Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Zanimljive Internet adrese
Umreo Toni Soprano (James Gandolfini), u 51. godini, srčka
STRANA 1 OD 1
PhatPhuck Umreo Toni Soprano (James Gandolfini), u 51. godini, srčka 20.06.2013. 02:26 T53557

status: user
broj poruka: 1886
... i to na Siciliji. (a celog života igrao razne mafijaše)

http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/411/Film/1337260/„Porodica+Soprano“+najbolja+serija+svih+vremena.html

„Porodica Soprano“ najbolja serija svih vremena

Američko Udruženje filmskih i televizijskih scenarista (WAG), proglasilo je ostvarenje Dejvida Čejsa `The Sopranos` najboljom TV serijom svih vremena.

Priča o šefu mafijaške porodice Toniju Sopranu The Sopranos autora Dejvida Čejsa, koja je emitovana od 1999. do 2007. godine, našla se na vrhu liste najboljih serija svih vremena.

Osvojila je brojne nagrade, čak 21 Emi i pet Zlatnih globusa, a onda je postala predmet mnogih analiza, pa je „prešla` sa knjige na video igre i niz drugih komercijalnih proizvoda.`

`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 .... 20.06.2013. 02:48 #500009

broj poruka: 1424
u jbt ala su ne smorio bas bas sad....
to mi je omiljena serija bukvalno

PhatPhuck Ja sam je odgledao sigurno 10 puta do sada, znam svaku rečenicu 20.06.2013. 02:57 #500011

broj poruka: 1886
Šta da ti kažem... Ovaj umro, Al Paćino, De Niro i Kristofer Voken stare brzo - neće uskoro biti nikoga sa kredibilitetom da igra te mafijaške uloge.
Stiv Bušemi je `uverljiv` u ulozi krimosa u `Boardwalk Empire` kao što sam ja `uverljiv` u ulozi Šarlot iz `Seks i grada` :)

:: u jbt ala su ne smorio bas bas sad...
:: to mi je omiljena serija bukvaln
::
cele1988 Re: Ja sam je odgledao sigurno 10 puta do sada, znam svaku rečenicu 20.06.2013. 03:14 #500012

Xaxaa

Greota sto je on od pocetka sopranovih poceo da se goji i ima problema sa kilazom, ali da je glumio entonija jebao je kevu kao i svi tamo, poli kralj na kraju se izvuce jedini bez metka :-).. Ma serija je toliko realno snimljena da je to fantasticno, a on je toliko dobro glumio bosa da to nije normalno

:: Šta da ti kažem... Ovaj umro, Al Paćino, De Niro i Kristofer Voken stare brzo - neće uskoro biti nikoga sa kredibilitetom da igra te mafijaške uloge
:: Stiv Bušemi je `uverljiv` u ulozi krimosa u `Boardwalk Empire` kao što sam ja `uverljiv` u ulozi Šarlot iz `Seks i grada` :
:: :: u jbt ala su ne smorio bas bas sad...
:: :: to mi je omiljena serija bukvaln
:: ::
Gare87 steta 20.06.2013. 03:36 #500013

broj poruka: 4725
ode jos jedan glumac

RIP

AMD Phenom II 960T 3.5Ghz
MSI 870S-C45
Patriot 2x2GB DDR3 1600MHz
WD3200AAKS 320GB
WD10EARS 1TB
Gigabyte Windforce 6870OC 1GB GDDR5
OCZ MXS-PRO 600W
Windows 7 RTM 7600 64-bit

Blueberry R.I.P. 20.06.2013. 03:36 #500014

broj poruka: 1272
Sta reci, bio je neponovljiv, iako je glumio `vec vidjeno`...

Steta....

tortojed Niti je to bio narocit glumac, niti je serija nesto posebno: odavno 20.06.2013. 07:30 #500021

broj poruka: 11011
prezvakana prica (ali, ovde razvucena do bola, pretvorena u ``Dinastija-stil``, mega-seriju)...
Pomalo je i smesno kako pojedini glumci ``diskretno`` pokusavaju da lice na Al Pacina ili Joe Pesci-a... Na momente, moglo bi da prodje i kao parodija.
Sve ono sto je vidjeno u filmovima poput Scarface, Carlito`s way, Good fellas, Godfather, Donnie Brasco, Prizzi`s Honor...samo rastegnuto u ``mamuta``...

Paul Sorvino ili Danny Aiyello su daleko vece glumacke figure od ovoga debeljka, da ne pominjemo Pacina, Pescija, De Nira...koji su INSTITUCIJE...

Koliko je mojih dragih kolega videlo remek dela ovog zanra (podzanra) - filmove koje sam nabrojao?
DmasteRNo1 Steta 20.06.2013. 08:45 #500030

broj poruka: 6106
Skoro sam gledao The Incredible Burt Wonderstone u kome i on glumi, a jutros citam da je umro. Bigaje.

@Torta
Nisam gledao Sopranove, ali od filmova koje si nabrojao gledao sam sve osim ovog poslednjeg, za koji iskreno nisam ni cuo.

i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, TT Chaser MK-I, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP-3

MaliAbner Niko Belic je zakon, ovaj je ipak bio sisoje... 20.06.2013. 09:39 #500039

broj poruka: 7779
Najjaca uloga mu je kad je glumio pedera placenog ubicu u `Meksikancu`...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

Daum ... 20.06.2013. 10:05 #500045

broj poruka: 12805
Koliko sam pročitao umro je u Rimu, ne na Siciliji...

`It is with immense sorrow that we report our client James Gandolfini passed away today while on holiday in Rome, Italy,` Armstrong and Sanders state. `Our hearts are shattered and we will miss him deeply. He and his family were part of our family for many years and we are all grieving.`

http://goo.gl/2rlnc

gilopile Re: Niko Belic je zakon, ovaj je ipak bio sisoje... 20.06.2013. 10:10 #500046

broj poruka: 9459
Da znas, jedina ok uloga koja mu bas stoji.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Najjaca uloga mu je kad je glumio pedera placenog ubicu u `Meksikancu`..
:: Citat:
:: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn
:: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`
:: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Bobi4ever Steta 20.06.2013. 10:14 #500047

broj poruka: 4890
Mlad covek I dobar glumac, neponovljivi italijanski boss. :)
I Scarface su pljuvali zajedno sa Al Pacinom, film je tek kasnije postao hit.
To sto `Toni` nije imao karijeru kao De Niro I slicni, ne mora automatski da znaci da je los glumac.
R.I.P
br>http://tinyurl.com/ch3mu7j

gilopile ... 20.06.2013. 10:16 #500048

Daleko je on od loseg glumca....

Dexter013 Ok 20.06.2013. 10:21 #500053

broj poruka: 17098
Cemu pljuvanje?
Umro covek, ok glumac, nije los bio uopste.

Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz
Cooler:TitanVanesa-S
GPU:GTX 670 Gigabyte Windforce
Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MHz
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Mouse:Mx 518
Screen: Dell

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
cele1988 ... 20.06.2013. 10:24 #500054

Xaxax sopranovi losa serija, ti se bodes necim 100%, znaci gledao sam sve hbo serija pa i sad game of thrones ali sopranovi su nesto posebno, zavisi u stvari kad si glegao seriju i koliko godina si imao....
Dejzan Re: ... 20.06.2013. 10:40 #500055

broj poruka: 3730

Sopranovi su proglaseni za naj naj seriju ikada...drugi je Sajnfild ....
Banana Republic opet se opire....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: Xaxax sopranovi losa serija, ti se bodes necim 100%, znaci gledao sam sve hbo serija pa i sad game of thrones ali sopranovi su nesto posebno, zavisi u stvari kad si glegao seriju i koliko godina si imao....
MaliAbner Re: ... 20.06.2013. 10:59 #500059

broj poruka: 7779
Tu se slazem sa tobom...

Jedino sto je jos dalje od dobrog...

No dobro to je vec onaj problem sa guzicama i misljenjima... svi ih imamo...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Daleko je on od loseg glumca...
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

gilopile ... 20.06.2013. 11:46 #500068

Hahha, dobar je Dejzan...:)

`Banana Republic opet se opire....`
Sta ces, taki smo:)

@Abner, pa bem li ga, nisam gledao seriju, niti me generalno interesuje taj zanr, ali glumac ko glumac, nista spektakularno, ali nije ni los. Kad pogledas ove nase novo-komponovane jadnike, svaki je dobar:)

tortojed To sto Republikanci uvaljuju svome narodu trule Banane, ne znaci 20.06.2013. 13:30 #500081

da i mi, sa ove strane Atlantika treba da ih gutamo. Cinjenica da je serijal ``Sopranos`` kotiran ``tik ispod Seinefeld-a`` mnogo govori: u zemlji u kojoj su Tom Vejts, Stenli Kjubrik, Carls Bukovski gotovo anonimusi (prema sondiranjima javnosti tokom 80-ih i 90-ih godina). Za Viljema Foknera i Nelzona Algrena je cuo svaki 50-i ispitanik medju onima koji su se bili izjasnili kao ``postovaoci americke knjizevnosti`` a jedan od DVE HILJADE je cuo za Henrija Dejvida Toroa.

Tamo negde, 1996/7, vrsena je obimna i temeljna anketa medju ljudima (u SAD-u) koji su
se izjasnili kao ``otrovani`` filmofili. Ispostavilo se da su gotovo nepoznata sledeca imena (glumci i reziseri): Rod Stajger, Raul Hulija, Dzejms Kegni, Dzon Hjuston, Dzejms Vud, Rodzer Kormen, Dzon Kasevetis, Fej Danavej...
Bili su ovi anketari kod nas, u Beogradu, u Kinoteci, pravili poredjenja obavestenosti nasih filmofila i njihovih, zinuli ljudi od cuda kada smo im mi ``otkrivali`` umetnicku Ameriku... Licno sam imao cast da, uz `ladno pivo, jednome od anketara, inace svrsenom studentu knizevnosti (americke), prepricavam size romana ``A Walk on the Wild Side`` (Nelson Algren)...
Covek nije znao da je Lu Rid uzeo naslov ovoga romana za naslov svoje najpopularnije pesme...
Dejzan Re: To sto Republikanci uvaljuju svome narodu trule Banane, ne znaci 20.06.2013. 13:54 #500090

broj poruka: 3730
Sta sad opet Intel posustaje sa onih 8 GHz sto ga odvali AMD ?
http://entertainment.time.com/2013/06/03/the-sopranos-named-best-written-tv-show-ever/
Ajde bre troto KAPITULIRAJ VISE !!! :)
Sopranos proglasena za naj naj ti kazes iza sinfilda :(
I ta zemlja ima najjace serije i filmove utuvi to u glavu....

AMD 965 X4 3.8 Ghz , Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-890GPA-UD3H, 2 x 2 GB DDR3 1800Mhz Silicon X Power, HD 6870 Sapphire, LC Power Arkangel 850 W ,Cooler Master HAF 912+, Samsung SyncMaster P2470, Altec Lansing VS3151R, LOGITECH G400,

:: da i mi, sa ove strane Atlantika treba da ih gutamo. Cinjenica da je serijal ``Sopranos`` kotiran ``tik ispod Seinefeld-a`` mnogo govori: u zemlji u kojoj su Tom Vejts, Stenli Kjubrik, Carls Bukovski gotovo anonimusi (prema sondiranjima javnosti tokom 80-ih i 90-ih godina). Za Viljema Foknera i Nelzona Algrena je cuo svaki 50-i ispitanik medju onima koji su se bili izjasnili kao ``postovaoci americke knjizevnosti`` a jedan od DVE HILJADE je cuo za Henrija Dejvida Toroa.
:: Tamo negde, 1996/7, vrsena je obimna i temeljna anketa medju ljudima (u SAD-u) koji s
:: se izjasnili kao ``otrovani`` filmofili. Ispostavilo se da su gotovo nepoznata sledeca imena (glumci i reziseri): Rod Stajger, Raul Hulija, Dzejms Kegni, Dzon Hjuston, Dzejms Vud, Rodzer Kormen, Dzon Kasevetis, Fej Danavej..
:: Bili su ovi anketari kod nas, u Beogradu, u Kinoteci, pravili poredjenja obavestenosti nasih filmofila i njihovih, zinuli ljudi od cuda kada smo im mi ``otkrivali`` umetnicku Ameriku... Licno sam imao cast da, uz `ladno pivo, jednome od anketara, inace svrsenom studentu knizevnosti (americke), prepricavam size romana ``A Walk on the Wild Side`` (Nelson Algren)..
:: Covek nije znao da je Lu Rid uzeo naslov ovoga romana za naslov svoje najpopularnije pesme...
tortojed Da utuvim? Dobro... Vidim, nesto mi poznati filmovi i serije navedene 20.06.2013. 14:02 #500096

zemlje... i zaista, ima tu necega, nisam ja to apsolvirao tek onako, iz dosade... Jos da utuvim... Pa cu, zatim, da poucim i druge - recimo, Zelenovica, Dragojevica, Zecevica... (kao sto ti je sigurno poznato, Dinko je nedavno gecrkt)...

Pisko Baljezgaš torto 20.06.2013. 14:38 #500107

broj poruka: 6670
Mešaš gi žabe i babe. Podmuklo je porediti filmska remek-dela sa jednom komercijalnom serijom. A kao serija, ipak je ok, a mnogima i najbolja, eto i ovde. Ja nisam ljubitelj serija, smaraju me kad-tad, ali, na šta bi ličili nahvaljeni likovi iz filmova koje si pomenuo, kada bi njih razvukli u seriju? Pa otužni i ižvakani, kad tad. Bilo bi dobrih i loših epizoda, to je neminovno. I Sopranove, da je zbiti u 3 satni film, verovatno bi ispali mnogo, mnogo bolji ili umetnički bolji, zavisi ko bi to radio. Serije se, svakako, ne prave da pretenduju na Oskara tj. na bilo šta umetničko, pa ih tako i treba ceniti a ne potceniti.
Uostalom, debeli je pokojni, a ja mu priznajem da je imao neki šmek, i da se uneo u lik koji je glumio. Da li je sve to 100% pogrešno... ne znam, bar je bio autentični žabar za razliku od nekih koji su to glumili za ionako stupidno neobaveštene amere.
Pogledajte samo kada glume nekog negativca serbistanca, kakav je to promašaj i iskrivljeni stereotip, verovatno je isto i za žabare. Al` i nama dobro zvuči jer nemamo pojma.

Budale računaju na sreću.

tortojed Ni najmanje ne baljezgam (u ovoj temi), samo, pitanje je koliko si ti 20.06.2013. 18:59 #500164

temu ``ispratio`` - upravo sam bio naveo ono sto si ti sada podvukao - prezvakavanje i prekobolno razvlacenje price tipa ``mafijas sam, tim se dicim``. Jedna stvar je dobro jelo, druga su pomije od ostataka toga jela...Naravno, postoji izreka ``za dobru svinju nema losih pomija``...

Drugo, neki, ovde (Feti, ali ne samo on - procitaj!) stavljaju, implicitno ili eksplicitno, ovoga (solidnoga, ali koliko hiljada je, samo u USA solidnih) glumca u isti koš sa Pacinom, Vokenom, De Nirom...

Trece, cinjenica da je nesto popularno, avaj!, ne znaci nista sama po sebi (to jest, moze mnogo toga da nam otkrije, ali i na nase iznenadjenje!) - po izvesnim kriterijumima, ovo blesavljenje kod nas, na ``live serijalima`` iliti real soc farmama...moglo bi se proglasiti emisijama Veka i Milenijuma... Onaj krele (Jevrem ili kako se zvase...) bi bio glumac, je li, tu negde, u rangu Bore Todorovica, da ne kazem Cice Perovica, bezbeli...

Cetvrto: potpuno si u zabludi kada smatras da se ``serije ne prave da bi bile umetnicka dela...pretendovale na Oskara...``. Upravo su pojedine tv serije, americke, britanske, jugoslovenske, ruske...skolski primeri vrhunskih scenskih dela (Zvezdane staze, Nedodorljivi, Ja: Klaudije, Serlok Holms/Dzeremi Bret/, 17 trenutaka proleca, U registraturi, Kuda idu divlje svinje...)...

Zabe i babe, pises - radije prvo citaj - ispeci pa reci (ili se nemoj ni hvatati tastature, ako te mrzi da se cimas)... A usput, povedi malo racuna i o osnovama lepog ponasanja - ja niti sam te prozivao, niti sam ikome ovde prebacivao ``baljezganje`` - ako se i nisam slagao u celosti ili delimicno sa stavovima kolega...
-ShonE- Steta 20.06.2013. 22:20 #500199

broj poruka: 3529
Jednostavno ta uloga u Sopranovima mu je legla bas bas, prosto kao da nije glumio, kao da je ustvari to bio on, i u privatnom zivotu, e toliko mu je legla, i zahvaljujuci toj ulozi Tonija je i postao poznat, zato su mu sve ostale uloge bile u senci Sopranovih. Bas mi je nekako zao, jer serija je zaista bila VRH svojevremeno, nije ni cudo sto je jedna od najboljih svih vremena na IMDB-u. Svaka mu cast, realno je on velikim delom i zasluzan za dostignuca same serije.

Ko nije gledao `The Wire`, preporucujem, odlicna takodje. .)
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
n00 Re: Niti je to bio narocit glumac, niti je serija nesto posebno: odavno 20.06.2013. 23:54 #500214

broj poruka: 18
Viiidi, trolić je aktivan.

:: prezvakana prica (ali, ovde razvucena do bola, pretvorena u ``Dinastija-stil``, mega-seriju)..
:: Pomalo je i smesno kako pojedini glumci ``diskretno`` pokusavaju da lice na Al Pacina ili Joe Pesci-a... Na momente, moglo bi da prodje i kao parodija
:: Sve ono sto je vidjeno u filmovima poput Scarface, Carlito`s way, Good fellas, Godfather, Donnie Brasco, Prizzi`s Honor...samo rastegnuto u ``mamuta``..
:: Paul Sorvino ili Danny Aiyello su daleko vece glumacke figure od ovoga debeljka, da ne pominjemo Pacina, Pescija, De Nira...koji su INSTITUCIJE..
:: Koliko je mojih dragih kolega videlo remek dela ovog zanra (podzanra) - filmove koje sam nabrojao?
toothless Dobar glumac, ali što je još bitnije-dobar čovek... 21.06.2013. 19:51 #500376

broj poruka: 3241
Ne mogu da kažem da je bio jedan od najboljih glumaca ikada, ali je definitivno davao neki šmek svakoj svojoj ulozi. Još jedna u nizu poznatih ličnosti koja je otkrila veličinu iza Džejmsa Gandolfinija je Džon Travolta:
http://tiny.cc/f8h1yw
Drago mi je da vidim neku lepu stranu holivudskih glumaca koji često u privatnom životu nisu baš davali dobar primer budućim generacijama mlađih glumaca, a istovremeno mi je jako žao da bilo ko tako rano napusti ovaj svet, pogotovo sada kada ovoliko dobrih dela `nežnog džina` izađe na videlo.

http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - GRAFIČKA CRKLA-TRENUTNO TRAŽIM DRUGU :) - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - G

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs