Marš poreskih obveznika u Beogradu FoNet | 08. 06. 2013. - 18:49h | Foto: Beta | Komentara: 0
Na današnjem, prvom Maršu poreskih obveznika u Srbiji prisustvovalo je nekoliko stotina građana koji su, posle okupljanja kod Studentskog kulturnog centra, prošetali do Ministarstva privrede i finansija Srbije.
Portparol organizatora - Fiskalne koalicije Nikola Parun rekao je da je jedini siguran zajednički interes svih ljudi u Srbiji - da odbrane novčanik od državnog oporezivanja i potrošnje.
Tokom šetnje, učesnici su uzvikivali: `odbrani novčanik` i `niži porezi`. Ispred Ministarstva, ekonomista Pavle Mihajlović rekao je da `svakog radnog dana radimo do 13 sati za poreze i doprinose, do 14.30 sati za PDV, a do kraja radnog vremena za sebe`.
Prisutnima se obratio i politički direktor Fiskalne koalicije Miloš Nikolić, koji je najavio da je ovo tek početak formiranja nove fiskalne kulture i građanskog pritiska na vlast da manje troši novac građana, da ih manje oporezuje i zadužuje, što su i glavni zahtevi iz pročitane Povelje poreskih obveznika.
Povelju su Parun, Mihajlović i Nikolić pokušali da dostave Ministarstvu u kojem nije bilo nikoga ko bi mogao da primi ovaj dokument koji je potpisalo više hiljada građana.
- Ovo je jasan pokazatelj kako se oni odnose prema našim parama, pošto ne žele ni da prime glas građana, a kamoli da rade subotom, što bi u uslovima krize inače bila normalna stvar - izjavio je Nikolić.
The Tea Party movement is an American political movement that advocates strict adherence to the United States Constitution, reducing U.S. government spending and taxes, and reduction of the U.S. national debt and federal budget deficit. The movement has been called partly conservative, partly libertarian, and partly populist. The movement has sponsored protests and supported political candidates since 2009.
The name of the movement is derived from the Boston Tea Party of 1773, an iconic event in American history. Anti-tax protesters in the United States have often referred to the original Boston Tea Party for inspiration. References to the Boston Tea Party were part of Tax Day protests held throughout the 1990s and earlier. By 2001, a custom had developed among some conservative activists of mailing tea bags to legislators and other officials as a symbolic act.
Svakim danom se sve više oduševljavam tvojim temama,tvom poznavanju i praćenju HW-a i svim što je usko povezano sa forumom PCB-a...
Najviše me raduju linkovi sa sajta `Kurir`,jer je to definitivno VRH našeg novinarstva i svaki njihov članak i po nekoliko puta čitam.Nabrojaću neke:
-Pao zbog pajda... -Manekenka blajvila kolbas kod štajge... -Aci Lukasu prsle oči od koksa...
Kao tvoj najverniji fan,izraziću želju da nas i dalje zasipaš novostima o novih tehnološkim dostignućima i pomogućstvu linkove sa gore pomenutog sajta.
:: Svakim danom se sve više oduševljavam tvojim temama,tvom poznavanju i praćenju HW-a i svim što je usko povezano sa forumom PCB-a..
1. Koliko ja vidim, MNOGO ljudi čita teme koje ja pokrenem. Ako ih ti ne čitaš, ili TEBI nisu interesantne - zaboleće me živac na udu varijabilne dužine.
2. Linkovi koje dajem nisu samo sa kurira, nego i sa sajtova ostalih naših novina, sa Yahoo-a, i sa svega ostalog što ima neki kredibilitet, neki manje - neki više.
3. Vidim da ti redovno čitaš kurir, s` obzirom da znaš koja manekenka blajvi, i ko se oduzima od koksa. Ja priznajem da pročitam i po neki takav članak - ne zbog toga što me interesuju životi `starleta` i debila - nego zato što mi daje svakodnevni `smell & feel` društva u kome fizički postojim, sistema vrednosti koje to društvo gaji, itd... Da bih se bolje orijentisao u takvom društvu, da bih znao gde i među kakvima živim... Nazovi to nekom vrstom `street-smarts-a`.
4. Pretpostavljam da ti, kao izuzetak, ne plaćaš poreze, i ne plaćaš PDV kad kupuješ stvari - između ostalog i kompj. komponente. Ti postojiš u jednom kosmosu, a porezi postoje u nekom drugom kosmosu, tako da TEBE ne dotiču i nisu predmet tvog interesovanja?
5. Da li se, primera radi, EliteSecurity forum bavi samo network/system security-jem?
6. Da li su ljudi na PCBerzi JEDNODIMENZIONALNI balavi klinci koje samo interesuje FPS u nekoj igrici ili koliko/kako se klokuje nešto - ili smo ljudi koje interesuju MNOGE stvari koje ČINE REALNI ŽIVOT?
7. Koju čitanu/interesantnu, ŽIVU temu si TI nedavno pokrenuo?
8. Vidim da TEBI nije smetalo da na Sky-evoj temi o štetnosti Gej/Feminističkog uticaja na društvo - počneš da bandrljaviš o nezavisnosti Vojvodine (WTF???)...
Zivimo od naseg rada.....Hardver nam je deo posla i cak izvor zarade... A daleko bi nam bilo bolje da je situacija normalna ne bi ni bilo ovih clankova....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: :: Svakim danom se sve više oduševljavam tvojim temama,tvom poznavanju i praćenju HW-a i svim što je usko povezano sa forumom PCB-a.. :: :: Najviše me raduju linkovi sa sajta `Kurir`,jer je to definitivno VRH našeg novinarstva i svaki njihov članak i po nekoliko puta čitam.Nabrojaću neke :: :: -Pao zbog pajda.. :: -Manekenka blajvila kolbas kod štajge.. :: -Aci Lukasu prsle oči od koksa.. :: :: Kao tvoj najverniji fan,izraziću želju da nas i dalje zasipaš novostima o novih tehnološkim dostignućima i pomogućstvu linkove sa gore pomenutog sajta :: :: :: toto je piča,ja tam domov.. :: ::
... konačno bi krađe prestale, SPS jajare više nikada ne bi došli na vlast (kao ni drugi socijalisti, oni koji vole da troše narodne pare i koji misle da je trošenje još više - odgovor na sve probleme), i konačno bismo plaćali poreze i račune koji imaju veze sa mozgom, a ne poreze i račune čija veličina služi da zakrpi rupe u budžetu i javnim preduzećima, rupe koje se stalno prave megalomanskim krađama i korupcijom.
Kako izgleda kada `štedi` direktor Dragoljub Simonović (SNS) pokazuju računi koji su u proteklih nekoliko meseci stigli na naplatu Železnicama Srbije, preduzeću koje grca u dugovima i koje država iz budžeta dotira sa preko 14,5 milijardi dinara.
Prema računima u koje je “Blic” imao uvid, Simonovićev, njegovi gosti i saradnici su pravi sladokusci sa istančanim ukusom za kvaliteno jelo i piće ali i cigarete. Tako je delegacija koju je ugostila Železnica početkom marta, u poznatom beogradskom restoranu Franš , uživala u pravim specijalitetima.
Jeo se biftek sa crnim tartufima koji košta 2.300 dinara, zatim losos spremljen na grilu sa skromnom cenom od `svega` 1.200 dinara. Za poznate kubanske cigare Partagas plaćalo je 2.000 dinara po komadu. Konačan račun 165.000 dinara.
Šta se sve pilo i jelo na račun Železnica
Biftek sa crnim tartufima Sir “Halumni” Losos filiran na grilu Brusketi “Franš” Pršuta “Njeguši” Partagas - kubanske cigare Losos “Terijaki” zlatiborska jagnjetina
Direktor Železnica Dargoljub Simonović za “Blic” međutim tvrdi da nije reč o bahatom trošenju novca i da račun koji je napravljen u beogradskom restoranu apsolutno nije sporan.
- Bili smo u obavezi po ugovoru da delegaciji iz Švajcarske obezbedimo ručak. Razgovaralo se o kupovini 20 vozova i to je bila najveća grupa, njih 80-ak, koja je došla od kada sam ja na čelu Železnica. Račun je sigurno bio velik jer je reč o poznatom restoranu, ali vi ne možete direktore koji dolaze iz pola Evrope da vodite po bircusima, to jednostavno ne ide - objašnjava Simonović.
Ručak u motelu Kod Šopalovića Železnica je platila skoro 75.000 dinara. Pojelo se skoro devet kilograma jagnjetine, čak 43 mešane salate, a u zlatiborskoj zakusci uživalo je 30 ljudi. U istom meseci Železnice su organizovale još jedan ručak - ceh oko 46.000 dinara.
Gostilo se i na čuvenom “Salašu 137” u Čeneju i to za skoro 80.000 dinara. Najviše para potrošeno je u motelima “Šarganska osmica” i “Jatare”. Za dva dana u maju iznos na profakturi koji je stigao na blagajnu Železnica bio je 180.000 dinara. Direktor objašnjava i te troškove.
- Mi smo tada organizovali obilazak Zlatibora, odnosno Šarganske osmice i Mokre gore kao turističke destinacije za direktore i rukovodioce brojnih evropskih firmi sa kojima sarađujemo. Za to nismo potrošili ni dinara, jer su oni plaćali kotizaciju i Železnica je na to ime dobila oko 50.000 evra - tvrdi Simonović.
Prema nezvaničnim informacijama “Blica” novo rukovodstvo Železnica je za prva tri meseca ove godine na putovanja potrošilo oko 160.000 evra.
Nisam clan ni jedne partije niti cu biti...Ali samo nek mi neko objasni sta izbori menjaju ? Mislim kod nas u svetu se vide radikalne promene .... Apoteke na udaru boranija 500 dinara malina 300 krompir 130..... Tragedija da bude veca sve se to pravi ovde... a pritom Banana 90....grejp 250 KG kivi 200... sve uvozno..... koga bre ovde ....
AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,
:: Stvarno su apoteke u problemu. Vidi se nestasica lekova :: :: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570 :: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X :: Frontier DIV :: :: ::
Umesto smanjenja radnih mesta za 20 odsto Opštine i dalje zapošljavaju nove službenike Katarina Marković | 07. 06. 2013. - 23:01h | Foto: RAS | Komentara: 83
Lokalne samouprave su u proteklom periodu prećutno zapošljavale nove službenike tako što su im plate delile iz sopstvenih prihoda opština. (plaćate porez - za plate maminih i tatinih sinova i ćeri zaposlenih preko veze i preko partija) Na ovaj način su kršile zakon jer je većina njih bila u obavezi da smanji broj radnih mesta u proseku oko 20 posto, navodi se u izveštaju Svetske banke o lokalnim finansijama.
O ovome treba da se prica. Ovo su stvari koje su bitne za nas, Serbistance. Slobodno je misliti globalno, ali dok mi mislimo o inim zaverama, ovi nasi magarci na vlasti ruckaju kupus, a nadje se tu i po koji tartuf. Ovo je `drzava` i svi mi smo u velikoj krizi, u oblasti vlasti, zivota i ponasanja. Mozda je to zato sto nemamo javno mnjenje, vec pustamo mediokritete da vladaju nama, a mislimo da smo narod nebeski, pa hriscanski okrecemo i drugi obraz, kada god Velje, Kurte i Murte pozele da nas malo uche pameti. No, mislim da je kasno za sve nas. Izbori su ovde puka formalnost posto ne donose nista novo. Valjda je nama u genima da budemo na dnu, te da ostale oko sebe vucemo na to isto dno. Nadam se da nece opet poceti prica o diktatoru. Imali, videli, preziveli vise puta. Ovde jednostavno nema prave elite, finansijske, akademske, pa da kazemo i estradne. Elita su ovde Miskovic, nesretni Karici, jos nesretnija Kurleusha, Ekrem, Vendija, Farma, Veliki Brat, Vucic, Nikolic, Tadic, Draskovic, Sheshelj, Kurcobabic i jos mnogo strip junaka. Sa takvom elitom... Necu da tupim o razlozima zasto je tako, posto mi jedino pada na pamet crna magija, a mozda i crni, nadasve drevni vanzemaljci. Mislim, zasto bre sve najgore ovde? Aj malo i drugi da uzmu po jednog Ekrema, Tadica ili Vucica, da mi malo prozivimo kao ljudi. Eto, samo to sam hteo da izjavim za dnevnik.
Ovamo svi hoćete neki prevrat, neku revoluciju i svi hoćete da se ova vlast zbaci.
Onda Phat postavi jednu temu koja samo to podgreva a onda ga svi napadnu zašto to radi.
Hoćete ili nećete da svrgnete vlast. Nemojte one fore: Evo sad ću, samo da uzmem prangiju od tetkičine iz Donjeg Blatojevca.
Umesto da ga samo kritikujete, nastavite se malo na njegove postove, inspirišite druge ljude. Kada u jednom trenutku ljudi budu videli da nas ima više nego njih, onda će to biti taj momenat koji smo svi čekali.
Bunite se jer će biti samo gore, bolje ne može da bude.
Ja ne zelim revoluciju, nasilno menjanje ove ili bilo koje druge vlasti, posto nema svrhe. Opet se vracamo na Kurtu i Murtu. Koga posle njih, Kurleushu? Nekog profesora fakulteta koga kupish za dvajs evra i burek sa sirom? Nekog od vajnih akademika? Ziku Obretkovica? Oni - mi? Ko su oni, ko smo mi? Ovo je zajednica u kojoj smo svi MI. Truli smo kao nacija i ako ne otpadnemo kao shljiva, ostatje nas za ispod jedne, shljive dabome. Nikada nismo bili nesto veliki, pa da kazemo da sve velike civilizacije, carevine i ostalo propadaju. Mi cemo jednostavno nestati - ne tudjom krivicom ili zbog neke urote svetskih mocnika, vec zato sto smo kao narod na niskoj evolutivnoj lestvici. Nas i Grka pun djoka miliona (mada se ni Rusi ne mogu pohvaliti nekom evolucijom - jedino imaju srecu sto im je drzava ogromna pa bude tu profita koji se meri milijardama, ali za stotinjak porodica, ostali uglavnom zive gore nego mi). Sirtaki, buzuki, frulica kozna i rotkve strugane. Nama treba covek sa vizijom, a ko god je imao viziju otisao je odavde u 3 lepe i snalazi se po belom svetu. Ostali smo samo mi, misevi. Izvinjavam se ako sam nekoga uvredio. Voleo bih da gresim, ali nekako mi se cini da sam u pravu.
:: Ovamo svi hoćete neki prevrat, neku revoluciju i svi hoćete da se ova vlast zbaci :: :: Onda Phat postavi jednu temu koja samo to podgreva a onda ga svi napadnu zašto to radi :: :: Hoćete ili nećete da svrgnete vlast. Nemojte one fore: Evo sad ću, samo da uzmem prangiju od tetkičine iz Donjeg Blatojevca :: :: Umesto da ga samo kritikujete, nastavite se malo na njegove postove, inspirišite druge ljude. Kada u jednom trenutku ljudi budu videli da nas ima više nego njih, onda će to biti taj momenat koji smo svi čekali :: :: Bunite se jer će biti samo gore, bolje ne može da bude :: :: Kako Electronic Arts pravi igr :: :: http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkB :: ::
Ovaj PhatPhuck je smarač za medalju zašto se ne zaposliš kao novinar u blicu,kuriru brate smaraš masu za medalju misliš da si zanimljiv.Dosadan si kao tesne gaćee.
Revolucija? Prevrat? Dobro vam jutro, revolucionari. Ne moze da se menja vlast ako se budite u podne, i to kad mama donese dorucak u krevet, onako tiho i na prstima, da zlato mamino ne bude naglo probudjeno. Posle ja u zabludi, defetista, debil i ludak, ne znam sta se dogadja. Ajmo, budjenje!
Niko? Bash niko raspolozen da menja stvari? Glupo da se talasa bash u ovom trenutku? Ipak Kurleusha i Zeza uskoro imaju koncerte, a bash bi bilo bzvz da budu otkazani usled iznenadnog prevrata u Serbistanu. Ko kaze da sam razocaran u omladinu? Ma jok. Od nas starijih niste imali nista da naucite, posto smo svi ushtrojeni po difoltu, a i vas ceka skalpel koliko vidim.
A ti sutra kada ostanes bez posla, kada gazda nece imati da ti isplati platu, jer je drzava bankrotirala, sta ces onda da kukas? `E izvini nisam ti verovao`. Ne, nego ste ovde svi usukani i ne razmisljate, sve dok ne pukne. Politicari kradu, kradu nas jos, svako doveo svoga i uvukli se u sve moguce pore. Dovlace investitore koji od nas prave robove za crkavicu, jos uz to smo im platili da dodju. Svaki politicar se samo pojavljuje kada treba nesto da se otvara ili pozira, a kada je nesto ozbiljno nema ih. Kenjaju na televiziji o pravicnosti, pljuju lose stvari, dok sa druge strane rade te lose stvari
Vi bre niste ni svesni koliko je ova drzava bankrotirala, da je oni vestacki odrzavaju.
Bas namerno se pljuju novine kao sto je Kurir, od strane svih, jer te novine prikazuju sto ove druge pickarske ne smeju. Ne sme ni Blic ni B92, niti bilo ko, jer je to njihovo. Istih ovih koji sjebavaju drzavu. I onda vi mahinalno pljujete iste, jer:
1. Mislite da je nemoguce 2. Neko vam je rekao i bez razmisljanja ste poverovali.
Bre, vrte vas ko dete igracku. I onda posle nesto kenjate o drugima kako su glupi.
Sta je sad, roditeljica oprala papuchice sa zekama pa te mrzi da ustajesh? Otvori blog i obavesti nas da si nesto tamo pis`o. Neko je vec dao taj predlog i podrzavam ga te obecavam da cu biti najverniji posetilac. Ovo je forum posvecen informatici i batali vise tvog jalovog postovanja. Sam cu saznati kada je Ati izbacio nove drajvere, thank You very much. Za ovo ostalo - vidis i sam da ti ne ide. Fetko, sve najbolje i nadam se da se vidimo na tvom blogu.
Državni vrh poslednjih dana suočava se s problemom smanjivanja rashoda u budžetu. Zbog toga neprestano ponavlja da je red da se donesu bolne, ali neophodne „ekonomske, antikrizne ili mere štednje“, koje će našoj zemlji pomoći da se iščupa iz bankrota pred kojim se (ne) nalazi!
Na udaru Vlade prvo su se našli najstariji građani, kojima prete zamrzavanjem penzija. Zatim su se ustremili na radnike, s idejom da im smanje primanja za neverovatnih 10 odsto. Naravno, sve uz obećanje da teret oporavka države neće pasti na leđa njenih najsiromašnijih građana.
I dok mi čekamo da vidimo kome će stegnuti kaiš, koliko radnika će dobiti otkaz ili ostati bez plate, ministri u Srbiji imaju svoju muku: kako da još malo isprazne državnu kasu a usput državni sektor napune novim ljudstvom. Po ustaljenom pravilu - tako da bude neradničko, da ga izdržava zaposleni koji rinta kod privatnika i da, šta god da uradi, ne može da zasluži otkaz.
Tako ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine Zorana Mihajlović u svom resoru ima 500 zaposlenih radnika, ali je problem što ne dolaze baš svi na vreme na posao, a pojedini po dolasku na radni zadatak i ne svraćaju u svoju kancelariju.
Umesto da ministarka lepo otpusti svih 500 zaštićenih belih medveda u državnoj administraciji, ona je rešila da na račun svih građana Srbije uloži skoro pa *** TRI MILIONA DINARA *** u softver koji će beležiti njihovo kašnjenje, kretanje i besposličarenje.
Tu je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović, koji bi da pored postojeće 23 ustanove i uprave koje se bave školstvom otvori još jednu, ovoga puta popularno nazvano „agencija“. Ministar se pravda da je takva „neminovnost“ zapravo proces usklađivanja propisa Srbije s onima Evropske unije, očigledno zaboravljajući da mi već imamo zaposlene na istovetnim pozicijama. Samo je pitanje da li ti ljudi rade svoj posao ili ne.
Pošto niko ne zna da kaže koji su rezultati i postignuća onih 130 državnih tela čija je seča najavljivana za vreme izborne kampanje, predlog Vladi je da otpuštanja, zamrzavanja, odstrel i ušteda poteknu baš od njih.
Očigledno je da niko od srpskih političara ne zna kako se štedi, još manje shvata kako se teško zarađuje, a nažalost ne razume ni kako se vodi odgovorna politika jedne zemlje koja želi napred.
Za pet meseci koliko je na čelu Železnica Srbije, Dragoljub Simonović je doveo oko sedamdesetak svojih ljudi. Smenio je gotovo ceo menadžment, a veliki broj pozicija zauzeli su stranački stručnjaci uglavnom iz Vrčina, MESTA GDE SIMONOVIĆ ŽIVI, a koje pripada opštini Grocka koju je pre dolaska u Železnicu vodio kao kadar SNS.
Vođenje saradnika i stranih delegacija po elitnim restoranima gde se se na račun Železnica prave računi i od 1.500 evra, ogromni troškovi za putovanja i reprezentaciju, nisu jedini problem u ovom preduzeću koje grca u dugovima.
Samo letimičan pogled na imenovane ljude i mesta odakle dolaze, stiče se zaključak da je Vrčin meka velikog broja prekaljenih stručnjaka za Železnicu.
Koji si ti psihopata, jeste covek te nahranio i nazvao kao te je vec nazvao ali ti si se sad uhvatio toga i sad bi posto poto da isteras neku svoju pravdu...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: :: :: Nikada mi ne bi palo na pamet da je ovo moguce u Serbistanu. Josh jedan fantasticni copy/paste. Nastavi, molim te.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647696. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.