno-senzacionalistickog komentarisanja (veoma omiljenog od strane kolege Fetija, ako smem da primetim)...
Činjenica je da veliki rade kako hoće, nameštaju afere, pučeve, finansiraju pobunjenike...neke istine se otkriju, neke ne. Nerviram se i ja, ali najpametnije je živeti svoj život i od svog rada (ukoliko je moguće), i ne obazirati se na ono na šta ne možemo da utičemo... http://goo.gl/dtnRI GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 775W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Bilo da se radi o jednom Srbinu, ili je pak svaba u pitanju, istu sudbinu delimo. Zajedno smo u ulozi posmatraca, igri i ostalih razonoda koju igraju bankarski vladari i ostali mocnici, kojima je savrseno jasno da je vera i religija izmisljena od strane njih, crkve i ostale lazne institucije koje sluze da utisaju narod i maksimalno mu isperu mozak(sve ce to njih pravda i bog stici) i tako dalje... A od kad je sveta i veka, vazi samo jedno beskompromisno pravilo:
Velika riba pojede malu ribu i to je kraj svake diskusije.
:: Činjenica je da veliki rade kako hoće, nameštaju afere, pučeve, finansiraju pobunjenike...neke istine se otkriju, neke ne. Nerviram se i ja, ali najpametnije je živeti svoj život i od svog rada (ukoliko je moguće), i ne obazirati se na ono na šta ne možemo da utičemo..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Bez namere da se prepucavamo, niti da uvredim nekoga:
Retko se javljam i ne rado komentarišem, ali ovo moram!
Kolega „tortojed“, molim te da objasniš zašto marginalizuješ činjenice i imaš neko objašnjenje kojim pokušavaš da razvodniš suštinu teme? Tvoje reči ukazuju da se koristiš terminima psihologa (možda si stručan u toj branši?) i da pišeš o ovoj temi kao neko ko ima puno iskustva u ovakvim situacijama.
Svako od nas ima pravo na svoje mišljenje, pa ću napisati i ja svoje.
Komentar koji je na viđenom linku je sasvim realan, sve je velika nameštaljka! Ovo pišem (na žalost) sa uverenjem iz svog ličnog višegodišnjeg iskustva krunisanog sa više desetina gelera koji su mi ostali doživotno.
Cela scena sa prve slike me neodoljivo podseća na amaterski filmski projekat, a komentar na kritičara realistu koji nema osećaj za umetnost i kritikuje svaku nepravilnost.
Ja ne želim da budem slep kod očiju, a to ne želim ni bilo kome od Vas. Pogledajte sve još jednom i samo razmislite svojom glavom.
Pa zasto se prepucavas, ako nemas zelje za time (pazi sada ovu lekcijicu iz
25.05.2013. 10:57
psihologije)? Imas SVOJE misljenje, je li tako? Odlicno - izrazi ga. Napisi (kao sto si i ucinio) ali bez konfrontiranja sa MOJIM misljenjem/vidjenjem. Da li uvidjas (svoj) problem? Ako ne uvidjas, evo, pojasnicu: ja sam, kao i ti, izrazio SVOJE misljenje ali se nisam KONFRONTIRAO sa kolegama Sub-Z-om, DMaster-om, Markozutic-em, Sky-em itd. (jesam DOPUNIO i nadovezao se na Phat-a ali nisam NEGIRAO njegovo uverenje).
Uvidjas li sada koliko je neumesno da, uz iznosenje SVOGA stava (uverenja da je ``sve ono fejk``) uzimas na zub mene i moje uverenje?
Drugim recima: ja postujem cinjenicu da TI verujes (u pricu o ``fejku``) - nema razloga da i ti ne postujes moje uverenje (suprotno tvojem).
Molim te da pročitaš drugi pasus gde piše da objasniš, a usput primi k znanju da nemam nameru da te uvredim.
Objašnjenje nisi dao, već ostaje da je to tvoje mišljenje – POŠTUJEM, ali mi nisi jasan. Nisam te uzeo na zub, čitam sve postove, i nemam problem, bar ne takav na koji bi navelo tvoje pisanje. Ti si se baš potrudio da osporiš sve što je meni očigledno, bez sumnje, i mislio sam da bi tvoje objašnjenje moglo meni pomoći da vidim nešto što sam previdio.
Ukazao sam na činjenice na osnovu ličnog iskustva, a ne na osnovu slušanja priča oko logorske vatre.
Neću se više javljati u ovoj temi, shvati to kako hoćeš, ali namera mi nije prepucavanje i vređanje.
I ja mislim da je ovo namestaljka, i vise se slazem sa autorom teksta nego sa tortojedom (if at all). Tu je i onaj snimak gde mu namesta nogu kad mu spadne nesto.
LG 42LD420, Phenom II x4 965be, Gigabyte 970A-UD3, ASUS 560ti DCII/2DI/1GD5 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, G.Skill Sniper SSD 120GB, Samsung SpinPoint F3 1TB, CFT-600-14CS, NZXT Apollo
Re: Pa zasto se prepucavas, ako nemas zelje za time (pazi sada ovu lekcijicu iz
25.05.2013. 14:12
status: user broj poruka: 18
Nahranimo trolića.
:: psihologije)? Imas SVOJE misljenje, je li tako? Odlicno - izrazi ga. Napisi (kao sto si i ucinio) ali bez konfrontiranja sa MOJIM misljenjem/vidjenjem. Da li uvidjas (svoj) problem? Ako ne uvidjas, evo, pojasnicu: ja sam, kao i ti, izrazio SVOJE misljenje ali se nisam KONFRONTIRAO sa kolegama Sub-Z-om, DMaster-om, Markozutic-em, Sky-em itd. (jesam DOPUNIO i nadovezao se na Phat-a ali nisam NEGIRAO njegovo uverenje) :: :: Uvidjas li sada koliko je neumesno da, uz iznosenje SVOGA stava (uverenja da je ``sve ono fejk``) uzimas na zub mene i moje uverenje :: :: Drugim recima: ja postujem cinjenicu da TI verujes (u pricu o ``fejku``) - nema razloga da i ti ne postujes moje uverenje (suprotno tvojem) ::
Neverovatno sam popularan - mnogi bi da me hrane, besplatno.
25.05.2013. 14:58
Da ne poznajem kontekst, pomislio bih da sam zaspao u Srbiji a probudio se u...Zemlji Dembeliji (ha, ha, ha!). Evo i ovoga ``n-a`` koji nastanjuje neki wc (klozet), sa cijih vrata je skinuo ``00``...
@Oliverikus: zakljucujem, na osnovu tvoga odgovora, da si dobronameran (za razliku od klona koji se samonazvao n00 - nije mu trebalo ono ``n``, dovoljna je i dupla nula za coveka koji se hrani u wc-u). Dakle, oliverikuse, dobronameran si, ali nisi me razumeo - ja nista nisam ni hteo da objasnjavam i objasnim - zasto bih? Samo sam izneo neka svoja zapazanja koja se ticu (po mom misljenju) MANJKAVOSTI u ``dokaznom materijalu`` prezentiranom u analizi video-zapisa i tvrdnjama iznetim u sklopu te analize. Kako bi bilo da ovim i zavrsimo pricu?
Dajte mi bilo kakvu sliku i naći ću gomilu razloga za neku zaveru. Ko nešto traži u slikama, verovatno će naći nešto, bilo šta što odgovara njegovom mišljenju. Pogledajte samo koliko ima teorija o Mona Lizi ali samo je Leonardo znao tačno o čemu se radi. O Tajnoj Večeri i da ne pričamo.
Re: Neverovatno sam popularan - mnogi bi da me hrane, besplatno.
25.05.2013. 18:45
status: user broj poruka: 18
Samo gutaj troliću.
:: Da ne poznajem kontekst, pomislio bih da sam zaspao u Srbiji a probudio se u...Zemlji Dembeliji (ha, ha, ha!). Evo i ovoga ``n-a`` koji nastanjuje neki wc (klozet), sa cijih vrata je skinuo ``00``.. :: :: @Oliverikus: zakljucujem, na osnovu tvoga odgovora, da si dobronameran (za razliku od klona koji se samonazvao n00 - nije mu trebalo ono ``n``, dovoljna je i dupla nula za coveka koji se hrani u wc-u) ::
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.