Mislim da japanski državljani imaju preimudstvo, svuda!
MTS to radi malo drugačije, a ovi za ADSL mislim da nisu tako fleksibilni, naprotiv: mislim da bi redosled postupaka bio sledeći:
- raskineš ugovor, vratiš opremu, demontiraju ti ADSL - potpišeš novi ugovor, ali te stavljaju na listu čekanja, pa kada ti se posreći.
Molim da me neko demantuje, ako ima skorašnja saznanja.
EDIT: Možda offtopic, ali da li neko zna: šta u novom Telekomovom cenovniku znači `Seoba ADSL paketa`?
Pozdrav!
Vlada
:: :: :: treba mi par informacija i drago mi je da je neko pokrenuo ovakvu temu opet.Ja sam uzeo 2008 :: godine ovaj pocetni paket (sada je click 1 valjda) koji je tada bio minimalnih 50kbps i povecavao se do sadasnjih za ove pare mizernih 150kbps. :: E sad,posto ja cak ni nemam kopiju ugovora jer je to keva uzela preko nekoga nakon sto je dala neke pare da se ubrza proces uklanjanja PCM-a (nadam se da neko ovde zna sta je to ali nije ni bitno :D) i dobila je kutiju sa modemom i kablovima ali kolko ja znam bez ugovora. :: Konacno moje pitanje je,sta ja mogu da uradim/kazem njima u filijali ne bi li mi dali mogucnost koriscenja te akcije s obzirom da mi je 100% istekao ugovor?
Cekaj malo pa ovaj internet koji sad koristis odakle ti? Ako ti je onde istekao ugovor a ti ne placas ne bi ti bio ovde, ispravi me ako gresim... Eh da, to 4 meseca dzabe ne postoji u okviru ovog paketa, ne znam ljudima odakle to...
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
:: :: :: treba mi par informacija i drago mi je da je neko pokrenuo ovakvu temu opet.Ja sam uzeo 2008 :: godine ovaj pocetni paket (sada je click 1 valjda) koji je tada bio minimalnih 50kbps i povecavao se do sadasnjih za ove pare mizernih 150kbps. :: E sad,posto ja cak ni nemam kopiju ugovora jer je to keva uzela preko nekoga nakon sto je dala neke pare da se ubrza proces uklanjanja PCM-a (nadam se da neko ovde zna sta je to ali nije ni bitno :D) i dobila je kutiju sa modemom i kablovima ali kolko ja znam bez ugovora. :: Konacno moje pitanje je,sta ja mogu da uradim/kazem njima u filijali ne bi li mi dali mogucnost koriscenja te akcije s obzirom da mi je 100% istekao ugovor?
kad god mi neko odgovara nesto na forumu,svaki put me poveze sa japancima :D
Plasio sam se tog odgovora,ako je stvarno takva procedura onda ne znam dal je vredno cimanja,msm vredno je naravno ali pitanje je koliko bih cekao na novi ruter i ostalo
Uostalom,mozda mogu nekako da se dogovorim s njima da zadrzim ruter a oni me samo iskljuce pa opet ukljuce ,lakse njima jos lakse meni ...
@Miskonius
Normalno da i dalje placam paket,koliko sam se ja informisao u vezi toga,ja moram da placam onoliko dugo koliko mi traje ugovor,a posle je na meni da li cu da nastavim da placam ili ne.. A mozes li da mi pojasnis to sa tim paketom sto si pomenuo?i ucinilo mi se da je neko postovao kako placa 4mb 1000 dindzi ali ili sam istripovao ili ne mogu da nadjem taj post :O
On koristi Telekom ADSL, ugovorna obaveza od 2 godine je istekla, a ugovor je automatski produžen sve dok ga jedna od strana ne raskine.
U mobilnoj telefoniji (MTS) možeš odmah da potpišeš novi ugovor. Kod ADSL nisam siguran da ide tako brzo, kao što sam napisao.
Pozdrav!
Vlada
:: Cekaj malo pa ovaj internet koji sad koristis odakle ti :: Ako ti je onde istekao ugovor a ti ne placas ne bi ti bio ovde, ispravi me ako gresim.. :: Eh da, to 4 meseca dzabe ne postoji u okviru ovog paketa, ne znam ljudima odakle to.. :: :: :: Phenom II X4 955 BE 3,2GH :: Asus m4a88tv evo usb :: Samsung F3 Spinpoint 1T :: Mushckin 2x2 G :: Msi 6850 Cyclon :: Cooler Master 690 II Advance :: Lc power Metatron 650 :: Lg 2243S-PF :: :: :: :: :: :: :: treba mi par informacija i drago mi je da je neko pokrenuo ovakvu temu opet.Ja sam uzeo 2008 :: :: godine ovaj pocetni paket (sada je click 1 valjda) koji je tada bio minimalnih 50kbps i povecavao se do sadasnjih za ove pare mizernih 150kbps. :: :: E sad,posto ja cak ni nemam kopiju ugovora jer je to keva uzela preko nekoga nakon sto je dala neke pare da se ubrza proces uklanjanja PCM-a (nadam se da neko ovde zna sta je to ali nije ni bitno :D) i dobila je kutiju sa modemom i kablovima ali kolko ja znam bez ugovora. :: :: Konacno moje pitanje je,sta ja mogu da uradim/kazem njima u filijali ne bi li mi dali mogucnost koriscenja te akcije s obzirom da mi je 100% istekao ugovor?
Ono što vole da rade je da daju ADSL2+ rutere zbog IPTV, ako prethodni uređaj nije imao te mogućnosti.
Čak iako ga ne uzimaš, potencijalni si korisnik, ko zna. Ali, bez obzira na sve logičnosti i nelogičnosti, Telekom ipak voli da se ti cimaš, jer... nema logičnog objašnjenja.
Sorry za ovo povezivanje sa Japancima, nekako me ime i slika asocira, pa...
Nista, sutra pravac Telekom i vidi kakv je tvoj status, i kad ti istice ugovor (jer ocigledno nije istekao). E sad, ti se verovatno nadas da bi mogao nekako da se prebacis na ovaj 50%? Koliko se ja razumem u to sklapanje ugovora, ako ti zelis da prekines saradnju ti njima moras da izmiris sve mesece kojima si se ugovorom obavezao. E posle uzimaj sta hoces... E sadverovatno se kod tebe ugovor automatski produzio ali ne znam da li mozes da ga raskines (mada mislim da mozes ako je produzen automatski) Inace, da, 4mb/s za 1000 dinara mesecno, ja sam stavio taj post... Javin sutra sta si uradio..
Phenom II X4 955 BE 3,2GHz Asus m4a88tv evo usb3 Samsung F3 Spinpoint 1TB Mushckin 2x2 GB Msi 6850 Cyclone Cooler Master 690 II Advanced Lc power Metatron 650 W Lg 2243S-PF
:: :: :: @vladark :: :: kad god mi neko odgovara nesto na forumu,svaki put me poveze sa japancima : :: :: Plasio sam se tog odgovora,ako je stvarno takva procedura onda ne znam dal je vredno cimanja,msm vredno je naravno ali pitanje je koliko bih cekao na novi ruter i ostal :: :: Uostalom,mozda mogu nekako da se dogovorim s njima da zadrzim ruter a oni me samo iskljuce pa opet ukljuce ,lakse njima jos lakse meni .. :: :: @Miskoniu :: :: Normalno da i dalje placam paket,koliko sam se ja informisao u vezi toga,ja moram da placam onoliko dugo koliko mi traje ugovor,a posle je na meni da li cu da nastavim da placam ili ne. :: A mozes li da mi pojasnis to sa tim paketom sto si pomenuo?i ucinilo mi se da je neko postovao kako placa 4mb 1000 dindzi ali ili sam istripovao ili ne mogu da nadjem taj post :O
Telekom daje(uz ovaj paket) i mesec dana dzabe IPTV, cisto da te navuku...
ne ljutim se ja za Japance,samo sam spomenuo to :)
A dobro kad kazes MTS i ugovor mislis na samu telefoniju jel tako? Recimo da odem kod njih sutra,i kazem im da hocu da obnovim ugovor,tada dobijam status novog korisnika valjda? I ako jeste tako,koji paket mogu da uzmem,koje su akcije sada?
Kad je Miskonius rekao da to za 4 meseca dzabe ne postoji u okviru nekog gorepomenutog paketa,na koji je mislio?
Edit: e super onda,ako priznaju to automatsko produzenje
Automatski je produžen tvoj postojeći ugovor, jer je istekla minimalna ugovorna obaveza.. Mislim da je jedno vreme bila samo opcija od 2 godine. Sada možeš i ti, bez posledica da raskineš postojeći ugovor. Izmiriš neizmirene obaveze, vratiš opremu, a oni ti demontiraju ADSL adapter u centrali.
Ja sam samo dao primer u mobilnoj (MTS) da kada hoćeš da, recimo uzmeš novi paket i telefon, možeš da otpišeš novi ako ti je istekla ugovorna obaveza za neki prethodni paket. I sve je transparentno.
Možeš da proveriš, ali moraš da direktno odeš kod njih, u najbližu poslovnicu. Msilim da preko telefona ne možeš da dobiješ ili, makar, ne možeš da dobiješ pravu informaciju.
Ako već planiraš da ideš, postuj sutra u ovoj temi Telekomov bistri odgovor.
Pozdrav!
Vlada
:: :: ne ljutim se ja za Japance,samo sam spomenuo to : :: :: A dobro kad kazes MTS i ugovor mislis na samu telefoniju jel tako :: Recimo da odem kod njih sutra,i kazem im da hocu da obnovim ugovor,tada dobijam status novog korisnika valjda? I ako jeste tako,koji paket mogu da uzmem,koje su akcije sada :: :: Kad je Miskonius rekao da to za 4 meseca dzabe ne postoji u okviru nekog gorepomenutog paketa,na koji je mislio :: :: Edit: e super onda,ako priznaju to automatsko produzenje
s njima sta i kako,valjda ce mi izaci u susret bar sa nekim pristojnim informisanjem sta i kako oko ugovora tj na sta sad imam pravo... bez dodatnog placanja naravno :D
Hvala na vremenu,a sad odo jadan da radim programiranje za ujutru !
je spomenula radnica Telekoma sa kojom sam ja razgovarao danas dalje, u reklami stoji `za vreme trajanja ugovorne obaveze od 12 meseci pretplatu ćete plaćati upola manje u odnosu na standardnu cenu` sto moze da znaci da posle 12 meseci ponovo vracaju stare cene. neko je pominjao automatsko produzenje ugovora: moje iskustvo je da po isteku ugovorne obaveze, ugovor mozes da raskines bilo kad. Dalje, cena koriscenja se naplacuje mesecno, a ukoliko je net koriscen manje od mesec dana u onom mesecu kad se raskida ugovor, naplacuje se cena srazmerna broju dana. @Masuka ja sam prosle godine hteo novi ugovor zbog nove promocije i novog modema. bilo je prosto: vratio stari modem. raskinuo stari ugovor. potpisao novi ugovor. dobio novi modem. sve za petnaestak minuta. vidis, tu nisu ispali losi :) sve sam tada vrlo brzo zavrsio...
od recimo 2 godine, ugovor se automatski produzava prosto receno na po mesec dana. To u praksi znaci da mozes da ga raskines kad hoces i sklopis novi.
i5 2500K, Noctua NH-D14, Asus P8P67 PRO, 2*2Gb Kingston hyper x gray, 2*640Gb WD black sata 3 raid 0, Asus gtx 560ti DC, CM elite 430, Chieftec cft-750-14cs, Dell U2311h,
Ispricase se ljudi ovde, a prica nema puno veze sa realnoscu.. : )
4 meseca gratis, pa jos i 50%? I jos se bune strucnjaci ? : ) Hahah... da ne poverujes.
Elem, ugovor je na godinu dana, 50% popusta na pretplatu, mozes menjati brzine kako zelis. Ove price o direktorima ne piju vodu, sve imate na netu, samo je gugl teska masinerija za rukovati.
Pozdrav.
Thermaltake Bach Vx PSU Chieftec 550W ASUS P7P55D Intel Core i5 750@2.66 Ghz Thermaltake Max Orb Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapor
Sta li se ti javljas da se proseravas i razjasnjavas nesto sto je razjasnjeno? Ljudima se ne svidja sto to Telekom nije nasao za shodno da to objavi, osim ako ne spadas u pacijente koji proveravaju Telekomov Web page na svakih sat vremena, pa si ti eto znao? Ja sam za ovo znao jos 25. maja zato sto mi je direktor Telekoma prijatelj I sta ti sad hoces ? Cim sam dobio net ja sam to ovde objavio...
:: Ispricase se ljudi ovde, a prica nema puno veze sa realnoscu.. : :: :: 4 meseca gratis, pa jos i 50%? I jos se bune strucnjaci ? : ) Hahah... da ne poverujes :: :: Elem, ugovor je na godinu dana, 50% popusta na pretplatu, mozes menjati brzine kako zelis. Ove price o direktorima ne piju vodu, sve imate na netu, samo je gugl teska masinerija za rukovati :: :: :: :: Pozdrav. :: :: Thermaltake Bach Vx :: PSU Chieftec 550W :: ASUS P7P55D :: Intel Core i5 750@2.66 Ghz :: Thermaltake Max Orb :: Kingston Hyper-x 2x1 GB@1800 Mhz :: Sapphire ATI Radeon HD4890 Vapo :: ::
UGOVOR traje onoliko koliki mu je rok. Nakon toga, isti se NE produzava automatski, nego korisnik i dalje trosi paket koji je trosio DO ISTEKA ugovora. Po tezama:
-sklopljen je ugovor, rok taj i taj, ako dodje do raskida na korisnikov zahtev, ugovor prestaje da vazi a korisnik placa kaznu itd. itd.
-istekao je ROK u kojem je UGOVOR vazio, korisnik i dalje placa i trosi aDSL uslugu ali ga vise na to NISTA ne obavezuje - u svakom trenutku moze da OTKAZE ovaj servis bez ikakvih losih posledica po sjebe...
Tacno tako, kada god nesto trazim na njihovom sajtu creva mi se spetljaju. Pretrazivac im je takodje katastrofa. Mada nije slucaj samo kod njih, vec gomila sajtova koji su bili pregledni, sada su katastrofa. To je ona varijanta, `nije u modi, daj malo da ga nasminkamo`. Uopste mi nije jasno, pre 10-ak godina bila je milina surfovati.
(c) 1982 Sinclair research Ltd
:: :: brate daj link za tu akciju, ja ne mogu da nadje :: :: eto, o tome pricam :: covek ne moze da nadje to na njihovom glupom sajtu, cak i kad zna da to `nesto` postoji :: kao da kriju svoju akciju!! :: debili :: majmuni :: umesto da su okacili reklame i banere na sve strane. cim udjes na njihov sajt, odmah da te zabljesne prica o `tome`. svim korisnicima da salju mejlove sa promocijama :: mamuimjbm :: muka mi je od amatera po Srbiji :: konobari menadzerisu, psiholozi vode vojsku, pa telekomunikacije, pa drzavu, nepismeni bilmezi nam grade mostove :: a mozgovi kljucaju u nemoci :: odo` ja u offtopic :)
Evo moje iskustvo ako mogu da pomognem. Znaci isto tako jos od 2007 sam imao adsl telekom i pre par meseci predjem na sbb. Kada sam otisao u telekom da raskinem ugovor tetkica mi rece da nemoram da raskidam (vratim opremu i drugo) ugovor jer imaju neke pogodnosti. Sada se nesecam sta je tacno bilo al mislim da je bilo gratis nekoliko meseci. Posto sam u to vreme vec imao i sbb u kuci i cvrsto odlucio da necu adsl ja raskinem ugovor. Morao sam da popunim anketu zasto raskidam ugovor, tj. odjavljujem adsl gde sam naveo da ne brinu mnogo za stare korisnike, na sta mi ista ta tetkica rece, kad je to procitala, da to nije tacno i da sam ja mogao posle prvog isteka ugovora od 12 meseci da predjem na neki novi paket (kao novi korisnik) i koristim njegove pogodnosti, samo je fora sto to niko nije mogao-hteo do tada da mi kaze i sracunao sam da sam mogao citavih 18 meseci da imam besplatno za tih 3-4 godine. Ja to nisam znao, oni cutali, a ja budala sve placao u fulu. Znaci iz mog iskustva idi u najblizu poslovnicu promeni paket i uzivaj u pogodnostima ako si za tu varijantu.
Broj postavljenih tema: 60422. Broj poslatih odgovora: 647683. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.