@-ShonE- To jedino ako pitas sta je trenutno u modi. Ne mozes ih porediti. Nema svrhe, i jedan i drugi imaju ozbiljne minuse ali i ozbiljne pluseve. Bitno je samo da ne koristis IE.
@nuke Postujem vreme koji si utrosio pisuci svoje postove, ali nisam siguran da vidim svrhu, a i da to stoji cvrsto na nogama. KAKVI fizicari, kakvi informaticari, kakvi standardi, ako u isto vreme pokrenem i Operu i Firefox jesam li ja ozbiljno neozbiljan ili neozbiljno ozbiljan korisnik?
Mislim da je trebalo da tema glasi `Sta koristite od Opere, a sta od Firefoxa?` Zar ne?
Ova tema je i `turena` da bi se `nesto` zakuvalo..(klasika) Op vs FF... Svi mi licite na `neke` tupave navijace tipa Partiz.. C.Zvez...... NEBUDITE SMESNI !!! .... V R E M E C E P O K A Z A T I ko ce ostati a ko pasti u zaborav..... Deca ce vam se smejati do suza, o`ladite....20-setak godina sam sa comp-ovima znam o cemu pricam. Ivus
:: Stvari stoje ovako :: :: 1. Opera je postala standard u naučnoj zajednici :: :: 2. Tim koji planira i razvija FireFox ima neograničen budžet. Zaista, bukvalno: neograničen. Opera nema :: :: 3. Zvanična statistika kaže (malo guglajte po netu) da FF najviše koriste Kanađani i Amerikanci. dodatno, najviše ga koriste pubertetlije i predpubertetlije :: :: 4. FireFox se probio tako što je nudio mnogo šta što zapravo nije bitno za pretraživač: igrice i raznorazne zezalice. uz ogromna finansijska sredstva koja stoje iza njegovog razvoja, postoji i tim stručnjaka koji se bave pitanjima kako `uvaliti` nov pretraživač ciljanoj publici - mladima. Odgovor je bio: ponuditi im nov `gadget`, zezalicu koja radi nešto što drugi pretraživači ne rade :: :: 5. Opera je, još u vreme verzija koje nisu podržavale Javu, postala omiljeni standard kod ozbiljnije i informatički pismenije publike zbog sigurnosti u radu i boljeg baratanja memorijom :: :: 6. Opera je više okrenuta ozbiljnom korisniku. ForeFox je više okrenut mlađoj populaciji. Ãinjenica je da ljudi koji probaju FireFox (nakon Explorer-a) bivaju oduševljeni (a kako i ne bi - posle Explorer-a i Moskvič je limuzina!) i ne žele da OPET MENJAJU navike i testiraju `tamo neku Operu` :: :: .. :: :: Opera je standard najjačih svetskih instituta i vodećih centara za fiziku. Mislim da je to dovoljan argument za pametna čoveka
Broj postavljenih tema: 60421. Broj poslatih odgovora: 647660. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.