Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Internet
Internet servisi, programi, prezentacije, ...
Telekom i unistavaje istog na sve moguce nacine
STRANA 2 OD 4  
stepfather Europe has no alternative! 03.03.2011. 19:03 #301580

status: user
broj poruka: 21
Mozda se zato `sve` i desava..? `Zaposlenima u Srbiji bi najviše odgovaralo da dan traje između 27 i 29 sati, jer 24 sata nije dovoljno za ispunjenje svih planova zaposlenih ljudi`...

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
matz ree 03.03.2011. 19:06 #301583

broj poruka: 801

znaci mishko sulja prodao maxi ? pakuje kofere,a... xD
stepfather Pa daaaaa, ide u pozemlje... 03.03.2011. 19:09 #301588

Ulaze u `agrar`...

philaemos Re: ree 03.03.2011. 19:13 #301591

broj poruka: 2743
Da sam on, uzeo bih te parice i uzivao do kraja zivota, ne bih radio nista, samo bih trosio.

Demon to some. Angel to others.

::
:: znaci mishko sulja prodao maxi ? pakuje kofere,a... xD
raic Re: Re: ree 03.03.2011. 19:16 #301593

broj poruka: 9006
Da on tako razmišlja sad bi imao para ko ti i ja. Takvima ni svemir nije dosta.

Always carry a flask of whiskey in case of snakebite.
Furthermore, always carry a small snake.

:: Da sam on, uzeo bih te parice i uzivao do kraja zivota, ne bih radio nista, samo bih trosio.
nenika2009 RIBA SMRDI OD GLAVE 03.03.2011. 19:17 #301594

broj poruka: 1083

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

philaemos Re: Re: Re: ree 03.03.2011. 19:21 #301595

broj poruka: 2743
hehe

...pa jes`... valjda coveku svrha u zivotu postane da zaradi jos vise, umesto da troskari te milione.

Demon to some. Angel to others.

:: Da on tako razmišlja sad bi imao para ko ti i ja. Takvima ni svemir nije dosta
:: Always carry a flask of whiskey in case of snakebite
:: Furthermore, always carry a small snake.

:: :: Da sam on, uzeo bih te parice i uzivao do kraja zivota, ne bih radio nista, samo bih trosio.
:: ::
varangian INVESTICIJA?! 03.03.2011. 19:23 #301596

broj poruka: 143

A Cvekla kaze ovo je investicija u Srbiju, a privatnik privatniku dao 900 mil evra?

Kakav marketing i dezinformisanje javnosti koja nema leba da jede, pa se gura za hiljadu dinara od akcija :(

stepfather Izgleda da samo Mirko vidi svetlo na kraju tunela. 03.03.2011. 19:23 #301598

Njega ne brine to što ovaj čovek `legalno` pere lovu koju je ranije oteo ovom narodu,
i gde će da završe te pare. Za doticnog je to dobar pocetak... Igraju se s` nama...

varangian dopuna 03.03.2011. 19:27 #301600

broj poruka: 143
a pre toga ko zna ko je Misku dao C market i pekabetu za dzabalesku, a on covek od toga napravi milijardu.

A ti sine zavrsi fakultet, radi posteno, sluzi vojsku, pa ce sve to narod pozlatiti...

toothless Re: dopuna 03.03.2011. 19:33 #301601

broj poruka: 3241
Isti onaj koji je upao u zgradu carine 2000. sa heklerima i isti onaj koji je pocistio pare sa kipra uz pomoc svoje 17-oclane stranke.A borka Vucic `poginula` jer joj na autu eksplodirala guma,a auto se isprevrtao 18 puta i jos i zapalio?!
http://www.youtube.com/watch?v=ojJUzv88Els&feature=topvideos

:: a pre toga ko zna ko je Misku dao C market i pekabetu za dzabalesku, a on covek od toga napravi milijardu
:: A ti sine zavrsi fakultet, radi posteno, sluzi vojsku, pa ce sve to narod pozlatiti..
nenika2009 .... 03.03.2011. 19:34 #301603

broj poruka: 1083
U Bibliji pise: ne imaj odnose sa zivotinjama,sa istim polom niti sa rodjacima do cetvrtog kolena.Evropska zajednica namestila zgradu koja je verna kopija vavilona.Ko to podrzava?Hrvati pale zastave UE.
Pa koga treba onda da menjamo?

===============================================
KOJI JE PRVI BIĆE POSLEDNJI A KOJI JE POSLEDNJI BIĆE PRVI A ŠTO JE TAJNO BIĆE JAVNO

A ĐAVO SVE PREVARIO I SVE ISPREVRĆO DA NIKO NIŠTA NERAZUME OSIM KOME JE DATO DA RAZUME.

Panta019 Monetarne i javne finansije 03.03.2011. 19:36 #301604

broj poruka: 1583
Od kada sam imao (i položio) ovaj predmet na fakultetu neke stvari su mi postale veoma jasne u pogledu prodaje Telekoma i tek onda sam ukapirao koliko je ekonomska situacija u zemlji teška. Neki političari pričaju da ekonomska situacija u Srbiji nije toliko loša ali oni to ipak rade da pokušaju da održe socijalni mir i da ostanu na vlasti bar do izbora 2012.godine.

Teorija :
1. Budžet = Potrošnja.
2. Kada se vodi ekspanzivna monetarna i fiskalna (budžetska) politika onda je privredni rast veći ali povećava se i inflacija. Kada se vodi restriktivna monetarna i fiskalna politika onda je privredni rast manji ali je dosta manja i inflacija.
Srbija : Kao vodi se restriktivna monetarna i fiskalna politika ali ipak dolazi do povećane inflacije i malog privrednog rasta (skoro nikakvog). U prevodu to znači dupli problem.
3. Inflacija na godišnjem nivou preko 10% = Veoma veliki problem.
4. Poskupljenje svakog proizvoda i usluge gura inflaciju na gore za 0.1% po proizvodu, usluzi.
5. Finansiranje budžetskog deficita iz kredita ili iz para dobijenih od prodaje državnih preduzeća (npr.Telekom) izuva koliko lepo gura inflaciju na gore.
Ako bi ipak prodali Telekom, sve te pare bi trebalo uložiti u infrastrukturne projekte i to bi bilo najbolje rešenje. Ako bi deo para od Telekoma išao u pokrivanje budžetskog deficita, ne očekujte ništa bolje već samo gore.
6. Zbog svih navedenih problema, a i mnogih drugih, naša ekonomija se smatra slabo razvijenom i nelikvidnom.
7. Naša privreda nema snagu da održi devizni kurs i zbog toga dinar slabi, ili eventualno jača u zavisnosti od priliva devizla iz inostranstva.
8. Državni zahvati (porezi, takse) u pogledu otvaranja novih firmi i njihovog fukncionisanja su preveliki i nisu podsticajni.

Master Splinter.

tortojed Najefikasniji pesticid protiv ovih žohara je govnjiva motka... 03.03.2011. 19:46 #301605

broj poruka: 11010

.....
Panta019 Re: Najefikasniji pesticid protiv ovih žohara je govnjiva motka... 03.03.2011. 19:48 #301606

Može i kolac po grbinu.

Continue :
9. Kompanija vlasnik Delta, Maksi, Tempo, odnosno sve što Mišković ima je registrovana na Kipru. Kipar je poreski raj (nije jedini), tj. pun je offshore kompanija. Offshore kompanije se osnivaju radi veoma velike uštede poreza. S toga porez koji će biti plaćen od prodaje Miškovićeve kompanije, biće veoma mali.

Master Splinter.

:: .....
stepfather Treba da vaskrsnemo..? 03.03.2011. 19:55 #301607

Sumnjam da bi nam i to pomoglo. Sada je kasno. Suvise smo tolerantni, ili mozda nesto drugo...

Miletic Re: Monetarne i javne finansije 03.03.2011. 19:55 #301608

broj poruka: 221
Aj jos malo prostudiraj finansije, pa razmisli ali svojom glavom, a ne udzbenikom, o tackama od 5 do 8. Na faxu te obicno napune raznim sranjima, a ti sad razvrstaj sta je i kako je. Glava 9 zanimljiva je posebno, recimo sa pravnog aspekta, umesto sto bi povecali porez sa 8 na 18 posto na racunare, kako da na alternativni nacin napune budzet.

:: Od kada sam imao (i položio) ovaj predmet na fakultetu neke stvari su mi postale veoma jasne u pogledu prodaje Telekoma i tek onda sam ukapirao koliko je ekonomska situacija u zemlji teška. Neki političari pričaju da ekonomska situacija u Srbiji nije toliko loša ali oni to ipak rade da pokušaju da održe socijalni mir i da ostanu na vlasti bar do izbora 2012.godine
:: Teorija :
:: 1. Budžet = Potrošnja.
:: 2. Kada se vodi ekspanzivna monetarna i fiskalna (budžetska) politika onda je privredni rast veći ali povećava se i inflacija. Kada se vodi restriktivna monetarna i fiskalna politika onda je privredni rast manji ali je dosta manja i inflacija
:: Srbija : Kao vodi se restriktivna monetarna i fiskalna politika ali ipak dolazi do povećane inflacije i malog privrednog rasta (skoro nikakvog). U prevodu to znači dupli problem
:: 3. Inflacija na godišnjem nivou preko 10% = Veoma veliki problem
:: 4. Poskupljenje svakog proizvoda i usluge gura inflaciju na gore za 0.1% po proizvodu, usluzi
:: 5. Finansiranje budžetskog deficita iz kredita ili iz para dobijenih od prodaje državnih preduzeća (npr.Telekom) izuva koliko lepo gura inflaciju na gore.
:: Ako bi ipak prodali Telekom, sve te pare bi trebalo uložiti u infrastrukturne projekte i to bi bilo najbolje rešenje. Ako bi deo para od Telekoma išao u pokrivanje budžetskog deficita, ne očekujte ništa bolje već samo gore
:: 6. Zbog svih navedenih problema, a i mnogih drugih, naša ekonomija se smatra slabo razvijenom i nelikvidnom
:: 7. Naša privreda nema snagu da održi devizni kurs i zbog toga dinar slabi, ili eventualno jača u zavisnosti od priliva devizla iz inostranstva
:: 8. Državni zahvati (porezi, takse) u pogledu otvaranja novih firmi i njihovog fukncionisanja su preveliki i nisu podsticajni
:: ___________________________________
:: Master Splinter.
stepfather `... kako da na alternativni nacin napune budzet...` 03.03.2011. 20:02 #301612

Svi studenti da im donesu po jedan ispravan USB flash, koje ce oni preprodati i time `sanirati`... Al` to vec rade profesori, tako da to otpada... Sta onda...

Panta019 Re: Re: Monetarne i javne finansije 03.03.2011. 20:03 #301613

Pojasni šta fali tačkama od 5 do 8.

Master Splinter.

:: Aj jos malo prostudiraj finansije, pa razmisli ali svojom glavom, a ne udzbenikom, o tackama od 5 do 8. Na faxu te obicno napune raznim sranjima, a ti sad razvrstaj sta je i kako je. Glava 9 zanimljiva je posebno, recimo sa pravnog aspekta, umesto sto bi povecali porez sa 8 na 18 posto na racunare, kako da na alternativni nacin napune budzet
Lug ajd za tačku 5 03.03.2011. 20:05 #301615

broj poruka: 995
onaj deo o infrastrukturnim projektima, koja infrastruktura i kakav će to pozitivan uticaj proizvesti? šta će tu biti novostvorena vrednost? putevi pa po njima kamioni?

AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, ASUS EAH 3870 512mb gddr4, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800 i stetocina X7 X-750F

Panta019 Re: ajd za tačku 5 03.03.2011. 20:14 #301617

Velika ulaganja u infrastrukturne projekte mogu da imaju dobar efekat na ekonomiju. Infrastruktura, u konkretnom slučaju putevi i pruge.
Španija se npr. opredelila u veliki infrastrukturni projekat izgradnje brzih železnica i sada su pretekli Francusku po dužini brzih pruga i drugi su posle Kine. U Španiji su ocenili da će ulaganje u brzu železnicu doprineti da zemlja prebrodi krizu i izvuče se iz nje.

Dobra infrastruktura može da bude osnov za mnogo toga dobrog.

Master Splinter.

:: onaj deo o infrastrukturnim projektima, koja infrastruktura i kakav će to pozitivan uticaj proizvesti? šta će tu biti novostvorena vrednost? putevi pa po njima kamioni
:: AMD PII 940BE, MUGEN2, LP DK 790GX M2RS, Geil 4*1gb Ultra, ASUS EAH 3870 512mb gddr4, LG 204WT, HD642JJ, HD103SJ, Optiarc DVD RW AD-7200S, CHIEFTEC BA-01B-B-B , M12II-620Bronze, Blueberry SW-M28... A4TECH X7 G800 i stetocina X7 X-750
Stripy Re 03.03.2011. 20:16 #301619

broj poruka: 4163
Treba nam drugi Tito.

toocool re 03.03.2011. 20:19 #301622

broj poruka: 1092
sve ste rekli ali samo da podsetim
elem, taj telekom oko koga je krenula prica se nekad nije zvao telekom
i gradili su ga svi gradjani ondasnje drzave
moj otac jos uvek cuva ugovor kada je 1987 platio uvodjenje fiksnog telefona
on kao kupac a ptt kao prodavac
cifra u ugovoru je 1800 dem u dinarskoj protivvrednosti (bas tako pise u ugovoru)
a kao prva stavka ugovora je da moj otac placa 1200 dem za telefonski prikljucak a ostatak za izgradnju primarne TT mreze
dovoljno je malo zdravog razuma da se zakljuci odakle je drzava u to vreme platila centrale i postavljanje bandera (i ostalog)
a sad ce to 2-3 `renomirana strucnjaka za koje niko nije cuo do 2000-te` da prodaju za tamo neku cenu i stave pozamasan procenat u dzep
sto rece @raic nista drugo samo katran, perje i vešala !

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1511568
stepfather Na ovu bedu veliki infrastrukturni projekti..? 03.03.2011. 20:22 #301623

To je neprimenjivo za srnje, pardon stanje u kome smo. Mozda za neka buduca vremena, `kao juce...`. Rece jedan `nacista` da je za izlazak iz bede potrebno jacanje malih i srednjih preduzeca sa malim brojem radnika. Jedna nacisticka, pardon bivsa nacisticka drzava svoju ekonomiju upravo na tome bazira...

Vodos Ja sam MAGARAC !!! 03.03.2011. 20:22 #301624

broj poruka: 864
Ukopao sam se i gledam kako se sljam cereka iza zatamnjenih stakala, razbijaju se od cevapa, skembica, Karadjordjevih, sopskih salata. Krkaju, piju na Kopaoniku, setaju svalerke, svi nafajtani kintom koju su pokupili od privatizacije ....
MAGARAC sam jer ih gledam kako me j..bu vec 20 godina, nabio sam 39 godina i izrodio dvoje dece. Radio, krpio kraj sa krajem, doktorirao prezivljavanje. Onda ukapiram da je samo trebalo u neku stranku da se uclanim i da guram,guram i guram... i sacekam svojih 5 minuta za kradju...
Jadna li je moja zemlja. I mora da bude jadna kad sam Magarac, tvrdoglava zivotinja koja se ukopala i ne mrda.....

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 4  
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647684.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs