Zavrsili smo muzicki spot, na kom sam radio zadnjih mesec dana pa cisto iz radoznalosti da vidim sta mi moji forumasi misle :) spot je sniman na Zlatiboru, i okolini, a pogledajte ga u 720p ako vec nemozete u full hd...
Vidis gogi mene uhvti dijareja od NC NC NC tehno ili house `muzike` i ne cenim DJ-eve jer klikcu dugmice i zaEbavaju raju.
Kao oni su muzicari i umetnici, nauciti da sviras gitaru ili bilo koji instrument treba talenat i uzasno mnogo vremena i vezbe, a da postanes DJ treba parnedelja...
momci hvala vam puno na odgovorima, primam i kritike i pohvale, naravno, zato sam i zeleo da cujem vase misljenje, dugo sam na forumu, a vi ste tj mi smo najpismeniji ljudi za ocenjivanje ovakvih stvari koliko ja znam...:D
za radnju znam da nema, nije to gadjano jer on se obraca sa nemba kao njima dole, za razliku od prvog spota koji smo pravili, a pesma je preradjena od bajage, stavili smo to u opisu
o5 hvala na komentarima vidim da ima razlicitih ukua, ja i dexter smo vise za znanje sa gitarom dok neko vise voli golotinje u spotu i tuc, tuc ali svako o svom, hvala momci volim sa se konsultijem sa pismenim ljudima
p.s. spot sam radio u premijeru montazu i naravno efekte, uklapanje i finalnu montazu i ispravku boja u after effects-u
Mislim da malo preterujes.. Postoji jako veliki broj producenata koji rade kao dj-evi i koji su vrlo talentovani, poseduju izuzetno muzicko obrazovanje, sviraju i poznaju mnoge instumente pocevsi od klavira..
btw. spot je super
:: Vidis gogi mene uhvti dijareja od NC NC NC tehno ili house `muzike` :: i ne cenim DJ-eve jer klikcu dugmice i zaEbavaju raju :: :: Kao oni su muzicari i umetnici, nauciti da sviras gitaru ili bilo koji instrumen :: treba talenat i uzasno mnogo vremena i vezbe, a da postanes DJ treba parnedelja.. :: :: Muska muzika, sa mudima, chest hair bre :: :: uzivaj: http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu ::
Dextera razumem i podrzavam u potpunosti a sto se tice ove teme generalno sam najkompetetnije da o tome pricam jer se sa muzikom bavim profesionalno i u svom zivotu sam nailazio na svakojake ``muzicare`` koji opet tu i tamo prolaze kao ``muzicari`` ! DJ-eve porediti sa muzicarima , PRAVIM muzicarima je SRAMOTA! Da su skolovaniji i talentovaniji ne bi bili DJ-ejevi vec bi bili profesionalni instrujmentalni solisti ili kompozitori ili aranzeristi ! E za to treba skola , DJ moze da bude svako realno . Ne zelim nikog da vredjam ali mi se kenja koliko je to pomodarstvo uzelo maha , DJ onaj DJ ovaj , qrac , palac . Prosto mi bude muka koju su vestacku slavu nabili i koliko se to forsira malte ne vise nego prava muzika ! Tuzno !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda<
:: Mislim da malo preterujes.. Postoji jako veliki broj producenata koji rade kao dj-evi i koji su vrlo talentovani, poseduju izuzetno muzicko obrazovanje, sviraju i poznaju mnoge instumente pocevsi od klavira.. :: :: btw. spot je supe :: :: :: :: Vidis gogi mene uhvti dijareja od NC NC NC tehno ili house `muzike` :: :: i ne cenim DJ-eve jer klikcu dugmice i zaEbavaju raju :: :: :: :: Kao oni su muzicari i umetnici, nauciti da sviras gitaru ili bilo koji instrumen :: :: treba talenat i uzasno mnogo vremena i vezbe, a da postanes DJ treba parnedelja.. :: :: :: :: Muska muzika, sa mudima, chest hair bre :: :: :: :: uzivaj: http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu :: :: ::
Ne slušam uopšte ovu muziku, tako da to neću da komentarišem.
A što se spota tiče, ja sam više za ove moderne, da je spot odrađen kao neki skraćeni film. Elem, sviđaju mi se efekti, boje su lepe, najvažnije od svega lepo je za oko i nije dosadno da za gledanje. Od mene imaš +
A što se tiče DJ, ne mogu da se složim sa Skajom i Dexom. Stariji ste vi mene mnogo, ja sam klinac tek 18godina... Ima dosta školovanih muzičara, koji se baš školuju za eletronsku muziku. A i što bih ja nešto radio ako na tome ne mogu da zaradim lepo? Naravno da ću se prilagoditi tražnji, ali ću ubaciti nešto svoje što će me izdvojiti iz mase.
Iako sam od srzi metalac, ima razlike izmedju DJ-a i onoga koji kreira elektronsku muziku. Ne mislim na komercijalu, nego bas, bas. _____________________________ http://oi45.tinypic.com/2dinl8p.jpg
Čovek je pitao da okarakterišemo rad sa tehničke strane i tu stvarno mogu da dam pohvalu za uložen rad i rezultate istog. Sam spot kao ideja i nije nešto ali je s tehničke strane odrađen sasvim korektno. E sad, pošto se i ja lično bavim muzikom a imam dovoljno iskustva i znanja oko gitarske muzike pokušaću i to da prokomentarišem. Generalno gledano cela pesma mi zvuči ok, s tim što mi malo bode uši zvuk gitare koja je suviše tanka i u drugom planu. Drugo, bubanj zvuči sterilno kao da je nakucan na mašini, ima stila ali je neupečatljiv. To je već stvar produkcije i mixa ali ovako kao celina je ok odrađeno.
A što se tiče elektronske muzike nisam ljubitelj ali znam koliko ima kvalitetnih muzičara i u toj oblasti. Kada se spomene DJ treba napraviti razliku između onih koji komponuju i sami stvaraju muziku koju reprodukuju i onih `kliktača` koji su smešni i ne zaslužuju se zvati muzičarima. Svestan sam da u svakoj muzici imaš prave vrednosti a isto tako imaš i one koji su samo promašaj za istu.
Lično slušam najteže oblike gitarske muzike i uopšte mi ne smeta kad veliki broj ljudi pljuje po njoj jer je slušam zbog sebe i zato što mi prija a ne zbog drugih.
Svaka cast na trudu, ja bih pohvalio samo muziku (gitara+bubanj/bass), gitarista je bas dinamican, ali tekst mi nije nesto posebno kvalitetan.. i nekako je muzika previse gruba, overkill za ovakav tekst koji ide uz malo sporiju./ laganiju gitaru, malo je neuskladjeno, zvuci kao pola rock, pola metal.
PS ako moze malo postovanja zanrova muzike, techno, psy, rock, metal, sve je to umetnost, ljudi odmah povezuju sa drogom, ekstazijem, secenjem vena i sl.
@srdoch: mozes li kroz neki konkretan primer (navodjenje imena
23.10.2013. 22:27
status: user broj poruka: 11011
gitariste, recimo) da mi preciznije docaras znacenje iskaza ``slušam najteže oblike gitarske muzike``. Nikakva kritika, nista nemam da primetim, interesujem se zato sto sam i sam ljubitelj ``gitarske muzike`` (u najsirem mogucem smislu izraza), pa k`o velim, mozda u kolekciji imas nesto sto je meni promaklo, a bilo bi po mom ukusu...
PS2 DJ moze da bude i producent, a to spada pod `muzicar`, vecina pravih DJ-eva koji vode klubove sa svojim kreacijama se nazivaju i producenti jer prave svoju muziku sa kojom zaradjuju. (Karl Cox, Monica Kruse i sl., jedni od najpoznatijih sv.producenata minimal muzike npr.).. za nekog koga ne interesuje pevanje ili ko nije talentovan za to:) A ne racunamo `DJ`-eve koji sa mixetom sa 2 kanala vrte na winampu mp3 muziku po diskotekama npr.. karikiram malo, ali otprilike to su ti na koje se misli.
...odradjen spot sa tehničke strane pa i rediteljske strane. Tema spota kod punk-rock sastava je uvek problematična tako da to i nije toliko važno. S obzirom da sam odrastao na ac/dc i prošao skoro sve žanrove sem tehno muike (house i slično) ovo je sasvim dobro iako nisam ljubitelj prerada i obrada. A, inače odličan deo spota (odaljavanje i približavanje ka zenici) me je podsetio na film Far and Away (http://www.imdb.com/title/tt0104231/)
intected mushroom ima neke `odvojene stvari`, ali je inace psytrance.. mozda ovako nesto kao reprezenter/majstor elektronske muzike: http://is.gd/zq2Uel
Hvala ljudi, znaci mi puno svaki komentar od strane ljudi koji mnogo vise znaju o audio/rezija/video nego `obicni laici` ali u pripremi je treci spot valjda, gadjacemo vise na radnju i efekte pa cemo videti sta se moze, takodje je zajebano jer je nama ali bukvalno budzet 0 i onda se snalazis stapom i kanapom anyway hvala forumasi
Muzika bi valjda trebala da se meri merom ljudskosti da bi bila muzika, u suprotnom je nusproizod robotike. Po meni, jedini koji je to u potpunosti uspeo u sferi elektronike je JMJ.
S obzirom da je jako tesko uklopiti elektronsku i gitarsku muziku u kvalitetnu celinu ne treba biti previse strog prema onima koji to pokusavaju da urade. Eto, cak je i Depeche Mode shvatio da ne mozes da sviras sat i po bez gitare. Zato Martin Gore ima gitaru na koncertu, a ne sinti.
Inace, ovo sto gitare zvuce plitko u spotu je i zato sto je u pitanju standardni stim a ne nizak.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647692. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.