Ali kako prevariti magarce da standardizuju blokove i rade zajedno na projektima ? Prvi ce Apple i Samsung da miniraju ideju. Na zalost nemoguce u jednom potrosacko-zapadnom drustvu. Sto se tice zagadjenja ziv.sredine,oni ne zagadjuju svoje dvoriste nego Kinesko./ boli ih briga/
Sjajna ideja, u moru sjajnih pronalazaka, patenta i izuma koji nažalost nikada neće zaživeti dokle god u svetu postoji monetarna politika. Prosto, kompanije postoje ISKLJUČIVO zarad profita, ničeg više. Puca im ona stvar za čovekovu okolinu, otpad i more sjajnih pronalazaka jer njih to KOŠTA.
Ovo sam video jos pre par nedelja, i zaista je sjajna ideja, ali na zalost tesko ostvariva. Ovde nije u pitanju da li je ovo moguce(naravno da jeste), vec ti takozvani blokovi, za svaki kontroler po na osob, pa samim tim ce gotovo svaki morati u sebi da ima procesor + kuciste + konektore i ko zna sta jos, pa se samim tim i povecava cena svakog tog dela po na osob, sto na kraju dovodi do velike ukupne cene kompletnog-sastavljenog uredjaja. I zbog ovoga sto sam naveo, malo mi je tesko da poverujem da ce ovo u skorije vreme da zazivi, mada bih zaista voleo da vidim ovo. Daje korisniku jednu novu dimenziju koriscenja i personalizacije mobilnih uredjaja, svakako.
jeste sjajna, Koliko tehnologija napreduje, a stvari se smanjuju vrlo ce bzo biti moguce da blokovi mogu da budu proizvedeni tehnicki. E sad glodablna trzisna zajebancija je drugo . Mada, i dana danas se npr slobodni sofver tipa Linux i BSD nose sa globanim sranjima tipa Winblows i Apple .... http://valid.canardpc.com/2795327 http://valid.canardpc.com/40ztu6
:: :: :: :: nema nista od tog :: :: standardizacija do odredjene mere donosi napredak .. ali standardizacija finalnog proizvoda prosto nije moguc :: :: to je komunizam u proizvodnj :: :: :: ::
Ali niko ne bi hteo da ulaze u jedinstvenu platformu na koji bi drugi mogli da stavljaju svoje komponente a moglo bi biti para za sve nego ima tu i sujete d ih sve neko stavi za jedan sto da razviju zajedničku poslovnu strategiju...
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.